PDA

View Full Version : Един разговор,който ме (п)обърка

пAteNцЕ
07-27-2012, 08:04
Нещо не мога да изляза на глава с майка ми :Д Скоро бяхме на почивка и имахме бая време за приказваме,та се отвори и тази широка тема за секса (е,в случая съм информирана,знам си) :О
Та тя беше доста възмутена,като и споделих,че ако имам гадже и се чувствам готова(имам предвид до година,две,не сега,мисля че и тя разбра какво имам предвид) бих му се отдала.Отрицателното и възприемане беше защитено с факта, че когато(е тва не знам преди колко години е било) повечето й съученички са започнали да водят полов живот(имам предвид около 16-17-18 години) са забременели.И я питам е добре ок ама те презервативи ползвали ли са? Тя млъкна.Все едно това средство за предпазване го няма сега(то тогава имало ли го е? о.О).
Да й имам мнението.Обясних и кво що, че ако започна, ще се пазя,информирана съм и тн. И(!) пак си остана с мнението,че до 18 е по-добре да не бързам.Не знаела къв е този зор,то не било кой знае какво(според мене е била разочарована навремето и сега иска да ми втълпи тези нейни мисли). Имам чувството,че ако се появи някой сериозен приятел на хоризонта,ще ме заключи едва ли не у нас да не мърдам никъде.Ядосвам се,че завися в това от нея.(е тъпо е знам,ама кво да я правя,такава паника е за някои неща че не е истина) Съвети?
Благодаря предварително

dream1707
07-27-2012, 08:13
Еми нормално малко да се шашка, но в случая не е права ... Можеш да изчакаш до 18 и даго направиш с възможно най-неподходящото момче и това ев пъти по-зле, от колкото по-рано, но с човек с който няма да съжалиш после .. Пък и щом имаш достатъчно добросексуално образование, за да знаеш как да НЕ забременееш, не разбирам къде и е проблема.. Колкото повече те шашка и ти мрънка за това, толкова повече влошава положението..

xXxPETYAxXx
07-27-2012, 08:18
"че когато(е тва не знам преди колко години е било) повечето й съученички са започнали да водят полов живот(имам предвид около 16-17-18 години) са забременели." :D :D :D то не е смешно, ама не се сдържах!

То повечето родители са на мнението за след 18 години. Много малко родители биха се зарадвали на 16-17 дъщеря им вече да е "опорочена". Някой просто разбират, че ако детето им иска, няма как да го спрат и се примиряват. Пък и когато е така и децата им споделят повече с тях.
Аз лично не съм казвала на майка ми кога съм започнала да водя полов живот. Е не че не се е досетила, ама както и да е. Попитай я дали според нея е по-добре да я лъжеш или да и споделяш, пък след време ще се примири няма къде да иде.

Mia ^.^
07-27-2012, 08:20
Има вариант просто да не повдигаш темата и да я оставиш да отшуми с времето, освен ако тя не я повдигне отново. Но това не е много добре и става, ако имате проблемни отношения и не се разбирате.
Ако се разбирате, по-добре е да пробваш да й обясниш това ->
Можеш да изчакаш до 18 и даго направиш с възможно най-неподходящото момче и това ев пъти по-зле, от колкото по-рано, но с човек с който няма да съжалиш после .. Пък и щом имаш достатъчно добросексуално образование, за да знаеш как да НЕ забременееш, не разбирам къде и е проблема.. Колкото повече те шашка и ти мрънка за това, толкова повече влошава положението..

dimitar_ak
07-27-2012, 08:24
Всички деца искат бързо да минат в света на големите където всичко е позволено. Големите пък искаме пак да сме деца. Сбъркан свят.

пAteNцЕ
07-27-2012, 08:33
Ами честно казано когато се повдигне въпроса,все едно говоря на стената (иначе не е така,разбираме си се доста добре,но тОва явно и бърка някъде у здравето) Явно има презерватива просто за едното нищо, безполезно и никакво средство,дет се вика е така за кеф да се слага :Д и няма реално предпазване.Усещам как ще вземе да ме наплаши така,че от страх ще си остана девствена бая време :О

