View Full Version : Искам собствена стая
Така значи последните дни започвам да се отчайвам.. Проблема ми е, че никога не съм имала собствена стая! Откакто се помня живея заедно с брат ми, който е 6год. по-голям. Преди, когато бях по-малка това, че не съм сама не ми пречеше, но сега, когато съм по-голяма няма как! На 13 съм, а той е на 19. Съгласете се, че един тийнейджър - при това момиче, си има своте нужди! От няколко месеца не спирам да дрънкам на наще затова, но те непрекъснато ме питат "А брат ти къде ще живее?" Брат ми сега ще е студент и аз постоянно им обяснявам, че може да му направят стая в хола или да отиде под наем, ноо никой не ме слуша.. Тотално отчаяна съм .. Ако някой има някаква идеа, може да дава съвети :):)
TheBeliever
09-02-2012, 11:33
Искаш да изхвърлиш брат си на квартира, за да си задоволиш егоистичното желание за собствена стая? А да ти минава през ума, че вашите може да нямат възможността да плащат наеми или да преправят апартамента, за да ти е угодно на теб?
Да всъшност точно това искам .. През цялата учебна година, спах на неудобния диван в хола, защото на следваящия ден трябва да стана в 6, докато барт ми си беше цяла нощ на компютъра и си четеше книги! Съобразявам се със всички ....
BlackMask
09-02-2012, 16:11
Малко гадно постъпваш към брат си, защото сега ще е студент, ще има изпити, трябва да учи докато ти ще си щракаш с пръсти. Предполагам, че си за 6 или 7 клас. Да, ако си за 7-ми обясни на родителите ти, че искаш малко повече време да си сама в стаята, но ако си за 6 недей говори глупости, че искаш да гониш брат си. Все пак този дом не го поддържаш ти за да командваш кой къде да е. Брат ти е на 19 и ако е искал, до сега можеше той да те изгони от стаята ви. Помисли си малко не си ли леко егоистична, че искаш собствена стая? След време като си на неговите години ти ще имаш собствена стая, той няма да е във вас, но той сега теб търпи и вместо да речем си покани приятелка у вас, не, той се държи като брат към своята по-малка сестра. Относно спането ти в хола, помоли го когато е на компютъра да е по-тих и ще го направи предполагам..
Сега ще съм 7кл. ии точно заради това съм такава "егоистка". Ии само да ви кажа, че брат ми изобщо не е за жалене. Когато аз съм уморена и искам да спя, той разбира се светка лампата и цяла нощ съм будна - колкото и да го моля, той просто не разбира от дума! BlackMask - само да уточня - аз го търпя, не той мен! А и приятели си кани - аз не съм му проблем! Просто, който е на мое място ще разбере какво ми е ! :)
Аз се чудя как брат ти те търпи. 19 годишно момче да си дели стая с 13 годишната си сестра?! Малко невероятно ми се струва. Говорила ли си с него? Предполагам и той не иска да е при теб. Опитайте се заедно да намерите решение на този проблем.
Хора, на него изобщо не му пука дали е с мен или без мен.. той си се разполага в стаята и ИЗОБЩО не ме забелязва, имам чувството, че си мисли, че е самм и си прави каквото си иска! Веднъж дори ме заключи, аз спах на леглото до него, а той ме заключи и пусна СОТА! Съвсем сериозна съм!!! :)
BlackMask
09-02-2012, 20:40
Да, то е ясно, че сега ще защитиш себе си от колкото брат ти, който е по-гoлям от теб.. Просте си примири с това! Помоли родителите ти докато учиш да не е при теб и готово!
druzilla
09-02-2012, 20:47
Говори със брат си да се изнесе евентуално.Разбира се ако има финансова възможност.Той работи ли нещо или изцяло вашите го издържат?
