Влез

View Full Version : ПОМОЩ!

stars0
08-18-2012, 12:06
Косата ми от едва месец стана много изтощена.. не съм ползвала преси, абсолютно нищо и от тогава стана много безжизнена.. използвам какви ли не шампоани, балсами, но не помага.. пръскам я и с хининова вода , но никакъв ефект. Някакви съвети за нещо което да я подсили .. или нз.. :( Също така започна и много да се скубе......... направо се отчайвам ... ;/

Amore-Mio*
08-18-2012, 12:11
Първоначално отиди на фризьор, за да ти махнат връхчетата. Там можеш да помолиш за съвет относно това как да възвърнеш здравината и блясъка на косата си.

Важно е да я подхранваш редовно. Маски, също ще са от полза в случая. Спрейове за лесно разресване и блясък.

MegiBoOm
08-18-2012, 14:56
Фризьор.
Спри да я гориш.
Маски,маски,маски!

ScratchMySoul
08-19-2012, 07:09
Най-вероятно е от слънцето. Отиди на фризьор и си купи някакъв слънцезащитен продукт за коса

loliipops
08-19-2012, 17:21
schauma cream & oil.. от първия път косата ми беше много жизнена и мекичка <3

strawberry88
08-19-2012, 18:03
schauma cream & oil..

Най-отвратителния шампоан някога! :) :д
Подстрижи се първо!!!След това си вземи възстановяващ шампоан и маска или ако ти се занимава,прави си домашни маски.

JoLLiE92
08-19-2012, 18:38
Всъщност ако наистина ИЗВЕДНЪЖ е станало може би по-добре да отидеш на някакво изследване. Може да се дължи на нещо в организма ти .. Ако наистина не я гориш и боядисваш , може да е и от слънцето, но не знам .. За косата специално трябва да уцелиш Продукта за теб, на мен ми помагаше един Реконструктор за коса на Yunsey , докато успявах да го намирам, сега нещо ги няма по магазините ... Само от хубав шампоан няма как да ти се оправи косата, специалният случай на силно изтощена коса изисква специални грижи, попитай фризьорката си най-добре.
Btw можеш да качиш снимка на косата си да ни стане по-ясно за какво иде реч и може да измислим нещо? : )

strawberry88
08-19-2012, 19:40
Няма как косата ти да си е нормална и ИЗВЕДНЪЖ да стане суха,изтощена и т.н.Лятото косата се изтощава най-много.Нормално е.А и авторката е написала,че е така от месец,а не от ''изведнъж''! :D

JoLLiE92
08-19-2012, 19:44
Един месец е твърде малко време, особено ако не я изтощаваш с уреди и химия. Под "изведнъж" нямах предвид щрак , айде, косата ми се изтощи, нека не спорим за думата , а да опитаме да помогнем на момичето.
Моята коса специално никога не се е изтощавала от слънцето чак толкова, а си ходя на плажове доста.
Затова попитах да качи снимка и да видим за какво става въпрос :)

strawberry88
08-19-2012, 20:09
На някои хора бързо им се изтощава от слънце и от морската вода примерно.На теб,като не ти се изтощава,на авторката може да и се изтощава.;д Нормално е и да пада.Има сезонен косопад...Може да е била много на слънце без слънцезащитен продукт за коса и без шапка.Тя да каже най-добре...а и ако не я е подстригвала много време...

mkio
08-19-2012, 20:16
Проблемът изобщо може да не е в слънцето или пресите, момичето каза, че не използа преси. За да загуби косата ти своя блясък и жизненост за такова кратко време често причината е вътре в организма. Много вероятно е да ти липсват витамини от Б групата, да си преживяла стрес наскоро или да не се храниш достатъчно, да не пиеш достатъчно вода. Първо потърси причината вътре и тогава се замисли с какво да я третираш. Аз бих те постъветвала да разредиш една супена лъжица оцет с 200 грама хладка вода и след къпане да облееш косата си с нея. Придава невероятен блясък и не се притеснявай, не мирише. :)

JoLLiE92
08-19-2012, 20:16
Затова попитах за снимка или препоръчвам да отиде на изследване на космената структура :)

JoLLiE92
08-19-2012, 20:22
Ако не се изправяш, къдриш, боядисваш и третираш по някакъв друг начин косата си, за един месец да се изсуши толкова, че да пишеш във форум - няма да е просто ей така. Както каза и момичето по-горе, може да има някаква вътрешна причина и изтощението на косата да е просто външно отражение.
За такава безжизнена коса мисля, че помага розовата серия на Elseve , маската специално е много добра. Опитай ги :P