View Full Version : Добре.. Как го правите?
soinlove
08-18-2012, 07:26
Не- честно- всички онези щастливи връзки, които се раждат от нищото.Как хората успяват да зарежат дълга връзка и след максимум седмица да се подвизават с нов, като ..преди да кажете, че съм на 14 не е така.На почти 22 съм и положението е опряло в кокала направо..Имам приятелки , които след 3 годишна връзка си поревават ЦЯЛ един ден! , а на следващия вече се е появила потенциалната сериозна връзка с друго момче?Добре- КАК?
4 месеца вече съм сама- с възглед това да не се промени скоро...И пак преди да кажете , че не правя нищо по въпроса, ще си се защитя - казвайки, че не стоя вкъщи, излизам, абе..не е като да не го търся тоя ЕДИНСТВЕНИЯ..Знам, че той уж не се търсел, ама аз съм от най-нетърпеливите и съдбата редовно ме подминава и съм се научила, че ако аз не се погрижа за собственото си щастие , тя няма да ми се отзове..ДОбре- изключвам интернет простраството- за мен това отдавна е абсурден начин да си намериш половинка..Тъй.. навън- какво показа опита ми- ами все някъде бъркат - потенциалните избраници..И преди да кажете, че правя на "тежко с картофи" ще поясня, че
единият пишеше "въздОх" - отговорът на журито беше твърдо НЕ!Под журито визирам себе си, понеже съм филолог и не мога да допусна контакт с такъв мъж..Да е грамотен мъжът до мен не е чак такова голямо изискване- нали?
другият е на 27 - твърде ненаживял се, още му се е*е, още му се ходи по дискотеки - твърдо НЕ
трети- ще се издъни с въпрос на първата среща "Не искаш ли да изгориш?" ... фейспалм..Твърдо не..
четвърти ще ме спре с въпрос "дай си скайпа" - ДАЙ СИ СКАЙПА- моля ви се.. нямат ли въображение днешните мъже?
Високи ли са ми критериите, или просто все попадам на мухльовци?
Аз обаче малко си се изживявам в приказките и копнея за необикновено запознанство- не тип- Холивуд, но все пак имам познати, дето са се запознали по супер уникалния начин и няма как да се усъмниш дали това е истинският- той просто е- такава любов се случва веднъж на хиляда..Добре къде да го търся?Ако трябва с GPS ще го издиря!- просто се задушавам от самота, бившият ми ме преследва ( 2 години и половина бяхме заедно) , спомени , моменти.. всичко и ако скоро не мина на антидепресанти- трябва да си намеря спешно НЕГО..защото единственото нещо от което ме е страх, повече от смъртта това е самотата...
Kavichki
08-18-2012, 07:40
И аз съм така. Търся това, което не се знае дали съществува. Също като теб, не бих допуснал до себе си неграмотен човек, независимо дали като приятел или спътник в живота, или такъв, който не знае елементарни неща, ниска култура и лошо възпитание. Бих казал, че и аз си имам високи критерии, но когато намеря жена, отговаряща на тези изисквания, ще е тази, която съм търсил и искал, а не някоя, която да приема с недостатъците й и после като намеря по-добра от нея да я зарежа...
Като цяло хората са непостоянни и искат разнообразие. Затова и връзките не са дълготрайни. Вече почти всеки предпочита неангажиращи връзки, тъй като хората си нямат голямо доверие.
xXxPETYAxXx
08-18-2012, 07:44
единият пишеше "въздОх" - отговорът на журито беше твърдо НЕ!Под журито визирам себе си, понеже съм филолог и не мога да допусна контакт с такъв мъж..Да е грамотен мъжът до мен не е чак такова голямо изискване- нали?
другият е на 27 - твърде ненаживял се, още му се е*е, още му се ходи по дискотеки - твърдо НЕ
трети- ще се издъни с въпрос на първата среща "Не искаш ли да изгориш?" ... фейспалм..Твърдо не..
четвърти ще ме спре с въпрос "дай си скайпа" - ДАЙ СИ СКАЙПА- моля ви се.. нямат ли въображение днешните мъже?
Високи ли са ми критериите, или просто все попадам на мухльовци?
Ми за всичките ти НЕ-та съм съгласна, ама за това със скайпа... Какво като ти е искал скайп? Даже е старомоден, вече всички искат фейсбука...Според мен това, не го прави мухльо, просто е преценил, че ако действа прекалено на пряко и уговори веднага друга среща или ти иска номера има вероятност да го помислиш за нагъл тип.
А това как приятелките ти си намират следващ веднага след приключването на сериозната си връзка - ми нямат твойте критерии, обедена съм, че просто се впускат във връзка, с който им допада, без значение дали прави правописни грешки, дали си общуват по скайп или нещо друго, с което ти не би се примирила.
Няма лошо в това, че имаш такива критерии, ама трудно ще намериш някой, който отговаря на всичките ти изисквания.
soinlove
08-18-2012, 07:53
И аз съм така. Търся това, което не се знае дали съществува. Също като теб, не бих допуснал до себе си неграмотен човек, независимо дали като приятел или спътник в живота, или такъв, който не знае елементарни неща, ниска култура и лошо възпитание. Бих казал, че и аз си имам високи критерии, но когато намеря жена, отговаряща на тези изисквания, ще е тази, която съм търсил и искал, а не някоя, която да приема с недостатъците й и после като намеря по-добра от нея да я зарежа...
Като цяло хората са непостоянни и искат разнообразие. Затова и връзките не са дълготрайни. Вече почти всеки предпочита неангажиращи връзки, тъй като хората си нямат голямо доверие.
Баш тъй! А дотогава какво правим- седим самотни и оценяваме от 1 до 10 кой става и кой не ли ? :D
soinlove
08-18-2012, 07:54
Ми за всичките ти НЕ-та съм съгласна, ама за това със скайпа... Какво като ти е искал скайп? Даже е старомоден, вече всички искат фейсбука...Според мен това, не го прави мухльо, просто е преценил, че ако действа прекалено на пряко и уговори веднага друга среща или ти иска номера има вероятност да го помислиш за нагъл тип.
А това как приятелките ти си намират следващ веднага след приключването на сериозната си връзка - ми нямат твойте критерии, обедена съм, че просто се впускат във връзка, с който им допада, без значение дали прави правописни грешки, дали си общуват по скайп или нещо друго, с което ти не би се примирила.
Няма лошо в това, че имаш такива критерии, ама трудно ще намериш някой, който отговаря на всичките ти изисквания.
Онова са скайпа беше в дискотека и беше придружено с неприлично хващане за задните ми части - момъка има късмет, че не му строших неблагодарната ръчица. И какъв е съвета - да намаля критериите ли?
kalpazanka
08-18-2012, 07:56
И какъв е съвета - да намаля критериите ли?
