Влез

View Full Version : баба

dida1
08-27-2012, 05:51
Здравейте!
Не знам просто от къде да започна...всичко е толкова оплетено и странно.И така леля ми живее заедно със семейството си при баба.Баба ми е пенсионерка и работи допълнително в една фирма от няколко години.Сметките им плаща тя.Леля пазари за ядене,ама предимно гримчета....Понякога и гледа децата,но виждам в държанието и колко е изморена от всичко.Децата не са големи.Най-интересното от всичко е начинът по който по я използват,защото е милостива и ги обича.Тя с нейните пари си купува екскурзии,гримаски и други нещица,а когато стане въпрос за нещо наистина сериозно откъм сухо към кого мислите,че се обръща?А колко лъже тя.... ( леля)Чичо, той не казва нищо ,за него всичко е нормално.За всичките си години като пенсионерка ,вместо почивка е получила ядове,стрес и умора.Освен това те я и изтощават душевно - да мие чинии,да чисти, да бърше,да готви на всички...не знам просто как да и помогна...постоянно се оплаква ,но до там...Леля и зетя почти винаги чакат наготово.Всичко на нея опира...да е домакиня,прислуга......и почивка за нея няма...

mlf
08-27-2012, 11:05
Разбирам те ! Седни и поговори със леля ти , когато сте сами за това и й кажи, че баба ти вече е стара и не може всичко да прави тя ... трябва и тя (леля ти) да поеме някой задължения, но ако не те приеме да сериозно кажи за това на някой възрастен (майка ти, баща ти и др.) и нека той поговори с леля ти за това :) Успех :)

Amore-Mio*
08-27-2012, 13:08
Поговори с леля ти и с чичо ти.
Обясни им, че това, което правят не е особено правилно и трябва да помагат с домашните задължения, с финансите, с децата. Все пак баба ти не само работи, но и се грижи за чистотата в дома, и не само. Обясни им това. Успех!

yakuza_
08-27-2012, 13:12
Пусни снимка на леля ти. На колко е ?

sweetycherry33
08-27-2012, 13:16
Как мразя такива хора само - такива, които използват другите ... как не ги е срам да използват жената?!? Говори с майка си/баща си, разкажи им за наблюденията си и измислете какво да направите, за да и помогнете на баба ти.
Понякога човек просто има нужда от подкрепа и разбиране.Говори с баба си, когато сте сами.Кажи и, че знаеш как се чувства, че я разбираш...не знам, кажи и каквото сметнеш за добре, все пак това е твоята баба, ти я познаваш най - добре.Успех и се надявам да съм ти помогнала.Пък ако искаш пиши после какво е станало.

dida1
08-27-2012, 14:14
На леля това и е удобно-да и се плащат сметките,тя да си е на компа и прочие,докато някой и гледа децата и и готви.Случвало се е доста пъти тя да си спи,докато баба да чисти и да гледа децата...Буквално я използва и материално и душевно според мен!Тя и работи ,за да им пазари,апък те нищо не оценяват.Много пъти съм казвала и на баба,а тя ми е отговаряла:"Няма какво да правя...живея заедно с тях и нямам друг избор.Обичам децата.Жал ми е за тях."(преразказвам думите и).

dida1
08-27-2012, 14:25
Леля е на 36,чичо не знам точно,но това според мен няма значение,със игурност е много по-жизнена и млада от баба.Тя даже е и много капризна.Не яде каквито и да е манджоци.Има си предпочитания и ако не харесва някоя храна се мръщи и не иска да хапва.

sweetycherry33
08-27-2012, 15:33
Отговори ми - не можеш ли да поговориш с баба си?

dida1
08-27-2012, 19:16
Мога,правила съм го ,но ми е отговоряла:"Няма какво да правя...живея заедно с тях и нямам друг избор.Обичам децата.Жал ми е за тях."(преразказвам думите и). Тя тъжи за децата,не за големите,което е нормално...