View Full Version : Аз ли съм прекалено параноична или на него му е все тая за мен
С приятелят ми сме от доста време заедно. Аз съм първата му сериозна връзка, другите са били за по месец и си ги сменяше през седмица-две. Постоянно в главата ми е дали съм му писнала. Питам го, но ми казва че не съм и че ако му бях писнала сега нямаше да е с мене. Постоянно се хващам за най-малкото - ако известно време не ми каже,че ме обича веднага почвам да мрънкам "не ме ли обичаш вече", също иска да му дам едно нещо което искам да е след време :D и той ми каза " е значи няма да си ти първата в това". То е ясно че е малко вероятно да останем завинаги заедно, но ми става много кофти като ми навира в лицето че сигурно ще се разделим все някога и естествено започвам да правя проблеми.
Също така преди ходеше с едно момиче, която е била другата му любов, според него е обичал само мене и нея. Тя по принцип е голяма лепка показвала му е и му е казвала че още иска да е с него, но това беше в началото на връзката ни, сега не съм чувала такова нещо. Проблема е че искам да спре да си пише с нея и да си говори с нея (което прави много рядко), но все пак доста пъти ме е лъгал, че не се е чувал с нея а всъщност са говорили. Това че ме лъже заради нея ме кара да си мисля, че още иска да е с нея. Говорила съм с него и ми каза, че не я обича и не вижда нищо лошо да си говорят малко, все пак му били познати, също каза че ме е лъгал защото е знаел че ще ми стане гадно и ще почна да правя проблеми и не искал да ме наранява. Много пъти съм го карала и сме се карали за това че поддържа контакт с нея, защото не ми е приятно, но той все твърди че няма нищо към нея и че не смята да я блокирва от всякъде. Какво толкова ще му стане ако не си говори с нея ?!?! Какво ви е мнението за общуването с бивши? Възможно ли е това да става без никакви чувства? Наскоро ще ми се пръсне главата направо...
значиии, аз не мисля, че този човек е стока. някак си усещам го като селянин. и че имате некви чалгарски отношения, без да си казвате истината и двамата, без доверие и т.н.
от друга страна ти го остави на мира. досадна си, надявам се да го разбираш след кратка саморефлексия. ще те изрита много скоро, ако не спреш с твоите досадни забележки, въпроси и параноя. просто така не му остава въздух и се чувства притиснат да отговаря на претенциите ти. никой не го обича това, независимо от пола и бие шута на тоя, който се опитва да го върже на едно място.
xXxPETYAxXx
09-01-2012, 19:10
С приятелят ми сме от доста време заедно. Аз съм първата му сериозна връзка, другите са били за по месец и си ги сменяше през седмица-две. Постоянно в главата ми е дали съм му писнала.
Би ли уточнила, от колко време сте заедно?
Аз ли съм прекалено параноична или на него му е все тая за мен
Според мен има доза истина и в двете предположения.
Ти звучиш като голямо мрънкало, а той като човек, който не се затормозява много с твоите капризи.
Да, възможно е да общуваш приятелски с бившите си. Не трябва да товариш него с това, че на ТЕБ не ти е приятно. На него очевидно му е приятно да се чува с бившата си, може и добри приятелите да са си останали. Ако толкова ти пречи, потърси си друго момче, което да те задушава с вниманието и присъствието си.
xXxPETYAxXx
09-01-2012, 19:25
Еми за 8 месеца, твоето поведение и липса на доверие не говори добре. Не можеш да му забраниш да общува с когото и да било, колкото и да те дразни. А и е по-добре, ако знаеш и си на ясно, отколкото в последствие да разбираш и да започнат съмненията.
Стига си притискала човека. Бил съм с такава като теб и да знаеш, това ще ви съсипе връзката.
NambyPamby
09-01-2012, 22:10
също иска да му дам едно нещо което искам да е след време :D
След колко време? Като станете и двамата на по 50 години ли? 8 месеца връзка, братче, и заеби ти това, че му нямаш доверие, не стига, че ти търпи настроенията, ми на всичкото отгоре даже на сухо стои. Тва е... не знам кво е.
Като типичната жена, която винаги си набива разни филми, не мога да си представя как 8 месеца ще издържа без секс, пък за момчето не знам. Съжалявам го чак. И да, ако не си ти - ще е друга. Даже много те е изтърпял. Аз на втория месец бих ти била шута, ебаси.
То е ясно, че не му се доверяваш, няма тръпка и прочее. Нито комуникацията ви - комуникация, ни сексът ви - секс, няма смисъл.
