Влез

View Full Version : Колко??

BumpyRide
09-04-2012, 05:49
Здравейте! Първо, искам да кажа, че не намерих друго място за темата и ако мястото и не е тук, моля да бъде преместена. Таа гаджето ми е на екскурзия - довчера беше в Турция, а от днес е в Кипър. Много ми липсва и реших снощи да му пиша смс.(но преди номера му не сложих кода на Турция) Пише, че съобщението е доставено, но аз му казах, ако го получи да ми прозвъни, а той не го направи. Въпросите ми са: дали е възможно все пак да е получил смс-а и на каква цена се таксуват такива смс-и, изпратени от България към м-телски номера, които обаче са извън България? Въпросите ми може и да изглеждат глупави, но наистина НЕ съм запозната с тези услуги, тъй като не ми се е налагало да ги използвам...

explosion_
09-04-2012, 05:55
довчера беше в Турция

Първо няма такава тъпотия, като тази горе :D

Ами доста ще се таксува, точна цена не знам. Ама няма да е чак няква космическа сума. :D Що не провериш нали там си звънеше на 1111 или нещо такова.

dimitar_ak
09-04-2012, 05:58
SMS-ът е получен. Не ти трябва да слагаш код на държавата (или ако слагаш това си е българския +359), защото това си е български номер и той си се избира като такъв дори когато е в роуминг. Ти заплащаш стандартната стойност на SMS, а получателят заплаща такса за входящ SMS в роуминг (различна е за всеки оператор и трябва да си видиш за конкретната държава).

BumpyRide
09-04-2012, 06:04

Ами доста ще се таксува, точна цена не знам. Ама няма да е чак няква космическа сума. :D Що не провериш нали там си звънеше на 1111 или нещо такова.

Тази тъпотия ще я обясня ;д : Той тръгна вчера сутринта от България за Кипър. А за да отидеш в Кипър, минава през Турция. Снощи, когато му писах е пътувал все още някъде из Турция.

BumpyRide
09-04-2012, 06:05
SMS-ът е получен. Не ти трябва да слагаш код на държавата (или ако слагаш това си е българския +359), защото това си е български номер и той си се избира като такъв дори когато е в роуминг. Ти заплащаш стандартната стойност на SMS, а получателят заплаща такса за входящ SMS в роуминг (различна е за всеки оператор и трябва да си видиш за конкретната държава).

Ммм това не го знаех. Значи съм го вкарала в разход и на него ще му вземе по-солидни парички?! Хах...

sexa_na_kompleksa
09-04-2012, 07:13
Обади се на оператор, защото за всяка държава е различно. За страните, които не са членки на ЕС е по-скъпо.

fenastz
09-04-2012, 07:23
Що не си седиш спокойно на гъза, докато той се прибере? Очевидно е, че ти изневерява, това му е шансът да е далече от теб и да се разнообрази малко.

xXxPETYAxXx
09-04-2012, 08:51
довчера беше в Турция

И ти ли си прочел "довЕчера" вместо "довчера"(поне не съм само аз) :D
Може да няма възможност да ти се обади, не се впрягай толкова.

urlittlelady
09-04-2012, 12:34
когато приятеля ми пътува на екскурзия до Виена Будапеща и т.н. му пишех смс-си от сайта на определения оператор за безплатни смс-и [m-tel.bg ; vivasms.com etc]. Понякога му се обаждах за по две-три минутки :cool: , и като се прибра [ходи за 6 дни] сметката му беше около 60 лв, а моята не беше мръднала. Той каза, че не е проблем, но на мен още ми е гузничко :oops: :D