View Full Version : Fucking dilema - стена от текст.
Здравейтеее, най-вероятно пак ще се получи стена от текст.
В дилема съм, пълна обърквация, отвсякъде получавам различни съвети. От една страна искам да послушам интуицията.. или ако не тя, то поне сърцето - това, което НАИСТИНА ИСКАМ, от друга - мен ме е страх - от съдбата, езотериката и от някакви много кофти предположения, които ми се въртят в главата - че ще си остана сама, ще ми се върне и т.н.
Ще започна с това, че съм психически слаб човек, с ниско самочувствие и т.н. Някои от вас помнят една моя инкогнито тема, в която разкривах, че не имам някакво особено мнение за себе си. Най-общо казано то е просто лошо. Че не съм като другите, но не в положителен аспект, а в негативен. Че съм луда, примерно, но не е като да не са ми казвали, че съм куку и т.н. Често истерясвам, нервознича и като цяло имам някви странни подбуди за собственото ми поведение. Сегааа, то е ясно че е нещо продуктивано в детството и неща, които съм преживяла.
Дотук беше въведението. Започва дилемата.
Имам си приятел от 5 месеца. Тоя месец на 27.09 трябва да станат 6. По принцип ми е като най-добър приятел. С него се запознахме, докато се сополивех по един мой бивш приятел. Тоя бивш приятел е от София, с него са едни сложни.. С бившия съм се чувствала най-щастлива. Запознахме се лятото 2008 - той беше дошъл на почивка във Варна за седмица, а преди да дойде сме си писали супер много време по всякви теми и си личеше че още от нета се харесваме, а като се видим направо ще изригне ураган от чувства & shits. То така и стана. Тая седмица дето беше тук беше цветя и рози, романтика, любов, ви ка'ам, много яко. Като се прибра решихме да водим връзка от разстояние. Тя не се получи, щото тогава бях пубер, а и нали съм комплексирана и с ниско самочувствие, то не бяха ревности, то не бяха сценки. А и по някаквъ начин обичам да се държа гадно с хората и да ги тествам, и да ги отблъсквам, за да видя колко ще издържат, а после рева като магарица като ме напуснат. С тва момче наистина се чувствах специална и пр. Скъсахме по моя вина, той ме игнорна отвсякъде, въпреки че правих опити да се извиня и да се сдобрим и 3 години го мислех. Ревах, мревах, бях в ебати емоционалната дупка. По цял ден депресивна музика и негативни мисли, филми, гледане на карти, апатия... някои от по-старите юзъри помнят блога ми, посветен на тая депресия и купищата стихотворения, посветени на тоя човек. Мин. година по някъв начин ме прие отново в скайп уж само като приятели да си пишем, но пак станаха някви дилеми, че още го обичам и го блокирах.
През тва време (минала година - 2011) аз активно си излизах с настоящия, бяхме станали бая близки, споделяхме си всеки за бившите си, изглеждахме толкова подобни един на друг...... Просто все едно се допълваме и всичко е един път. Донякъде той беше ускорител да блокирам този път аз бившия, че да продължа напред и да мога да се хвана с настоящия. Някак си символично да загърбя миналото - да му кажа "fuck off, biatch" и да започна начисто. А аз през цялото време се чудех харесвам ли моя. Той е доста хубаво момче, сладък и готин, и дори ако щете като personality е също толкова нежен, отдаден и внимателен като the ex. Но се чудех кво изпитвам. Имах любопиство да видя кво ще стане с него. Бяхме супер близки,бест френдс и т.н. Но имах чувството че на нашите срещи ние се оглеждахме и се преценявахме като някакви счетоводители.. преценявахме дали ще си паснем, а не няква безумна страст, влюбвания и тн.
Е, паснахме си. Блокирах оня и след седмица-две вече бях в прегръдките на новия. Добре вървяха нещата, без мн. страст, но с ентусиазъм. Някак си и двамата разцъфнахме от това, че сме заедно. Трябваше ми малко добрина и я получих. Нещата вървяха ок. Още като тръгнахме се уговорихме (поне аз така се уговорих), това да е просто връзка тип give it a try, за лятото, щото нали, ще ставам студентка в др. град. Тоест не подходих със супер сериозни намерения, а просто да ни е готино заедно, щото сме готини хора и сме приятели, и ни е яко заедно, и и двамата сме чувствителни пичове с кофти минало.
Е, да, ама нещата не се развиха така. Правихме секс, то е ясно. Настоящият знае супер много неща за мен, за много гадни неща, които съм преживявала във всякакво отношение ииии.. да, хареса ми с него до един момент. Може би просто бях любопитна. Сега ласките му ме дразнят и отново както преди, не искам и да чувам за секс, нямам либидо и тн.
От една страна го обичам, защото ми е мил и искам да го разцелувам. От друга вече не ми е интересно нищо, не искам насила да правя секс с него или някви такива неща.
Проблемът е там (е, почнах най-сетне и с проблема), че той иска да живеем заедно в София. Бях се ентусиазирала по едно време, отново тип give it a try relationship, но после тая идея някак ме отблъсна. Имам си някакви представи собствени за нещата. И то е че сериозното обвързване е някво тъпо. Някак тъпо е да живееш с гаджето си, вместо да се събираш със студенти и тн. Представата ми за съвместно съжителство не е добра. Двойките се капсулират, стават някак скучни и досадни. Освен тва той е работещ човек - на 26, аз съм на 19 и сега ми е времето да излизам с мои хора, не да стоя с него. Той все казва, че не може да имам такава представа, защото той е купонджията, а аз съм спеканата, което си е вярно, но някак си ВЪТРЕШНО идеята да живея с него не ме кефи.
