View Full Version : Проблем с приятел
JoLLiE92
09-02-2012, 10:48
Момичета, имам проблем. Най-добрият ми приятел ходи с момиче, което .. да се изразя мило .. не е подходящо за него. Какво мога да направя за да му кажа, че заслужава нещо по-добро, но без да им се бъркам ? ;/
TheBeliever
09-02-2012, 11:29
И под "по-добро" имаш предвид някоя като себе си?
Нямаш правото да му казваш с коя трябва и не трябва да бъде. Можеш да му кажеш, че не харесваш приятелката му, но всякакви лекции от рода на "тя не е за теб, заслужаваш по-добро" и т.н само ще го отблъснат. И с право. Щом той си я е харесал ти не трябва да му се бъркаш в избора.
JoLLiE92
09-02-2012, 11:45
Нем, наистина ми е приятел и нямам предвид аз да тръгвам с него. Просто не смятам, че е пропаднал до нивото на малолетна танцьорка в кръчма, която ходи с някакви мангали ...
Знам , че нямам право да се меся, но не искам да тръгва с такава и да го прави на маймуна.. Те ходят от 10тина дни и вече са много влюбени уж... надявам се да му мине скоро ;д
А той знае ли ги тия неща?
JoLLiE92
09-02-2012, 12:12
Е то като я погледнеш си се вижда каква е , не е особено далеч от акъла.. Просто е влюбен и заслепен. Аз не му се бъркам обикновено в отношенията, примерно предната му приятелка беше много по-малка от него на години, но беше свястно момичето, не като тая .. Просто един ден като имам син ако ми доведе такава фръцла знам как бих реагирала, затова не искам и той да ходи с такава.
filmimilmi
09-02-2012, 13:11
Почнала си да го ревнуваш. Че какъв ти е проблема иначе с коя ходи?
А и нямаш право да се месиш в избора на приятелите си. Щом си я харесва, сам е преценил за себе какво е момичето. Или какво смяташ, че ще му кажеш? Това, което каза и на нас ли? "Приятелката ти е малолетна курва!" ли? Знаеш ли как ще го убидиш, било то и, ако го кажеш с други думи, то все ще е същата работа.
Teenhelp1
09-02-2012, 13:19
Купи му понички.
Psyko Nuts
09-02-2012, 13:24
Бъди директен. Mен лично ме изнервя, като някой тръгне да увърта или почва от далеко.
VerryBerry
09-02-2012, 14:06
И според мен нищо няма да постигнеш.По-добре го остави сам да се оправя.Може и да му мине,знае ли се? ;)
JoLLiE92
09-02-2012, 14:10
Наистина не искам да ги разделям, за да тръгвам аз с него. Просто да бъде със свястно момиче.
Не ви ли се е случвало нещо подобно?
sweetycherry33
09-02-2012, 14:23
Имаше един лаф ... "Не, не съм му гадже.Най - добра приятелка съм му и затова ще го пазя от курви като теб." или нещо от сорта
смятам, че е подходящ за случая :cool:
VerryBerry
09-02-2012, 14:25
Абе и аз съм имала моменти, в които някой двойки не са ми се стрували "подходящи",но какво да се прави :) Те нали са се хареали.Остави го
someonerandom
09-02-2012, 14:53
"То като я погледнеш се вижда каква е" Е явно той не вижда,а според мен я е гледал малко повече от теб,щом ходят. Мен,честно казано,ме дразнят хора като теб.Приятел ти е,добре,обаче нямаш право да му се месиш в отношенията.Възможно е той да вижда нещо,което да не си видяла ти,а е възможно и преценката ти да е напълно грешна.Може пък на него да му е щракнало нещо и да иска да пробва как е с кифла :D Той не ти е син,човек на твоите години и с твоя житейски опит е,и има право сам да си решава какво да прави(и кого да оправя).
Ако разбереш(РАЗБЕРЕШ със сигурност,не предположиш/заподозреш,че като те гледам колко харесваш момичето,нищо чудно да си го втълпиш) че тя го мотае по някакъв начин,изневерява му и/или го лъже-директно говори с него.Обаче нямаш право да му се месиш във връзката,защото на ТЕБ не ти харесва новата му приятелка.