В никакъв случай! Но внимавай какви сигнали изпращаш- за да те хване този за задника, значи нещо в езика на тялото ти му е подсказало да постъпи така.
Gwendoline
според мен излишно си усложняваш живота...
според мен си дребнава, няма как да намериш единствения, ако не дадеш шанс на някой да се докаже като такъв, отвъд как пишел някоя си дума или по какъв начин те пита нещо. тия неща нямат значение, по-важни са други работи в една връзка
Kavichki
Да разбирам ли, че искаш да си обвързана само, за да не си самотна?
Teenhelp1
08-18-2012, 07:57
Нали знаеш,че може и да не намериш ''перфектния'' мъж както ти си го представяш ? Няма перфектни хора всеки си има недостатъци. :) Пък и си доста капризна. Вместо скайпа какво трябва да ти поиска ? Да ти каже хайде да скочим от самолет с парашут да се приземим в Париж да се разходим и да се опознаем ?
SisiStrange
08-18-2012, 07:59
Не се филмирай прекалено много.
Аз обаче малко си се изживявам в приказките и копнея за необикновено запознанство- не тип- Холивуд, но все пак имам познати, дето са се запознали по супер уникалния начин и няма как да се усъмниш дали това е истинският-
Така ли и защо? Откъде пък знаеш, че това е истинския само по факта, че са се запознали, докато е падал метеоритен дъжд и той се е блъснал в нея и и е съборил апарата? Колко прекрасни връзки започват съвсем обикновено... Важен е начинът, по който един човек се държи в самата връзка.
Любовта на живота ти не се търси специално. Това не ти е предмет, който просто съществува някъде. Намираш си нормално момче, което харесваш (обикновено се появява точно там, където не си мислила, че може да бъде) и с времето, със старание, с компромиси и много обич се превръща в Любовта на живота ти.
Наистина ли си представяш как го срещаш на моста на влюбените и после заживяли щастливо? о.О Всичко хубаво става трудно.
Gwendoline
08-18-2012, 08:01
Нали знаеш,че може и да не намериш ''перфектния'' мъж както ти си го представяш ?
именно, изградила си си някакъв стериотип, който търсиш, но това е фантазия в главата ти - как искаш да се запознаете, как да изглежда, как да се държи, какво ТОЧНО да ти говори.... малко по-реално мисли, живота не е приказка. няма как да има точна проекция (човек) на това, което е в главата ти. ако срещнеш някой по-различен от това, което си представяш, автоматично го категоризираш като неподходящ, защото не се приближава до идеалния ти модел. несериозно е... според мен :)
kalpazanka
08-18-2012, 08:01
^Ти би ли припкала от щастие, ако те сграбчи за задника непознат в дискотеката и ти поиска скайпа?
Аз, дано не попадам в нейната ситуация, но бих потънала от срам....
P. S.
Ако се вглеждах в правопис и правех диктовка на първа среща, нямаше да си намеря половинка скоро. :D
Gwendoline
08-18-2012, 08:05
^Ти би ли припкала от щастие, ако те сграбчи за задника непознат в дискотеката и ти поиска скайпа?
Аз, дано не попадам в нейната ситуация, но бих потънала от срам....
P. S.
Ако се вглеждах в правопис и правех диктовка на първа среща, нямаше да си намеря половинка скоро. :D
към мен ли е въпроса?
едва ли първото нещо ще е да си задам въпроса дали това ме прави щастлива или не, просто ще си помисля, че е пиян и загорял и няма да го отразявам изобщо. ама това как пишел някоя дума....... О_о смисъл, да, трябва да сме грамотни, но ти като филолог имаш доста повече знание от повечето хора в тая област и не можеш да искаш да имат същите знания като теб.
xXxPETYAxXx
08-18-2012, 08:09
Онова са скайпа беше в дискотека и беше придружено с неприлично хващане за задните ми части - момъка има късмет, че не му строших неблагодарната ръчица. И какъв е съвета - да намаля критериите ли?
Ааа, е така вече по те разбирам...
Ама то не очаквай да си намериш принца в дискотека са казали хората. Като искаш някой отговарящ на критерийте ти помисли си да го потърсиш на друго място.
След като просто не искаш да си сама, защо не пробваш с някой жабок, който пише "въздОх", ако ти харесва достатъчно, това не би те спряло.
Просто не си намерила някой, който наистина да ти харесва според мен. Когато го намериш, поне някои неща ще отпаднат от списъка с критерийте ти.
Kavichki
08-18-2012, 08:11
Soinlove - Не ми отговори на въпроса. Искаш да си обвързана само за да не си самотна ли? Спомена и за приятелките си, че след дълги връзки се повеждали с други...
Като тях ли искаш да си? Моето мнение е,че не си готова за сериозна връзка, въпреки, че си на 22... :)
Teenhelp1
08-18-2012, 08:18
Аз щях да се зарадвам и да й го дам.Ако някоя мадама го направи. :D
Е к'во като е на 27 трябва вече да не иска да прави секс и да не се забавлява по заведения и дискотеки ли?! :?
Няма да е зле да си разнообразиш мислите с нещо по-интересно,а не само да се фиксираш над търсенето на "Единствения",който в повечето случаи си е просто "Поредния".
А като толкова много искаш да го намериш - ами търси на друго място.В някоя библиотека,например (и това съвсем сериозно).Явно търсиш само на места,на които се срещат главно мъже,които не са подходящи за теб.
PyCoKoCkA93
08-18-2012, 10:10
Много често баналните запознанства водят до нещо красиво и истинско.Аз се запознах с моята половинка по начина,който ти най-много оплю-интернет.Намирам го за по-добра алтернатива от дискотеката,защото шансът да попаднеш на свестен човек там е по-голям,отколкото на място,където най-често ходят недо*бали пубертети,за да се напият като свине и да хванат някоя срамна болест в тоалетните...Моят съвет е да не търсиш перфектния под каталог с критерии,защото много често оставаш разочарован,не от това,което не намираш,а от това,което получаваш. :)
Amore-Mio*
08-18-2012, 10:51
Престани да гледаш и да се сравняваш с другите. Твоят живот си е твой, твоите изживявания са неповторими и уникални по свой си начин. Гледай по - позитивно на нещата. Не превръщай идеята да си намериш сериозен приятел във фикс-идея. Ясно е, че няма да стане изведнъж. "Всичко се случва, когато най - малко го очакваш". Продължавай да си излизаш , забавляваш и така нататък, и живота ти един ден ще ти се усмихне, срещайки те с любовта, която искаш.
някои хора никога не срещат любовта. днес по-високо се цени количеството от качеството, без значение за какво иде реч. такъв е духът на епохата.
