View Full Version : Спор за СПИН
С една моя приятелка спорихме.. Когато се заразиш със СПИН.. след колко време можеш да си направиш тест..
Тя каза, че можело още на втория ден.. а аз и казах, че е невъзможно.. че трябва да се изчака.. но не знам колко...
не питам за себе си.. просто ми стана интересно.. защото възникна разгорещен спор :Д
Ми аз пък знам (ама не знам дали е вярно :Д) че човек може да си е преносител на вируса и да не го знае,пък в даден момент(под влияние на стрес или нещо подобно) да стане "реакцията" ...
Пак казвам,не съм запозната много,ще следя темата :)
Не аз това го знам.. знам че има инкубационен период.. и когато само си преносител на вируса ХИВ .. не си болен от СПИН.. знам всичко за СПИН.. но не знам след колко време можеш да си направиш тест... и спорихме... не може на втория ден.. според мен..
xXxPETYAxXx
08-22-2012, 17:52
http://hivtest.bg/какво-трябва-да-знаем-за-hiv-и-спин/къде-и-как-да-се-изследвам-за-спин/
" Тъй като резултатът от изследването може да не установи наскоро придобита инфекция, при съмнение за рисков контакт е желателно да се изчака 3 месеца, преди да се изследвате. Според някои проучвания, в редки случаи, при налична ХИВ- инфекция тестът може да се позитивира едва след 6 месеца."
sweetycherry33
08-22-2012, 18:19
Ми аз съм чувала, че някой човек може да е носител на вируса, без да знае цели 10 години...тоест инкубационният период може да е 10 години...Не знам кога се прави теста и не искам да разбирам.И аз ще следя темата.Просто ми стана интересно...
anonymous708973
08-22-2012, 19:03
Абе, тя, че може да си направи тест, може. Друг е въпросът, че тестът ще е 100% верен едва 6 месеца след предполагаемата дата на заразяване.
По принцип тест се прави един месец след последния полов акт.Или не трябва да си имал контакт в последния месец преди теста.Поне така казаха в лабораторията.
Научете се бе. Не се хваща СПИН. СПИН означава - синдром на придобита имунна недостатъчност, а тя е резултат от вируса на ХИВ. Или с други думи, хващаш вирус, носиш го дълго време, а СПИН може да получи и след 10 години. Теста търси антитела в организма, следователно няма как да се засекат такива веднага след попадане на вируса, това става най-сигурно 6 месеца след половият акт.
Amore-Mio*
08-23-2012, 08:53
Абе, тя, че може да си направи тест, може. Друг е въпросът, че тестът ще е 100% верен едва 6 месеца след предполагаемата дата на заразяване.
Съгласна съм.
Ето тук можете да намерите инфо по въпроса:
http://www.facebook.com/notes/аз-казвам-да-в-борбата-срещу-hivспин/тест-за-хив/318860064831797
:)))
Мерси, че ми изяснихте..
draid знам какво е СПИН.. попитах точно определено нещо.. благодаря,че ми изяснихте :):):)
дано на никой не ми се налага такъв тест да си прави.. но е нужно човек да знае... :)
dimitar_ak
08-23-2012, 10:26
lilly95
При един рисков полов акт шанса за спи не е толкова голям. У нас болестта все още е ограничена. Има обаче куп други неща за, които да се притесняваш. Цял букет венерически болести, които далеч по-лесно можеш да хванеш. Дори едни гъбички да пипнеш после се борят трудно.
Аз не се притеснявам от венерически болести.. спала съм само с 1 момче и той само с мене.. с презерватив го правим..но човек трябва да се образова..все пак ХИВ се предава и по кръвен път..
:):):)
Me4encety
08-24-2012, 10:11
Абе правете си секс с презерватив и да ви е мир на главата.