JoLLiE92
09-02-2012, 16:30
Знам, че нямам право, но момчето си търси сериозна приятелка и не искам някаква фръцла да го прави на маймуна и да се плющи с половината град зад гърба му. ;) И не съм само аз, други хора също смятат , че тази не е особено "порядъчно момиче" ;д
Просто не искам пак да го нараняват. :)
Teenhelp1
09-02-2012, 16:45
Офф...Май трябва и аз да се изказвам като хората не с намеци. :D Еми няма начин да го вразумиш докато той самия не го осъзнае щом е заслепен от ''любовта'' си към нея много рядко се осъзнават на време. :)
someonerandom
09-02-2012, 17:50
Знам, че нямам право, но момчето си търси сериозна приятелка и не искам някаква фръцла да го прави на маймуна и да се плющи с половината град зад гърба му. ;) И не съм само аз, други хора също смятат , че тази не е особено "порядъчно момиче" ;д
Просто не искам пак да го нараняват. :)
Затова и ти казах-ако разбереш,че се плющи с половината град,казваш му,говориш с него,разделяш ги.Обаче в момента,докато единственият проблем в ситуацията е ТВОЯТА антипатия и ТВОЕТО мнение за въпросното момиче,остави човека.Да не говорим,че щом ти и още толкова хора сте така запознати с момичето,той не може да не е чувал за нея.Щом са тръгнали,значи все пак си я харесва и е преценил,че си струва.
Ясно,че се опитваш да му помогнеш,обаче не може вечно да го пазиш,а е възможно и изобщо да не си права и тя също да има някакви чувства към него.Това,че вие я смятате за не особено порядъчна,не значи,че не е в състояние да бъде в нормална връзка с някого,ако пожелае.Пак ти казвам-ако усетиш,че тя го мотае-говори с него,обаче не му се бъркай на базата на собственото си мнение,което очевидно не съвпада с неговото.
PyCoKoCkA93
09-02-2012, 17:59
Пробутай му уж "случайно" някое компрометиращо доказателство-някоя снимка в неподходящ момент от фейсбук,знам ли...С лекции няма да те чуе,или поне не и докато е щастлив и заблуден..Ееееееех,блажени са вярващите :lol: Изчакай удобния момент за атака-някой скандал или ревност и тогава му кажи истината,пък току-виж си имала шанса да бъдеш чута :)
JoLLiE92
09-02-2012, 18:02
Затова и ти казах-ако разбереш,че се плющи с половината град,казваш му,говориш с него,разделяш ги.Обаче в момента,докато единственият проблем в ситуацията е ТВОЯТА антипатия и ТВОЕТО мнение за въпросното момиче,остави човека.Да не говорим,че щом ти и още толкова хора сте така запознати с момичето,той не може да не е чувал за нея.Щом са тръгнали,значи все пак си я харесва и е преценил,че си струва.
Ясно,че се опитваш да му помогнеш,обаче не може вечно да го пазиш,а е възможно и изобщо да не си права и тя също да има някакви чувства към него.Това,че вие я смятате за не особено порядъчна,не значи,че не е в състояние да бъде в нормална връзка с някого,ако пожелае.Пак ти казвам-ако усетиш,че тя го мотае-говори с него,обаче не му се бъркай на базата на собственото си мнение,което очевидно не съвпада с неговото.
Добрем, това звучи най-разумно :) Нооо не е само моето мнение .. определено не е .. за момента само следя какво става в аск.фм и след малко правя пуканките ;дд явно доста хора са на същото мнение за момичето
xXxPETYAxXx
09-02-2012, 18:14
Ако е чак такава, каквато я описваш, приятелят ти скоро ще разбере с какво момиче се е захванал и без да му се месиш.
А ако му говориш неща, които са само слухове и никой не може да каже, дали са верни - полза никаква.
bLackd0naLd
09-02-2012, 18:44
Винаги съм била на мнение,че добрият приятел приема избора на своите приятели независимо какъв е той - щом тях ги устройва, трябва да споделиш радостта им, да ги подкрепиш. Не се поставяй между чука и наковалнята защото обикновено не свършва добре, то ще си покаже каква е девойката, дай и шанс...
HollyGolightly
09-02-2012, 23:17
Не му се бъркай, понякога е по-добре да разбере грешката си сам. Ти след като си му толкова добра приятелка просто бъди там до него, когато има нужда от теб, сега след като е толкова хлътнал по нея,няма да те чуе и най-много да се изпокарате.
JoLLiE92
09-03-2012, 09:46
Не му се бъркай, понякога е по-добре да разбере грешката си сам. Ти след като си му толкова добра приятелка просто бъди там до него, когато има нужда от теб, сега след като е толкова хлътнал по нея,няма да те чуе и най-много да се изпокарате.