и аз имам високи изисквания (които са достатъчно свободно формулирани, за да може жив човек да се впише в тях; подобно твоите), и аз твърде рядко срещам хора, които възбуждат някакъв интерес в съществото ми, но противно на мнозинството дотук, ще те посъветвам да не предаваш фронта. всеки един компромис със себе си е отдалечаване от личността ти, отмиване на същността, прочее. развивай себе си, без да развиваш (твърде много) от кълбенцето, защото същественото/съществуващото се цени, то подлежи на оценка/преценка, а нишката води единствено до началото.;
//представям си как авторката се обрива и я втриса на всеки от неграмотните отговори в темата:Д
Тва твойто не са високи критерии, ми някво парадиране.
anonymous708973
08-18-2012, 11:30
някои хора никога не срещат любовта. днес по-високо се цени количеството от качеството, без значение за какво иде реч. такъв е духът на епохата.
и аз имам високи изисквания (които са достатъчно свободно формулирани, за да може жив човек да се впише в тях; подобно твоите), и аз твърде рядко срещам хора, които възбуждат някакъв интерес в съществото ми, но противно на мнозинството дотук, ще те посъветвам да не предаваш фронта. всеки един компромис със себе си е отдалечаване от личността ти, отмиване на същността, прочее. развивай себе си, без да развиваш (твърде много) от кълбенцето, защото същественото/съществуващото се цени, то подлежи на оценка/преценка, а нишката води единствено до началото.;
//представям си как авторката се обрива и я втриса на всеки от неграмотните отговори в темата:Д
Добър отговор.
Генерално разбирам какво искаш да кажеш, особено частта с грамотността. На мен ми бъркат в мозъка хора, които бъркат пълен и кратък член, какво остава за въздОх. Хич не мисля, че това е парадиране - вероятно снобизъм в днешния модерен неграмотен свят, но пък никога не съм отричала, че съм сноб.
Съветът ми е да не правиш компромиси със себе си, но да не подхождащ с прекалено точна представа за човека, който търсиш. И... това, че двама човека са се запознали при необичайно обстоятелства, не значи абсолютно нищо, камо ли, че това е Единственият. С моя приятел се запознахме в този форум, което си е тривиално, но сме заедно 9 месеца вече и съм много щастлива с него. :)
Забелязвате ли как момиченцето пише, че не й върви с некви келеши, ама не споменава нещо за другия тип хора. И като се замислим на кое кацат мухите, картинката се нарежда и всичко се изяснява.
Kavichki
08-18-2012, 12:24
Забелязвате ли, че два пъти й зададох един и същ въпрос и не получих отговор?
soinlove
08-18-2012, 12:42
А забелязвате ли, че не стоя постоянно във форума, за да отговарям на всеки един отговор в темата.Kavichki - специално за теб, не, не си търся някого , защото съм самотна, а защото искам отново да бъда обичана, защото прекрасно,а си спомням какво е това чувство и ми липсва то.
ДО останалите карам поред..- да , може да изглежда снобарско , наречете го както искате, но искам човекът до мен да е интелигентен, дори една идея повече от мен, за да има накъде да ме дърпа, да се развиваме.Аз харесвам мъжът да води в една връзка ( тука ще почнат едни коментари, че искам да ме командват, а за тях отговорът ми е НЕ, не искам.. в една връзка никой никого не трябва да командва, но за мен идеално е когато мъжът води..Не съм издигнала еманципацията на свой собствен връх..)
1. Далеч съм от идеята да срещна мъжЪТ в дискотеката- това не ми пречи да излизам.И едно "хайде да танцуваме" би било много на място, отколкото един скайп.
2. Специално за Chacho, който редовно чета и е пчелата -майка-съветничка на форума- момиченцето ! , моля ти се, ти сигурно си по-малък от мен.. - не съм лайно да ми кацат мухите, имало е и свестни, просто не са ме запалили.Може да е добър, свестен , интелигентен и грамотен, но трябва да и да ме запали по някакъв начин..Това, че е интересен, не значи че един ден ще искам да правя секс с неговата интелигентност..Тук множеството едва ли не ще тръгне да ме убеждава да направя компромис с принципите си, за да съм щастлива с някой "въздОх"..
3. Зориту- това, че е на 27, по груба моя сметка е прекарал около 8 години в Студентски град.Пак по толкова груба сметка мога да преценя, че е видял всичко, наебал е всичко и въпреки това все още му се живее.Не става за сериозна връзка..каквато търся аз, ако ми дотрябва нещо ,за някоя самотна нощ, може и да му се обадя.Тук идва въпроса, че не съм такъв тип момиче..
4.В библиотека съм пробвала..- все пак сесията я прекарвам кажи -речи постоянно там- ами там ходят някакви nerd-ове, на които едно "здрасти" трябва да им го извадя с ченгел от устата.
5.За тези , които ще ме нападнат по нататък- щом съм имала връзка 2 години и половина и не прекъснахме по моя вина..значи съм търпима и мога да търпя..значи не е трудно някой да ме грабне..
Аз не ти казвам, че не трябва да те запали. Казвам ти да мирясаш малко и да не хленчиш, че не получаваш тва което искаш точно на момента.
Хем си търсиш принца, хем не искаш да си търпелива. Еми нема угодия. Тва твойто не е реален проблем, а е моментното ти негодувание. Ти си решаваш колко власт да му дадеш, тоест колко дълго да продължи. Но те съветвам да спреш да мислиш, че да си във връзка е толкова важно, щото нищо няма да стане като насилваш нещата.
Време трябва. И акъл. И аз на твоята възраст мечтаех за същото- идеалният принц от приказките.Но реших ,че няма какда стане.Но все пак всяка вечер, преди да заспя, си представях как ще се запознаем, как ще изглежда и т.н. И стана! Е,разликата е,че аз вече бях влюбена, но да бъдем заедно изглеждаше невъзможно.Но няма невъзможни неща.Една приятелка имаше списък с изисквания за мъжа й.Беше около 2 листа. Намери го точно след 3-4 месеца. Заедно са още.Друга е темата,че се оказа,че това,което иска, не е това,от което се нуждае.Но...подробности.Едн друга моя приятелка се запозна с гаджето й в дискотеката.Вече 5 години са заедно и скоро ще заживеят заедно. Не е важно да се запознаеш по различен начин.И аз исках да мога да разказвам интересната история как се запознах с баща ви.Не смъквай критериите. Търси това което заслужаваш.Имай търпение и любовта ще дойде.
SisiStrange
08-18-2012, 13:03
Щом въобще седиш да си биеш главата във въпроси от тоя ред, значи тия красиви приказки за развитието не са чак такава истина, а по-скоро фасада. Изкарвала съм 8 месеца без гадже, занимавайки си се с мои работи без да си губя времето в анализиране на себе си или мъжкото съсловие. Рано или късно се намирате. И не, шансът да се срещнете в дискотеката е минимален.