Подписах договор за квартира и ще живея с 2ма непознати. Той трудно приема идеята как може с някви рандъми да искам да живея, с него да не искам. Е, иди ми кажи!
От трета страна бившия нещо почна пак да ми пише (в един др. сайт, дето чак там не съм го блокирала) да сме се били виждали, сега вече сме имали възможност и някви такива лайна.
От четвърта, ето тук се намесва ниското ми самочувствие. СТРАХ МЕ Е. Страх ме е че никой никога няма да ме обича както сега ме обича настоящия. Само заради тоя страх искам да го пусна да живее с нас в квартирата (има място и за 4ти човек), но всъщност не искам да живеем заедно. Просто ме е страх че сама ще си остана в тоя живот. Че съдбата ще ми го върне задето отритвам човек, който истински ме обича и ме приема такава, каквато съм - а аз не съм много lovable. Не ме гледайте че съм интелигентна. Държа се супер хамаво с хората, подозирам че имам някви психични отклонения и т.н.
Аре сега мерси ако сте прочели всичко това и ще се радвам за някакъв съвет.
Само да допълня, че вчера точно се обадих на бившия и му казах да не ме търси повече, щото ми писна от драми и някви лайна и все да страдам заради него.
От една страна днес се чудех дали съм постъпила правилно, щото сега ми се отваря възможност да съм с teh big love of my life, от друга, аз нали често си меня настроенията и мненията, мисля че той не ме обича, просто сега щото има няква възможност, дай да излезе с наивното Милче и некви такива. Не съм мн. убедена че тряя се връщам при него и дори да излизаме като приятели - или всичко или нищо. Не съм приятелка с бившите.
Иии това де, исках да допълня, че настроенията и нагласите ми постоянно се сменят. Сми, аз и тоя път казах на бившия да не ме занимава повече с идеята, че не искам да си донапрецаквам нещата с настоящия. Който обаче .. имам чувството, че не обичам, а просто ИМАМ НУЖДА от него. Имам нужда от тая любов, от това да съм приемана с всичките ми странности, а те са МНОГО.
DisappointedDreamer
09-04-2012, 10:31
Недей да живееш с настоящия ти приятел. Между вас няма да провърви, той не е това което искаш или това, от което се нуждаеш. Бившия съвсем го отпиши. Мислех те, за малко по -така, и фактът че 3 години си ревала (и продължаваш да ревеш) по човек, с който нещата не са се получили, ме учуди много. Не го очаквах от теб. Да не би да си някой воден знак?
Та, мисълта ми е почни на чисто. Никакъв настоящ, никакъв бивш. Отиваш в друг град, с нови хора, нови запознанства. Няма да останеш сама, помни ми думата. Няма смисъл да се страхуваш. Да, всичко ще е ново, различно и непознато, но със сигурност ще срещнеш някой, с който тръпката и обичта ще ги има.
NambyPamby
09-04-2012, 10:39
Ти си Рак. И колкото и да ме радваш, и да те мислех наистина за интелигентна, тия рачешките драми и теб не са те подминали.
Имам чувството(щото съм заобградена от тая зодия), че жените никога не сте доволни. Настоящия винаги ви писва по някое време, задушава ви, дразни ви. Може да е най-прекрасното момче на света и да се скъсва да ви угажда, обаче на вас ви е мега досадното и го мислите за уникална лепка, противен ви е, дразни ви. Бившият пък отведнъж става по-чист и от сълза и вечно са някви такива шантави лутания между минало и бъдеще.
Якото е, че си го осъзнала - в момента държиш настоящия не щото имаш нужда от него, ми щото се нуждаеш от вниманието му и се чудиш дали ще се появи друг на хоризонта. Отговорът е: да, определено ще се появи. Въпросът е, че тогава бившият настоящ ще ти се издигне пак в очите и ще искаш да го връщаш.
Всъщност, не знам защо мислиш толкова. Защо изобщо мислиш. Слушай си сърцето/тялото/хормоните и виж докъде ще стигнеш. Все ще си прецакана по някакъв начин, колкото и да го мислиш, няма как да се презастраховаш. Живей си живота, да му се невиди, спри да го гледаш отстрани, планирайки го, щото той неусетно се изнизва.
мхм, рак съм с черна луна в риби, луна в скорпион, асцендент рак. супер много вода, ама супер много!
DisappointedDreamer
09-04-2012, 10:43
Ти си Рак. И колкото и да ме радваш, и да те мислех наистина за интелигентна, тия рачешките драми и теб не са те подминали.
Напълно съгласна.
Ужас, защо не ти туриха и нещо земно сред тия водни знаци?
И все пак. Права е намбито - все ще си прецакана, но според мен най-добре ще да е да започнеш на чисто. С настоящия ще продължаваш да имаш такива мисли, докато бившия е изгубена кауза.
Ае бившия да си гледа работата.
Иначе аз осъзнавам, че при мен нещата са все така.. Дори с тоя бивш имах един такъв момент. Той ми обяснява как съм всичко за него. Аз се стряскам от това и казвам: Е, ти за мен не си.. не може така сериозно да го караме :Д .. И той супер много се разстрои как не искал да е с някого, който не го възприема по същия начин както него - т.е. да е "всичко за мен".
Та, Намби, даа, забелязала съм го. Нали, ясно ти е, че после тоя бивш стана всичко за мен, ама после.
От тая гледна точка мисля да задържа настоящия, щото просто вече започнах да осъзнавам собствените си филми и цикличноповтарящи се неща.
А иначе.. вие недейте така песимистично :Р Все някога ще се оправя и няма да съм "винаги прецакана".
Човек се себепознава. Аз се радвам, че поне някои неща ги осъзнавам. А себепознанието е най-важното знание. Сигурно не е учудващо, че искам да уча психология.