Много харесвам името ти!! : )
Така мисля да направя, дано се осъзнае скоро, че не мога да понасям да го гледам с такава
JoLLiE92
09-10-2012, 22:40
Току-що видях, че тя си е татуирала името му...... Аз съм потресена.
NambyPamby
09-10-2012, 23:26
Не, че те топли, ма си ми най-антипатичния потребител в целия форум, а аз пиша от 5 години и принципно ме боли хуя.
Като някво досадно свекървище си, само дето не им светиш в спалнята. Ама тя била такава, ама тя направила еди-кво-си, казала еди-що-си... СТОП! Колкото и да обичаш приятеля си, вие сте ИНДИВИДУАЛНИ личности и всеки си прави изборите в живота САМ и си носи отговорността САМ. Като си я е харесал, и най-пропаднала курва да е, тя си е неговата курва и той си я обича. Или просто му харесва секса с нея. Каквито и подбуди да има да е с нея, ти нямаш право да се месиш. И да е овършала половината страна, тва пак си е за сметка на приятеля ти. Човек като е влюбен не слуша другите, пък били те и най-близките му приятели. Трябва сам да си натрошиш главата няколко пъти, че да се научиш кое е правилно от опит, а не защото другите ти били казали.
И пак се връщаме на темата колко дразнещ субект си ти. Толкова ли си нямаш личен живот, гадже, ДРУГИ приятели, че измисляш някви схеми да разтуриш чуждата връзка. Егати психопатщината.
Държиш се като супер благородна и загрижена, но тва всъщност е някъв пуст егоизъм и комплексарщина да става по твоята. Миличка, ти си му приятелка, не си му гадже, съпруга, майка, баба, стринка, че да му даваш наклон на хуя. Колкото по-рано осъзнаеш, че не можеш да му дадеш всичко, от което има нужда и поради тази причина нямаш особено право на глас, толкова по-добре.
someonerandom
09-11-2012, 00:29
Не, че те топли, ма си ми най-антипатичния потребител в целия форум, а аз пиша от 5 години и принципно ме боли хуя.
Като някво досадно свекървище си, само дето не им светиш в спалнята. Ама тя била такава, ама тя направила еди-кво-си, казала еди-що-си... СТОП! Колкото и да обичаш приятеля си, вие сте ИНДИВИДУАЛНИ личности и всеки си прави изборите в живота САМ и си носи отговорността САМ. Като си я е харесал, и най-пропаднала курва да е, тя си е неговата курва и той си я обича. Или просто му харесва секса с нея. Каквито и подбуди да има да е с нея, ти нямаш право да се месиш. И да е овършала половината страна, тва пак си е за сметка на приятеля ти. Човек като е влюбен не слуша другите, пък били те и най-близките му приятели. Трябва сам да си натрошиш главата няколко пъти, че да се научиш кое е правилно от опит, а не защото другите ти били казали.
И пак се връщаме на темата колко дразнещ субект си ти. Толкова ли си нямаш личен живот, гадже, ДРУГИ приятели, че измисляш някви схеми да разтуриш чуждата връзка. Егати психопатщината.
Държиш се като супер благородна и загрижена, но тва всъщност е някъв пуст егоизъм и комплексарщина да става по твоята. Миличка, ти си му приятелка, не си му гадже, съпруга, майка, баба, стринка, че да му даваш наклон на хуя. Колкото по-рано осъзнаеш, че не можеш да му дадеш всичко, от което има нужда и поради тази причина нямаш особено право на глас, толкова по-добре.
Тъкмо се чудех колко безживотен трябва да съм на моменти,че да имам повече мнения от 5-годишен потребител и видях,че явно си си правила нов профил 8-)
С останалата част от мнението съм съгласен.
CupcakeKitty
09-11-2012, 00:36
И под "по-добро" имаш предвид някоя като себе си?
браво
гений
за останалото съм съгласна иначе
Момчето явно е наясно със ситуацията и си има акъл.Не им се бъркай,само защото отделя повече време за нея,а не за теб.
JonkataK
09-11-2012, 00:48
Понякога се изумявам от държанието на хората в този форум. Това, че момчето е индивидуална личност и си взима сам решенията не значи, че не прави грешки и, че не може да приема съвети или, ако е сгрешил, някой да му помогне да осъзнае грешката си. Това, че е момиче не значи, че ревнува или, че го иска за себе си. Не знам откъде ги измислихте тези простотии. Трябва да си уникален глупак да гледаш как твой приятел прави грешки и да не се опитваш да му помогнеш даже.
