Влез

View Full Version : 3-ти модул български език и литература в УНСС

missg79
09-03-2012, 13:31
Тази година съм 12 клас и ще кандидатствам в унсс с 3ти модул бел. Записана съм на курс за подготовка за матурата по бел. Това което ме интересува е дали подготовката за матурата покрива и е достатъчна за трети модул. тоест материалът засегнат в 3ти модул присъства ли в матурата. Надявам се на отговори от минали през тези изпити тази година.( естествено всеки е свободен да дава мнение по темата)
П.П. Ако темата не е в правилния раздел моля да бъде преместена.

А Л И С А
09-04-2012, 07:04
Зависи от курса. Аз посещавах курс, който за трети модул БЕЛ в УНСС помагаше много. Въпросите от модула са меко казано гадни, аз лично не съм кандидатствала в УНСС, но от мои познати знам, че се изисква сериозно учене. Възможно е да има въпроси, които да не са пряко свързани с Литературата. Най-добре ще е /аз лично ти го препоръчвам/ да си вземеш книжки и да решаваш. Или поне да си сваляш тестове от сайта на УНСС с модул 3 БЕЛ.

Fairynicolette
09-04-2012, 07:30
Здравей :)
И аз ще кандидатствам с БЕЛ 3-ти модул и сега съм пред дилема дали да ходя на курсове или не
missg79 пиши на ЛС,за да ти пратя конспекта

SuNsEt
09-04-2012, 07:44
Искате да кажете,че в 3ти модул БЕЛ се задават въпроси за профил БЕЛ? Тоест неща,които не влизат в матурата ?

Wednesday666
09-04-2012, 07:46
По принцип един курс няма да е зле.

Аз тази година съм първокурсничка в УНСС и влязох точно с такъв модул, таа можеш да ме питаш каквото те интересува.

И да, материала за матурата не е същия като този за модула. Припокриват се до един момент.

Целия материал от матурата влиза като задължителен и за 3-тия модул, но 3-тия модул включва допълнителни автори, които не се изучават в училище и още творби на вече изучените автори.

SuNsEt
09-04-2012, 07:57
Ееее....жалко...Няма да мога да ходя на уроци И по БЕЛ или поне не редовно.

А можеш ли на предварителен да се явиш на БЕЛ ,а на редовен на АЕ? Или трябва да е едно и също и на предварителния ,и на редовния?

Wednesday666
09-04-2012, 07:59
Можеш, аз така и направих.

Даже тази година нямаше предварителни по АЕ, само редовен.

Fairynicolette
09-04-2012, 09:00
До колкото разбрах 3ти модул не може да ти е АЕ нали така ? Изпита по АЕ си е отделен май :)

Wednesday666
09-05-2012, 06:11
Не, не може.
АЕ е отделен изпит, който се полага само ако е задължително за определена специалност.
За 3-ти модул се избира между следните - БЕЛ, география, история, математика и икономика.

missg79
09-05-2012, 13:57
Благодаря на всички за отговорите разбрах каквото ми трябваше.