View Full Version : Мразя майка ми
ellie98s
08-11-2012, 20:01
Здравейте. Пиша ви тази тема със сълзи на очи. От доста години гледам майка ми почти всеки ден пияна, но вече не мога да си затварям очите. Винаги тя ми се извинява след случилото се и ми казва, че ще се опита да спре, но това са само празни думи. Още от малка ми е позната гледката със празното шише уиски/ракия на масата и майка ми - заспала на стола. Вкъщи стават непрекъснато скандали относно това - баща ми прави всичко възможно да живеем добре и двамата с него си тровим нервите постоянно с нея. Вече ми е дошло до гуша, искам да я няма, да си ходи при баба и дядо, да изчезне от живота ми. Не е в полза с нищо, не съм щастлива с това, че имам майка. Не искам повече да заспивам в сълзи или слушайки поредния скандал, не искам. Мразя я! Вече не искам да си затварям очите за всичко. И искам да отбележа да не ми пишете мнения от рода на ''тя ти е майка, дай и шанс'' и т.н. Повятвайте ми, откакто се помня е винаги така. Мисля, че ще е по-добре да останем двамата с тати да живеем заедно, а тя да се оправя. Всичките сълзи, които съм изплакала са се превърнали в омраза ... Не знам какво да кажа повече, не съм в състояние. Благодаря на всички, които са отделили 2 мин. да прочетат това, просто исках да ви споделя, защото това е тайна, която не съм споделяла и на най-добрата ми приятелка и го крия в себе си от много дълго време. Това е от мен.
При хора с подобни проблеми трябват ДЕЙСТВИЯ,а не думи ... :?
Наркомани,затънали яко в ла*ната (с извинение) успяват да се справят със зависимостите си,а к'во остава за алкохолици и то такива,които все пак осъзнават к'во правят (когато са трезвени).
Има клиники,има лекари,има начини,но баща ти явно не иска да се занимава щом за толкова време не е направил нищо (поне от думите ти останах с такова впечатление) :?
HollyGolightly
08-12-2012, 18:06
Говори с баща ти, понеже явно майка ти не е в кондиция за разговор. Тя има проблем и явно го знае, след като ти се извинява, но и не предприема нищо за да се промени. Така че говори с баща си, кажи му всичко което мислиш и двамата решете дали ще я пращате в болница или просто при баба ти и дядо то. Мисля, че ако той и постави ултиматум повече ще се замисли.
Поради каква причина е започнала да пие ? Да не би нещо да я мъчи ? Кажи на баща си да потърси помощ от специалист.От само себе си нищо няма да се оправи.
ellie98s
08-12-2012, 21:16
Поради каква причина е започнала да пие ? Да не би нещо да я мъчи ? Кажи на баща си да потърси помощ от специалист.От само себе си нищо няма да се оправи.
Честно ти казвам, нямам си и на идея. Никога не сме живели в бедност да речем, нещо да и липсва или да тънем в дългове и проблеми (казвам темата за парите защото в днешно време над 50% от скандалите в семействата са породени от това) няма проблеми с работата, тъй като я мързеше да си размърда задника 5 години (но сега работи) и бих казала, че едва ли нещо сериозно я е притеснявало, че да започне да пие сериозно. В клиника ми каза, че не иска да ходи, а с баща ми съм говорила милион пъти. Сега той и каза или да си събира багажа или да внимава случката от снощи да не се повтаря повече, защото няма да я пусне вкъщи.
Повярвай ми, знам ТОЧНО как се чувстваш. За мое нещастие майка ми е същата. Без никаква разлика. Всяка вечер, фъфлене, скандали, викове, падания по земя, празно шише водка/ракия. И аз съм като тебе, пълна със сълзи и омраза.
Колкото и гадно да звучи, хващате се цялото семейство и я водите в клиника. Няма друг начин.
Тя може и сигурно ти обещава, че няма повече да се напива, извинява ти се и т.н. но след вечер-две пак същатата история нали?
Ако човек не иска сам да си помогне и другите не биха могли.
Или пък й направи ултиматум, или ти или алкохола. Съмнявам се да избере второто, ако пък след това продължи да пие, просто спри да и говориш, прави се, че не те е грижа за нея. Накарай я да се постресне и осъзнае малко.
Amore-Mio*
08-12-2012, 23:01
Не мога точно да разбера какво чувстваш, не съм изживяла подобно нещо, но предполагам как. Знам, че ти е ужасно трудно и колкото и да не ти се иска, тя ти е майка. Заслужава си да опитате за последен път да й помогнете - има си клиники, стига тя да има желанието да се отърве от това. Разговори с баща си, тъй като с майка ти няма да имаш особено успех, освен ако не говориш с нея, когато е трезвена и може да мисли и разсъждава.
Ако ли пък не: май раздялата за тях ще е най - доброто решение. Като гледам и без това тя не си върши задълженията, отдавна не са като нормално семейство и подобни. Но не знам, най - добре поговори с баща си.
По принцип,когато човек изпадне в дупка,единствено най-близките му хора могат да му помогнат.
Но трябва и желание и воля.
Прав/а си за себе си.Родителите нараняват най-много.