То все едно:
-Най-добрият ми приятел е пияница и се дрогира, как да му помогна?
-Ти си много тъпа ма, свиня, той си има глава на раменете, остави го.
Това, че човек има глава на раменете не значи, че винаги мисли разумно с нея. Човек вингаи би имал нужда от малко акъл, а точно приятелите са, за да го дават.
someonerandom
09-11-2012, 01:15
Понякога се изумявам от държанието на хората в този форум. Това, че момчето е индивидуална личност и си взима сам решенията не значи, че не прави грешки и, че не може да приема съвети или, ако е сгрешил, някой да му помогне да осъзнае грешката си. Това, че е момиче не значи, че ревнува или, че го иска за себе си. Не знам откъде ги измислихте тези простотии. Трябва да си уникален глупак да гледаш как твой приятел прави грешки и да не се опитваш да му помогнеш даже.
То все едно:
Това, че човек има глава на раменете не значи, че винаги мисли разумно с нея. Човек вингаи би имал нужда от малко акъл, а точно приятелите са, за да го дават.
Да,защото ходенето с неподходящо момиче ти прее*ава половината важни органи и накрая ставаш като оня от Сам Вкъщи.Всички го знаят.
В случая по-скоро е като...избор на домашен любимец.Може да си взема куче,обаче някой мой приятел да не харесва кучета,защото са го ухапали като малък,и да ме посъветва да не си взимам.И аз мога да взема под внимание съвета му,обаче е факт,че в края на краищата аз ще си гледам кучето и съответно решавам дали го искам(Осъзнавам колко уникално прецакана е метафората,спи ми се,не мога да измисля друга сега 8-) ) И,честно казано,ако въпросният приятел започне да ми натяква да се отърва от кучето,защото той има предубеждения,въпреки,че вижда,че аз си го харесвам,ще се ядосам.
Има разлика между даване на акъл на някого и отнемане на тежестта на мнението му.Той ходи с момичето,при това отношенията им явно напредват.Той ако не я харесваше,нямаше да е така.Това,че авторката я смята за не знам каква си,не значи,че той не намира нещо в нея,което да харесва.А щом си е татуирала името му,едва ли ще хукне да му изневерява.
JonkataK
09-11-2012, 01:27
Метафората с кучето определено не е от най-добрите. Има разлика между даване на акъл и натрапване. Аз до колкото разбрах, момичето не е говорило с него. Възможно е да не съм разбрал съвсем, защото не съм чел абсолютно всичко. Добрите приятели винаги биха дали съвет и винаги биха казали, ако правиш грешка. Ако авторката е споделила на приятеля си, че прави грешка, но той не я слуша, вече съм съгласен, че не трябва да се натрапва повече. Въпросът е, че това дали 1 да си вземе куче и друг да му забрани, понеже като малък е бил ухапан е глупава метафора и по-добра би било може би първият да си купи тъпо куче, което само го хапе, ама да си го обича, а вторият да седи и да не прави нищо. (Мда знам какво ще кажеш. На мен също ми се спи :D)
Та накратко. Добрият приятел винаги трябва да ти казва, ако правиш грешка според него, а ти след това ще прецениш дали наистина грешиш. От друга страна, ако добрият приятел ти го е казал вече веднъж, но ти не го слушаш и си държиш на своето, няма смисъл приятелят да се опитва да те убеждава, защото най-вероятно ще се скарате.
Е, има го и вариантът, в който с малко повече настоятелство и нахалство ти все пак се осъзнаваш и поправяш грешката, но в повечето случаи просто се карате.
И като завършек да обясня, че под ТИ имам предвид всички. Или с други думи говоря попринцип, а не за точно определен човек. Тва да поясня, защото вероятно ще има хора, които си мислят, че говоря за тях.
Amore-Mio*
09-11-2012, 06:30
Стой си на четирибуквието и запази мнението за себе си.
Той си има глава на раменете и сам може да реши дали са един за друг , или не. Ти работа във връзката им нямаш никаква, дори и да сте най - добри приятели, ако ще братя.
cookie78
09-11-2012, 07:51
Не се прави, че я харесваш..но това си само негова работа.
JoLLiE92
09-11-2012, 11:04
То все едно:
Благодаря за разбирането. :) Когато казвам, че ми е просто приятел, значи е. Правя разликата.
Просто това момче си промени живота , разкара боклуците от него и така нататък и предната му приятелка беше свястна, а тази е връщане назад, деградиране. Не искам да го чукам, по-скоро съм като майка, която не иска синът и да ходи с курволетка. За Бога, та те ходят от две седмици и вече се татуирала...