Работи, цяло лято работи и изкарва добри пари и от бала си събра бая пари! Точно затова, му казвам и на него и на наще, че има възможност да се изнесе, но никой не ме приема на сериозно. Хора не си мислете, че съм такъв егоист какъвто ме описвате всички, не съм толкова тъпа - да говоря за такива неща, ако примерно родителите ми нямаха финансова възможност или ако брат ми е инвалид .. просто исках да споделя ...
druzilla
09-02-2012, 21:19
Разбирам,че е неприятно.Поне да бяхте 2 момичета..Единственото,кое о ми идва на главата(макар и да не е много умно) е да му досаждаш толкова,че той сам да поиска да се изнесе. :D
Повечето от вас, тези с негативните коментари, най-вероятно са единствено дете или просто си имат собствена стая. Аз съм на 16 и от няколко години имам своя стая и знам какво е да спиш на дивана в хола. Нашите са разведени. При баща ми, където съм през ваканциите имам стая, а вкъщи, при майка ми, хола е разделен от секция тип решетка и не мога да се усамотя даже и в шибаната тоалетна, защото не се заключва, а никой не чука преди да влезе. Можете да си представите в какви ситуации съм изпадал. Не съдете момичето, че иска своя стая. В САЩ законите забраняват брат и сестра да спят в едно помещение и задължават домакинството да осигурят отделна стая за всяко едно дете. Тук няма прогрес.
TheBeliever
09-03-2012, 07:07
Аз съм трето дете, делила съм стая и със сестра ми, и с брат ми. Много добре знам какво е и също така знам, че ако авторката не се държи като разглезена мрънкаща пикличка, с брат й могат да се договорят и всеки да си получи нужното усамотение. Силно се съмнявам 19 годишен младеж да си стои денонощно в стаята. Но с мрънкане от сорта на "айде бе, няма ли да се изнасяш" няма да стане.
Аз съм трето дете, делила съм стая и със сестра ми, и с брат ми. Много добре знам какво е и също така знам, че ако авторката не се държи като разглезена мрънкаща пикличка, с брат й могат да се договорят и всеки да си получи нужното усамотение. Силно се съмнявам 19 годишен младеж да си стои денонощно в стаята. Но с мрънкане от сорта на "айде бе, няма ли да се изнасяш" няма да стане.
Аз със него изобщо не си говоря! И изобщо не съм разглезена мрънкаща пикличка.. Съжалявам, обаче изобщо нямаш право да ме наричаш по този начин! Когато пуснах темата, помолих за съвети, а не да ми казвате каква съм .....
TheBeliever
09-03-2012, 11:06
Аз със него изобщо не си говоря!
И после се чудиш защо те заключва и не те отразява като го помолиш да загаси лампата? Спри да мислиш само за себе си, положи усилия да си оправиш отношенията със собствения си брат (!) и може би ще постигнете някакво съгласие относно стаята. Но, пак повтарям, с мърморене "изнеси се" няма да постигнеш нищо.
Да, не те знам каква си. Но оставяш впечатление за разглезена госпожица. А в тази тема само мрънкаш. Следователно в моите очи си разглезена и мрънкаща.
sunshine_f
09-03-2012, 11:25
И после се чудиш защо те заключва и не те отразява като го помолиш да загаси лампата? Спри да мислиш само за себе си, положи усилия да си оправиш отношенията със собствения си брат (!) и може би ще постигнете някакво съгласие относно стаята. Но, пак повтарям, с мърморене "изнеси се" няма да постигнеш нищо.
Да, не те знам каква си. Но оставяш впечатление за разглезена госпожица. А в тази тема само мрънкаш. Следователно в моите очи си разглезена и мрънкаща.
+1
Изобщо не му повтарям изнеси се или нещо от сорта. Ясно е, че всички сте против мен, TheBeliever - нито едно от нещата, които казваш не са верни. :)
sunshine_f
09-03-2012, 11:32
Изобщо не му повтарям изнеси се или нещо от сорта. Ясно е, че всички сте против мен, TheBeliever - нито едно от нещата, които казваш не са верни. :)
Може и да не са верни,но така излиза от разказа ти.И наистина изглеждаш на мрънкаща пикла.
antineutral
09-03-2012, 11:47
Присъединявам се към dude_BS, не бързайте да определяте авторката, все пак е на възраст в която човек има нужда от нещо "свое" у дома и едно приспособяване в такъв момент може да не е от най-приятните. Иначе за другото съм съгласен с всички, гледай първо да оправиш отношенията с брат си, защото проблем е не липсата на стая, а липсата на уют.
anonymous708973
09-03-2012, 16:51
А брат ти къде мисли да учи?
Ако е в друг град, потърпи малко, ще си имаш собствена стая.