NambyPamby
09-04-2012, 10:51
При мен е комбинация от земно, огнено и въздушно. Добре ли е? 8-)
Прецакана си от тая гледна точка, че и тая връзка, колкото и прекрасна да е, все някога ще свърши. Не трябва да се подхожда по тоя начин, ама си е така, всяко нещо си има край.
Не знам, ама за мен тръпката е едно от най-важните неща от пакета с качества, които са ми нужни в един мъж. Освен уважение, разбирателство, подкрепа и прочее, тръпката си е най-най. Не пробужда ли нещо животинско, примитивно в мен, не ми ли се иска само като ме погледне да му сваля ципа на панталона, значи работите просто не се получават. Няма и да се получат. И това е човек, с когото мога да си пия бирата, но не и да имам здравословни сексуални отношения.
добре е, ест! малко баланс да има : )
а определено за такива шантави ситуации в живота човек трябва да има нещо земно в себе си. иначе отиде коня у ряката.. а тя една дълбоока, прелива - в някои случаи.
преди си мислех че водните сме най-готината зодия, вечно неразбраната и тн.
ама нищо подобно. и тази "боя" си има някакъв кръст за теглене.
Niakoitam
09-04-2012, 11:00
Относно настоящият. Трябва сама да претеглиш нещата и да решиш кое ти харесва повече.Ти го можеш това, защото си философски тип.Хубаво си помисли какво искаш, но не сега искам това, а утре другото.Прсто приеми че напълно перфектни неща няма. На теб прсто все още ти се живее и не искаш с твоя да живеете заедно,защото това е твърде обвързващо и ангажиращо.Искаш да си повече сама за да може да има някои и друг майтап клонящ отвреме навреме даже и към флирт с мъжете.Сложиш ли край значи наистина край. С бившият изобщо и не се занимавай за твое добро е.И да раците понякога наистина много често си меним настроенията само за минути често.И аз не съм защитен от това въпреки че има и земен и въздушен знак.Честно казано и аз сега страшно мечтая за любов,самотата ме убива малко по-малко,но понякога когато си представя че тази моя мечта се е изпълнила.Че вече я няма ,че живея заедно с жената,която обичам и с нашите деца се питам: 'Ами ако това стане сега на къде? За какво ще мечтая тогава? Няма ли да ми е твърде скучно?" Някак си все едно този свят ми става и ми е тесен.Само мисълта за езотеричното,за неоткрите неща и евентуалната промяна към нещо по-различно от този свят, в който живеем ми и предначертаната мисия в живота на всеки в такива моменти поне малко ми оправя настроението.Мисълта че не е реалността само това,което виждаме вдействителност. Май малко се отклоних и започнах да пиша объркано,но надявам се да ме разбереш. :)
А това за бившият който после става всичко го има при много.Само до звръщането.Нали знаеш:'Забраненият плод е винаги най-сладък. :)
DisappointedDreamer
09-04-2012, 13:21
При мен е комбинация от земно, огнено и въздушно. Добре ли е? 8-)
Прецакана си от тая гледна точка, че и тая връзка, колкото и прекрасна да е, все някога ще свърши. Не трябва да се подхожда по тоя начин, ама си е така, всяко нещо си има край.
Не знам, ама за мен тръпката е едно от най-важните неща от пакета с качества, които са ми нужни в един мъж. Освен уважение, разбирателство, подкрепа и прочее, тръпката си е най-най. Не пробужда ли нещо животинско, примитивно в мен, не ми ли се иска само като ме погледне да му сваля ципа на панталона, значи работите просто не се получават. Няма и да се получат. И това е човек, с когото мога да си пия бирата, но не и да имам здравословни сексуални отношения.
земен знак ли ти е зодията?
urlittlelady
09-04-2012, 13:27
Имам чувството, че подписа на Niakoitam доста добре описва ситуацията :D . Няма да останеш сама не се притеснявай. Ако не го искаш просто го остави. Иначе и двамата ще се наранявате излишно. Той не може да те задължи да живееш с него, живей както решиш за добре. Но аз мисля, че след като отиваш да учиш на друго място ще намериш стотици хора и т.н. и т.н. Общо взето животът ти е пред теб, момчета колкото искаш. Да, никой няма да е като него, или като предишния, или като нз си там кой. Те нали за това са много :D Все различни все с различни качества и кусури. Право напред и весело да става ^_^
anonymous708973
09-04-2012, 13:49
Настоящият не е за теб. Иначе щеше да преливаш от щастие, че ще живеете заедно и щеше да знаеш, че това съжителство няма да пречи на отношенията ти с колегите/други хора. Винаги има начин да излезете всички заедно.
Добре си направила с бившия, не се мъчи да си приятелка с него наистина, щото подобен тип взаимоотношения не са за всеки и още по-малко - за теб.
Как да си изчисля черната луна и нормалната луна :Д
kalpazanka
09-04-2012, 13:56
По-дълго не можа ли да го напишеш :D
От опит ти казвам- ако искаше действително да живееш с настоящия и искаше бъдеще с него, то нямаше да те хваща сън само от мисълта, че нещата се подреждат и вие ще живеете под един покрив. :)
Прав е да те тегли като счетоводител, щото може да го тревожи мисълта, че ще се окаже на 30 без стабилна връзка, без изгледи за семейство и деца. Откъм възрастта ти си в по-изгодна позиция. ;)
DisappointedDreamer
09-04-2012, 13:59
Как да си изчисля черната луна и нормалната луна :Д
"нормалната" луна можеш да изчислиш тук:
http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php
Ми тоя бившия не ме търси май за приятелство. Не знам за какво ме търси, натрупала съм гняв и агресия към него. По телефона се обясняваше, че сега сме имали възможност, щото нямало да ни делят километри. Ми еби си майката, само тва ще му кажа : D
TheBanzai369
09-04-2012, 14:16
И ти малко като мен (само дето аз съм момче), държиш се като кучка с хората на който им пука за тебе. Разбрах че това е МЕЕЕЕГА ГРЕШНОО!!! И аз бях вкарал в някви филми с едно момиче, тя ми пише, аз и ги говоря накриво. Държах се като някъв' боклук скапан. А истината е, че трябва да се държиш с другите така, както ти искаш да се държат с теб. С други думи, самия ТИ трябва да станеш промяната която искаш да видиш.
