Влез

View Full Version : fake земетресениЯ

ROFLWTF
09-04-2012, 20:50
.... не знам как да започна. Нали помните онова голямото земетресение на 23 май ли беше, не помня точно датата. Та, доколкото знам, преживях леко земетресението, след 2 нощи почнах да спя полунормално и т.н.
Казвам полунормално, защшото едва ли не всеки път като си легна, усещам земетресение в смисъл леглото да се тресе леко. И то не само у нас, и при баба ми, и при леля ми всеки път като си легна се хващам за главата и си викам, боже пак ли се почва. След няколко минути сякаш се осъзнавам и то спира... а аз буквално го усещам... някакво зловещо е... а аз нямам никаква травма от тогава, нито нищо... просто сякаш съм станала свръхчувствителна... Снощи поне 15 мин си мислех, че има земетресение и наистина, беше толкова реално и сутринта питах майка ми дали го е усетила и тя каза, че е нямало никакво. Дъ фък, на никого не го желая това да се случва, толкова е гадно.

Другото, което е дето ме стряска, че понякога като си спя тялото ми прави някакви как да ги нарека несъзнателни движения... миналата седмица както си спях изведнъж крака ми се вдигна във въздуха и псле падна върху другия ми крак и така се събудих. Или пък ръката ми да е близо до ръба на леглото и като почна да заспивам ръката ми се отпуска и пада от ръба, а успоредно с това сънувам как падам в голяма черна дупка. Смисъл пак е някво странно, другото е, че понякога ,не точно, излизам от тялото си и се гледам отстрани. Разликата при мен, е че не го правя през нощта, ами през деня... и не знам, някакво шибано гадно е... а пък аз каквато съм параноичка...
Даже не знам защо ви го написах, просто исках да споделя с някого... чеееееееееее :X
По принцип е много яко всичкото това за мен, ама ако се повтарят някои неща доста често си е направо дъ фък.

DennisCobain
09-04-2012, 21:02
Това за сънуването, че падаш в черна дупка и на мен ми се е случвало много пъти, разликата е обаче, че аз падам от небостъргачи. :D

BrainlessROCKBABY
09-04-2012, 21:21
оф, с тея земетресения...
както ми каза Викторио - пожелавам още едно, по-силно земетресение, та поне тея жалки хора да имат за кво да се оплакват

ROFLWTF
09-04-2012, 21:22
ма аз не се оплаквам... просто искам да знам какво ми става и дали само на мен ми се случва, да не би да съм шибаната the chosen one ... |(

kitty02
09-05-2012, 19:05
Това за сънуването, че падаш в черна дупка и на мен ми се е случвало много пъти, разликата е обаче, че аз падам от небостъргачи. :D
Аз пък от стълби 8-)

bloodyF
09-05-2012, 19:13

аз от скали, нормално е
наплашила си се просто, подсъзнателно, отиди да ти леят куршум?

SisiStrange
09-06-2012, 07:06
И аз се бях стреснала 1-2 седмици след това земетресение и ми трепереха мартинките. :D Спокойно, мина доста време от тогава. А това с неволните движения на тялото ти, докато спиш, е повече от нормално и супер много хора го имат. На мен понякога ми се свива коляното така.

canopy_
09-06-2012, 08:27
Абе, прави ми впечатление, че това се случва при доста от хората, постоянно да си въобразяваме, че зеямта се люлее. Ако си принципно страхлив човек, особен чувстваш страх от природни бедствия всичко тези емоции се засилват. Първоначалната уплаха може би също е определяща. Аз лично се бях стреснала много и няколко вечери ме хващаше трудно сънят.

Всичко си е на психическа основа. Когато ти мине през главата 'земетресение' се опитай да си кажеш 'не, глупости си мисля', успокоявай се сама или намери с някой да поговориш и да ти окаже подкрепа с думи, защото наистина е доста стресиращо постоянно да си мислиш, че се случват отново и отново трусове.

xoxi
09-06-2012, 09:37
отиди да ти леят куршум

Това + поговори с психолог.
Тези нервни тикове по време на сън според мен са на някакво подсъзнателно ниво.
Нормално е човек да сънува, че пада и да се стряска в съня си. Аз най-често сънувам, че падам в дупка/шахта/от облегалката на дивана... Но не ми се е случвало до сега да ми се вдигат краката по време на сън. :D
Теб явно наистина те е изплашило земетресението, щом продължаваш да си въобразяваш, че има такова. За това както казахме, трябва да ти се лее куршум, казват, че помагало.

JonkataK
09-07-2012, 01:58
аз от скали, нормално е
наплашила си се просто, подсъзнателно, отиди да ти леят куршум?

и аз от скалички падам винаги (sun) и винаги се гледам отстрани и виждам скалите като на няква анимация да минават нагоре. демек аз да минавам надолу

Amore-Mio*
09-07-2012, 11:33
Напълно нормално е всичкото това. Само последното не успях да разбера - как така си гледаш тялото отстрани?

Иначе просто си се стреснала подсъзнателно от това земетресения.
Падането по време на заспиване и аз го имам, и всеки път подскачам.

ROFLWTF
09-10-2012, 09:39
Само последното не успях да разбера - как така си гледаш тялото отстрани?

Еми, как да го обясня, сякаш излизам от тялото си и се отдалечавам малко, обръщам се и се гледам. Но и въпреки това се чувствам, сякаш съм си в тялото все още. :D:D

autumn_eyes
09-10-2012, 10:26
И аз бях така след земетресението. Като си лягах вечер, ако не можех да заспя ми се струваше, че почва да се люлее блока и цялата се стягах. Даже сега, вечер, като падат камъчета между двата блока (което преди не ми правеше впечатление) изтръпвам. Котката също е станала параноичка и веднага се крие като чуе въпросните камъчета, а преди не й пукаше. Падането от високо е нещо, което се случва на всеки човек. Аз сънувам, че падам в някаква пропаст. Докато спим и най-вече като сънуваме, мърдаме. Нормално е крайниците да се местят :) когато спим леко го усещаме и може да се събудим, но не се безпокой- никой не спи в една поза- ако искаш гледай майка ти, баща ти или пък домашен любимец,докато спят и сънуват (забавно си е). Споко- просто това земетресение те е наплашило доста.

phoeniX_boy_BG
09-10-2012, 18:14
Аз пък от стълби 8-)

А аз падам в дерета :)

gugenceto2
09-11-2012, 07:00
Аз пък падам по стълбите. Не се шегувам отвратително е. След това се събуждам :X Баси