Влез

View Full Version : Къдрава коса

tjgirl
08-07-2012, 16:31
Здравейте :) Имам един малък проблем и се надявам да ми помогнете. С къдрава коса съм и обикновено след като се изкъпя я мачкам с пяна или други оформящи къдриците продукти, но къдриците стоят хубаво само един ден и след като преспя се смачкват, заплитат - започват да приличат на метла ... Как мога да ги задържа поне 2-3 дена без да изглеждат нересани?

pet1tety
08-07-2012, 16:35
Можеш да се къдриш с маша или преса за изправяне. А ако не искаш да си гориш косата може да си направиш плитки и на другия ден да ги развалиш.С фолио също става много добре.........

Glam0rous
08-07-2012, 17:01
С машата стават много хубави и държат - аз така се правя, но просто след спане съм си кошница в главата - косата ми е оплетена на гнезда, а при никакви други условия не може да стане така. Може да е и от лака, който неминуемо слагам, но без него се развалят веднага. Така, че за оплитането съвет не мога да ти дам.

SWT
08-07-2012, 17:04
лак за коса слагаш ли ?

tjgirl
08-07-2012, 17:06
Не, лак не слагам. Но мисля, че не ми разбрахте въпроса - не искам да си правя къдрици, а да ги задържа за по-дълго.

Amore-Mio*
08-07-2012, 17:36
Една моя приятелка има къдрава коса и е разправяше, че всяка сутрин си я оформя с лак за коса. Или подобни продукти, предназначени за къдрава коса. Друго решение няма.

SWT
08-07-2012, 17:50
Не, лак не слагам. Но мисля, че не ми разбрахте въпроса - не искам да си правя къдрици, а да ги задържа за по-дълго.

ами започни да слагаш,така ще ги задържиш за по-дълго
препоръчвам ти този : http://www.nisea-bg.com/images/items/5396.jpg

strawberry88
08-07-2012, 17:53
^И аз препоръчвам този!Най-добрия,който съм използвала! <3

tjgirl
08-07-2012, 19:37
SWT, може ли да ми обясниш по-точно как да ги оформям с лак? Смисъл такъв, сутрин като стана и да речем вече е 2 ден откакто съм ги оформила с пяна, и съответно не изглеждат толкова добре, какво да правя?

SWT
08-07-2012, 21:35
то не е кой знае какво,след като сложиш пяната за коса си сложи лака.
оформяй ги с пяна,след това за да ги запазиш пръскай с лак.

ludatadoideee94
08-07-2012, 21:57
аз се къдря с пяна начииии като станеш мокриш си леко косата слагаш пяна и готовоо проблем решен (много изпростявам вече) :Д

Glam0rous
08-08-2012, 05:17
Значи лака го слагаш като ги направиш с пяната, за да ги задържи, а не като вече са се развалили - той не може да ти направи нови.
Като станеш ако не можеш да я срешиш, сложи много балсам без отмиване, навлажни я, намачкай пак с пяна и би трябвало да стане. Мен това ми се вижда по-удачния вариант.

big_hug
08-20-2012, 09:58
Лак за коса друг начин няма.След като се изкъпеш не си суши косата с сешоар ами я остави сама да исахне(а и в тези жеги става бързо)така къдриците стават без много хубави и без да си гориш косата(става само при къдрави по рождение) после просто си пооправяш бретона(ако имаш такъв) и пръскаш с повечко лак за коса и я пази от дъжд.А иначе като си лягаш се връзвай и си слагай от онези шапки за баня и я прикрепи с фибички,аз съм пробвала и става(особенно ако е добре закрепена) и на сутринта пак лак и дооправяш леко.Сори за правописа!!!!

chery1525
09-23-2012, 13:29
аз съм с къдрава коса и ми се налага през ден да я мокря(изцяло) за да си оформя къдриците... също така ако е студено навън а си още с мокра коса можеш да използваш дифузер ...на мен много ми помага :P ...но няма начин да запазиш къдриците същите след сън,пробвала съм какво ли не-плитки,продукти стилизиращи и фиксиращи къдрици -резултатът е един и същ - косата след сън става оплетена,грозновато начупена на големи вълни :(

sweetchildomine
02-25-2014, 15:09
Някъде прочетох, че ако калъфката на възглавницата ти е сатенена, няма да имаш този проблем. Аз опитах, помага.