^ Не, не говорих за секс, а за една друга екстра свързана със секса ( не питайте, няма да кажа). Много му се иска, правила съм го и преди, но понеже съм си набила че ще ходим още супер кратко и не искам да давам, но това е друга тема. Относно доверието, нямам му доверие само за отношенията му с бившата му. Тръпката си я има. Комуникацията също, не знам по кое си направи извода, че не комуникираме. Сексът си ни е добре.
NambyPamby
09-01-2012, 22:31
По това, че си досадна/мрънкаща/обсебваща. Само изискваш, капризничиш и претендираш, а въобще не се замисляш как преживява момчето всекидневно да ти слуша простотиите и откъде въобще го вади тва търпение. Нон-стоп трябва да ти се дрънка колко си специална/прекрасна, а ти не си такава, сорЕ. Ако беше момиче на място, щеше да си познаваш момчето и да не се съмняваш в него или най-малкото - щеше да знаеш, че не си го взела девствен и без грам жизнен опит, и навярно е имало и други преди теб, но те са били точно това - жизнен опит преди ТИ да се появиш. И са в миналото, където си и остават.
Ясно е, че спичаш при идеята гаджето ти да чукне бившата, обаче имам новина - той, ако реши да го направи, независимо дали го държиш изкъсо, или не, ще го направи. Така, че вместо да си пилееш времето и нервите за теорията на вероятностите, взЕми си погледни връзката, поосвежи я било то със секси бельо или кратка екскурзия за двама ви някъде си и се кефи на пълни обороти на това, което имаш.
Щото в момента работиш точно по въпроса да я съсипеш.
Anichkaxxwee
09-02-2012, 10:53
8 месеца ?!
Искам да кажа, че за 8 месеца, би трябвало да му имаш доверие
Niakoitam
09-02-2012, 12:08
По скоро ти си параноичката.И го задушаваш.Сама си скъсяваш връзката.Честно казано като чета това,което си писала и се поставя на мястото на момчето имам чувството че се задушавам и не мога да си поема въздух.Откъде накъде ще му казваш с кой да дружи и с кой не.Това че теб те е страх и не си уверена в себе си не означава че трябва да му поставяш на него бариери и да се правиш на шеф.И всеки ден да ти казва колко те обича и всячески да те заблуждава че не се вижда с никоя и ти си единствета познай какво...винаги може да се изчука с друга.Не разрушавай връзката си с глупава ревност без основание, а просто следи.Ако намериш достатъчно добро доказателство на мислите си имаш правото веднага да му биеш шута.В противен случай сама приближаваш края.И естествена, че не си единствена и незаменима.Това се печели всеки ден и не по този начин, а не се има по дефаут.Доверието също е много важно нещо в една връзка.
VerryBerry
09-02-2012, 14:18
Съгласна съм с предишните коментари.Доверието е нещо много важно в една връзка!Преди време и аз като теб, съсипах една своя връзка,но това ми беше като обеца на ухото,защото ако ще се съмняваш в него,няма смисъл да сте заедно..Успокой се и се радвай на това, което имаш и просто бъди щастлива с него :)
Gwendoline
09-02-2012, 14:53
отзад ли не искаш да даваш? не мисля, че това по принцип е причина да скъсате, щото ако го задоволяваш по друг начин би го преживял.
иначе от самото описание и аз мисля, че малко се филмираш и мрънкаш излишно. проблем има, но тоя проблем някой го създава и мисля, че това си ти . спри да си мислиш, че няма да сте заедно още дълго. знаеш ли защо? защото ти като си си го навила на пръстта несъзнателно ще се стремиш към това само и само да докажеш теорията си и може би ти ще го скъсаш. преживявала съм нещо подобно. за това дали му пука за теб не мога да кажа, не е лесно, ти би трябвало да прецениш и не се наемам да коментирам, но може да си е просто такъв по-студен.
" ако известно време не ми каже,че ме обича веднага почвам да мрънкам "не ме ли обичаш вече"" опитай се да промениш тази нагласа, не е правилна
не искам да излиза така, че казвам,че само ти си виновна и той е света вода ненапита, но поне от твоя страна това, е което можеш да направиш.
за бившата му приятелка... и аз бих ревнувала, както ми се е случвало, защото го беше поканила на балната си вечер БЕЗ мен и откачих и отидох да видя дали е отишъл при нея, макар че това беше супер филмарско и тъпо и нз как да го нарека. разбирам те, че те тормози това, но така или иначе тя е била част от живота му и не може така с лека ръка да изтрие този факт. здрасти, ко прайш ала бала не мисля, че вреди, както предполагам и ти понякога си пишеш или говориш с бившите си като се срещнете по улицата.