Не съм се намесвала, не съм казвала абсолютно нищо. Исках мнение как бих могла по най-тактичния възможен начин да му споделя, че не я харесвам, а вие изкарахте, че го ревнувам от нея, защото не съм и на нивото и че се опитвам да ги разделя, за да го чукам. Изобщо не четете или не разбирате какво казвам.
Просто момчето заслужава нещо по-добро, пак казвам - НЕ МЕН! Ако го исках за себе си, тя нямаше да го познава изобщо.
Исках просто нормално мнение, не да ме обиждате, неразбирайки мисълта ми. Защото да обиждаш някого без причина, меко казано, е малоумно. :)
Усещам,че малко го ревнуваш. Явно наистина го харесваш.Знам го от личен опит,че ако момиче се меси в "сериозната работа на момчето",то тя го харесва. Хващай го за ушите и го води у вас :)
Niakoitam
09-11-2012, 11:31
Не му се бъркай или като толкова държиш да я зареже пробвай да я замениш ти. Понякога и да си самотен е гадно.
JoLLiE92
09-11-2012, 11:48
Не желая да бъда с него, той ми е просто приятел и си търся по-различен тип за мъж, а и аз имам момче на сърце :) Просто не искам той да ходи с боклук.
Ние сме brother and sister relationship и той ме възприема по същия начин. Няма да тръгваме.
Wednesday666
09-11-2012, 11:54
Не желая да бъда с него, той ми е просто приятел и си търся по-различен тип за мъж, а и аз имам момче на сърце :) Просто не искам той да ходи с боклук.
Ние сме brother and sister relationship и той ме възприема по същия начин. Няма да тръгваме.
Чудно ми е само едно - нас ли се опитваш да убедиш в това или себе си?
Ако ти беше просто като брат нямаше да отделяш такова постоянно внимание на нещата, които тя прави.
Ако ще дете да му роди, ТОВА НЕ Е ТВОЙ ПРОБЛЕМ.
Нито е твоя работа.
Това е най-тъпото нещо на земята.
Не си ли чувала лафа - приятелите са си приятели, любимия човек е нещо съвсем различно.
Тук той важи с пълна сила. Нужно ли е цял форум да ти каже, че правиш пълна тъпотия?
Човекът има глава на раменете, даже цели две. Няма значение с коя от двете мисли, важното е че го прави.
Ти нямаш работа там. Ако иска съвет от теб, мнение или каквото и да било друго - кажи каквото пожелаеш.
Иначе нямаш ама Никакво право да им разваляш връзката.
Има още един лаф - аз нека кажа, че сестра ти е курва, пък ти иди обяснявай после, че нямаш сестра.
Дали някои от слуховете и представите за тази мацка не са грешни? Или ти си винаги права?
Вземи си стой на задника и остави момчето да се оправя.
Ако не се опари сега ще се опари все някога и не се знае дали ти въобще ще си там. По-добре сега, отколкото по-късно.
И пак ти казвам - това е Неговия избор, не твоя.
JonkataK
09-11-2012, 11:55
Отчайвам се. Дано да нямам приятели като повечето хора писали в темата.
JoLLiE92
09-11-2012, 11:58
Вас, защото аз го знам. :) Престанете да ми обяснявате , че искам да бъда с него. Обясних, че не е така. Не опитвайте да го играете психоаналитици, моля. Ако можете - дайте съвет БЕЗ ДА ОБИЖДАТЕ, ако не - замълчете.
Ами хубаво,щом не искаш да си с него,но постоянно мислиш неговото добро,то ти трябва отклонение на вниманието. Гадже,хоби etc. ;)
П.П Сега съм свободен да знайш. :D
JoLLiE92
09-11-2012, 12:06
Ами хубаво,щом не искаш да си с него,но постоянно мислиш неговото добро,то ти трябва отклонение на вниманието. Гадже,хоби etc. ;)
П.П Сега съм свободен да знайш. :D
Не мисля постоянно и си имам за какво да мисля :) И за кого.
Niakoitam
09-11-2012, 12:56
Знаеш ли какво? И аз си имам брат и изобщо не ме интересува коя курва както се изразяваш ти ще оправя.Виж ако го наранява може и да проведа някой разговор с него.Значи хем не го искаш,хем си харесваш други,но и той да не бил с нея.Остави го да си живее живота и не му се бъркай толкова.