Не, в София - все пак сме от тук! В Софийския. :)
hrisito0o
09-03-2012, 21:21
Аз пък те подкрепям.Единствено дете съм и имам стая,но всички от семейството ми си влизат в стаята ми дори без да почукат.Все пак имам свое пространство и не се оплаквам.Но ако имах брат и се налагаше да спим в една стая бих се самоубила.Супер неудобно е да си в една стая с брат си,а камо ли че той е по-голям.А не знам какво ти е когато се събличаш или обличаш.Говори пак с ваще,кажи че ти е неприятно да е при теб.Ти си вече голяма и да си под постоянния контрол на брат ти е малко извратено.Късмет,ако успееш да ги обедиш пиши ни.
Да, благодаря, че все пак някой ме разбира! :)
JuStElly
09-04-2012, 03:22
Какво си се залигавила,помисли първо малко... Да му направят стая в хола?! Да престроят апартамента не е толкова лесно и изисква време и повярвай ми,докато направят въпросната стая,брат ти вече сам ще се е изнесъл и ти няма да имаш една,а цели две стаи... ;х Потърпи още малко,нали ти е брат,пък и все някога ще се изнесе,няма вечно да си живее с вашите,а ако не след 5 години ти ще можеш да се изнесеш ;дд... Не,сериозно,какво толкова ти пречи?! Ако пък толкова ти е зор се премести да спиш в хола.
Спя в хола ии не изобщо не ми пречи, ти сигурно си си сама в стаята! Много е лесно така на думи, ии да, аз като завърша 12кл. се изнасям. Това е най-лесния вариант, който не е толкова трудно човек да се сети за него! Не съм пуснала темата, за да ме обиждате и да ми казвате - просто да почакам 5год. :)
nepowtorima
09-04-2012, 20:11
Аз спя в момента в 1 стая с майка ми и повярвайте ми ужасно е ..
Поне се радвам, че съвсем скоро майка ми си оправя стаята и ще си заживея като нормален тинейджър..
Няма да обяснявам какъв ужас е вкъщи заради шибания ремонт, поне става хубаво.
Иначе няма какво да направиш. Явно е, че живеете в град в който университета е при вас, което е страшно кофти, защото повечето, които са в 1 стая с братята или сестрите си.. след като те се изнесат и заживеят в друг град са си страшно доволни и си имат тяхна стая. Кофти, че си с такъв късмет, но ще трябва да търпиш..
Няма какво да се направи. Човека си има роден дом и това, че апартамента не ви позволява да си имате отделни стаи е проблем, който не може да се разреши скоро. Така че примиряваш се и продължаваш по същия начин!
HiEnAtA82
09-05-2012, 15:21
изобщо не смятам като другите, че си разглезена или нещо подобно.. аз имам брат на 24 год. знам какво ти е повярвай! .. права си, на 13 години си - трябва да си имаш собствена стая .. откакто батко се изнесе и отиде да учи в София, честно казано ми е по-добре.. не че нещо, но с 10 години по голям брат - е меко казано ужасно .. разбирам в какво положение си .. опитай се да говориш с тях, обясни им .. напълно си права.. а тези, които те наричат лигла - просто не знаят какво е да живееш с 19(!) годишен младеж ..
IWannaBeSedated
09-07-2012, 09:15
И аз имам по-голям със седем години брат, с който делим една забутана стаичка, и аз искам собствена стая, но условията не ми го позволяват. :D
Ще ти се наложи да свикнеш, а и както казаха другите - да гониш брат ти от собствената му стая, за да разполагаш само ти с нея, е нагло.