Furious?
09-04-2012, 14:34
У-у-успех някой да ти чете дългите мнения.Ако не са ти казали , че си странна и не добре с главата , просто не те познават добре.Вземи се в ръце обаче , нямаш възможностите и външния вид , за да те толерира някой.
SisiStrange
09-04-2012, 14:44
Спри да размишляваш толкова и да си усложняваш живота. Настоящия явно няма да го бъде. Не го казвам като заяждане или някакъв категиричен факт, а защото по всичко личи, че не обичаш него, а начинът, по който гледа на теб. Имала съм подобни отношения с първия ми приятел. Накрая и на мен нито ми се правеше секс с него, нито ми се гушкаше, нито нищо. Голямо чувство за вина беше, ама ужасно се радвам, че се разделихме. Щом още в началото не е имало тръпка, а още на петия месец вече дори не го искаш, няма никакъв смисъл. Ако искаш дай му шанс, но в моите очи, няма да се получи. Вярно е, че не е всичко до пеперудите в стомаха, но открих, че ако ги няма, отношенията бавно, но твърдо вървят повече към приятелски. Младичка си за такава връзка.
Бившия дори няма да го коментирам. В НБУ и въобще в София ще се запознаеш с убер много нови хора, сред които и момчета. Няма да останеш сама. Гаранция.
У-у-успех някой да ти чете дългите мнения.Ако не са ти казали , че си странна и не добре с главата , просто не те познават добре.Вземи се в ръце обаче , нямаш възможностите и външния вид , за да те толерира някой.
я вземи си обърши гъза и си лягай, че мега дразниш
то бива бива да си ограничен и тъп, ама ти си направо вдлъбнат
Трябва да решиш какво искаш.
Много е важно за един човек да знае какво иска.
Какво е това "всеки ден си променям мнението"? Не знам за зодии, луни и тем подобни, но такъв начин на мислене не води до никъде.
Аз виждам два основни “проблема“ - нерешителност /трябва да избереш рано или късно; не може да се колебаеш вечно/ и страх /естествен човешки страх, че ще останеш сама; за да се справиш с това, трябва да се научиш да си си самодостатъчна/.
Лично мнение - зарязвай ги и двамата и остани за малко без мъж до себе си. Ще ти се отрази добре.
Олелее... и аз съм същата ;о ама баш същата. Все едно аз съм го писала това... тия чувства са ужасни нали ;д да не знаеш какво искаш, все недоволство... :( тц, дееба с тия рачешки неща > : (
DeviL_AsS
09-04-2012, 16:01
Оле,все едно описваш мен като говориш за себе си.
Споко,след време ще те обича някой друг,няма смисъл да стоиш в тая си връзка,само и само да не си сама :)
В София ще има доста момчета,нова среда,може да си намериш някого,но просто наистина не виждам смисъл да си с настоящия си,ти самата не искаш.
А Л И С А
09-04-2012, 16:39
Явно доста хора намераме себе си в думите ти. Щом не искаш да живееш с него - недей, но и недей да бъдеш с него. Казват, че студентските години са най-хубави, а щом искаш да ги изживееш по най-добрият възможен начин, продължи сама. Според мен няма да егоистично да го напусниш, защото по този начин даваш и на него шанс да намери някоя, която да иска да живее с него и да остава с него вместо да се забавлява с приятели.
четох само постовете на авторката
живей с непознатите, опознайте се, запознавай се с нови хора и ще откриеш по-подходящ човек за не-толкова-обвързваща връзка, по -скоро чувства, секс, но всичко с мярка
на 19 си-ако заживееш с него ще се има предвид ,че сте много сериозни и евентуално да продължите заедно за в бъдеще
а не се връщай в миналото-щом си зарязала бивш веднъж, той трябва да си остане бивш. това е.
забавлявай се в унито, прави си кефа , наслаждавай се на студентския живот и се движи по течението
съсредоточи се върху по-важните си неща-университет, бъдеще
когато дойде време за любов съдбата ще ти го даде, няма да умреш стара мома
/въпреки,че и аз имам такива подозрения за себе си -.- /
anonymous708973
09-04-2012, 19:09
"нормалната" луна можеш да изчислиш тук:
http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php
Изчисляване на Асцендентa за 4.06.1994 в 01:30:00, Пловдив
Вашият Асцендент е: Риби
Вашата Зодия е: Близнаци
Луната ви се намира в: Овен
Тълкуване на Асцендентa за 4.06.1994 в 01:30:00, Пловдив
АСЦЕНДЕНТ В РИБИ
Чувствителни, емоционални и състрадателни - никой не се съмнява, че вие сте точно такива. Имате силно въображение, още по-силна интуиция и...
ХАХАХАХА, как си знаех, че има нещо овнешко в цялата работа!
И това, което е написано за рибите, е много вярно за мен.
Furious?
09-04-2012, 19:57
я вземи си обърши гъза и си лягай, че мега дразниш
то бива бива да си ограничен и тъп, ама ти си направо вдлъбнат
не се и съмнявам , че ти си изпъкнала на повече от 1 място..ама не точно там , където ти се иска
вземи започни да помагаш на потребителите , че ще плачкат.
