View Full Version : Забавления без пари
shadows92
08-22-2012, 21:53
Замисляли ли сте се ,че може да се забавлявате без пари или с много ограничен бюджет ?
Днес спорих с една приятелка и тя твърдеше ,че не можем да се забавляваме без пари или с нисък бюджет (защото като сме били изключили киното , дискотеките , скъпите кафета и тн. нямало какво да се прави)
Мисля ,че има доста интересни и приятни забавления без пари като разходка или пикник в парка вие какво мислите по темата ? Давайте и идеи за забавления с нисък бюджет :)
Първото и най-важно нещо е компанията да е добра.
След това дори и в тоалетна да се затворите пак може да ви е забавно.
Но да наистина,когато имаш пари е много по-лесно да намериш забавление .
Иначе ...разходки в парка, по планини, пикник...Домашни купони също,разни излети и така нататък.
perry_the_platypus
08-23-2012, 08:26
С приятели винаги е забавно, както казаха по-горе и в тоалетна да се заключите, пак ще ви е забавно. Иначе ако става дума за София, всеки Понеделник има цял ден безплатна игра тенис на корт + обяд. :)
Amore-Mio*
08-23-2012, 09:00
Естествено, че е възможно забавления без пари или с такива оскъдни. Щом си с приятели - каквото и да правите, ще ви носи удоволствие. Забавленията не се създават от тия скъпи заведения, дискотеки и разни още глупости, а от компанията, с която си там.
TheBobqk
08-23-2012, 09:21
Не знам на колко си, но аз миналата година примерно се забвлявах с компанията ми в близкия парк до нас. Взимаш си бира или нещо за пиене, някой носи карти, слънчоглед или квото се сетиш, седиш на лафче и ти е готино. Но пък вече си зависи от човека, защото не всички обичат да седят по беседки и пр, но както всички казаха компанията е най-важна. Дори проста разходка би била интересна, ако си с подходящите хора. Не мисля, че е трудно да се измисли нещо забавно. Може в твърде горещите или студени зимни дни да си ходите на гости с компанията, да си слушате музика и да играете монополи или да гледате филми. Все неща, които съм правила. Дано постът ти помогне. ;р
На колко сте?
perry_the_platypus
08-23-2012, 10:59
Къде това???
Борисовата градина до парк-хотел "Москва". :)
anonymous708973
08-23-2012, 20:14
Факт е, че с малко или никакви пари е доста трудно.
Колко пъти да отиде на пикник? Ако в понеделник е на тенис, какво ще прави във вторник, сряда, четвъртък и т.н.?
На домашен купон все пак трябва да донесеш нещо - я за пийване, я за хапване. Тия щуротии, дето ги пишат по Космо, с организирането на купон у вас, пък другите да донесат пица, примерно... небивалици.
Като се замисля, когато излизам с по-близките си приятели, не харча почти никакви пари.
Излизаме да тичаме, да се разхождаме, събираме се повече хора в парка и си взимаме хек, с който пада голям смях, а пък е и голяма зарибявка. И на планина сме ходили за няколко дни, като с нас сме носили само палатка, вода, хляб и някакви колбаси (демек яденето ни излезе не повече от 10-15лв).
Отделно вече, че ако се намери широка поляна, човек може да си загуби цялото време с приятели на нея. Карти, бира, някакви преносими игри, ако на някой му се занимава...
Важното е компанията да е хубава, а пък няма значение къде е и какво прави.
Ние ходим макс 1-2 пъти в месеца на кафе. В дискотеки не стъпваме.
Понякога се мъкнем по концерти и клубове и там ни хвърчат повечето пари. Пътят винаги излиза скъпо. А пък като се съберем и цяла компания в някой клуб.. кризата идва.
Зависи си обаче и кой как е свикнал.
Примерно ако някое момиче е свикнало да отделя часове за външния си вид, свикнало е с дънки, токове, цял ден по кафетата и вечер на дискотека, няма начин да я накараме да дойде с кецове, къси раздърпани панталони в гората да събира клечки, за да си изпечем салама, а след това да събира камъни за в реката, за да има къде да сложим алкохола и безалкохолните да се студят.
Мисълта ми е, че за някои е невъзможно да се забавляват без пари, докато има хора, при които това не е никакъв проблем.
Anichkaxxwee
08-23-2012, 20:57
Разбира се, че е възможно, когато компанията ти е добра
Може да се разхождате в парка, примерно ..