muhtesemfan
09-07-2012, 10:32
Поговорете си с него.Да не ти пречи,когато учиш.Аз в момента деля стая с чичо ми и след като си поговорихме ме разбра,и така..;д и като се прибере или отива в другата стая,или стои при мен тихичко и кротко и ме оставя да уча.Пробвай с говорене ще се оправи всичко,ако брат ти е човек,който поне малко иска да ти помогне и така ;д :)
xxprom-queenxx
09-09-2012, 12:29
1-во: да спиш в хола е ужасно (от личен опит го знам)- ако искаш да станеш по-късно, защото това е единствения ден в който нямаш толкова домашни, а пък цялото семейство става в 6:00 и се пускат прахосмукачки и т.н.! 2-ро: нагла... не виждам къде е нагла, просто иска усамотение! Тъпо е, когато пък трябва да ставаш рано и някой ти свети, и чати на компа до 100 часа! Съжалявам, но не съм съгласна, че тя е малка пикла, че на всичко отгоре и нагла! Брат й е на достатъчно години, че да разбере какво й е на нея ;)
Пффф, само мрънкате...като ти се спи, ще спиш и на светната лампа, и като ти шумят. Като ви гледат вашите, ще се съобразявате с възможностите им, като си направите семейство, тогава вие ще командвате...По-скоро брат ти може да има претенции, че живее с 13-годишно момиченце, но явно човекът работи и помага я на себе си, я на вашите...а ти както те гледам само се чудиш как да ги вкараш в допълнителен разход - я с ремонт, я с наеми...
Бедничкия той .. леле-чак ми се реве ;( ... Елате вие да живеете с него ии да видим дали ще го защитавате.
Barbie47
09-10-2012, 20:25
Аз съм на 16 год. и спя в една стая с брат си от както се помня. На двуетажно легло сме и всеки ден катеря стълбата до 2-рия етаж. Не мога да разбера от какво се оплакваш...
Infinity.
09-10-2012, 23:02
Ами аз съм против хейта,който изсипахте по момичето!
Нормално е едно 13 годишно момиче да иска собствена стая,където да има само нейни неща,а не примерно иска да се облече и да гони брат й от стаята.Ако беше сестра,по-нормално,обаче брат...
И да,действително в чужбина има закони,които забраняват брат и сестра да спят в една стая.И за двамата е неудобство,защото примерно той ще иска да си доведе гаджето у тях,или тя ще иска да се наспи,да учи.Адски тъпото е!Аз лично също щях да мрънкам,просто е нормално.Двамата живеят в различни светове,въпреки че са брат и сестра.На него лекциите ще му бъдат от по-късно,а тя трябва да става 6;00-7;00 за даскало ,като плюс това тая година има изпити.Не сте оригинални като й казвате,че е пикла,мрънкало и т.н.Нито можеш да си поканиш приятелка с приспиване,нито да се гримираш без брат ти да ти виси на главата.Единствено дете съм и не съм имала този проблем,но наистина момичето не е пуснало темата,че да й скачате!!!
Ами аз съм против хейта,който изсипахте по момичето!
Нормално е едно 13 годишно момиче да иска собствена стая,където да има само нейни неща,а не примерно иска да се облече и да гони брат й от стаята.Ако беше сестра,по-нормално,обаче брат...
И да,действително в чужбина има закони,които забраняват брат и сестра да спят в една стая.И за двамата е неудобство,защото примерно той ще иска да си доведе гаджето у тях,или тя ще иска да се наспи,да учи.Адски тъпото е!Аз лично също щях да мрънкам,просто е нормално.Двамата живеят в различни светове,въпреки че са брат и сестра.На него лекциите ще му бъдат от по-късно,а тя трябва да става 6;00-7;00 за даскало ,като плюс това тая година има изпити.Не сте оригинални като й казвате,че е пикла,мрънкало и т.н.Нито можеш да си поканиш приятелка с приспиване,нито да се гримираш без брат ти да ти виси на главата.Единствено дете съм и не съм имала този проблем,но наистина момичето не е пуснало темата,че да й скачате!!!
Много ти благодаря.