чиновничкеее
yeah, right
айде почини си малко
дейба келемето дейба...
jghgh, ще ме извиняваш :(
DisappointedDreamer
09-04-2012, 20:04
^Не много гот.
Споко, и дотук отговорите ми стигат. : ) Може да се каже, че всичко е наред. Яд ме е много на бившия ми приятел. Защо се сети сега? Защо досега нямах самоуважение? Защо не ми се извини... Защо си губех времето? Заради тоя яд си мисля, че мога да опитам с настоящия, но след вашите отговори не бих се обвинявала, ако се откажа от живеенето заедно или нещата се "разпърдят".
Просто нещата стоят по този начин. За всекиго важи това:
"Хората все си мислят,че най-болезненото нещо в живота е да загубиш някого,когото цениш.Истината е,че най-болезнено е да загубиш себе си,докато оценяваш някой твърде високо, забравяйки,че ти също си специален!!Никога не се връщай в миналото.Tова убива скъпоценното ти време.Историите не се повтарят.Хората не се променят..Никога не чакай никого... Върви само напред, без да се оглеждаш..Хората,на които си наистина необходим...ще те стигнат!"
А на Furious? не съм се обидила. Все пак в няква част мнението му съдържа няква истина. А той самият явно има бая драматичен живот, та толкова обича да обижда и да се държи кофти. Успех и на теб! Всичко се връща.
Рибо, не ти давам съвет, щото от опит знам, че докато сама не се опариш, няма да следваш съвети :)
Нито единият не е за теб, ама сама трябва да стигнеш до тоя избор.
А Furious? по-добре да не пише, след като няма намерение да чете темите и да не ми се прави много оборотен баш на мен.
anonymous708973
09-04-2012, 20:13
кое?
Подозирам, че се отнасяше за моето съчетание от зодия, асцендент и луна :д
*рак : Р
знам, че си рак, но се луташ като риба :)
DisappointedDreamer
09-04-2012, 20:17
Подозирам, че се отнасяше за моето съчетание от зодия, асцендент и луна :д
Нда.
Не, смисъл. Зодията ти е готина, но не ме кефите като хора. Като цяло сте доста вятърничеви. Овена е гот, 'щото моя асцедент е стрелец и двете са огнени зодии, ама тая риба ми бърка в червата 8-)
Те хората, разправят, че като паднеш е важно да се изправиш. Ти като гледам бая си се залежала на земята, после си скочила и явно сега се удряш в стена. Не си дорасла, съжалявам че го казвам. Мисленето ти е повърхностно и детско. Не си наясно нито с чувствата си, нито със себе си. Зарежи всички приятели и се опитай да пораснеш, време ти е.
anonymous708973
09-05-2012, 15:29
От Лилит ще е, да знаеш!
Кой гледа True Blood? :)
DisappointedDreamer
09-05-2012, 17:28
^Изчела съм всичките книжки. Ама серията не съм зяпала.
Те хората, разправят, че като паднеш е важно да се изправиш. Ти като гледам бая си се залежала на земята, после си скочила и явно сега се удряш в стена. Не си дорасла, съжалявам че го казвам. Мисленето ти е повърхностно и детско. Не си наясно нито с чувствата си, нито със себе си. Зарежи всички приятели и се опитай да пораснеш, време ти е.
Be more specific.
Не гледам True Blood
Недей да живееш с приятеля си,щом не чувстваш,че е правилно. Даже бих казала да спреш да си с него,при положение че както виждам няма любов,а само привързаност.
Не си ли минала фазата на депресийте и "никой не ме обича" схемата?Големичка си за тия глупости.
Кой гледа True Blood? :)
лилит е "черната луна";
по темата: Мила, прати ми рождените си данни на лично! благодаря;
Аз съм големичка за тея неща, но някак живея с мисълта, че просто не съм наред. Сми' това ми го натякват и нашите, и дори настоящият ми ми е казвал, че мен трудно някой ще ме търпи. Като цяло повечето ми връзки са някакви ненормални и напрегнати, тааа винаги се радвам, като/ако попадна на някой, на който моят нрав не му пречи. Затова си мисля, че съм crazy и некви такива. Комплекси. А не лигава тийн драма, че "никой ни мъ харесвъ".
Блаб, готово.
DisappointedDreamer
09-06-2012, 09:37
Твойто не е лигава тийн драма, окей. Но не и нормално. Трябва да се оттърсиш от тези мисли/навици/дръндрън.
Amore-Mio*
09-06-2012, 11:42
Седни и си прочети темата, и сама ще видиш какво е решението, стига да си в неутрална позиция, за да можеш да прецениш нещата..
Та, постъпваш изключително грешно, като продължаваш да му даваш надежда, че всичко между вас е идеално, и че се обичате. Всичките тия лъжи, които му изричаш, го съсипват от ден на ден повече, тъй като когато дойде деня, в който ще седнеш да мислиш с мозъка си, ще решиш, че няма смисъл да сте заедно, щом при теб ги няма чувствата.
NambyPamby
09-07-2012, 01:19
Сми' това ми го натякват и нашите, и дори настоящият ми ми е казвал, че мен трудно някой ще ме търпи.