Едно е да имаш високи критерии, друго е да ги обръщаш в някакви списъци с качества, които ТРЯБВА да притежава едно момче. Иначе по тази логика не е лошо да се замислиш дали ТИ притежаваш всички необходими качества. Е? Може да не е велик с правописа (остави момчето с "въздОх", да речем, че иде реч за следващите). Ами, ако е велик с математиката? Или програмирането? Или е живял 10 години някъде другаде и му е трудно привикването с българския? Ами, ако е много мил и интересен човек като цяло? Ако споделя интересите ти? А ти имаш ли интереси въобще? Освен езикът. Имаш ли хобита? Ако имаш, защо не се запознаваш с хора, които ги споделят и там не си "потърсиш" Голяма любов? Много тесногръдо ми се вижда всичко това.
Аз обожавам английския език. Приятелят ми яко му куца граматиката, за това пък има страхотен речник. Значи след първото бъгаво изречение, което съм му прочела, трябваше да му кажа: "А, край, скрий се, под нивото си ми."? Без значение останалите му качества. Опознай хората първо, тогава ги отписвай като "не ставащи за велика, шекспирова любов".
Пак ще го кажа: Всичко хубаво се постига с труд. И търпение.
xXxPETYAxXx
08-18-2012, 14:51
"бившият ми ме преследва ( 2 години и половина бяхме заедно) , спомени , моменти.. всичко и ако скоро не мина на антидепресанти- трябва да си намеря спешно НЕГО..защото единственото нещо от което ме е страх, повече от смъртта това е самотата..."
А всъщност от колко време си необвързана? Когато спреш да издирваш въпросния "НЕГО", може и той да те намери. По принцип "който търси - намира" НЕ се отнася за любовта. Аз никога не съм си намирала приятел докато отчаяно го издирвам, а когато реша, че мога и сама. Най-напред забрави за бившия си.
BornToRaiseTheHell
08-18-2012, 15:49
Голяма грешка е да чакаш принца на белия кон. Не казвам да се ограничиш със селянина на черно магаре, но ако не държиш толкова на сериозна връзка, едно кафе с този тук, една разходка с онзи там, не би ти попречила, мисля. Ако си търсиш сериозна връзка обаче, търпението му е майката. Няма да ти падне от небето със все годежния пръстен и фанфари, но все отнякъде ще изскочи що-годе сносен младеж без наклонности да хваща задните части на непознати момичета или да пише "въздОх".
Сравнението също пречи. Не сравнявай всяко момче, което срещнеш с идеалния мъж в представите си, а просто му дай шанс, ако ти хване окото по някакъв начин. Нищо чудно, като го опознаеш, да се окаже Той. :)
3. Зориту- това, че е на 27, по груба моя сметка е прекарал около 8 години в Студентски град.Пак по толкова груба сметка мога да преценя, че е видял всичко, наебал е всичко и въпреки това все още му се живее.Не става за сериозна връзка..каквато търся аз, ако ми дотрябва нещо ,за някоя самотна нощ, може и да му се обадя.Тук идва въпроса, че не съм такъв тип момиче..
Ама чакай малко сега ...
1.По-горе не си казала,че на въпросния му се е*е с всяка,а че просто още му се е*е.Аз под това разбирам,че му се прави секс на човека,което е нормално.
2.Това,че е на 27 означава ли,че трябва ежедневието му да е само дом-работа-магазин-дом-работа,например?!Нима един човек на 27 няма право да се забавлява в заведения или дискотеки?!
3.И от къде знаеш,че се е наживял в Студентски град?!Някои хора учат и работят - не всички имат време за дискотеки или студентски живот.Има и задочници - те пък още по-малко могат да усетят студентския живот ...
А това с "дори една идея повече от мен, за да има накъде да ме дърпа" - да си се замисляла,че тия идеалните (според твоите разбирания) може би искат някоя,която да им е на нивото или "една идея над тях",а не някоя,която да дърпат?!
И защо искаш теб някой да те дърпа,а не си съгласна ти да дърпаш някого?!
Хората се променят все пак ... Познавам подобна двойка - момчето беше учило до 10 клас,а момичето с отлична диплома.Събраха се,когато тя беше първи курс,а той работеше като общак.След 6-7 месеца той отиде на даскало за да си изкара изпитите за 11 и 12 клас,матурите си изкара с оценки "Мн.добър",че и в университет влезе.
Момчето е изключително умно,земно и забавно,но кофти компания и проблеми в семейството го бяха прецакали.Трябваше му точно едно момиче с "една идея над него",заради което да се стегне и да се докаже :)
Изглеждаш ми умна и осъзната. Защо тогава оставяш щастието ти да зависи от някой, който още дори не си срещнала?
Защо самотата я превръщаш в проблем номер едно за теб? Разбирам, че липсата на половинка ти е на преден план в момента, но защо търсиш вината в себе си? Хубаво си го написала: "все попадам на мухльовци". И понеже броя всекидневно им се увеличава, за това започваме да търсим вината в себе си .. груба грешка!
Аз ти предлагам да си гледаш живота и да не го мислиш толкова. Мъжете могат да те направят щастлива, но и ти самата го можеш (без тяхното присъствие)!! :)
soinlove
08-19-2012, 08:02
Ама чакай малко сега ...
1.По-горе не си казала,че на въпросния му се е*е с всяка,а че просто още му се е*е.Аз под това разбирам,че му се прави секс на човека,което е нормално.
2.Това,че е на 27 означава ли,че трябва ежедневието му да е само дом-работа-магазин-дом-работа,например?!Нима един човек на 27 няма право да се забавлява в заведения или дискотеки?!
3.И от къде знаеш,че се е наживял в Студентски град?!Някои хора учат и работят - не всички имат време за дискотеки или студентски живот.Има и задочници - те пък още по-малко могат да усетят студентския живот ...
А това с "дори една идея повече от мен, за да има накъде да ме дърпа" - да си се замисляла,че тия идеалните (според твоите разбирания) може би искат някоя,която да им е на нивото или "една идея над тях",а не някоя,която да дърпат?!
И защо искаш теб някой да те дърпа,а не си съгласна ти да дърпаш някого?!
Хората се променят все пак ... Познавам подобна двойка - момчето беше учило до 10 клас,а момичето с отлична диплома.Събраха се,когато тя беше първи курс,а той работеше като общак.След 6-7 месеца той отиде на даскало за да си изкара изпитите за 11 и 12 клас,матурите си изкара с оценки "Мн.добър",че и в университет влезе.
Момчето е изключително умно,земно и забавно,но кофти компания и проблеми в семейството го бяха прецакали.Трябваше му точно едно момиче с "една идея над него",заради което да се стегне и да се докаже :)
Има право като е на 27 да прави всичко, което му се прави.Аз на 27 виждам един мъж улегнал, наживян и наебал се с каквото му харесва.От там нататък , естествено, че този тип мъж няма да ми допада, тъй като търся сериозна връзка.