Сега отново ще кажете, че съм глезла, пискла, мрънкало и т.н., но аз наистина не понасям брат си, не само за стаята, а попринцип - той си мисли, че е единствен в целия апартамент ии си прави всичко, което поиска без да се съобразява с другите. Винаги съм била добра към него, но това изобщо не му прави впечетление. Винаги, когато той спи, а аз искам нещо да си взема или най-малкото, което да си оправя леглото - светя с телефон - разбирате ли? С телефон, за да може да не се събуди. Но той незнайно от какво се събужда и започва да ми крещи, да съм била по-бърза. Цяла зима, когато навън беше -30 градуса, аз умирах от студ, защото вратата беше отворена, а на него му беше топло, сега когато е 40 градуса - на него му е студено и трябва да се пържа цяла нощ. Всеки ден, когато сутрин съм на училище си приготвям всички дрехи, гримове, чанти и т.н., още от вечерта, за да не го будя сутрин. Когато казвам всичко това на наще те започват да му се карат и викат, ноо той изобщо, изобщо не си прави труда да ги послуша ии отново се мисли за сам. Просто вече ми писна от всичко това и, когато ме обиждате - наистина не знаете аккво ми е на мен :)
А Л И С А
09-12-2012, 06:54
Всеки има правото да иска собствена стая. Не ми се е налагало да спя с някой друг в моята си стая, но както го описваш - изобщо не ми се струва приятно. Не мисля, че си разглезена, а че просто имаш нужда от пространство за себе си. Разбира се, на брат ти му е много по-удобно да живее при вашите, защото може да ходи на работа, но по този начин мама и тате се грижат за него и съм сигурна, че му супер. Ясно е, обаче че няма какво да сториш, за да се променят нещата. Щом даже собствените си родители не слуша, едва ли ще послуша теб /особено щом не те и отчита даже!/.Не знам дали мога да ти дам адекватен съвет как да постъпиш, защото сякаш единствено решение е той да се изнесе. А едва ли ще го направи.
vampire_girl_
09-12-2012, 22:11
палатка на терасата в знак на протест ;d
палатка на терасата в знак на протест ;d
Да междудругото, това е добра идея :Д някой ден ще го пробвам. Особено зимата - ще е яко :D
IoAnKa_SwEeT
09-16-2012, 13:14
Аз лично подкрепям AliceSw защото искам да ти кажа че най-добрата ми приятелка спи в една стая с брат си а е на твоите години,освен това те двамата са се разбрали когато единият спи или учи другият да не му пречи. Я се стегни малко ние от сайта не можем нищо друго да направим освен да ти дадем съвет.Моят съвет е да поговориш с брат си и да си разясните нещата.. :)
Me.Myself.and.I
09-16-2012, 17:18
Искай си.
~The Smile~
09-21-2012, 19:26
Искай си бе ,искай! Само искам та искам...
По-добре си трай! Може родителите ти да нямат възможност да ти угодят и да те почешат ,където те сърби! Тука в мойта стая студено ...и КВО?! Да се оплаквам като бебе-"мамоо студено ми е" Нее! Седи си мирно и мълчи. Бе я си учи уроците! Не мрънкай,а се радвай,че имаж покрив над главата и имаш какво да ядеш и най-важното-че имаш СЕМЕЙСТВО!
sashko705
09-21-2012, 21:49
Винаги можеш да прережеш гърлото на брат ти докато спи :lol:.. Иначе не ви завиждам на всички, които делят стая с брат/сестра..
Виж сега какво ще ти кажа...Брат ти е на 19 и щом ще учи в СУ значи не е никак глупав.Не ти трябва да имаш проблем с него,а той с теб.Аз също съм на 19 и мога да ти кажа,че ако имам сестра на твоите години,която се държи като теб..не на тераса палатката ами пред блока.Ама лично ще ти я опъна!Мислиш,че момчето няма нужда от уединение ли?И защо си мислиш,че стаята е твоя?Стаята е била негова преди ти да се родиш.Той е бил първи там.Сигурен съм,че дори е привързан към нея.Като толкова не можеш вече да издържаш премести се ти бе!Не на батко ти да му правят стая,а на тебе,което е изключително тъпо като се има предвид,че след някоя година,когато ти се изнесеш при някое гадже брат ти може да остане в апартамента И кво правим?Имаме 2 детски стаи но нямаме хол.Като станеш на 18 и завършиш 12клас дано си спомниш как си мислила,че можеш да почнеш работа и да се изнесеш.Като какво ще работиш?В някой завод за кашкавали?Ще правиш кифли?Ще продаваш вестници?Докато не си изкараш висшето не можеш да си поддържаш нормалния начин на живот(поне в БГ е така).И какво по дяволите значи "цяло лято работи и изкарва добри пари и от бала си събра бая пари!"!?Колко пари е събрал?2000?3000?Няма да е повече.Очевидно нямаш представа,че тези пари са крайно недостатъчно!Проста сметка:
Наем-250лв
Ток-150лв
Интернет-20лв
Вода-20лв
Храна-300лв
Дрехи-100лв (малко са,но да предположим,че не пазарува често)
Джобни-100лв (да предположим,че не е и от най-големите купонджии)
Общо:940лв на месец
Колко време ще изкара със тия "бая пари"?2-3 месеца?Като си е вкъщи няма наем,токът няма да е 150лв,а 80лв (щото няма да работят 2 бойлера,а 1...не 2,а 1 котлон,не 8 крушки,а 4...),храната също няма да е 300 лв,а 200лв.И другият момент е...Защо реши,че тези пари той няма идея какво иска да ги направи?Може да иска примерно да си изкара шофьорски книжка и да си купи кола.Нещо напълно нормално за неговата възраст.Защо въобще му правиш сметка на парите?Я хвани се стегни и не се излагай!Това ти е брат!Не си разваляйте взаимоотношенията за стая.Бих убил да имах брат/сестра.Няма и да се замисля да деля стаята.