Да, бе. И на мен се опитват да ми внушат, че едва ли не ще си умра стара мома, ама мал шанс да се случи нещо подобно. 8)
И аз съм такава шашава като теб. Общо-взето вЕрно, че трудно се намира някой да ме търпи за дълго, ама то и аз не мога да ги изтрайвам. Затова пък с лошотията си отблъсквам овцете и привличам интересни хора, които не се отказват лесно и обичат предизвикателства. Мнението ми за обвързването/сериозните връзки/живеенето заедно е идентично на твоето. Като прибавим, че не обичам да ме гушкат/целуват/мачкотят по собствена инициатива, понеже имам и някакво много странно усещане за лично пространство и хич не трая да ме докосват, освен ако сама не се натикам, съм си завършен циник. 8-)
Проблемът ти(ни) е, че много мислиш(/м). Коолкото повече го мислиш, тоолкова повече възможни варианти се разиграват и се объркваш съвсем. Дай си малко почивка, пък била тя за ден, в който да не правиш нищо. МНОГО ще ти е трудно да си спреш потока на мисли, обаче вярвай ми, постигнеш ли го веднъж, ще се родиш. 8-) В момента имам чувството, че умишлено си преебаваш връзката, щото се чувстваш притисната по някъв начин. Чувстваш, че едва ли не предложенията на приятеля ти са като заповед, налагане на воля и умишлено се съпротивляваш и се инатиш.
Помисли дали все пак не му се кефиш на момчето някъде дълбоко, дълбоко в себе си и дали няма да съжаляваш, ако го резнеш. И не, ако го зарежеш няма да умреш сама, изядена от котките си. Да, морето е пълно с риба и няма да е тоя единствения, който ще се е прежалил да ти опознае рачешката душица и ще те носи на ръце. ;p
Incadeptus
09-07-2012, 01:28
Спокойно!Да си различен не е лошо.
LeprikonA
09-07-2012, 04:50
Те хората си го казаха, ама все пак. Не мисля, че имаш нужда от заробване във връзка без the zsa zsa zsu. В смисъл, това е все едно сама да се затвориш, защото както Калпазанка каза по-нагоре, той вече е на години, в които едва ли му се иска да остава без сериозна връзка, защото иде време за семейство и деца. Докато не мисля, че имаш такива мераци, при положение, че ще си студентка първа година, в огроооомния нов град, пълен (особено пък в НБУ) с адски много интересни хора. Не би трябвало и да се чувстваш виновна, че искаш да направиш нещо, което е добре за теб. Поне аз останах с впечатление, че го считаш за такова. Той ще се мести ли в София да живее, дори да не е с теб на квартира? Защото ако не, връзката София-Варна ще е дооста изтормозяваща (гледам, че вече си имала опит с точно такава и се е докарало до никъде).
Според мен не гледай назад, не съжалявай, че искаш да продължиш напред и да намериш по-добро, направи го и се радвай на Софията, има какво да ти даде, ако си го потърсиш. (:
DisappointedDreamer
09-07-2012, 04:51
Да, бе. И на мен се опитват да ми внушат, че едва ли не ще си умра стара мома, ама мал шанс да се случи нещо подобно. 8)
И аз съм такава шашава като теб. Общо-взето вЕрно, че трудно се намира някой да ме търпи за дълго, ама то и аз не мога да ги изтрайвам. Затова пък с лошотията си отблъсквам овцете и привличам интересни хора, които не се отказват лесно и обичат предизвикателства.
Нда. И на мен ми казват че няма да мога да си намеря мъж, защото съм много властна, устата, независима, студена и не знам си какво си още. За сметка, на това пък обкръжението ми се състои от интересни личности, идващи от всички краища на света.
Намби, аз ся съм в Плевен и ми е ид'ялно без да бъда търсена,без да си говорим и т.н. Да, имам чувството, че той е много скъпо и ценно човече, но верно ме притиска по досаден начин. От друга страна ще си забраня да мисля и ще видя как се чувствам.
*И аз понякога просто МРАЗЯ да ме гушкат. Едно такова досадно ми е и искам да се махна на мига. Точно като котка съм - когато аз си го поискам, тогава. Баща ми е така и от него съм го наследила. Той доста не харесва ласките и целувките :Д
Лепри, тенк ю фор дъ адвайс! Много е добър, наистина. Проблемът е, че приятелят просто иска да живеем заедно и излиза с едни оправдания, че нямало сми' да живеем отделено (а квартири в София бол, нека си излезе сам..), защото нямало да има как да се виждаме често и всичко щяло да пропадне. Работа, разстояние на кварталите и т.н. Но това за мен са глупости! Има ли желание, има и начин.
Ще ти напиша сериозен отговор, не е заяждане, а е реалната страна на нещата. Ако искаш, я приемаш. Ако искаш-я изтърваш.
Първо за зодиите. Пълните глупости са това. На света има 7 милиарда души. 7 милиарда, делено на 365, прави по 19 хиляди еднакви хора всеки ден. Нали ви е ясно, че това е невъзможно. В зодиите винаги пише едни и същи глупости-"чувствителни, интелигентни, остроумни, забавни...." бла-бла. Ама за никоя зодия не казват-"глупави, досадни, натрапчиви" и т.н. Всичко си зависи от твоя характер. Не от това кога си родена и разните глупости със зодиите. Повечето го ползват за оправдание на характера си, което е адски глупаво.
Сега и по темата ти. Малко наподобява на курва. Ти си имаш един кур в ръката (на твоя), обаче вече ти е омръзнал и искаш друг. То се е видяло. Момчето иска с теб да живее, пък ти си измисляш разни оправдания. Обаче на хоризонта явно няма други курове. Само на твоя и на бившия ти. А на теб не са ти интересни и заради това ги мотаеш (бившия не, но явно си му давала надежди). На сегашния вместо да му даваш нужната обич, ти му я даваш, когато ти си искаш. Когато не си на кеф, да се оправя той. Лошото е, че в един момент ще му писне да ти търпи глупостите и ще ти бие шута. Затова най-добре му кажи, че намираш връзката ви за изчерпана и остани известно време сама със себе си, за да се изясниш.
Извинявам се, ако съм бил прекалено циничен, но поведението ти наподобява на такова.