Второ, не, не искам да дърпам никого.Правило номер 1: мъжът до мен трябва да е мъж на място и думата му на две да не става.Той трябва да е здраво стъпил на земята, с амбиции, желания, планове за бъдещето си, в които да включва и мен, да ме стимулира, да ме обича, да се развиваме, да си помагаме.Всеки отговаря сам за себе си и тази история, която ми разказваш, някак не ми се вписва в моите идеи за нормална любов..За две години в Студентски град се нагледах на мъже и на мъже..С разлика голяма по между им...По един начин би водил връзка един правист, от един , който учи лека атлетика в НСА и си чеше макарите по улиците и плюе докато върви..Това си е моето мнение , де.. всеки има право да го изкаже..
xXxPETYAxXx
08-19-2012, 08:26
Правило номер 1: мъжът до мен трябва да е мъж на място и думата му на две да не става.Той трябва да е здраво стъпил на земята, с амбиции, желания, планове за бъдещето си, в които да включва и мен, да ме стимулира, да ме обича, да се развиваме, да си помагаме.Всеки отговаря сам за себе си и тази история, която ми разказваш, някак не ми се вписва в моите идеи за нормална любов..
Няма как от самото ви запознанство да прецениш, дали ще те вписва в плановете си и дали ще те обича занапред или няма да се получи...За да те впише в плановете си трябва да му дадеш шанс да го направи! Няма как да започнеш връзка и да си сигурна, че човека отсреща ще те обича...
Твойте представи за "нормална любов" са много изкривени. Няма нормална любов всъщност, а това, което описваш ти съвсем няма общо с любовта. Направо си е връзка базирана на интересите ти да те дърпат напред и да не си самотна. Любовта е нещо спонтанно, а не нещо планувано.
В интерес на истината моята връзка е до някаква степен това, което ти описа - момче с амбиции, което ме стимулира и мен, не се напива всяка седмица по дискотеките като повечето студенти, има свое мнение и интереси...да харесвам тези негови качества, ама не съм с него заради тях, нито съм си го избрала защото е такъв...дори не знаех(то и няма как да знам де), дали ще се получи нещо когато започнахме връзката си...
anonymous708973
08-19-2012, 08:35
просто се задушавам от самота
..защото единственото нещо от което ме е страх, повече от смъртта това е самотата...
не, не си търся някого , защото съм самотна, а защото искам отново да бъда обичана, защото прекрасно,а си спомням какво е това чувство и ми липсва то.
Я сега кажи кое е вярно.
Да не говорим, че в долния пост за мен двете неща, които си дала като причини, всъщност са едно нещо.
kalpazanka
08-19-2012, 09:22
Има една мнооого хубава приказка, че жената прави от жабата принц. ;) Може да няма перфектен правопис и произношение и да не знае дали на 100% пред ЧЕ се пише запетая или има и изключения, може да не е и кандидат-висшист, но ти да си му вдъхновението да се вземе в ръце и да поработи над себе си и израстването си.
soinlove
08-19-2012, 09:37
Омръзна ми да правя от жабата принц.Взех бившият ми приятел буквално от нищото.Беше пъпчив пубер с мазна коса и брекети..Когато го оставих, значително го бях издърпала напред и отвсякъде ми се казва, че аз съм го направила да прилича на човек.Издърпах го много в амбициите му, влагах, влагах, изграждах, дърпах- айде , стига толкова.Писна ми.Никъде ли няма един силен мъж, когото да не дърпам и да не развивам , а просто да се грижи за мен .Мен малко да ме подърпат.Изморена съм от дърпане и от целуване на жаби..
PinkPan7er - лошо е , че съм самотна и искам някой, който да ме обича ли?Защото и двете твърдения са верни.Аз не виждам кое му е лошото.
Има право като е на 27 да прави всичко, което му се прави.Аз на 27 виждам един мъж улегнал, наживян и наебал се с каквото му харесва.От там нататък , естествено, че този тип мъж няма да ми допада, тъй като търся сериозна връзка.
Второ, не, не искам да дърпам никого.Правило номер 1: мъжът до мен трябва да е мъж на място и думата му на две да не става.Той трябва да е здраво стъпил на земята, с амбиции, желания, планове за бъдещето си, в които да включва и мен, да ме стимулира, да ме обича, да се развиваме, да си помагаме.Всеки отговаря сам за себе си и тази история, която ми разказваш, някак не ми се вписва в моите идеи за нормална любов..За две години в Студентски град се нагледах на мъже и на мъже..С разлика голяма по между им...По един начин би водил връзка един правист, от един , който учи лека атлетика в НСА и си чеше макарите по улиците и плюе докато върви..Това си е моето мнение , де.. всеки има право да го изкаже..
По първа точка ми се струва,че имаш някакво леко ограничено мислене :? Защо си мислиш,че човек на 27 не може да е сериозен и въпреки това да обича да се забавлява с приятели?!Или ти искаш като ще е с теб и като е минал 25 да ходи само на работа и вкъщи?!
И тук мога да ти дам поне 2-3 примера за хора,които са над 30-те,със семейства,собствен бизнес и въпреки това редовно си ходят по заведения (включително и дискотеки) с половинките и знаят как да се забавляват.Това прави ли ги несериозни,например?!
По второто - щом ти не искаш да дърпаш,защо искаш теб някой да те дърпа и още повече защо си мислиш,че ще има човек,който да иска да го прави?!Ти не искаш мъжа до теб да е "една идея под теб",а защо мислиш,че някой мъж ще иска жена му да е с "една идея под него"?!
А за това,че един правист би водил връзка по различен начин от някой друг е много глупаво :? Ако поне за миг се беше огледала в двойките,минаващи покрай теб щеше да знаеш,че дори човек със средно образование може да води по-нормална и пълноценна връзка от прависта от твоя пример.Не бъди кон с капаци!Като искаш си търси идеалния,но подобни заключения са глупави :? Да не си минала през всички прависти,лекоатлети и т.н.,та знаеш при кои как е?!
И не само атлетите плюят по улиците!
ЕДИТ:Съгласна съм с Петя.И аз имам чувството,че търсиш само сигурност,а любовта я оставяш някъде назад ...
kalpazanka
08-19-2012, 10:44
Омръзна ми да правя от жабата принц.Взех бившият ми приятел буквално от нищото.Беше пъпчив пубер с мазна коса и брекети..Когато го оставих, значително го бях издърпала напред и отвсякъде ми се казва, че аз съм го направила да прилича на човек.Издърпах го много в амбициите му, влагах, влагах, изграждах, дърпах- айде , стига толкова.Писна ми.Никъде ли няма един силен мъж, когото да не дърпам и да не развивам , а просто да се грижи за мен .Мен малко да ме подърпат.Изморена съм от дърпане и от целуване на жаби..