споко, просто дишай и гледай по-ведро на нещата, нищо фатално не е станало, щом е още с теб, това трябва да ти говори нещо, ако му беше писнало от теб, то определено щеше да разбереш. дръж се мило да покажеш, че съжаляваш, че си задушаваща и мрънкаща понякога, пиши му смс-и за лека нощ, просто си постави за цел да не проявяваш пред него страховете ти за връзката ви или за бившата му, 100 процента ще му направи впечатление. казвай си в напрегнат момент "ако ще червен сняг да вали, няма да му кажа "не ме ли обичаш вече"".. това, че не ти го казва, не значи че не го мисли :) надявам се да съм помогнала
druzilla
09-02-2012, 14:58
Еми той ти го е казал,че ако му беше писнала нямаше да е с теб..Щом е разкарвал другите момичета,значи не му пречи да разкара и теб ако иска.Но явно той не го иска. ;)
PyCoKoCkA93
09-02-2012, 17:28
Ex,хич не мога да ви разбера как не можете да проумеете истината,дори когато ви я казват в очите...На него всичко си му е наред,филмарката си ти и ако не се вземеш в ръце,скоро в живота си ще провеждаш само монолог вместо диалог...
HollyGolightly
09-02-2012, 23:34
Остави момчето да диша, то любов любов ама не може само с теб да си говори и само на теб внимание да обръща и постоянно да ти казва колко много те обича. Опитай се да му имаш доверие хем ти ще се почувстваш по-добре хем и на него ще му олекне малко. Ти самата как би се чувствала ако той постоянно те пита дали все още го обичаш , дали ти е омръзнал и т.н. малко или много е дразнещо. Пък и от думите ти по нищо не личи той някога да ти е дал причина да не му вярваш.
Всъщност ми е давал причини да не му вярвам. Веднъж ми беше казал че я е блокирал, тя не можела да му звъни нито той на нея, но просто я беше кръстел в телефона си с някакво мъжко име за да не разбера че е тя. Също така от един друг скайп и беше писал, отново за да не разбера че си пишат в скайп.
sunshine_f
09-03-2012, 10:05
Еми за 8 месеца, твоето поведение и липса на доверие не говори добре. Не можеш да му забраниш да общува с когото и да било, колкото и да те дразни. А и е по-добре, ако знаеш и си на ясно, отколкото в последствие да разбираш и да започнат съмненията.
+1
Какво толкова ще му стане ако не си говори с нея ?!?!
А на теб какво ще ти стане, ако не спре???!
Само от написаното си те представям постоянно мрънкаща и издребняваща за всичко.
Отлепи се малко от момчето и започни да живееш в твоя живот.
Със сигурност ще има доста неща, които ще заемат място в мозъка ти ..
С това поведение най - много да го отблъснеш от себе си окончателно.
Niakoitam
09-03-2012, 11:39
Какво толкова ще му стане ако не си говори с нея ?!?!
Най-малкото приятелите му могат да го обявят за мъж под чехъл.Каква е следващата стъпка?Да подбираш приятелите му и/или да му поставяш вечерен час ли? :)
А Л И С А
09-03-2012, 16:32
Имай му повече доверие. Той явно изпитва приятелски чувства към нея, щом е така - остави го да си контактува с момичето. А колкото до това, че те е лъгал,че са си контактували, вероятно просто не иска да те дразни и заради това си го е спестил.
Wednesday666
09-03-2012, 17:43
Ти не си параноична. Ти си направо маниачка.
Момиче, вземи се спри или връзката ти ще замине в канала. Натам е тръгнала вече.
Ти мъж ли искаш до себе си или няк'фа путка, щот точно в това ще го превърнеш. Естествено ако продължи да те търпи.
Боже, ако моя го държа на такава каишка ( то това и под чехъл не е, това е пълен тормоз ) и за капак не искам да му пусна толкова време ( което е съвсем с реда на нещата в една Нормална връзка ) ще ми е бил шута още преди да съм си казала името.
Вземи се осъзнай малко. Като му нямаш никакво доверие за какво ти е тази връзка?
Или се стегни, или приключи и върни свободата на момчето.
е, аз пък ще подкрепя ивайла, малко се пресилвате едва ли не е параноична, направо в лудница ще го вкарате момичето... ревността е част от живота и всеки го преживява, колкото и да твърди обратното. едва ли той е света вода ненапита, но щом постъпва така момичето, значи има причина.
xXxPETYAxXx
09-03-2012, 18:25
Всъщност ми е давал причини да не му вярвам. Веднъж ми беше казал че я е блокирал, тя не можела да му звъни нито той на нея, но просто я беше кръстел в телефона си с някакво мъжко име за да не разбера че е тя. Също така от един друг скайп и беше писал, отново за да не разбера че си пишат в скайп.
