Влез

View Full Version : Идеалното тегло

MinichkaMilichka
08-10-2012, 23:27
Здравейте.Значи аз съм момиче на 12 и тежа 42 килограма и съм висока 143 сантиметра.По принцип семейството ми е ниско и сестрите ми са ниски (и аз така). Една моя приятелка когато бях 5-и клас тя ми каза че майка и я тъпче за да надебелее защото трябва да е над 45 килограма в 6-и клас. Но мен ме интересува какви са нормите.Да кажем за момичета и момчета колко е нормата сравнена по пол,възраст,тежест и височина и дали аз съм във нормата.Само да кажа че всички от семейството ми са нисички и а от страна на жените със големи гърди и така и аз и сестрите ми.Така че нека изясня "Аз съм момиче на 12 и половина,теглото ми е 42,височината-143см,със големи гърди съм за разлика от повечето ми съученички и приятелки на моята възраст"

MaLkaTa_LaDy
08-11-2012, 07:06
Много си ниска и си нямам и на идея колко е идеалното тегло за теб. Звучи ми глупаво идеалното ти тегло да е 33 или 28 кила. Но за нормална височина скалата за момичета според мен е височината минус 110-115 в зависимост от разбиранията.
Например аз съм 165 и идеалното ми тегло е около 50-55 килограма.

Sh@d0w
08-11-2012, 07:28
На 12 си тепърва има още да растеш, не започвай отсега да мислиш за диети и глупости. Особенно на тази възраст можеш да си навредиш сериозно на организма.

Подрепям мнението на MaLkaTa_LaDy изцяло.

MinichkaMilichka
08-11-2012, 12:11
Знам но все пак аз съм една от ниските в нашия клас,всичките ми приятелки са по високи от мене.Сестра ми която е на 22 и е 150 и нещо и 50 и нещо кила