PinkPan7er - лошо е , че съм самотна и искам някой, който да ме обича ли?Защото и двете твърдения са верни.Аз не виждам кое му е лошото.
Тогава или седиш и чакаш принца на бял кон да благоволи да те забележи, или се запасяваш с кърпички за нос, попкорн и теглиш от замунда любовни филми/романи, зависи кое ти е по вкуса. Колкото повече пришпорваш нещата, толкова по-лошо ще става в любовен план и рискуваш да се сдобиеш не с жаба, ами с безгръбначно, което си чеше макарите и плюе по улицата.
soinlove
08-19-2012, 10:59
Май нещо доста се разпали ти специално.Спокойничко.Не ми е ограничено мисленето.Просто щом на 27 е готов да върже на всяка която му се слага, дори на момиченца около 14-те години, не мисля, че става за каквато и да е сериозна връзка.Нямам против- нека ходи, нека е*е щом го влече.Когато видя желание у другия да ме дърпа и аз бих го дърпала.Но вече не бих била аз инициатора за такова дърпане.И мъже има бол- дето искат жената да е една идея под тях и искат те да бъдат водещи- затова пък аз специално мога също да ти дам поне 10 примера с такива мъже, но пък на тях друго им куца..Както и да е.И повярвай ми -образованието на един мъж е от особена важност.На курса по ноктопластика се опитаха 14 годишни пикли да ме убедят, че 30 годишните им гаджета- автомонтьори , без образование, са в пъти по-умни от т.нар. житейски опит- еми -извинявай, наречи ме кон с капаци, но не искам когато ме попитат:Какво работи приятеля ти?Какво е завършил - да ме е срам да кажа, че има връзка с автомобилни масла, псува като каруцар и за висше не е чувал!?!!?!?Какво странно намирате в това не мога да ви разбера.
И друго- прекалено много двойки познавам, даже не за миг, ами за много мигове съм ги оглеждала, други познавам достатъчно отблизо, за да затвърдя обобщението си , че :
1. Момче с амбиции да работи по рудници и ТЕЦ-ове, ходи с момиче с висше и техните проблеми са : на коя дискотека да идем, на кое кафе ще седнем днес, Камелия или Ивана да си пуснем?- прости ми, но това е абсурдна връзка, която в моя речник, колкото и снобарско да звучи, е чисто селска и безперспективна.Никой не дърпа никого, никой не се развива.Нищо.Еми щом това ниво ги удовлетворява добре- мен не би ме.
2.Момче с висше мога да ти кажа, че познавам много такива, никога , или по-скоро рядко, биха се хванали с момиче със средно образование- просто са достатъчно зрели да проумеят, че тя няма на какво да ги научи , няма какво да им даде.Вероятно такъв ми е кръга от хора, за да стигна до това твърдение.
3. За лекоатлетите много извинявай- ама и с футболист сме били на една маса в кръчма, който се опитваше да обори мен, аз която уча литература и български език, че в нашия роден такъв, имало само 3 глаголни времена..При все , че всичките са точно 9... не очаквам да знае и латинските им имена на времената, но колко трябва да си тъп, за да люпиш семки, пред мен и да ми твърдиш, че освен" сегашно, минало и бъдеще" друго време няма?! Може да съм дребнава- ама хайде, колкото и да е симпатичен и хубав и сносен..Какво ще ми даде тоз риткотопковец?Наречете ме снобарка и превзета и с претенции, но не желая такъв мъж за себе си.
И последно любовта не носи ли сигурност и спокойствие или аз се бъркам нещо?
kalpazanka
08-19-2012, 12:13
Отдавна съм спряла да се паля на чужди любовни проблеми. :) Иначе за здравословни такива- стой, та гледай. :D
Проблемът ти е пришпорването и това, че си се вкопчила в идеята да си намериш половинка. Не ти казвам да сменяш критериите, но не и да го дириш под камък и дърво и да претегляш всеки един колко багаж има и да преценяваш на десетата минута колко деца би искала да имаш от него . ;)
P. S. Не помня да съм казвала някъде, че образованието на мъжа не е важно.
P. S. 2
Може да е висшист и пак след работа сам да сменя гумите на колата и да човърка под предния капак на колата, нали? :)
soinlove
08-19-2012, 12:23
Не говорех за теб, а за Зориту, просто сме пуснали коментари по едно и също време :)
Оф,както и да е - не ми се спори с хора,които четат избирателно :)
soinlove
08-19-2012, 13:29
Не съм казала, че трябва такъв мъж да знае пътя до работата си и обратно!?!?!?!?Той избира как да живее- мен този тип живот не ме кефи и аз не бих се забъркала с него?!?!?!?!?!?Май ти четеш избирателно!?Не ме интересува как и какво прави- щом го влече нека-нито аз съм такъв тип момиче, нито търся ненаживял се мъж!!!!!Какво лошо има, аз те питам теб за пореден път?!?!Това е моето мнение, моя тип мъж , когото търся?!?!?!?!?!?
Браво на този твой приятел- случай 1 на 1000 ;)
За прависта дадох пример,може и философия да учи,все тая, но ако има съвкупността от качества, които търся няма да ми изневери, да му доскучая или да се впуснем в някаква рутина - не ми давай мнения, все едно ме познаваш от ей-такава-мъничка...
Забравила съм какво е да срещнеш човека от изискванията си, камо ли да го търсиш.Забравила съм какво е да се запознаваш, флиртуваш..Все пак 2,5 години бях отдадена на бившия си приятел..Позабравила съм някои неща/
dream1707
08-19-2012, 13:33
Еми сорЕ... По дискотеки, барове и други подобни заведения рядко можеш да срещнеш свястна стока .. Там са главно мъже с друг вид интереси, които едва ли търсят ЕДИНСТВЕНАТА, хващайки я за задника :) .. Филолог си, явно умна жена, търси в среди, където имаш шанс да намериш някой, подобен на теб. Не са ти високи критериите, всъщност не бих ги нарекла даже критерии, просто има дадени неща, които ни отблъскват в хората .. И мен някой да се опитва да ме сваля с репликите "дай си скайпа" и аз нямаше да му обърна особено внимание.