...също каза че ме е лъгал защото е знаел че ще ми стане гадно и ще почна да правя проблеми и не искал да ме наранява. Много пъти съм го карала и сме се карали за това че поддържа контакт с нея, защото не ми е приятно, но той все твърди че няма нищо към нея и че не смята да я блокирва от всякъде..
Преди да те излъже, ти мрънкаше ли му за нея или след това започна да си против това да поддържат контакт?
Eми бях ви казала че в началото на връзката ни тя му беше писала и му се обясняваше и той ми беше казал без да го питам и го направих на проблем почнах да мрънкам. След това той ми беше казал, че я е махнал, но някакси с времето почнаха да си пишат и започна да ме лъже или да крие че общува с нея.
А Л И С А
09-03-2012, 20:20
Е,мацка, ти си виновна,че си го направила на проблем. В крайна сметка, той ти е казал, а ти си се направила. Всяко момче иска да си спести бъдещи проблеми и даже бих казала,че е готово на всичко. Ти си си виновна. Не можеш да му казваш с кой да общува и с кой не. Не бъди толкова параноична. И все пак си поговорете. С говорене се решават проблемите, а не с налагане на мнението.
Говорели сме за това, но колкото и да говорим той едва ли ще спре да контактува с нея и аз едва ли ще приема да си говорят. Явно решението е да си мълча и да спра да повдигам въпроса за нея.
Niakoitam
09-04-2012, 05:38
Виж как и сама си знаеш. Друг е въпроса че ако се абстрахираш от страховете си,не се държиш като инато магаре и сте по открити един към друг без да си забранявате разни неща може и повече да се получават нещата. :)
Колко пък толкова много време ходите и на колко сте години?ТИ,ТОЙ,ТЯ?
Не само за това, че сте осем месеца заедно трябва да му имап доверие.Ами и за думите ти,че преди теб е имал не толкова сериозни връзки !!! Доколкото тази "екстра" .. дай му я по-добре, то си е твоя работа де, но така като гледам нови нща скоро не си му давала,освен обичайните ежедневни дрънкания за едно и също. Това малко или много ще го изненада, ще го разнообрази ! Доколкото бившата му,аз също щях да мрънкам,но човек трябва да си знае мярата.. ако толкова те дразни,просто не му мъмри за това.. излез от стаята,където е той.. не мисли остоянно за това и така.. ! Той е решил да поддържа контакт с нея и ти не можеш да му забраниш (поне аз така мисля) .. И както казаха по-горе.. и както има една мисъл "Ако е решил да изневерява-ходи го спри" : )
Ще го задушиш,ще почне да търси въздух някъде другаде !Все пак понякога ,всеки има нужда да говори и с други хора,като се замисля и аз бих изревнувала,но всичко си има граници.Човек е свободен да прави каквото иска,започне ли някой да му ограничава свободата,която му се полага ще търси вариант да се освободи от всичко.Ако го обичаш,поговорете сериозно двамата на четири очи,нека след този разговор всеки да си прави изводи.Не може 24/7 да му пилиш на главата,защото ти си несигурна.След като сте толкова време заедно,трябва да си имате поне малко доверие,иначе защо сте заедно?Връзките се градят точно на това.
gabby1995
09-09-2012, 10:53
Ами от това ,което прочетох разбрах ,че той може би е с теб само за да забрави предишната си любов. А под това "също иска да му дам едно нещо което искам да е след време" имаш предвид "секс" по-добре не го прави ако ти е за първи път. Първия път трябва да е с човек ,който знае ,че те обича а това хлапе ,с което си явно го е страх дори да ти го каже. 8 месеца са доста дълго време и ако за 8 месеца той не е разбрал още,че те обича по -добре го остави. Това ,че потдържа още връзка с бившата доказва ,че все още има нещо към нея(повярваи ми така е ,защото и аз съм го правила) ..... А и забравих .. не го задушавай толкова много. Досадно е постоянно да повтаряш на някого "обичам те ,обичам те " , а това чее той не ти отговаря със същото показва ,че може би го задушаваш с приказките си !
gabby1995 Не знам не мисля, че е с мен за да я забрави, защото ако искаше можеше да ме остави заради нея, имаше възможност. Вече казах, че секс си му давам за друго говоря. Той ми казва, че ме обича просто не ми ли го каже по 20 пъти на ден, започвам да изпитвам някакво гадно чувство сякаш вече не ме обича или скоро ще ме остави и полудявам.
li0n темата ми е от скоро от края на август или началото на септември не знам защо ти пише, че е от март.
ZaHaRnA_bLizAlKa
09-09-2012, 17:33
Намери си занимания и го остави момчето..Май преувеличаваш.
Те са бивши ,сега той е с теб!Мисля,че няма защо да ревнуваш и то от нея.