PDA

View Full Version : Разлика?

blueberryyy
08-15-2012, 22:42
Здравейте :) Интересно ми е каква разлика във възръстта между двама души е допустима според вас и изобщо има ли значение това, трябва ли да се поставя някакво ограничение? Как ви се струва например разликата 17 - 27? Искам да уточня, че не говоря само за секс, а за сериозна връзка, например. Според мен, самата разлика от 10 години изобщо не е толкова голям проблем, колкото всъщност е разликата във възрастовата група и например интересите, които има един тийнейджърка на 17 (било то и по-зряла) и един мъж, от когото на тази възраст малко или много се предполага да има акъл в главата си и цели в живота си. В примера си давам момичето като по-малко, защото май това е най-редовния случай.

Psyko Nuts
08-15-2012, 22:52
Щом се обичате... Но имай в предвид, че едва ли би те разбрала напълно в повече от случайте. Иначе според мен, не може.

blueberryyy
08-15-2012, 22:57
аз съм момичето в случая :D

notlike
08-16-2012, 04:00
10 години не са малко, но когато двама души се обичат, не виждам никакъв проблем. Разликата в годините на моите родители е толкова и се разбират вече 26 години..

HollyGolightly
08-16-2012, 04:08
Ако има привличане, разбирателство и общи интереси, неща за които да си говорите пък и ако държите един на друг, тогава разликата в годините не играе кой-знае каква роля.

dimitar_ak
08-16-2012, 07:20
Имах 11 години по-млада приятелка. Изкарахме заедно 4 години, но разликите ни не бяха само в годините и не успяхме да ги стопим.

3oPuTy
08-16-2012, 08:00
Ох,поредната тема ... Наскоро старата замря и айде пак нова.Както и да е.

Десет години не са много,но не са и малко.Всичко зависи от това в к'ъв етап от живота си са хората.
Все пак 17-27 звучи абсурдно :? 25-35 е по-добре,35-45 звучи още по-нормално.За сметка на това пък 40-50/45-55 звучи кофти,защото мъжа вече е навлязъл в критическата,а жената все още си има нужди и желания.

Като цяло всичко е доста относително.Била съм с момче,8 години по-голямо от мен и нещата бяха отлични.Разликата ни не личеше нито във външния вид (не изглеждаше толкова по-голям),нито в начина на мислене,но аз по принцип от години се събирам с хора,по-големи от мен с по 5-6 години и това е повлияло на държанието ми и възприемането на нещата.

И все пак си мисля,че човек на 27 не търси "сериозна връзка" от 17 годишно дете :?

stars0
08-16-2012, 08:17
По принцип няма възрастова граница за любовта, сега може да не се усеща, но след време ще натежи.. А и според мен такава връзка няма никакво бъдеще. Друго е ако момичето беше на 20,20 и няколко години, тогава не виждам проблем. Но според мен момичето не би било на възраст, подходяща да излиза с мъже, толкова по-големи от нея. Иначе за мен 10 години, че малко повече, не пречи двама души да се обичат..

LadyDi
08-16-2012, 08:48
Какво значи, че на 50-55 мъжът е влязъл в критическата? Да не е навлязъл в менопаузата? :lol:
Тва е друг въпрос, ама мис е стори интересно съчетание.
Как да е...
Към авторката. Ако се чувстваш добре с него и има за какво да си говорите след като си обуете гащите, къде е проблема? Ние може да ти кажем сто неща, ама ти като си си намерила мястото, защо изобщо трябва да ни слушаш?
17-27 не е неприемлива разлика, стига ти да си готова за нещо наистина сериозно, защото той сигурно ще се надява. От друга страна, знам ли. Може той да е поредния развей-прах...