Точно така трябва да ни се обяснява тук, за да имаме представа за нещата ! И моето мнение е да не контактуваш с никого от двамата.От една страна не е хубаво да го отритнеш,както казваш ти, но от друга не е хубаво и да си играеш с чувствата му... Щом той предага общо съжителство-значи има много сериозни намерения, ако съдим само по тези негови думи :) И все пак е много различно да "ходиш" с някой и да живееш с този човек-аз най-добре знам разликатра между тези двете неща! :) Продължавай напред с нови хора,нови запознанства и емоции и това е... а тези двамата каквото искат да си мислят, живота си е твой и ти решаваш кое е добре и кое не за теб :)
dakero, аз ти благодаря за изчерпателния отговор, определено ми е полезен, НО не възприемам мъжете като курове, нито пък някога съм мотала бившия си. :Д
Настоящия... да, има сериозни намерения и аз какво? Съжалявам, че не мога да им отвърна. В дилема съм, защото му имам голямо доверие и ние имаме добре връзка (connection), приятели сме. Той отключи доста неща в мен и наистина с него съм по-доволна и по-щастлива. Но ме притиска и малко или много идеята за съвместно съжителство НЕ МИ ХАРЕСВА.
Това няма нищо общо с куровете. Никой кур не ми е омръзнал, просто защото аз така или иначе не съм нимфоманка и тн.
А на бившия.... ах. Не съм му давала надежди. Не и в тоя контекст, в който той излиза излъган, и че много ме е чакал или много е искал да е с мен. Ако толкова искаше, щеше да намери начин. Той просто ме възприема като играчка, на която само да свирне и тя е готова да му се хвърли в обятията. Да, ама не. 3 години исках единствено да приключим нормално, да проведем един хубав разговор - а не толкова да се съберем, въпреки че ми липсваше. Превъзнасях го,поставях го на пиедестал. Каквото съм могла, съм му го дала. И като цяло ми писна от драми, да си троша нервите и да получавам тъпо отношение. Сега и да иска да ми даде друго отношение, вече не го ща, просто щото не съм балама само да ми свирнат и да доприпкам. Достатъчно се огорчавах тея 3 години, за да искам още.
С всичко останало в твоя пост съм съгласна. Никой няма да ми търпи настроенията вечно, така че трябва да решавам бързо.
Благодаря ти отново.
Colouring
09-07-2012, 15:45
Според мен трябва да ги оставиш и двамата и да си заживееш наново, чисто и подредено. Остави го тоя бивш, каквото било - било, но недей наранява настоящия. В момента излиза, че изобщо не знаеш какво искаш, а ако седиш до него и само мрънкосваш най-накрая ще ти бие шута. Много правилно е казано, че светът е пълен с хора, които не знаят какво искат, но са готови да минат през всичко, за да го постигнат. Стига си се лутала, отърси се от всичко и всеки и продължи напред. Това е решението.
dakero, аз ти благодаря за изчерпателния отговор, определено ми е полезен, НО не възприемам мъжете като курове, нито пък някога съм мотала бившия си. :Д
Настоящия... да, има сериозни намерения и аз какво? Съжалявам, че не мога да им отвърна. В дилема съм, защото му имам голямо доверие и ние имаме добре връзка (connection), приятели сме. Той отключи доста неща в мен и наистина с него съм по-доволна и по-щастлива. Но ме притиска и малко или много идеята за съвместно съжителство НЕ МИ ХАРЕСВА.
Това няма нищо общо с куровете. Никой кур не ми е омръзнал, просто защото аз така или иначе не съм нимфоманка и тн.
А на бившия.... ах. Не съм му давала надежди. Не и в тоя контекст, в който той излиза излъган, и че много ме е чакал или много е искал да е с мен. Ако толкова искаше, щеше да намери начин. Той просто ме възприема като играчка, на която само да свирне и тя е готова да му се хвърли в обятията. Да, ама не. 3 години исках единствено да приключим нормално, да проведем един хубав разговор - а не толкова да се съберем, въпреки че ми липсваше. Превъзнасях го,поставях го на пиедестал. Каквото съм могла, съм му го дала. И като цяло ми писна от драми, да си троша нервите и да получавам тъпо отношение. Сега и да иска да ми даде друго отношение, вече не го ща, просто щото не съм балама само да ми свирнат и да доприпкам. Достатъчно се огорчавах тея 3 години, за да искам още.
С всичко останало в твоя пост съм съгласна. Никой няма да ми търпи настроенията вечно, така че трябва да решавам бързо.
Благодаря ти отново.
Аз ти казвам на какво наподобява поведението ти. Съвсем нормално е да реагираш по тоя начин на изказването ми.
Виж сега. Човекът в момента има някакви планове. И щом е на 26 години, това е напълно нормално. Вече му е време за женене, деца и т.н Деца се гледат, когато си млад. Все пак ти трябва енергия, за да се грижиш пълноценно за тях. А не като станеш на 35-40 да ги правиш. На тоя етап от живота ти обаче ти не можеш да му дадеш това (макар и да не ти го е заявявал, явно има доста сериозни намерения към теб). И щом не можеш да му отвърнеш сега, по-добре го остави. Не го мотай. Щото не се знае дали след 2-3 години все още няма да си готова за подобна крачка. Пак може да не искаш. Няма смисъл да лъжеш момчето и да го бавиш повече време.
За бившия ти. Уговорете се, вижте се, проведете сериозен разговор и му кажи нещата в прав текст. Да няма неизяснени истории.
Дай си почивка, осмисли какво искаш, какво ти трябва и т.н. Но най-вече седни и се изясни за себе си. Опитай се да станеш психически по-устойчива и с повече вяра в себе си. Не е лесно, но се постига. Характер трудно се променя, но се променя.
Абсолютно съм съгласен с дакеро. (мн. ми е съмнителен с тия 3 мнения :D ) Изразът му беше мъжки и затова не ти харесват изразните средства, но нещата са абсолютно верни.