И такива неща
SisiStrange
08-23-2012, 21:09
Моите все са от тоя тип. о.О
1. С гадже/приятели навън.
2. В Борисовата с книжка.
3. Бране на джанки.
4. Събиране на камъчета.
5. Събиране на интересни мравки - царици.
6. Търсене на паячета.
7. Ловене на пеперуди.
8. Снимане.
9. Рисуване.
10. Писане на разни неща.
11. Секс. Xd (ако не броим парите за презервативи).
12. Тичане. Тичане по стълби. Упражнения.
13. Мизерните ми опити за въртене на пой.
14. Обикаляне в някой мол, пробване на дрехи без купуване.
15. На планина/гора/пикник.
16. Рисуване с тебешир или по стъкло с флумастер за стъкло.
17. Рисуване с боички за дрехи по различни стари дрехи и превръщането им в нещо интересно.
Иииии... тн. Не са подредени спрямо това кое колко харесвам. Всички съм ги правила в един или друг момент.
С истинските приятели дори на една двулитровка кола да сте, пак ще ви е супер забавно.
А отделно..не знам, аз искам да правя щури неща, но никой няма да ми се навие на акъла. От сорта на това да спираме непознати хора по улицата и да им правим комплименти, или намусени хора да им казваме, че усмихнати ще са по-красиви. И това ако не е забавно. Но представите на хората за забавно изкарване доста често са различни. Включват задължително палене на колата, черпене и не знам си още какво.
Идеи не ми се дават. Но е ясно, че могат да се правят много интересни неща без или с малко пари. Приятелката ти е ограничена.
Пантера, що да е небивалица, ако се уговорите? Ама трябва да сте си близки. Иначе го има очакването, на което хората робуват/робуваме, че трябва да имаме нещо в джоба си. Сми, имам усещането че именно под негово влияние казваш, че всичко това е небивалица. В компаниите е като някакво неписано правило, че трябва да имаш пари, да скочиш в няква схема, да събирате заедно пари за нещо весело и т.н.
perry_the_platypus
08-23-2012, 21:30
Факт е, че с малко или никакви пари е доста трудно.
Колко пъти да отиде на пикник? Ако в понеделник е на тенис, какво ще прави във вторник, сряда, четвъртък и т.н.?
На домашен купон все пак трябва да донесеш нещо - я за пийване, я за хапване. Тия щуротии, дето ги пишат по Космо, с организирането на купон у вас, пък другите да донесат пица, примерно... небивалици.
Съгласен съм, с малко пари в днешно време е адски трудно, а камо ли без абсолютно никакви. В киното има промоции (8 лв. за 3D в Четвъртък и 2D-то до 18 год. е 6 лв. всеки ден), за мен дискотеката не е начин на забавление, ти прекарваш една вечер там, а не целия ден, защо само на скъпи кафета трябва да ходите като Starbucks, Costa, Parkbar и т.н. До 1 АЕГ има хубаво заведение Onda, както и Dunkin Donuts. Може да отидете на басейн, на Кубратово и в Lyulin Beach също не е особено скъпо. Както казаха и другите, важна е компанията и няма нужда това да се повтаря във всеки пост. :)
anonymous708973
08-24-2012, 08:24
И на планина сме ходили за няколко дни, като с нас сме носили само палатка, вода, хляб и някакви колбаси (демек яденето ни излезе не повече от 10-15лв).
Понеже съм ходила на палатка няколко пъти, ще направя една проста сметка без никакво намерение да се заяждам.
На палатка отиват 2 момичета и 2 момчета.
2 хляба (ако са от големите и гадни бели хлябове) -1.50 - планината отваря апетита, пък и има момчета.
бурканче с лютеница - 2 лв
2 бр шунка "Тандем" - 5 лв - една няма да стигне с тия лами от мъжки пол.
10л. вода - 3.50 - я за пиене, я за миене. 10 литра си отиват.