Всъщност и аз съм от момичетата, които след дълга връзка, още незабравили бившия след няколко седмици са цъфнали вече с друг (помага ми да продължа напред някакси) .. и там е работата, че обикновено не ги търся, всеки път като скъсам с някой си казвам, че ще стоя дълго време сама и спирам да търся потенциален заместител... Така не изглеждам отчаяно самотна, лепваща се за всеки, който направи намек... Просто подходящия сам си идва :)
SisiStrange
08-19-2012, 15:41
Малеее... като започнете с тези дипломки и лигавщини. По това ли преценяваш човека? По лист хартия? Ако го има - велик, свестен, умен. Ако го няма - посредствен, к*рвар, чалгар? Това, ако не е ограничено мислене, не знам кое е. Приятелят ми няма висше и не смята да се занимава. Изучил се е сам с много интерес, четене и практика и сега си работи по специалността (програмиране) като е един от най-добрите във фирмата при все, че е едва на 21. Негова колежка с висше, със сертификати и курсове е супер спряла и редовно се налага той да върши и нейната работа. Гледай хората, ако искаш някога да имаш свястна връзка. Не дипломите им. Аз си уча висше, защото моята специалност няма как да се практикува без тези печати и подписи. Никога не би ми и хрумнало да гледам на него от високо само заради това, че съм записана и плащам семестри. Интелектът на хората няма нищо общо с това. Ако си имаше на идея какви тъпаци излизат с 3ки от университета и пак се води, че имат висше, не знам как щеше да мислиш.
^не намесвай лични примери, ако не искаш да бъдат коментирани;
Шадоу не чете и това му личи. НПМГ от години влияе на възпитаниците си по този начин, така че с това можем частично да го оправдаем. Не знам колко е добър в ИТ-то, но в един момент и там ще му потрябват сертификатчета, вярвай ми. Един от най-близките ми хора след НПМГ продължи да се занимава с ИТ (извън страната). От Гугъл й предложиха да се премести, за да продължи образованието си и да работи при тях. ИТ изисква посвещаване, ако искаш да се развиваш и да направиш нещо сам, а не само инертно да пишеш част от кодове за един и същ продукт. Да, парите падат ей така. Половината ми клас развяват пачките с "лесни" парички, но това е абсолютна скатавка, особено за амбициозна, будна, устремена към разгръщане личност. Не го казвам, за да се заяждам или да хвърлям камъчета в твоята градинка, даже напротив. Казвам го като човек, който се е занимавал с ИТ и комуто предвиждаха успешна кариера в сферата.
Ти извеждаш темата на много по-високо ниво, подлагайки под въпрос не само народопсихологията ни, а и мотивацията за личностно развитие в консуматорското ни общество, признаците за успех, етц. За един буден* човек не е достатъчно само д преживява, нито да вземе "печати и подписи" и да практикува еди-какво-си. Будният човек е устремен към прогрес - личен, национален, а защо не и световен, глобален. Будният човек иска (и има какво) да даде на света. Голямото его много пречи, бързите "успехи" често замайват/объркват, човек се самозабравя. Има хора, които искат повече за себе си (от себе си) - това не е лошо, може би точно обратното.
//съжалявам, че се отклонявам от темата, но сметнах, че мога да си го позволя след твоя коментар. Авторката я разбирам, понякога човек очаква твърде много от хората, а те са чисто и просто това - хора.
SisiStrange
08-19-2012, 19:15
^
1. Радослав не е от НПМГ. Аз съм от НПМГ. И двамата много обичаме да четем. Последно си купи четец, за да може да си чете книжки навсякъде спокойно без да харчи пари за книги. С майка ми пък сме си преустроили хола в библиотека. Тъй че не знам как НПМГ влияе на учениците си във връзка с четенето, но с мен не се е случило. Както и с повечето ми бивши съученици. Поне 6 човека в класа бяха всеки ден с книжка в чантата. Минимум.
2. Кой спори с това:
За един буден* човек не е достатъчно само д преживява, нито да вземе "печати и подписи" и да практикува еди-какво-си. Будният човек е устремен към прогрес - личен, национален, а защо не и световен, глобален. Будният човек иска (и има какво) да даде на света. ?
^
1. Радослав не е от НПМГ. Аз съм от НПМГ.
2. Кой спори с това:
?
1. добре, моя грешка. и пак, личи му:Д (то от четене до четене - разлика голяма; )
2. ти. усилено се опитваш да защитиш вашия мироглед, укорявайки амбицията на авторката. на места сякаш се опитваш да оправдаеш решението на приятеля си да не следва.;
не искам да превръщам темата в поредната, разискваща вашите потребители, така че ако имаш какво да кажеш по същество, кажи, всичко друго е излишен флууд;
SisiStrange
08-19-2012, 19:28
Би ми било интересно да споделиш какво разбираш под четене лично ти. Ако го мислиш за спам, може на ЛС.
Не укорявам амбициите на авторката. Не харесвам като цяло възприятията и за хората и начинът, по който гледа на тях. И по-горе го казах без да се уповавам на наш пример.
Както и да е, това ЛС би ми било интересно.
със сигурност не разбирам Стивън Кинг*, дори не става въпрос за точно определени направления/автори/заглавия. някои хора са отворени към света, други се задоволяват с по-малко. това е.
//не го приемай лично, това е личното ми мнение, основано върху форумни наблюдения;
*без ни най-малко пренебрежение или каквато и да била оценъчна критика към автора;
Блаб за пореден път ми напълва душичката. Ще ми се и на мен да ми се отдаваше да говоря по въпроса с такава статистическа безпристрастност.
Струва ми се обаче, че идентифицираш себе си с ОП-то и губиш обективната си преценка върху ситуацията. Ако позволиш - разлика между нея и теб - огромна. Разлика в изискванията към срещуположния пол - нищожна. Логика ? Никаква.
И с риска да прозвуча малоумно, 'щото действително ти задавам малоумен въпрос - необходим ли ти е човек до теб, за да се чувстваш осъществена ? Въпросът не е толкова несериозен, колкото изглежда. Прочети наново първия пост.
djipsito
08-19-2012, 20:43
Що си мислиш, че като са аху-ихи навън (тия твойте приятелки с новите принцове след дълга връзка) пред хората, значи са толкова дълбоко свързани с любов помежду си ? Тва, че нещо ИЗГЛЕЖДА, не означава, че Е.
Коня е пред каруцата, а не обратното.
със сигурност не разбирам Стивън Кинг*, дори не става въпрос за точно определени направления/автори/заглавия. някои хора са отворени към света, други се задоволяват с по-малко. това е.
Добре блаб, ходи си прочети смисленото четиво (хороскопа за днес) и остави нас простосмъртните да решаваме какво да четем и какво не.
За коментара ти по ИТ сектора има ли смисъл да коментирам? Пешо казал на Гошо нещо, той пък го казал на мен. Личи си, че нямаш въобще никакъв поглед над нещата там, така че просто не коментирай. Мога да ти кажа само, че това е най - просперитетния сектор в момента в българия, наред с маркетинга. И не само в България. В него можеш да пробиеш и не само да пробиеш, но и да се изкачиш със стремеж, желание и не на последно място естествено знания. Никоя диплома или 4 години в зубрене няма да ти дадат това което можеш сам да научиш и да постигнеш за това време. Примери от реалния живот трябва ли да ти давам или можеш да използваш гугъл? Естествено това не е за всеки, трябва да имаш поне малко акъл.
