Влез

View Full Version : Литература-9клас

gabriella45
08-10-2012, 18:12
Здравейте, искам да попитам нещо хората минали през 9 клас. Значи дадоха ни списък с книги, всичко прочетох каквото си намерих остана ми само библията. Мене ми харесва, християнка съм и вярваща, но не я бях чела цялата до сега. Тя е 957 страници и незнам дали ми трябва цялата, защото г-жата ни каза стария и новия завет, което значи цялата. А ваканцията скоро свършва и сега само чета, пък и книжка на английски чета и по някое време и по математика трябва да преговоря нещо, сигурно към септември. Та, как ще смогна с всичко, просто незнам. А от илиада нищо не разбрах ще гледам и филма. Литературата в 9ти клас ми се струва много тежка сравнение с тази в 8ми. Вие цялата библия ли четохте, защото аз си закупих и учебника и май ми трябват само отделни части, но смятам да се пробвам цялата да я прочета, въпреки библията не е като обикновенните книги. Според мен по нея трябва да се мисли, а не просто да се прочете. Мобя за информация. Мерси

gabriella45
08-11-2012, 08:57
Моля ви кажете, защото сега също чета и частите на Библията, които са в учебника от Стария и Новия завет, но цялата е просто непосилно. Обърнете внимание, моля Ви.

boom29
08-11-2012, 09:12
Не, не ти трябва да четеш цялата книга. По-добре си вземи христоматията и прочети от там - то ще ти бъде полезно и ще работите над него текст... Лично на мене литературата в 9 клас ми беше най-скучната. Успех! :)

gabriella45
08-11-2012, 09:30
Аз намерих в един сайт цялата библия на звук, тоест ще я слушам, но мерси.

Allex
08-12-2012, 20:07
boom29, и при мен в часовете по литература си беше адската скука..:)) а, относно темата..намери христоматията и чети от там, цяла Библия няма смисъл

Amore-Mio*
08-13-2012, 08:25
Не, не е нужно да я четеш цялата. Така, че не се вманиачавай толкова. Аз не съм я чела, но схванах всичко в часовете. То, не че се учи кой знае какво различно. Най - вече нещата, които знаем. Литературата в 9 клас е нормално да ти се струва тежка в сравнение с 8, но не е чак такава тежка, каквато си мислиш, че е. Но е скучна, наистина.

gabriella45
08-14-2012, 10:25
Мерси на всички.

maximxxl
08-15-2012, 20:02
не е скучна, поне митологията ми беше най-интересна! Библията повечето неща ги знаех, които учихме от нея. друго от 9 кл не помня. 10 е най-скучна