Влез

View Full Version : Въпрос за оценки

zvezdichka00
08-09-2012, 09:17
Първо се извинявам ако има друга такава тема, но не намерих нищо. Искам да попитам някой дали знае кои оценки от кои класове се включват в дипломата за завършено средно образование? Става дума за профилирани паралелки (училища с езики като 35то, 22ро, 73то), не професионални училища или техникуми. Знам, че оценките от осми клас не се включват заради интензивното изучаване на чужд език, но тези от девети клас започват да се включват в дипломата. Интересува ме дали всички оценки от девети и горните класове ли влизат? Защото от познати чух, че когато в девети клас започнат да се изучават природни науки /химия, физика и пр./, както и втори чужд език, те не се включват, а започват да се включват чак от десети клас. Интересува ме също дали оценките по музика и изобразително изкуство биват включени в дипломата? Благодаря предваритилно :)

Amore-Mio*
08-09-2012, 09:38
По музика и изобразително изкуство, в дипломата се включват оценките от 9 клас. Оценките ти от 8 клас като цяло сформират оценките ти в дипломата. Оценките по биология, химия, физика, се включват в дипломата от 10 клас нататък. За езиците не знам как стоят нещата, но се предполага, че процедурата е същата - включват се от 10 клас, но не съм сигурна.

green_witch
08-09-2012, 17:51
Вторият чужд език се включва от девети клас.
За първия не съм сигурна,но е или от осми,или от девети.
Отделно ако си профил,профилиращите предмети се смятат по няколко пъти.