Ей,не помня да бях чел тема,която да ме вбеси толкова!!!
SisiStrange
09-22-2012, 07:18
Ама и вие сте едни уникални. Няма по-нормално нещо от това да иска уединение. Камо ли, че явно животът и с това момче не е лесен. Много големи усти отваряте да я нахраните, ама я за момент се поставете на нейно място.
На 13. Развиваща се. Караща пубертет. Пред първите си изпити. Завряна в стая с някакъв егоистичен батко, който даже не я оставя да се наспи като хората. Еми, хора, човек на тези години има нужда да има нещо негово, което да си знае, че може да променя, както си ще. Има нужда да се погледне в огледалото да види колко са и пораснали циците, да си набие една, ако щете. Да си остане за малко насаме с мислите. Да изпробва дрехи. Да си чете на спокойствие, да си седне да си провери нещо на компютъра без да се налага да преговаря 2 часа преди това за тази чест.
Аз си спомням колко уникално беше, когато за пръв път имах моя си стая. Ми човек се чувства съвсем различно.
Защо не поговориш с вашите да се установиш ТИ в хола? Да си го преустроиш като за тебе.
anonymous708973
09-22-2012, 17:23
Аз също съм на 19 и мога да ти кажа,че ако имам сестра на твоите години,която се държи като теб..не на тераса палатката ами пред блока.Ама лично ще ти я опъна!
Бих убил да имах брат/сестра.Няма и да се замисля да деля стаята.
От километри ти личи, че нямаш брат или сестра. Първи бил там... че да не е тя виновна, че той първи се е родил? И откъде-накъде стаята да е негова? Стегни се, излагаш се.
Щял на палатка да гони, пхахаха :д
Виж сега какво ще ти кажа...Брат ти е на 19 и щом ще учи в СУ значи не е никак глупав.Не ти трябва да имаш проблем с него,а той с теб.Аз също съм на 19 и мога да ти кажа,че ако имам сестра на твоите години,която се държи като теб..не на тераса палатката ами пред блока.Ама лично ще ти я опъна!Мислиш,че момчето няма нужда от уединение ли?И защо си мислиш,че стаята е твоя?Стаята е била негова преди ти да се родиш.Той е бил първи там.Сигурен съм,че дори е привързан към нея.Като толкова не можеш вече да издържаш премести се ти бе!Не на батко ти да му правят стая,а на тебе,което е изключително тъпо като се има предвид,че след някоя година,когато ти се изнесеш при някое гадже брат ти може да остане в апартамента И кво правим?Имаме 2 детски стаи но нямаме хол.Като станеш на 18 и завършиш 12клас дано си спомниш как си мислила,че можеш да почнеш работа и да се изнесеш.Като какво ще работиш?В някой завод за кашкавали?Ще правиш кифли?Ще продаваш вестници?Докато не си изкараш висшето не можеш да си поддържаш нормалния начин на живот(поне в БГ е така).И какво по дяволите значи "цяло лято работи и изкарва добри пари и от бала си събра бая пари!"!?Колко пари е събрал?2000?3000?Няма да е повече.Очевидно нямаш представа,че тези пари са крайно недостатъчно!Проста сметка:
Наем-250лв
Ток-150лв
Интернет-20лв
Вода-20лв
Храна-300лв
Дрехи-100лв (малко са,но да предположим,че не пазарува често)
Джобни-100лв (да предположим,че не е и от най-големите купонджии)
Общо:940лв на месец
Колко време ще изкара със тия "бая пари"?2-3 месеца?Като си е вкъщи няма наем,токът няма да е 150лв,а 80лв (щото няма да работят 2 бойлера,а 1...не 2,а 1 котлон,не 8 крушки,а 4...),храната също няма да е 300 лв,а 200лв.И другият момент е...Защо реши,че тези пари той няма идея какво иска да ги направи?Може да иска примерно да си изкара шофьорски книжка и да си купи кола.Нещо напълно нормално за неговата възраст.Защо въобще му правиш сметка на парите?Я хвани се стегни и не се излагай!Това ти е брат!Не си разваляйте взаимоотношенията за стая.Бих убил да имах брат/сестра.Няма и да се замисля да деля стаята.
