Влез

View Full Version : Коремни плочки.

Dkeyz
08-18-2012, 17:46
Здравейте, съфорумци. Искам да ви попитам как мога да направя коремни плочки (4 или 6), не съм много спортен. На 14 години съм и всички мои другари тренират, само аз нямам възможността за фитнес ( нямаме пари ). За това просто възможността да отидя на фитнес и да говоря с инструктора какво искам се изключва. Висок съм 182 сантиметра и тежа 60 килограма. Долу в градинката до блока има лостове, но дори и там не се справям като хората. Едно нормално силово не мога. Мога по 5 набирания и толкова. Бихте ли ми казали как да направя коремни плочки и гръб. За гръб съм чувал, че помагало да правя набирания в широк хват, но е доста по-трудно. Бихте ли ме посъветвали как да си направя програма за тренировка. Не искам веднага хоп на секундата плочки. Просто да имам хубаво тяло, което да го направя някъде до зимата. Много ще съм ви благодарен ако ми кажете. Благодаря за вниманието и благодаря предварително за помощта. (Моля, не ме нападайте, нов съм в този занаят и ми трябва ръка за да продължа напред, все пак всеки започва от някъде).

Chacho
08-18-2012, 17:52
Малко по малко ще свикнеш да тренираш на тоя лост. Най-малкото прави лицеви, коремни, клякания, повдигания на пръсти. Намери си успоредка за кофички. И е време да започнеш да четеш. Научи кво е хранителен режим, ще ти трябва да качиш малко маса, после корема ще го направиш като изчистиш.

5 набирания са малко, но са добре като за начало. Някои не можехме по 1 дори когато започнахме. Пробвай се да правиш по 3-4 серии до отказ през ден за да вдигнеш бройката. След месец може и програма да си изготвиш.

И забрави за това "до зимата", "само корем и гръб", т.н. Почни да тренираш, тренирай цялото тяло, учи се и с времето ще дойдат резултатите. Не си поставяй крайни срокове и заеби фукнята. Ако тренираш за себе си и си постоянен можеш много да постигнеш. Но постоянството е може би най-трудното нещо в спорта.

Айде сега бягай в bb-team.org и почвай да четеш, като за начало ще ти е полезна информацията там.

Dkeyz
08-18-2012, 17:58
Chacho, много ти благодаря за съветите. Още от утре почвам да правя това, което ме посъветва!

Dkeyz
08-18-2012, 20:32
Сега ми идват следните въпроси в ума:
1) Ако си направя хранителен режим и го спазвам и си тренирам редовно това дето ми го написа и съм готов за друго ниво какво да почна да тренирам на лоста освен набиранията?
2) Как да си тренирам и корема на лоста или и той се натоварва при набиранията?
3) Лицевите опори как да ги правя? На длан или на Юмрук?

Chacho
08-18-2012, 23:00
1) Като стигнеш 4 серии по 6-10 повторения и на широк, и на тесен хват, тогава ще дойде време да сменяш с нещо друго. Всичко с времето си, вероятно дотогава ще имаш и отговора, но първо изтрай дотам.
2) Като се провисиш на лоста, повдигаш краката изпънати напред. Прави по 4 серии 10-20 повторения. Това е основното, но ако можеш, гледай краката да са леко пред тялото ти когато правиш набиранията (леко ги повдигаш напред, за да не се люшкаш).
3) Не е от значение. Лактите играят голяма роля - ако сочат настрани, натоварването пада повече върху гърдите, а ако са по-прибрани към тялото, натоварването отива върху ръцете. Ако дланите са ти по-надолу от раменете (под гърдите примерно), тогава се натоварва предното рамо. Широкия и тесния хват играят малко роля, но лактите играят доста по-голяма роля. Не на последно място, добрата техника на изпълнение обикновено е 2 секунди спускане, 1 секунда задържаш точно над земята, 2 секунди повдигане (горе не задържаш)

redbul2
08-19-2012, 07:29
Напълни си две шишета по 2,5-3 литра с вода и прави с тях сгъване за бицепса. моце да опиташ и за трицепса разгъване,но там повече може да ти помогнат полукофичките. това са кофички с крака на земята и ръце опрени на ръба на дивана, някаква пейка или здрав железен креват. За краката клякай с тези пълни шишета с вода (или пясък,но е добре да знаеш колко тежат). За прасеца намери дебела широка плочка и се повдигай на пръсти на ръба и. 2х50 пъти като се държиш с ръцете за някаква опора пред теб. Нататък може и с тежест в едната ръка да се повдигаш.
Ако ти са трудни набиранията с широк хват, опитай с тесен подхват (ръцете отдолу),като опитваш да стигнеш 10-15 повторения на серия. Без да се отказваш в това време и от широкия хват. Правиш и с него колкото можеш. И ако няма всеки път месо в хладилника,тогава увеличи въглехидратите:сладките неща,плодовете,хляба, картофите и ориза.

redbul2
08-19-2012, 07:34
Можеш да намериш някакво тежко желязо,камък или подходяща торбичка пълна с пясък и да гребеш за гърба подобно на гребането с дъмбел. Единият крак и едната ръка са опрени върху някаква пейка (легло),а с другата ръка гребеш нагоре и надолу спускаш.