зеленчуци - 5 лв - някое доматче, краставичка, зелена чушчица
кроасани за следващия ден - около 4 лв
3 двулитровки бира - 6 лв
С най-най-най базовите неща става 27 лв. При това за една вечер - за повече тия продукти няма шанс да стигнат. Да не говорим, че да отидеш на палатка с тия неща за мен е смешно. Винаги сме си носили или кюфтета и кебапчета (за да си ги изпечем), или месо и зеленчуци за шишчета. Да не говорим за сирене, кренвирши, натурални сокове, консерва царевичка или пък, не дай си, Боже, дърва и въглища (които си струват пари). Като съм ходила на планина, под 10-15 лв на човек не е излизало. А и аз съм от Пловдив и пътят до Бачково и обратно излиза поне 6 лв.
anonymous708973
08-24-2012, 08:53
Съгласен съм, с малко пари в днешно време е адски трудно, а камо ли без абсолютно никакви. В киното има промоции (8 лв. за 3D в Четвъртък и 2D-то до 18 год. е 6 лв. всеки ден), за мен дискотеката не е начин на забавление, ти прекарваш една вечер там, а не целия ден, защо само на скъпи кафета трябва да ходите като Starbucks, Costa, Parkbar и т.н. До 1 АЕГ има хубаво заведение Onda, както и Dunkin Donuts. Може да отидете на басейн, на Кубратово и в Lyulin Beach също не е особено скъпо. Както казаха и другите, важна е компанията и няма нужда това да се повтаря във всеки пост. :)
Не съм от София като за начало.
Второ, по скъпи кафета не ходя, а дори и да ходя, повече от 3-4 лв (ако пия шейк, например) не съм оставяла. Евтиният басейн в Пловдив е с вход 7 лв. Да кажем, че вътре няма да пиеш и ядеш нищо, ако си носиш от вкъщи, макар че все ще ти се прияде един сладолед и/ли ще искаш минерална вода и опа! - 10 лв за един ден са отишли.
thelover3
08-24-2012, 14:24
Ем разхождайте се в парка например, играйте на нещо в парка, отидете на плаж(ако живеете на морето де :D) или пък я покани у вас да спи, офф много неща могат да се измизлят.
Аз например най-често излизам с приятели в морската градина, а пък киното е изключение.
Пантерке, както казах - всеки е свикнал с различни неща. А и ти изброи все неща, които съвсем не са задължителни.
Ние вода си наливахме от чешмите преди тръгване, не сме купували.
Хляб взимахме за около 7-8лв + някакви евтини колбаси, които са около 3-4лв. на килограм. Два килограма примерно ни стигат.
+ Ние на планина ходим най-вече за снимки, някои рисуват пейзажи, други събират билки, цветя. Ако има река в близост, имаме и зарибени по риболова или просто кисненето във водата. Цял ден си е занимавка. Вечер се събираме край огъня/лампата, всеки хапва набързо и ляга. Не ходим за да се занимаваме със салати, пиене, глезене.
Лютеници, кроасани, зеленчуци и шунки.. Тези неща въобще не ни трябват.
Разбира се, понякога някой си взима нещо и от вкъщи. Някой домат, чушка, варено яйца, сирене, кашкавал, студени сандвичи. Но това са неща, които не влизат в общата сметка.
Това разбира се, ако отиваме да се забавляваме, да сме на чист въздух и да релаксираме.
Няколко пъти сме ходили, само за да се напием и наядем на друго място. Тогава се носят пълни чанти с ядене, пиене. Цял ден е суетене покрай приготвянето на всичко донесено. Момичетата правят салати/готвят, а момчетата цял ден обикалят за пръчки и дръвца. Вечер пък се пали голям огън и цяла нощ е пиене, музика, ядене...
Тогава тези 27лв. на човек са минимума.
Наистина всеки е свикнал с различни неща.
Например аз бях свикнала да излизам поне на 3 кафета на ден, вечерта по клубове, домашни партита с изключително много и скъп алкохол (последния път, когато се събирахме с компанията си спомням, че бяхме взели Джак Даниелс Сингъл Барел, иначе винаги вземаме Джентълмен), през вечер "екскурзийки" до близките курорти, супер многото глезотии и харчове. Но това си е от компанията - пичовете са си свикнали да дават доста пари за алкохол и "забавления". Не че ми пречи, де.
Пфф, размечтах се.
Сега толкова съм си ограничила финансите, че не е истина. Най-пресен пример е, когато сестра ми беше на гости - изкарахме 3 дена с 1.29 евро в сметката. Но въобще не го усетих като пречка. Наистина бях доста закъсала с парите, но това не ни спираше по цял ден да се разкарваме напред- назад, дори и вечерта си излизахме и си намирахме компания. Ставахме сутринта да пием кафе в парка (пълним два термоса от вкъщи и сме запасени за цял ден), после обикаляхме центъра, ходихме по музеи (влизахме само в тези без вход, естествено), вечеряхме каквото е останало в хладилника, вечерта се събирахме с който е останал в общежитието и играхме монополи или белот. Имало е дни, в които не сме изхарчили и едно евро, а не сме се задържали в стаята (освен да се преоблечем).