3oPuTy
08-16-2012, 09:35
^ Нима ще ми кажеш,че при мъжете няма критическа?!
И не,не навлизат в менопауза,а в андропауза ;)

LadyDi
08-16-2012, 09:37
Не, не казвам, че нямат критическа. Само че при тях, критическата след 50-те е свързана с повишено желание за секс, вместо обратното ;)

3oPuTy
08-16-2012, 09:47
При всеки нещата протичат по различен начин.
Във форума на мамите,например,е имало не една или две теми за семейства,в които мъжа е 10+ години по-голям от жената и след навлизането в тази фаза вече няма желание за ласки и секс.

Amore-Mio*
08-16-2012, 13:19
Лично за мен тая разлика е огромна. Допустима ми е до 3-годишна разлика, другото някак не ми допада. Но всеки с интересите, вкуса и мнението си. Нямам нищо против тия с такива разлики в годините, лично моите родители имат 7 години разлика помежду си. И са заедно вече от 25-26 години. Разликата във възрастта не играе особено голяма роля, ако има чувство, разбирателство, доверие и всичко необходимо, за да съществува една връзка.

Anichkaxxwee
08-16-2012, 14:03
Разликата във възрастта не играе особено голяма роля, ако има чувство, разбирателство, доверие и всичко необходимо, за да съществува една връзка.

+1

Luidgie
08-16-2012, 14:33
Абе всичко е възможно. Има къде къде по-фрапантни разлика от рода на 40години, че и отгоре. Пък връзките са били успешни и без лишения. Просто си зависи от индивидуалният човек, неговото развитие, мироглед и желания.

PullMeCloser
08-16-2012, 15:58
Не годините са проблем- 10 години изобщо не са ЧАК толкова много. Проблем има тогава, когато желанията(и периодите) на двете страни се разминават- тогава дори и да няма разлика в годините, няма да се получат нещата.

blueberryyy
08-16-2012, 17:53
Пропуснах да кажа, че говоря чисто хипотетично, не съм в такава ситуация. Просто ми е интересно мнението на останалите, какво мислите, когато виждате такива двойки, дали сте попадали в такава ситуация и т.н. И наистина много ама много ме интересува мнението на по-големите момчета, дали биха тръгнали с толкова по-малко момиче и защо...

BluE_s
08-16-2012, 20:14
Не, не. Не казвайте, че възрастта няма значение. Може да има някои такива случаи, но те са изключения. В началото може да изглежда сякаш няма проблем, даже да бъде много хубаво, но в последствие нещата се променят. По-големият (в зависимост от случая) обикновено привлича със зрялост. Конкретният пример - 10 години, не ми се струва малко, но като цяло съм съгласен с PullMeCloser.

anonymous708973
08-16-2012, 20:52
Само да вметна, че ако след 3 години заедно той ти изскочи с предложение за брак, а ти си на 20, студентка втора година, вероятно зависима финансово от мама и тате, невидяла нищо от живота, на който той вече се е наситил... какво правим?

DragonLady
08-16-2012, 20:58
Ох,поредната тема ... Наскоро старата замря и айде пак нова.Както и да е.

Десет години не са много,но не са и малко.Всичко зависи от това в к'ъв етап от живота си са хората.
Все пак 17-27 звучи абсурдно :? 25-35 е по-добре,35-45 звучи още по-нормално.За сметка на това пък 40-50/45-55 звучи кофти,защото мъжа вече е навлязъл в критическата,а жената все още си има нужди и желания.

И все пак си мисля,че човек на 27 не търси "сериозна връзка" от 17 годишно дете :?

+1
И моят мъж е на 27, ама аз съм на 20.
Тоест това, което иска да кажа, е че когато си тиин преоритетите са ти едни, като излезеш от тиин възрастта, започваш да мислиш за други работи като например стабилна работа, висше образование ( не винаги ), създаване на семейство, деца и тн. житейски въпроси.

therichbitch
08-17-2012, 00:46
Само да вметна, че ако след 3 години заедно той ти изскочи с предложение за брак, а ти си на 20, студентка втора година, вероятно зависима финансово от мама и тате, невидяла нищо от живота, на който той вече се е наситил... какво правим?