Но нека оставим това лирическо отклонение настрани. Добър опит да се заядеш, след като темата ти за астралните пришълци не преуспя. Нека се продължи по темата, ако искаш да обсъдим нещо извън нея ЛСтата са ми пуснати. Опитай се да овладееш бушуващото чувство за възмездие.
anonymous708973
08-20-2012, 17:54
Малеее... като започнете с тези дипломки и лигавщини. По това ли преценяваш човека? По лист хартия? Ако го има - велик, свестен, умен. Ако го няма - посредствен, к*рвар, чалгар? Това, ако не е ограничено мислене, не знам кое е.
Тя едва ли имаше предвид твърди граници, по-скоро съвсем общо разделение. Защото наличието или отсъствието на висше все пак говори нещо.
SisiStrange
08-20-2012, 18:01
Тя едва ли имаше предвид твърди граници, по-скоро съвсем общо разделение. Защото наличието или отсъствието на висше все пак говори нещо.
Не знам... Не ми се е случвало да преценя хората и да ги разгранича без поне един хубав разговор. Ако общува главно с лигавщини, говори със сериозен диалект, или като цяло мисленето му не ми допада (или пък говори за глупав човек), тогава веднага бих се съгласила. Но според това какво следва, дали следва... не. Дали чете, всъщност, наистина обаче е един от приоритетите ми. Това е различно.
Вдигам тази тема, 'щото ми е интересна.
Авторке, според мен съдиш прекалено. Твърде много лепиш етикети и преценяваш.
Не мога да не призная, че и аз съм същата, но срещнах човек, който да ме поотучи от непрекъснатото преценяване, от постоянните оценки и етикети, които лепя на хората. Защото хората са хора, те са личности.
Да, адмирирам да продължаваш да имаш високи изисквания, но и определено да се поспреш малко и да се огледаш с уважение към всеки един човек. Това наистина ти е необходимо. Да осъзнаеш, че не си много повече от другите (ти се мислиш за повече от другите, убедена съм, не е нужно да отричаш) и че от всеки можеш да научиш нещо, независимо какъв е. Наистина. Все пак ти си напред в езика, но в други области сигурно изоставаш от т.нар. общаци, лекоатлети и т.н. Замисли се, те все пак са щастливи и живеят в някаква хармония, макар и наивна и простовата, а ти не можеш да намериш подобно нещо към този момент.
Като се кротнеш малко, после с по-голям мир в душата би намерила точно това, което търсиш. Иначе си се запряла, заинатила, сакън! Точно това те спира, а не високите ти изисквания. Но промени малко позицията си. Както искаш го разбирай това. За да излезеш от затлачването, в което си в момента.
Не те осъждам, защото моето възпитание включваше още от дете да се сравнявам с другите, да бъда по-добра от другите в аспектите, които смятам за важни (хуманитарни предмети в училище), а майка ми редовно като теб лепеше етикети и поставяше хората в рамки. Например, изрусените момичета гледали "като крави", спортистите били еди-какви-си, а хората вишисти, например инжинери и т.н. - леле, колко будни момчета.
Това е много, много грозно. Трудно отвиквам с лепенето на етикети. На мнение съм, че е полезно да се извисяваш над другите, но не и прекалено. Като чета твоите постове ми става едно такова болно - страшно грозно звучиш отстрани, наистина е нужно да се поспреш и да се влгедаш в същината на нещата. Ако почнеш да гледаш И със сърцето (но не основно с него, както не и основно с разума), ще видиш, че и сред интелигентните хора се срещат много лоши екземпляри. Бездушни, зли, свръхамбициозни и конкуриращи се с всекиго. Аз лично познавам и съм ходила с един правист, голямо мекотело и подчовек, сноб, комплексар и т.н.
Не, не отричам да търсиш образования човек.
Но отричам това, че ако намериш една правописна или пунктуационна грешка (която е незначителна, не като "въздОх"), ти ще почнеш да се съмняваш в авторитета на един човек, в него.
Не знам как да си формулирам мнението, но се спри малко, огледай се, виж какъв е света. Виж дали не прекаляваш с очакванията си, с критериите си. Не, не ги занижавай. Заслужаваш това, което искаш. Но се отърси от лепенето на етикети и давай шанс на хората. Давай им! Може, и не само може, но често ще оставаш изненадана! Ти ги съдиш прекалено строго. И малко или много злобееш и парадираш с големите ти изисквания.
Може да си прекрасен човек - вярвам го, но е отблъскващо дори да си приятел с човек, който съди останалите и се смята за много по-велик, едва ли не другите не го заслужават.
Пожелавам ти да си намериш ерудит, но имай предвид, че и тяхното съсловие не е пълно само с пчелички. Разбира се, осъзнавам защо все пак предпочиташ това съсловие пред "общаците". Но да се лепят етикети е грозно.
Би било и грозно, ако се усъмниш в авторитета ми (ох, това прозвуча надуто!), понеже си намерила някъде в поста ми правописна или пунткуационна грешка. Не знам защо си мисля, че ти това правиш. Не се заслушваш в хората, защото правят грешки, изглеждат ти прости и т.н. Не мисля, че е правилно.
djipsito
08-21-2012, 15:16
И като допълнение на мнението на jghgh ... Авторке, ти също не си безгрешна. Представи си, че намериш това, което търсиш и те слагат в графа "Не става.. ", само защото не можеш да сметнеш сложна логическа или математическа задача или пък вадиш стабилен акцент, когато говориш английски.. примерно.
PyCoKoCkA93
08-21-2012, 22:17
Ще бъда кратка и признавам,че не съм чела обстойно всички коментари от последните две страници.Извинявам се,ако преповторя някого,няма да е било умишлен преразказ.
Според мен знаеш какво искаш,но не и как да го постигнеш.Теорията ти е на 6+,а практиката ти издиша отвсякъде.Замисли се дали критериите ти за мъжете не превишават собствените ти възможности.Както искаш ме разбирай...
А колко е абсурдно това с дипломите и сертификатите изобщо няма да го коментирам.Сиси и Шадоу ти го казаха най-добре,затова няма да ги преповтарям и препотретвам.
YourFavouriteDrug
08-22-2012, 15:10
Емии според мен критериите ти са си доста високи, и какво искаш да кажеш с "още му се ебе, още му се ходи по дискотеки" примерно... наистина ли е толкова лошо някой да се чувства млад? Както и да е дори и да ти кажа "занижи си критериите", това няма да помогне, все пак не можеш да се насилиш да бъдеш с някого, щом има неща в него, които те дразнят. Само те съветвам - "единственият" - изключи тази дума от речника си. Глупаво е и дори да си намериш някой, той може да не е "единственият" и това няма да е някаква голяма трагедия (най-вероятно и ти си още млада), просто гледай да ти е приятно с този човек и да има привличане, не е нужно да пускаш обяви "търся си мъжът, единственият" :D