View Full Version : Какво означава социална личност?
Какво означава социална личност?
Ето ти кво мисли Гугъл по въпроса:
so·cia·ble/ˈsōSHəbəl/
Adjective:
Willing to talk and engage in activities with other people; friendly.
Просто да си отворен и приятелски настроен. Да можеш да разговаряш с всякакви видове хора за всякакви неща. Да не се стесняваш, да можеш да разговаряш както с познати, така и с непознати. По принцип такива хора печелят лесно симпатиите на околните и се вписват във всякакви компании без да му мислят.
Имам близка приятелка, която е всичко друго, но не и социална. За нея е трудно да се запознава с нови хора, трудно е да се включва в разговора, ако е сред непознати. Не създава лесно нови приятелства, а ако създаде, и отнема време да се отпусне.
Защо питаш? :)
Как да стана такъв човек? Имам предвид аз съм точно обратното,много съм стеснителен.Има ли начин това да се промени?
nqmaznacheniee
07-25-2012, 14:06
ами има - бъде по-общителен и не се срамувай от нищо :D
Не мисли за другите, като за нещо повече от теб, чети и се образовай на всякакви теми, за да можеш да се включваш адекватно в различни разговори. Излизай, срещай се с нови хора и постепенно ще се освободиш, а и ще имаш нови приятели.
Amore-Mio*
07-26-2012, 14:31
Quimera e много прав/а.
Начинът , за да бъдеш такава личност, е прост. Отпускаш се, не се притесняваш от нищо и не мислиш за това, какво ще си помислят за теб, ако кажеш нещо. Бъди общителен, не стеснителен. Както казаха и потребителя преди мен: чети, имай си елементарна култура , за да можеш да се включваш в разговорите. Разбира се, че не е възможно да знаеш за абсолютно всичко по нещо, де. В смисъл: възможно е, но все има неща, които няма да ти допаднат.