Приема, като ДрагънЛейди :D (Не е с лошо чувство, просто видях, че е коментирала след теб)

Иначе като започнат да ми разправят всички на по 16-7, че те са по- зрели от връстничките си, пораснали са по- бързо, вече познават живота и разсъждават трезво, ме напушва смях да си кажа честно.. Не смятам, че в средностатистическия случай една връзка 17-27 може да оцелее. Няма как да знам твоят точно какъв е, защото не те познавам, нито приятеля ти.
Извод: всичко зависи от хората и обстоятелствата около тях. Няма общовалиден отговор на въпроса ти.

blueberryyy
08-17-2012, 11:58
Приема, като ДрагънЛейди :D (Не е с лошо чувство, просто видях, че е коментирала след теб)

Иначе като започнат да ми разправят всички на по 16-7, че те са по- зрели от връстничките си, пораснали са по- бързо, вече познават живота и разсъждават трезво, ме напушва смях да си кажа честно.. Не смятам, че в средностатистическия случай една връзка 17-27 може да оцелее. Няма как да знам твоят точно какъв е, защото не те познавам, нито приятеля ти.
Извод: всичко зависи от хората и обстоятелствата около тях. Няма общовалиден отговор на въпроса ти.

Да, за това и поясних, че не става дума за ситуация, в която съм, просто искам мнения по въпроса, от интерес :)

kyon
08-17-2012, 18:28
Всички граници са ти в главата и никой не може да определи точно това. Зависи от хората..
Общо взето спорна тема.

UltrasGirl
08-17-2012, 19:46
5-6 години е добре ноо .. на там не знам абе ако се обичат да се взимат ;д

PyCoKoCkA93
08-17-2012, 23:16
Не опира до разлика във възрастта,а до разлика в начина на мислене!За всеки обстоятелствата се стичат по различен начин,за едни животът е бил по-щедър,за други-по-суров.На един му се налага да оцелява сам от 13-14-годишна възраст,а друг цял живот живее на гърба на някого.И това,че е станал на 25 години примерно не го прави по-зрял от тийнейджъра-хлапак...Сами си направете изводите. :)

UltrasGirl
08-18-2012, 09:15
^^ Да много си права !!

Rebirthing
08-20-2012, 17:13
Не опира до разлика във възрастта,а до разлика в начина на мислене!За всеки обстоятелствата се стичат по различен начин,за едни животът е бил по-щедър,за други-по-суров.На един му се налага да оцелява сам от 13-14-годишна възраст,а друг цял живот живее на гърба на някого.И това,че е станал на 25 години примерно не го прави по-зрял от тийнейджъра-хлапак...Сами си направете изводите. :)

Абсолютно...

За мен лично тази разлика не представлява проблем. Като почне да се говорят неща от сорта на 'десетгодишната разлика няма никво бъдеще' се смея. Всички говорят така сякаш техните връзки ще оцелеят вовеки. То може и връзките с такава възрастова разлика да не са вечни, но и пуберските любови също не са. В днешно време не са много тези които са се оженили за гаджето си от гимназията, но разбира се ги има и това е най-важното.

Violenza
08-20-2012, 19:33
Съгласявам се с горните мнения.
Стига да си попреминал една определена възраст, разликата в годините вече не е фрапантна. Нашата разлика е повечко от 10 години, но не ни пречи.

druzilla
08-20-2012, 19:41
Не опира до разлика във възрастта,а до разлика в начина на мислене!

Абсолютно съм съгласна.Възрастта е просто число и то не винаги определя човека.
Според мен 10 години не са много,но няма как например 14 годишна да излиза с 24 годишен.
Едно че е незаконно,друго че те са на съвсем различни етапи от живота си.
И все пак,ако двама души се обичат - нищо друго няма значение. :)