Аз ще ти дам съвет. Видимо нещата няма как да се получат, защото искате различни неща. или по-точно: Той иска нещо, а ти изобщо не знаеш какво искаш, но не е това, което той иска. Пък и до колкото разбирам той е готов да смени град и всичко заради теб (може би бъркам). Ти би ли била готова на такава жертва заради него? Естествено, че не. Щеше да останеш Варна. Представи си, че той смени град, обстановка и всичко и след 2 месеца скъсате. Видимо се СТРАХУВАШ от това да заживеете заедно и се чудиш дали да не заживеете заедно от СТРАХ да не е останеш сама. Това не е добра комбинация и не предвещава нищо хубаво. Защото СТРАХ + СТРАХ не е равно на ЩАСТИЕ.
Отделно ти отиваш в нов университет и град. 1. курс... тепърва предстоят купоните, алкохоола, веселия живот и всякакви изпълнения. Ще ти се появят доста възможности на хоризонта, повечето вероятно по-малоумни от настоящия ти приятел (поне по описанието), но с твоята несигурност ще искаш да опиташ всичко от живота, което не си опитала. И пак ще следват драми и теми в тийнпроблем.
А човекът вече е на 26, минал ги е всичките тези неща, неговият социален кръг вече се е свил, иска по-спокоен живот, би имал по-малко възможности от теб, защото на теб тепърва ще ти се разширява социалния кръг и това да заживеете заедно и да го скъсаш след n-та време, не би било много коректно спрямо него самия. Вашият съвместен живот при положение, че ти самата не искаш да живееш този живот, но те е страх да си сама за известно време и затова заживяваш замалко с него, пък впоследствие късате, би бил много по-голяма загуба и драма за него. Въпрееки че надали би написал тема във форум затова. Така че 1 разговор, разделяте се, отдалечавате отношенията си и повече без драми.
П.п. Човек не харесва да го гушкат, когато не са го правили на време, като е бил малък. Тази особеност е в следствие на травма на съответния човек от детството.
П.п. Бързата смяна настроения няма нищо общо със зодиите, а със самочувствието и чувството за липсата на сигурност и неуспех. Ако човек е уверен и успяващ, независимо от коя зодия е, няма да си сменя бързо настроенията.
Аз съм поласкана, че ми изрови темата : ) Яко stalk, а?
Благодаря все пак. Не мога да кажа, че не си полезен с това мнение.
Решила съм какво да правя и то е разделяне след заминаването ми.
NambyPamby
09-14-2012, 10:58
П.п. Човек не харесва да го гушкат, когато не са го правили на време, като е бил малък. Тази особеност е в следствие на травма на съответния човек от детството.
Хахахаха, добър опит. Не улучи обаче. Като единствено дете бях обгрижвана, направо глезена нон-стоп от родителите ми на първо място, което се оспорваше и от баби, лели, дядовци, братовчеди. Та не се държа дръпнато, щото имам неизлекувана травма от детството, просто съм си такъв тип - не обичам да ме имат за плюшено мече.
chushkopek
09-14-2012, 19:38
Недей да живееш с настоящия ти приятел. Между вас няма да провърви, той не е това което искаш или това, от което се нуждаеш. Бившия съвсем го отпиши. Мислех те, за малко по -така, и фактът че 3 години си ревала (и продължаваш да ревеш) по човек, с който нещата не са се получили, ме учуди много. Не го очаквах от теб. Да не би да си някой воден знак?
Та, мисълта ми е почни на чисто. Никакъв настоящ, никакъв бивш. Отиваш в друг град, с нови хора, нови запознанства. Няма да останеш сама, помни ми думата. Няма смисъл да се страхуваш. Да, всичко ще е ново, различно и непознато, но със сигурност ще срещнеш някой, с който тръпката и обичта ще ги има.
Най-правилния съвет в темата, и спрете да съдите хората заради шибаните зодии.
JuStElly
09-15-2012, 01:01
Не знам колко си интелигентна,но се изказваш като 12 годишна пикла.Нищо лично,просто мисля,че на 19 години трябва вече да си се научила да говориш по - нормално и интелигентно дори... както и да е. Проблемът ти е,че страдаш от липса на самочувствие,защото твоето дори не е ниско,твоето изобщо го няма.Щом е си щастлива с един човек,не можеш просто да си с него,защото те е страх,че никой друг няма да те приеме такава каквато си.Щом той го е направил,ще се намерят и други.
SisiStrange
09-15-2012, 06:50
^ Не се обиждай, ама много бъркаш. Точно jghgh е в пъти по-интелигентна от сума хора в тоя форум. Преди да се пробваш да направиш някой брутално неверен анализ, прочети повече от 1 пост на човека.
абе, тя е фенка на Бийбър, разбира ги нещата момичето;
форумна защита! тенк ю, гайс!
аз вЕрно съм си написала темата като простак, но вие ме познавате, и не ми се занимаваше да си формулирам етелегентно темата :д
Niakoitam
09-15-2012, 08:08
^ Не се обиждай, ама много бъркаш. Точно jghgh е в пъти по-интелигентна от сума хора в тоя форум. Преди да се пробваш да направиш някой брутално неверен анализ, прочети повече от 1 пост на човека.
+1
DisappointedDreamer
09-15-2012, 10:16
Абсолютно точно.
Да, наистина се е оплела в своите драми, но това което каза за нея е пълна глупост.
JuStElly, правиш ми ужасно лошо впечатление тия дни. Какво означава да говори "по-нормално и интелигентно"? Да използва по-сложни думи и термини, които да объркат 15 годишния ти мозък? Говориш клиширано, говориш глупости. Прочети какви ги пишеш, преди да постваш.