Влез

View Full Version : Защо се получава така - тема за размисъл

ForzaFelipe
08-09-2012, 17:11
И така,от известно време мисля по една тема,защо се влюбваме в хора,който не ни отвръщат,но все пак ние продължаваме да имаме същите силни чувства към него/нея.Как е възможно чувствата да не умират при факта,че нямате шанс и въпреки че ти се убеждаваш че няма как,сърцето ти продължава да желае само едно...това което не може да има.Защо според вас се получава това,предполагам че не един от тук е имал подобен случай.
Та,според вас защо се получава така?Кое ни подтиква да продължаваме да изпитваме ненужни чувства?

SisiStrange
08-09-2012, 17:35
Зависи от случая. Ако иде реч за хубава връзка, която се е провалила и другия вече няма чувства, просто раздялата се преживява трудно. С много усилия и търпение, нещата се нареждат.

Другият вариант аз лично съм неспособна да го разбера. Когато видя, че някой не ме харесва, както аз него, и моя интерес се убива.

пAteNцЕ
08-09-2012, 17:47
Това си е чист мазохизъм.От тази гледна точка и аз съм такава.Има известна слабост човека да иска онова,което не може да има.И това засилва още повече чувствата.Тъпо е,като омагьосан кръг е.Зависи как ще се измъкнеш от него.Каквото и да е,губене на време е.Ама това се осъзнава,след като си загубил време.Иначе най-боли,когато другият също има чувства,ама не към теб.Тогава боли още повече.

mechone
08-09-2012, 18:28
Защото любовта не пита.

Amore-Mio*
08-09-2012, 18:32
Аз не бих ги нарекла чувства. В 99% изпитваме симпатии, но не и чувства. Няма как просто. Лично мнение. Природно правило: желаеш най - силно това, което не можеш да притежаваш. До момента, в който не се появи човека, с който взаимно ще се обичате. Ама в истинския смисъл на думата.

Furious?
08-09-2012, 18:49
Доста е дълго за обяснение и не ми се занимава , затова ще го оставя на Валентин или някой друг да ти го обясни в детайли.

Истината , казано накратко , е , че жените харесват мъже , които се срещат с много жени - заради генетика ( инстинкт за алфа мъжкаря ) и социални парадокси ( популярни момчета и фитнес маняци ) , а точно те не държат на никое момиче , за да се борят за нея.По мои наблюдение , това има желаният ефект - жените ни преследват , а не ние тях.Дано си разбрал какво искам да кажа.

П.с. АЙДЕ ,ЮСЕИНЕ , ТИ СИ !

Hilary_
08-10-2012, 07:10
И така,от известно време мисля по една тема,защо се влюбваме в хора,който не ни отвръщат,но все пак ние продължаваме да имаме същите силни чувства към него/нея.Как е възможно чувствата да не умират при факта,че нямате шанс и въпреки че ти се убеждаваш че няма как,сърцето ти продължава да желае само едно...това което не може да има.Защо според вас се получава това,предполагам че не един от тук е имал подобен случай.
Та,според вас защо се получава така?Кое ни подтиква да продължаваме да изпитваме ненужни чувства?
Аз си го обяснявам така: когато изпитваш чувства към някой, в твоите очи той е идеален, неповторим .. след като не те допуска до себе си (за да го опознаеш по - добре), продължаваш да мислиш, че е перфектен и така чувствата не ти се губят. Те се подклаждат от една илюзия и голяма доза надежда за промяна (с времето), което за мен си е чисто губене на време.
И въпреки това хората продължават да пренебрегват себе си, за сметка на някой сульо. :?
Друг е въпросът, че има вярващи си, които преследват някой, защото си мислят, че подлежи на промяна .. още по - загубена кауза.

DisappointedDreamer
08-10-2012, 07:55
Другият вариант аз лично съм неспособна да го разбера. Когато видя, че някой не ме харесва, както аз него, и моя интерес се убива.

Ъхъ.
И аз съм така. Осъзнала съм, че ако видя нещо подобно, няма смисъл да пикая срещу вятъря и да роня сълзи/сополи, при положение че мога да живея живота си и да се впусна в търсенето на друг интересен и стойностен човечец, който да харесва и мен.

fenastz
08-10-2012, 12:16
Защото в представите ни този човек не е пълният боклук, който е в реалност. Това поддържа чувствата.

Blab
08-10-2012, 12:52
//нивото на раздела/форума не е достатъчно за осъществяване на смислен диалог.

по темата: аз лично трудно харесвам хора(та). всъщност, изобщо не ги. това е.

LeprikonA
08-10-2012, 13:36
Защото в представите ни този човек не е пълният боклук, който е в реалност. Това поддържа чувствата.

Мхм, точно. Само че и това минава бързо.

anonymous708973
08-10-2012, 14:27
Доста е дълго за обяснение и не ми се занимава , затова ще го оставя на Валентин или някой друг да ти го обясни в детайли.

Истината , казано накратко , е , че жените харесват мъже , които се срещат с много жени - заради генетика ( инстинкт за алфа мъжкаря ) и социални парадокси ( популярни момчета и фитнес маняци ) , а точно те не държат на никое момиче , за да се борят за нея.По мои наблюдение , това има желаният ефект - жените ни преследват , а не ние тях.Дано си разбрал какво искам да кажа.

П.с. АЙДЕ ,ЮСЕИНЕ , ТИ СИ !

Косвено се фукаш на всяка крачка. На всичко отгоре, това дори не е вярно.

Wednesday666
08-10-2012, 15:54

Съгласна съм.
Но само докато не осъзнаем какъв е. Не че и тогава отминават чувствата, но все пак.

fenkaaa
08-10-2012, 16:00
Просто в днешно време изглежда,че искаме повече това,което не можем да имаме и не оценяваме това,което имаме :)