View Full Version : мнение
girl_love
08-06-2012, 08:34
Здравейте! Проблемът ми е следния - забелязала съм че хората около мен винаги успяват да наложат мнението си над моето. Дори когато става въпрос за дреболии моят глас не се чува. Повлиявам се от другите и отстъпвам. Никога не става това което аз искам. Може би нямам достатъчно характер за да се справя. Просто съм услужлива, съгласявам се лесно и понякога казвам неща които изобщо не си мисля...Ще се радвам да чуя и вашето мнение.
TheBobqk
08-06-2012, 10:02
Трябва да си по-твърда, не позволявай да те тъпчат, дори да е дреболия. Дори да не си права трябва да накараш хората да те слушат. Научи се да отказваш, защото не е редно да правиш нещо, когато нямаш желание било то да отидеш до тоалетната с някой :D . Също така си дръж на мнението и не си позволявай да се поддаваш. Не се влияй от чуждото мнение. Аз лично бих си променила мнението за нещо, ако премисля нещата и сметна, че другият е прав, но трябва да държиш на себе си преди всичко.
Според мен проблемът е на "по-горно" ниво, т.е. имаш някакви вътрешни страхове. Опитай се когато се появи такава ситуация на момента да си мобилизираш мислите и да откриеш коя мисъл точно ти минава през главата. Примерно "другите са по-добри от мен" или нещо такова. Може би имаш ниско самочувствие, не вярваш в себе си и не цениш себе си достатъчно, вменявана ти е вина в детството и т.н. може да са много причини. Примерно както казваш, че глава ти не се чува... примерно ако е както си мисля, някоя подобна ситуация на... събирате се... "лидерите" в групичката решават какво да правите и всички тръгват без много разногласия.. ами ти не тръгвай и когато те попитат защо не тръгваш с тях кажи 'мен никой не ме е питал какво искам да правя, не ми се ходи еди-къде-си". Ако не искаш да влизаш в конфликт пък просто намери приятели, които чуват това, което казваш. Вярвай ми, не си заслужава да страдаш заради другите и да не правиш това, което искаш... сложи себе си на първо място, защото никой друг няма да го направи и няма да оцени това, което правиш за тях,.
LadyTerrible
08-06-2012, 11:27
Стегни се ! Не мога да си представя мен никой да не ме зачита и да не си получавам моето.Давай по-твърдо и си отстоявай позициите,иначе винаги ще губиш.Трябва ти повечко самочувствие и повече самоувереност,без тях си загубена.Няма лошо в това да си услужлива,но трябва да си знаеш интереса и да не се влияеш от чуждото мнение.Като малка и аз бях като теб,но по едно време ми писна да съм безгласна буква и се промених,а може би пораснах.Не трябва да се страхуваш да казваш това,което мислиш.Именно то те дефинира като човек.Ако сама не можеш да се справиш,можеш да отидеш на психолог.Нито е срамно,нито страшно,а напротив - много ще ти помогне да откриеш нови неща в себе си и да се опознаеш,да се развиеш като личност.
FunkyPie
08-06-2012, 17:00
Здравейте! Проблемът ми е следния - забелязала съм че хората около мен винаги успяват да наложат мнението си над моето. Дори когато става въпрос за дреболии моят глас не се чува. Повлиявам се от другите и отстъпвам. Никога не става това което аз искам. Може би нямам достатъчно характер за да се справя. Просто съм услужлива, съгласявам се лесно и понякога казвам неща които изобщо не си мисля...Ще се радвам да чуя и вашето мнение.
все едно гледам историята с баща ми отстрани,ама с друг човек..не изглежда хич добре,както си го и представях :?
Amore-Mio*
08-06-2012, 17:18
Дръж на своето, не позволявай на другите да те манипулират, използват и унижават. Не бъди мека, а тъкмо обратното. Вярвай в себе си. В това, което казваш и бъди уверена в това. Не се страхувай да го кажеш, дори и да си единствената от обкръжението ти с това мнение. Изгради си тая част от характера, защото наистина може да ти изиграе лоша шега.
Сигурно си се мотивирала хиляда пъти зад компютъра, но на живо не ти се получава работата. Просто трябва да действаш. Като се разколебаеш дали да си защитаваш мнението или не, избери първото. Ще си преодолееш страха като се сблъскаш с него. Няма лесен начин.
Mary_Jane_69
08-07-2012, 15:49
Или се променяш или оставаш такава каквато си.
Тоест или ще им кажеш "Няма да стане" или ще търпиш цял живот и ще мълчиш като църковна мишка. Замисли се как искат да гледат хората на теб
Anichkaxxwee
08-07-2012, 16:19
Така е защото не държиш на твоето
Веднъж и ти си настоявай мнението
Недей да се влияеш от тях
Бъди по-твърда
iwweto98
08-08-2012, 06:11
И аз съм така. Винаги на тяхното .. -.- Понякога се чудя дали изобщо някои ме слуша :D
Mary_Jane_69
08-08-2012, 07:23
щот сте тъпи, затва
Skullcrusherka
08-08-2012, 13:49
Почни ти да си налагаш мнението над останалите, недей да отсъпваш и се научи да казваш не.
YyoOnNiItTyY
08-08-2012, 17:19
За голямо съжаление..няма да се промени ситуацията от няколко коментара.