LadyTerrible
07-27-2012, 08:46
И с моята майка е същото !!! Аз го направих на 15 и реших да не й казвам.Разделих се с въпросното момче и тръгнах с друг,който тя познава и харесва.Реших,че когато го направя с него,ще й кажа.Само,че когато се опитах да й кажа тя се разплака,каза,че е разочарована от мен и че съм постъпила глупаво.Реакцията й ме разстрои много и й казах,че само съм я пробвала да видя как ще реагира.Странното е,че с баща ми нямах проблем - попита ме само дали съжалявам и дали сме използвали предпазни средства,не реагира зле,ами съвсем спокойно и нормално.След тази случка съм решила да не й казвам,докато не навърша 18.За нея секса съществува едва ли не само за правене на бебета,не за удоволствие или нещо друго,а тя самата го е направила на 20г.И аз се чувствам като теб и ми е гадно,че трябва да крия нещо толкова значимо от нея,но ако й кажа,тя ще започне да ме проверява и следи постоянно и ще се опита да ме отдалечи от него.За мен и майка ми секса не е бил,не е и няма да бъде тема на разговор поне докато не навърша 18.

Mia ^.^
07-27-2012, 08:52
Виж, ти трябва да й обясниш, че ще го направиш когато си наистина готова и обичаш човека, с когото го правиш, доколкото разбирам точно това искаш? А това разбира се е много хубаво. Трябва да те разбере, а не да си мисли, че ще спиш при първа възможност с някой. Няма как да знаеш кога ще се срещнеш човека и колко време ще ходите, докато го поискаш и т.н., може да стане скоро, а може и да мине повече време, отколкото си мислиш.
Аз не мисля, че тя смята презерватива за нищо, дори и така да говори, не го мисли наистина. Тя просто отхвърля идеята да правиш секс до някаква определена възраст, която тя намира за удачна (18 примерно). Но не бива това да е повод за караници, обясни й спокойно и ясно гледната си точка.

sweetycherry33
07-27-2012, 09:00
Добре е да споделяш така с майка си.Когато едно момиче се почувства готово, то ще го направи.Тя няма право да ти се меси.

Обясни и, че няма да си легнеш с първия срещнат и ще го направиш само тогава, когато се почувстваш готова и с правилния човек.Може би е казала това, защото иска да те предпази и иска да си и малкото момиченце. ^^

пAteNцЕ
07-27-2012, 09:02
^^ дам при следващия подобен разговор ще говоря,благодаря :)

paradosou
07-27-2012, 10:00
Абе да, ще й се обяснява - как пък не о.О
Тва си е лично, под ягодите 8-), не ти трябва одобрение. Ако толкова държиш все пак темата да има продължение, дай го по-лежерно в разговорите.

DarkTemplar
07-27-2012, 10:01
Че е лично, лично е, ама обикновено майките са яко любопитни. ;)

fenkaaa
07-27-2012, 10:03
А ти сега на колко си години,авторке? Според мен,в много случаи мнението на родителя е важно,но мисля,че това вече е твое решене.Ти сама знаеш,че независимо от мнението и,ти пак ще го направиш,когато си готова.Няма да се спреш и да кажеш на момчето "мама не е съгласна,мама не ми дава толкова рано" :D ;)

marilyn
07-27-2012, 10:07
Авторке, не се шашкай, такива са майките. Моята беше някъв ад с нея.... Когато започнах да правя секс бях на 16 и не й казах, защото нямаше смисъл. Имах сексуална култура, чувствах се готова, винаги съм ползвала предпазни средства. Ама как да й обясня това?! Тя много се разочарова от мен, но просто сме хора с различни разбирания. Мисълта ми е, че явно и твоята не може да те разбере, просто... не й се обяснявай толкова.

Amore-Mio*
07-27-2012, 14:00
Нормално е да се притеснява. Все пак не иска да те вижда бременна на 16-годишна възраст. Да, да се надяваме, че няма да се случи, но просто тя от този факт се притеснява. Ти си дръж на своето. И когато се почувстваш готова и сигурна, го направи. Защото именно това е важното на първия път, да е нещо специално за теб. И да е с човека, който си искала.

ludata90
07-27-2012, 14:06
Не очаквай да ти каже "Да, добре, направи го".

