View Full Version : Как да си премахна цъфтежа
simona.todorova.1485
07-31-2012, 20:52
Искам да попитам как да премахна цъфтежа на косата? Знам че има подобни тема но нямат моите проблеми.Аз вече на цъфтежа имам цъфтеж. Косата ми е много къса до рамото и цъфти ужасно. За да премахна цъфтежа трябва да си я подстрижа до ушите. Искам да попитам има ли някакъв начин да го махна без да си скъсявам косата толкова. Чувала съм за брюлаж,гореща ножица и лазерна ножица не знам какво представляват но дали след това косата ми ще цъфти много и дали предлагат такива услуги в всеки салон, защото съм в по-малък град (Добрич). И ако можете да ми кажете какви шампоани и балсами да използвам.
kitti123
07-31-2012, 21:34
http://www.youtube.com/watch?v=ekyvE6mWXnI
клипчето е достатъчно ясно , дано този вариант те устройва. Ако ли не успех с другите процедури :)
Ходи по-често на фризьор и започни да се грижиш за косата си.
Не е нормално да имаш подобни цъфтежи на толкова къса коса :?
ЕДИТ:По начина,показан на клипчето ще може да махне малки цъфтежи,но не и толкова големи и разпространени.
Все пак авторката казва,че за да си ги махне напълно трябва да си скъси косата горе-долу до ушите,т.е. положението е плачевно :?
kitti123
07-31-2012, 21:43
Еми явно,че ако иска да премахне всички цъфтежи ще трябва бая да си скъси косата.Ако пък иска да запази по-голяма част от нея ще трябва постепенно и по-често да маха цъфтежите. Не вярвам да има вариант , в който всичко да се изчисти и косата да не трепне на дължина :D
за да не ти излизат занапред-слагай балсам по краищата на косата ;)
Amore-Mio*
08-02-2012, 16:08
Отиваш на фризьор. После можеш да ползваш продукти против цъфтеж и да се грижиш повече за косата ти, че изобщо не ми се струва нормално на толкова къса коса, такъв проблем с цъфтежите. Подстригвай я по-често и това е.
simona.todorova.1485
08-02-2012, 19:28
Стана така защото редовно я изправях не зареди друго. Но вече спрях :D
simona.todorova.1485
08-02-2012, 19:29
А някакви съвети за балсами ?! :)
Dirty Version.
08-03-2012, 02:44
кажи какви шампоани балсами и продукти коса си използвала до сега? и това има значение
simona.todorova.1485
08-03-2012, 10:48
Преди само с Shauma .. но вече спрях :)
Dirty Version.
08-03-2012, 15:13
за да не ти цъфти косата и да става чуплива и безжизнена преди използване на сешоар/преса/маша задължително трябва да използваш heat-protector и най-вече впръсквай от него в крайщата. също така и сега през лятото е хубаво да си слагаш малко на косата преди да излезеш. моят е http://www.yopi.de/image/prod_pics/4285/e/4285235.jpg и съм много доволна от него.
Ако ти е жал да си подстрижеш косата можеш да идеш да фризьор за да ти махне само най-долните връхчета, а после можеш да си вземеш едни специални серуми/спрейчета, който се впръскват в крайщата на косата след баня (ако не се лъжа) и от тях самия цъфтеж пада. Не съм използвала такива и не мога да ти препоръчам някоя марка, но можеш да се поразтърсиш във форумте за мнения и похвали на различните марки.
Също така ще е добре да си вземеш маска за коса примерно подхранваща за да си възвърнеш здравината на косъма и косата да има по-здрав и жизнен вид.
За шампоан ето за този http://apteka.framar.bg/30019228/%D1%85%D0%B5%D1%80%D0%B1%D0%B0%D0%BB-%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%B8%D1%81-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D1%86%D1%8A%D1%84%D1%82%D0%B5%D0%B6-400-%D0%BC%D0%BB- съм чувала добри неща, но не мога да ти кажа нищо от личен опит защото не съм имала такива проблеми. Има и балсам на тази марка, който е 5,80. Също така за балсам ти препоръчвам този на Икаров защото съдържа много етерични масла.
Ако искаш косата ти да расте по-бързо в никакъв случай не използвай хининова вода защото от нея единствено косата цъфти повече и по-бързо.
Не се сещам нещо друго което мога да ти предложа, но ако имаш други въпроси можеш да ми пишеш на лично.
Rebirthing
08-03-2012, 15:38
можеш да си вземеш едни специални серуми/спрейчета, който се впръскват в крайщата на косата след баня (ако не се лъжа) и от тях самия цъфтеж пада.
Такова чудо няма.
Вече цъфнала коса се оправя само с ножица.
Ако в салона предлагат гореща ножица така направи и ефекта е супер. Изобщо не ти взима от дължината накосата. Ако няма си купи има такива четки за коса за цифтяща коса. Докато се решиш всичко, което цъфти бива премахнато, без да ти реже останалата коса.
Dirty Version.
08-03-2012, 20:42
Такова чудо няма.
Вече цъфнала коса се оправя само с ножица.
мм има. :) една приятелка си беше поръчала от Avon, така че предполагам ако се поразтърсиш в някой по-голям магазин за козметика ще намериш
Rebirthing
08-03-2012, 21:20
мм има. :) една приятелка си беше поръчала от Avon, така че предполагам ако се поразтърсиш в някой по-голям магазин за козметика ще намериш
И какъв е метода на действието ако мога да разбера ?
Единственото чудо което се слага на косата след къпане са кристалите за коса, те обаче не оправят вече появил се цъфтеж.