Сега, не мога да кажа, че парите не са важни. Важни са, и то доста, но когато става въпрос за забавления, не са решаващи.
Много зависи обаче къде живее човек. Докато си бях в родния град (доста малък и умрял - 80 -90 хиляди население), никога не съм имала възможностите, които имам в момента (сега съм в сравнително голям град - 550 хиляди) - затова и доста харчех, когато исках да се забавлявам. Тук дори и да нямам пари, винаги ще се намери някой панаир, концерт или театър, които са безплатни. А вечерта винаги излизаме пред общежитието на лафче. Никой не ми иска пари за това.
Другото е храната - много зависи дали човек обича да хапва навън, или не. Примерно аз и сестра ми въобще не сме по яденето, камо ли да седнем някъде навън или пък да си вземем дюнер например. Но това не значи, че всеки е като нас.
Също е плюс, ако някой от компанията има кола. В моята компания повечето са с коли, но дори и да не бяха, сигурно пак нямаше да скучаем. Но пък и градският транспорт ме устройва идеално, когато съм сама.
Компанията е важна, дотолкова че да не си сам. Не че омаловажавам ролята й, но забавлението е до нагласа (поне при мен). Наистина има хора, които само с присъствието си ми оправят настроението, но това се случва рядко (а в момента точно почти всеки един от тях е в БГ). В повечето случаи ми е все тая в каква компания съм, стига да съм на правилната вълна. Не мога да очаквам другите да ме забавляват.
О, сетих се за любимо мое "забавление" - да се качвам на покрива на висока сграда. Особено вечерта. Идеално е за сам човек, за двойка и за купони. В БГ практикувах редовно промъкването до покривите на високите блокове. Само веднъж ми се скара една възрастна жена, но аз пък си намерих друг блок. Дори една вечер с един приятел до 3 часа сме обикаляли да търсим блокове, където можем да се качим. И сега си имам любима сграда - само че е едно да се качиш на 8 или 12 етаж, и друго на 33. Невероятно е. Обаче последния път се качих през деня и изгорях супер зверски. Затова препоръчвам нощните подвизавания.
Та... За себе си съм установила, че мога да се забавлявам и с 200 и с 2 лева в джоба. Дори и когато съм сама.
едит: Тъкмо си постнах мнението и излязох да пуша с една приятелка. Един мъж ни заговори и ни покани на безплатна туристическа обиколка из целия град. Той е шофьор на автобуса и ни разказа, че шефовете търсят "шпиони", които уж да си купят билет (на разноски на фирмата) от контрольора и да се правят на туристи, а всъщност да гледат дали билетът не е е фалшив. Някакви шашми правил контрольорът и те искат да го сгащят. Баси далаверата. Та, утре ще обикалям Лайпциг, дегизирана като туристка и ще си упражнявам английския. Това ако не е забавление, здраве да е.
Incadeptus
08-24-2012, 21:01
За мен най-хубавото нещо е разходка сред природата,САМ,РАЗБИРА СЕ!
fluffy_^
08-24-2012, 21:13
Замисляли ли сте се ,че може да се забавлявате без пари или с много ограничен бюджет ?
Днес спорих с една приятелка и тя твърдеше ,че не можем да се забавляваме без пари или с нисък бюджет (защото като сме били изключили киното , дискотеките , скъпите кафета и тн. нямало какво да се прави)
Мисля ,че има доста интересни и приятни забавления без пари като разходка или пикник в парка вие какво мислите по темата ? Давайте и идеи за забавления с нисък бюджет :)
Кажи на приятелката ти че е ЦЕНЗУРИРАН********** и ***** *** ******* ******** ******* и ******* и ******* о и **(&#^$(*@&#$@#&*$
чустван се по добре сега.о и недей да пропускаш да и кажеш че е задръстена !
SisiStrange
08-25-2012, 07:52
Подкрепям xoxi. И ние на планина главно ходим да си събираме растения и бръмбъзъци. И да се топнем в някое изворче или да се попечем. Обикновено всеки си носи по някой и друг сандвич от вскъщи и ябълка, банан. Нещо от сорта. Вода и ние наливаме от чешмите. Просто... на планина не отиваме, за да се наядем. Когато някой се умори и огладнее, вади си каквото си е донесъл и готово. Друг път 1 носи сладко, друг носи сандвичи, трети отговаря за одеала. Майка ми редовно ходи с една нейна приятелка по различни маршрути и единствен разход са и билетите.