Влез

View Full Version : Американския колеж в Благоевград.

Knicks4Life
08-23-2012, 23:41
Добър вечер. Остава ми една година докато завърша и вече става въпрос за избор на университет. Обаче обърнах внимание на няколко места. Париж, няколко университета в Англия и Американския университет в България.

Най-вероятно за първите два варианта би било по-трудно да получа информация, тъй като не знам за конкретен университет. Обаче мисля, че за Американския колеж някой би могъл да ми помогне.

Честно казано парите за американския университет не са никак малко. Общо взето излиза около 14 000 долара годишно заедно със спането. Дори за американски парите за колеж в България ми се струват много. Обаче, от тук от там, все съм чувал горе долу хубави работи за университета, обаче ми се струва малко рисковано да се пренасоча към Американския от слухове. И за това се допитвам до някой, който би наистина знаел (примерно да е учил, или учи). Та въпросите ми са:
- Преподавателите професионалисти ли са, или са хора с работа просто?
- Има ли някакъв стаж в Америка, щом е Американски колеж?
- Какви спортове се практикуват в самия колеж, тъй като в сайта до колкото разбрах пише само за спортовете в самия град Благоевград?
- Общежитията добри ли са и колко ученика горе долу има в тях.
- В колежа има ли чуждестранни ученици, или са главно българи?

Това е общо взето. Всяка информация би била полезна, за това благодаря предварително.
Ако някой знае нещо и за парижките университети би било полезно да науча, като и за това бих благодарил сега.

bloodyF
08-24-2012, 09:41
:lol:
първо не е колеж, ами е университет
преподавателите са добри, има и българи, но повечето лектори са чужденци
как така стаж? след това , доколкото знам, можеш да се прехвърлиш в америка и да работиш там, като образованието ти важи напълно
ми в благоевград има доста спортове, така че не знам що ти е проблем..има интернат за футбол (ама не знам как стоят нещата с ауб), бейзболно игрище, тенис кортове
-общежитията са страхотни, аз съм влизала вътре на open doors , навсякъде ни разведоха, има охрана , така че няма проблем откъм сигурност, има кухня на всеки етаж, двойни и тройни стаи с баня и тоалетна всяка, те са 3 сгради мисля на по 3-4 етажа всяка, горе-долу са от хотелски тип общежитията (коридор и отстрани са стаите) , не знам колко студента има вътре обаче :/ може би ..800? нямам представа
-главно са чуждестранни, защото на повечето българи им е скъпо
аз имам приятели , които учат там (те са си от благоевград) , но са с пълни стипендии и нямат проблеми

питай , ако искаш да знаеш нещо друго
12 клас ли ще си всъщност?
ако да, малко си позакъснял, защото вече минаха курсовете за сат и тойфел май (поне летните сесии)

Knicks4Life
08-27-2012, 00:28
Здравей!

Извинявай, за грешката ми относно университета, мислех, че в Благоевград е само за Бакалавър, а в София е за магистратурата. Както и да е.

Един последен въпрос, би ли ми препоръчала добър учебен център за SAT, тъй, като досега съм учил английски само в Британика, където ще уча за TOEFL, обаче, когато става въпрос за SAT хич ме няма. И също така, кога г/д се провежда изпита и колко струва.

Btw, от София съм.

Благодаря ти много. :)