Ей,не помня да бях чел тема,която да ме вбеси толкова!!!
Като се замисля и аз не бях чела отговор, който да ме изнерви толкова. Хаха, моля ти се престани да го защитаваш и да смяташ разходи. Ако се поставиш за 1 минута на мое място, няма да милсиш така! И не не си разваляме отношенията, просто защото никога не сме били близки, абсолютно никога не сме били като брат и сестра. Може със седмици 1 дума да не си кажем ... Иии какво искаш да ми кажеш, че това че той се е родил преди мен с цели 6 години и се е привързал към стаята - аз нямам право да живея ли? Ако беше на моята възраст и имаше БРАТ - щеше да разсъждаваш по коренно различен начин. Но ти си най-вероятно човек, на който родителите ти обръщат единствено на теб внимание, не те сравняват постоянно с брат ти и си имаш собствена стая! :)
От километри ти личи, че нямаш брат или сестра. Първи бил там... че да не е тя виновна, че той първи се е родил? И откъде-накъде стаята да е негова? Стегни се, излагаш се.
Щял на палатка да гони, пхахаха :д
Не е виновна,но и няма право да го гони нали?Казвам,че батко и има повече причини да остане в стаята отколкото тя.
Ако се поставиш за 1 минута на мое място, няма да милсиш така! И не не си разваляме отношенията, просто защото никога не сме били близки, абсолютно никога не сме били като брат и сестра. Може със седмици 1 дума да не си кажем ... Иии какво искаш да ми кажеш, че това че той се е родил преди мен с цели 6 години и се е привързал към стаята - аз нямам право да живея ли? Ако беше на моята възраст и имаше БРАТ - щеше да разсъждаваш по коренно различен начин. Но ти си най-вероятно човек, на който родителите ти обръщат единствено на теб внимание, не те сравняват постоянно с брат ти и си имаш собствена стая! :)
Не казвам,че ти нямаш право да живееш в стаята.Казвам,че трябва да спреш да мрънкаш на батко ти да се премести в хола,защото той има повече причини да остане в тази стая от теб.Казвам,че се държиш нагло и егоистично.А това,че отношенията ви са на такова ниво говори много лошо.Не е повод за гордост нали знаеш?Сигурно се държиш отвратително щом един интелигентен младеж (щом учи в СУ) не иска да си говори с теб.След време ще разбереш колко глупаво си се държала.Нямам брат или сестра,но пак казвам,че ми се иска да имах.Да си сам е по-лошо отколкото да имаш брат/сестра.Повярвай ми!Иначе имам първа братовчедка с която много се обичаме и си казваме навсякъде,че сме брат и сестра.Даже в училище всички мислеха,че сме брат и сестра.Почти всяка вечер се виждаме.Играя си с нея,закачам я,уча я на разни работи и т.н.Всичко си делим.Скоро даже ми направи много силно впечатление.На 1-ви юни баба й беше купила нещо,и малката вика "бабо ами защо на батко няма подарък?".Попитах я дали ще ми подари нейният и тя веднага ми го даде.Аз естествено не го взех,но ме впечатли силно.Е в това е част от насладата да имаш брат/сестра.Жалко,че не можеш да го разбереш.
Всъщност и аз имам две братовчедки, които са ми като сестри и са ми невероятно близки. Знам какво е .. повярвай ми! Не винаги иам значение кръваната връзка :)
Всъщност и аз имам две братовчедки, които са ми като сестри и са ми невероятно близки. Знам какво е .. повярвай ми! Не винаги иам значение кръваната връзка :)
Ооо я стига!Разбира се,че има!Намираш много повече общи неща,които ви свързват - определени жестове,мимики,навици,пред очитания...Не че и без кръвна връзка няма хора с подобни на теб,но с кръвната връзка приликата е по-явно изразена...
