Влез

View Full Version : Изпращане на картичк

SurfSky
08-17-2012, 15:04
Здравейте . Искам да пратя картичка по пощата до друг град . Въпроса ми е как стават нещата ? Купувам плик , после колко марки ми трябват и т.н В парка има едни жълти кутии на който пише ''Българска Поща'' (от сорта нещо) , може ли там да се пусне картичката ....
Мерси предварително :)

nymphadora
08-19-2012, 08:54
Купуваш си плик и мисля,че е само 1 марка.Питай на гишето,те ще ти кажат.След като надпишеш плика и го запечатиш търсиш подходящата кутия.В моя град например на централната поща са 3 кутиите-За София,за други градове,за чужбина.Но в обикновенните клонове има само една жълта кутия-там я пусни.

GLaDOS
08-19-2012, 09:34
И аз не знаех как става,докато не ми потрябва.
Отиваш в пощата и на гишето си купуваш плик и марка,цената е според плика,но мисля че беше от сорта на 60-70 ст,марката също.
Запечатваш,надписваш,лепиш марката(има си там една гъба дето ги лепи :D ) И аз го пускам направо на гишето.Би трябвало и от кутиите да става???
П.П.Ако е препоръчано,не ти трябва марка - лепят му баркод и след това си плащаш .Излиза с около 50ст по-скъпо.
Цените са ориентировъчни,защото не ги помня,но над 1.50 - 2.0 всичко ,повече не е ...

bloodyF
08-19-2012, 11:25
на мен ли ще ми пращаш картичка? :oops:
искам!

иначе казаха ти как става..