View Full Version : фитнес или бягане в парка
disislava.kirova1991
07-31-2012, 21:14
искам да ви попитам понеже се колебая дали да ходя на фитнес или по добре да тичам в парка ? :p
JonkataK
07-31-2012, 21:30
Най-хубаво и двете.
Пържоли или ключодържател?
nqmaznacheniee
07-31-2012, 22:18
ама тя понеже е момиче и ако просто иска да поддържа форма без да има определени цели, защо не и само бягане
ама тя понеже е момиче и ако просто иска да поддържа форма без да има определени цели, защо не и само бягане
По-скоро иска да отслабне.
Ако е без определени цели, нека сама прецени кое и е по-приятно като спорт.
nqmaznacheniee
07-31-2012, 22:33
Tо дори и да иска да отслабне фитнеса не и е толкова нужен, а и е момиче. Повече бягане и добро хранене и е бомба :D
Най-добре според мен е отслабване със стягане за да не се отпуснеш.
disislava.kirova1991
08-01-2012, 09:23
Еми понеже сега съм на едни лекарства и ще изчакам да ги изпия,защото трябва много да се съобразявам с тях и мисля средата на август като ги изпия да си направя пак хранителен режим и фитнес или бягане за стягане и поддържане на форма./от понеделник си забраних да ям сладко, тестено, сладоледи и газирани напитки/ и да видим дали ще има някаква полза :))
Искам да ви попитам и още нещо понеже на всякъде чувам различни мнения ... Според вас преди тренировка /60-90мин/ хубаво ли е да се яде и КАКВО /тези които смятат,че е необходимо казват въглехидрати... какво например/ . Преди време фитнес инструктора ми беше казал преди фитнес/рано сутрин/ яж всичко въглехидратно, което ти се яде, а в форумите чета "тичай или ходи на фитнес на гладно"
Принципно във фитнеса се тренира на празен стомах, НО 1 час преди залата можеш да хапнеш некое бананче примерно . Като цяло прости въглехидрати , без храни като ориз, картофи , макарони или хляб
prosto_chovek
08-01-2012, 10:21
зависи какво целиш. Аз лично не съм фен на фитнес залите по начало, разбира се, бих ти препоръчал да бягаш. Но пак казвам, зависи какви цели си имаш :)
SHPAIdURmeN
08-16-2012, 10:02
Аз ти препоръчвам бягане-70%, но и фитнес-30% не е зле относно диети те не гледай, някакви дълги списъци, ами прости седни и напише това което обикновено хапваш и започни да изключваш неща, който знаеш че и без тях можеш, както си направила със сладките неща, газираните напитки и в.ч... както по горе е написал "Кенпачи" без хляб, макарони.. :)
Jus7Smil3Back
08-16-2012, 11:18
3. Въглехидратите трябва да ви дадат достатъчно енергия, но не бива да затормозяват храносмилането ви. По време на тренировката стомахът трябва да е почти празен, иначе в него могат лесно да започнат гнилостни процеси и отделяне на токсини. Както показва практиката, най-добри източници на въглехидрати преди тренировъчния процес се явяват белият ориз, бананите, ябълките, печените картофи или гейнер без подсладители.
това е за храна преди тренировка :)
източник: http://www.home-bodybuilder.com
bllackbarbie
08-19-2012, 17:39
Според мен си направи график и примерно : Пон:Парк Вт:Фитнес Ср:Парк Чет:Почивка Петък:Фитнес Аз съм момиче и спазвам този график и има доста голям ефект ! :)
ronaldinio337
08-19-2012, 19:07
Момиче по-добре бягаи аз съм лекоатлет/спринтьор няма лошо аз хем в фитнеса хем бягам бягаи оформяш се заякват ти краката отслабваш маика ми бяга и на диета ако искаш да сваляш кг луда работа бягаи по 30-40 мин кросче леко музичката ;) дано с нещо да съм ти помогнал например сутрента по хладината бягаш вечерта или на обед фитнес поне да има 2 часа почивка да ти отпочинат краката защото и те се натоварват. А ако имаш ужасно много енергия като малките деца последните 5 минути бягаи колкото можеш спринт :) аиде
xXxAngerfisTxXx
08-19-2012, 20:04
яко спринтове му е майката с лекото кросче кел файда
ronaldinio337
08-19-2012, 20:08
спринтове ама и да си загрял и всичко иначе тръгнеш ли тъи да бягаш я скъсаш някои сухожилие или разтегнеш, по-добре кросче и това е за издържливост свалят се мазнини,, закоравяваш, и се стягаш,! иначе спринта бягаш например колкото можеш спринт спринг кажи речи 200м-300м-400м максимално и след това си умрял. апак ако си толкова нахъсам бягаи 800м на макс ама направо да крещиш и да бягаш :Д няма смисал тия спринтове. освен ако не си спортист бягаи кросче и след това фитнесче или ако те домързи 1 ден бягане 1 ден вдигане фитнес. .
Jus7Smil3Back
08-22-2012, 20:02
http://2.bp.blogspot.com/-v4iilSgNe2M/TchWWGO2BPI/AAAAAAAAAAw/vkq1xXPrOKA/s1600/marathoner-vs-sprinter-men.JPG
http://thetruthaboutnutrition.files.wordpress.com/2012/01/sprint-marathon1.jpg
Да не мислиш, че спринтьорите само спринтират?
В момента интервалните тренировки са много модерни, но май покрай цялата галимация прибързано отхвърляте кроса/джогинга.
ronaldinio337
08-23-2012, 14:59
Крос аз не харесвам дълги растояния ще тръгнеш като маратонеца 40км а са 40 годишни 50кг.. на мен въобще не ми харесва кроса не е ли на спринта да тръгнеш на дадени метри и да го изядеш ;) и след това да направиш това :) :) :) :)
summerxtime
09-05-2012, 13:03
Аз лично бих избрала тичането. :) По-приятно ми е. Пък и си навън,на чист въздух.