П.П.Нали знаеш,че с братовчедките ти имате кръвна връзка :D
SisiStrange
09-23-2012, 12:15
Един интелигентен младеж щом учи в СУ. :lol: О, боже. Ако седна да ти изброявам колко посредствени, пропаднали колеги имам (не баш в моята специалност, но в СУ) няма да ми стигне страница. От хора до хора има разлика. Ако ти се разбираш чудесно с братовчедка си, чудесно. Значи си пасвате и сте успели да се обикнете. Вероятно имате добри родители, които са подпомогнали тази връзка. Тя пък не се разбира с нейния брат. Това не зависи въобще от нея само. Едно на ръка, че техните вероятно не са си мръднали пръста да изградят нормални отношения между тях. Две, че като по-голям, се очаква той да е по-отговорен и да е приложил поне малко старание да се разбира с малката си сестричка. Не да се прави, че тя не съществува.
darkPaladin
09-23-2012, 13:28
брат ти няма претенции ти имаш ти иди в хола ти иди да живееш под наем
намери си работа и си плащай наема и ще си готова
И аз се опитах да кажа нещо подобно ама...
Значи си пасвате и сте успели да се обикнете. Вероятно имате добри родители, които са подпомогнали тази връзка.
Абе аз съм на 19 тя е на 7...Родителите нямат нищо общо.Просто и двамата си правим компромиси.Това е!
SisiStrange
09-24-2012, 08:24
^ Изчакай я да стане на 12-16. После пиши пак. Със 7-годишно дете е елементарно да бъдеш близък.
на 13 съм !!
Затова нямаш право на претенции...нали претендираш, че си голяма и имаш нужда от пространство, намери си го тогава...
Много я нахокахте. Брат й е лайно. На 19 години трябва малко да се научи, че сестра му в пубертета няма да е лесен характер и че трябва да я разбира и търпи. Заеби проблема със стаята, той се държи унизително с нея. Да я кара да си свети с телефон докато си оправя леглото и да й се кара, че му вдига шум. Ако съм му баща, няма да говоря с него да се изнася, а го заключвам извън къщата и сам да преценява къде ще ходи. Леке. Ако има кой да се вини, че взаимоотношенията им не са цветущи, то тва ще да е той. Малък ли е на 19, че да не знае как да подхожда към 13 годишно момиче?
И все пак, авторке, единственото което можеш да искаш от родителите си е да вкарат брат ти в ред. На 13 си, хич няма да ти е кеф да те изпратят на улицата сега и да търсиш начин да се оправяш. Имаш покрив над главата си - благодари се. С досаден брат, без много лично пространство, с повечко компромиси, но все пак имаш нещо. Когато започнеш да си изкарваш парите, отиди и си вземи собствена стая. Засега родителите ти преценяват какво ти се полага.
gugenceto2
09-25-2012, 13:38
^^
+1
~The Smile~
09-25-2012, 15:11
Винаги можеш да прережеш гърлото на брат ти докато спи :lol:.. Иначе не ви завиждам на всички, които делят стая с брат/сестра..
Хаха! Аз не ви завиждам на вас,дето имате по-голяма сестра или голям батко. :D
~The Smile~
09-25-2012, 15:13
А по темата- поговорете с брат ти,може пък да те разбере. :)
JungleJaguar
09-25-2012, 15:36
И аз искам Бугати Вейрон,ама се возя в скапано Бентли !
Ооо,разбирам те прекрасно! Аз от 12 години съм в една стая с по-малкият ми брат. Най-много искам по-голям брат,защото трябва само да чакам той да се изнесе. А при мен е обратното. А и къщата ни е малка-Хол,стая и кухня :( Просто изчакай брат ти да се махне. :) Не се бой,рано или късно ще се премести и ще бъдеш самичка. :)
П.П. Радвай се на това,че все пак си имаш някаква стая (представи си да живеете всички във една стая) ;)
BrainlessROCKBABY
06-09-2013, 19:45
Като пишеш тема тук, какво очакваш? Да дойда да ходатайствам пред вашите или да доведа съдия-изпълнител да изгони брат ти?