пAteNцЕ
07-27-2012, 18:28
тъй тука имаше въпрос на колко съм :Д - на 16
като се замисля,по-добре да не й казвам,така или иначе ще ме надуши като реша примерно или да съм у тях или той у нас и няма да повярва на приказката "ама ние само ще спинкаме един до друг и ще гледаме филми" благословия от нея не очаквам.НО не искам да ми се пречка за това(то бива да ме следи по "храстчетата както казва,когато съм с момче)
пс: даже е така наскоро като излизах наскоро с приятел (ама е така) и ми звънна поне 3 пъти да ме пита кво правим и къде сме о.О аман -.-

shik69
07-28-2012, 09:33
Патенце, защо бързаш - няма да останеш не изчукана, на никого не е убегнало! Няма 100% сигурен метод с/у забременяване. Кондома може да се скъса, да се изхлузи... на 16 да забременееш, какво ще стане с тебе после... не си мислила, нали? Секунда не внимание - цял живот страдание!!! На 18 и да забременееш,не е проблем - ще родиш, нормално е!А, и момчетата на твоята възраст, какъв опит имат - докато се усети и хоооп - всичкото яйце в чорбата. Чочката си е твоя, прави каквото искаш, но не разочаровай мама и тате!!!

ShtrudeL
07-28-2012, 09:41
(според мене е била разочарована навремето и сега иска да ми втълпи тези нейни мисли)

мхммм доста често срещана грешка на родителите.

Родител: Студено е! Облечи се.
Дете: Не ми е студено.

Реалност:

Родител: Студено ми е! Значи и на теб ти е студено.
Дете: Не ми е студено.

пAteNцЕ
07-28-2012, 10:28
е това имам предвид,къде каза Щрудел -.-
и шик69 не съм се разбързала и дори в момента да имах приятел,нямаше да направя тази крачка,ако ще и монахиня да ми викат

Rebirthing
07-28-2012, 10:51
Моята дъщеря на 16 ако е девствена като теб, направо ще съм горда с нея ;д. Следващият път я избъзикай, че дори си закъсняла, в днешно време по на 12-13 вече са навътре с материала...
Впрочем хората почти винаги съдят по собствения си опит, днес майка ти ти говори така заради собствените си разбирания, утре ти ще говориш така на детето си, на база твоя си опит.

anonymous708973
07-28-2012, 20:18
Откъде-накъде пък да зависиш от нея?!

adoreher
07-28-2012, 21:48
майка ти или е либерална в тва отношение или не е
няма да я промениш
прави квото ще правиш без да и даваш отчет

draid
07-28-2012, 21:51
Всички деца искат бързо да минат в света на големите където всичко е позволено. Големите пък искаме пак да сме деца. Сбъркан свят.

Нали.... те хората са го казали правилно. Същото е и с училището. Докато сме в него бързаме да завършим, а после искаме да се върнем.

JUSTniki
07-28-2012, 22:37
Имам сериозен приятел от четири месеца, имам предвид, обичаме се, имаме си доверие и тн. И просто така, едва вечер, майка ми започна да ми разказва за бившите си гаджета, и аз и споделих, че съм готова и че скоро ще го направим.Тя се усмихна, поразпита ме до къде сме стигнали, какво сме правили и ми каза да използвам презерватив.Явно съм голяма късметлийка, защото имам нейната подкрепа.

gellan
07-28-2012, 23:34
Не очаквай да ти каже "Дa добре"

Silent94
07-29-2012, 09:54
Не се оплаквай, моята ми говори че не бива да правя секс преди брак WTF(не съм момиче) добре че не знае кви ги върша.Та мисълта ми е радвай се че поне смята, че на 18 ще си готова не че ще я слушаш...

Al3ksandra
07-31-2012, 19:42
Прави каквото сметнеш за добре, само обмисли хубаво нещата, как, с кого и къде...защоото това е първия път. Да не съжаляваш... Иначе не си малка, а и щом имаш полова култура, знаеш как стоят нещата ;) Няма страшно. Но пак казвам, първия път е нещо уникално, изпробвай безброй пъти човека докато си сигурна, че е твоят.. Знаеш ли преди когато го направих за първи път с моя приятел, той все ми повтаряше: " как ми се искаше досега да си се пазила и да си девственна и ти..." И защо? Можеш ли да познаеш..? Сигурно не. Аз ще ти кажа, той беше девствен. Пазил се е до 22, и сега.. съм горда че съм му първата, но съм и тъжна и съжалявам че не съм се пазила и аз до тогава, за да си подарим първия път. Между другото, само като видях как държеше презерватива и как ме гледаше несигурно, сякаш да се откаже тогава, нещо ме поддтикна на мисълта, след време ,че може би е бил девствен.. Та..отклоних се от темата, съвета ми е - просто му мисли и ти пожелавам да го направиш с точния. Не е срамно, дали на 16 или на 26, повярвай ми! Когато дойдеш в света на големите ще ме разбереш по-добре!:)