View Full Version : Клиторен/вагинален оргазъм
Искам да попитам каква е разликата между клиторния и вагиналния огразъм.
merie_cherie
09-04-2012, 22:37
доста добър въпрос ?!
Psyko Nuts
09-04-2012, 22:39
http://lmgtfy.com/?q=%D0%9A%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0+%D0%B5+%D1%80%D0 %B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D0% BC%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D1%83+%D0%BA%D0%BB%D0%B8%D1%8 2%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D0%B8+%D0%B2%D0%B 0%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%8F+ %D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%8A%D0%BC%3F
MarkKnight
09-04-2012, 22:46
Вагинален оргазъм
Той бива изпитван от повечето жени при вагинален секс. Не изисква допълнително влагане на ласкова сила в момента на половото сношение. Това всъщност е оргазмът, който мъжете знаят, че съществува в една жена и смятат. Силата и продължителността на даденото удоволствие зависи от начина по който се влага пениса, или вибратора /фалоимитатора/ във влагалището на жената, неговият размер, дебелина, начин на движение. Дори при неголям по размери пенис, ако фрикциите са достатъчно чести, и целият пенис е въведен във влагалището, то оргазмът е много по-мощен, отколкото при по-големият член, който стърчи частично отвън. В случая значение има и факта, че част от мъжкото тяло при по-малкия член е допряно плътно до жената, което допълнително стимулира кръвообращението и реакцията на нервните клетки в гениталната област. Не на последно място, по-малкият пенис има способност да се допира до различни части от влагалището, докато при по-големият, обикновено той е насочен напред и трудно настрани.
Клиторен оргазъм
Този оргазъм настъпва при топлинно и механично въздействие върху клитора. Клиторът може да бъде стимулиран както отвън, така и вътрешно, в самото начало от горната част на влагалището и неговото предверие. Клиторът има възможност да изпада в ерекция и да увеличава размерите си до няколко пъти.
Аз да не отварям нова ТЕМА: Изпитвали ли сте двата вида едновременно и ако да - по -различно ли е?
DragonLady
09-05-2012, 00:53
Аз да не отварям нова ТЕМА: Изпитвали ли сте двата вида едновременно и ако да - по -различно ли е?
Да, изпитвала съм и клиторен и вагинален едновременно. Като цяло чувството и удоволствието са в пъти по-силни отколкото ако е само един от двата вида оргазми.
Оргазмът е един, защото g точката е продължение на клитора. Чела съм книги за тантра и сме пробвали някои масажи - двете неща са свързани, просто вътрешното стимулиране води до по-силен оргазъм..
Оргазмът е един, защото g точката е продължение на клитора. Чела съм книги за тантра и сме пробвали някои масажи - двете неща са свързани, просто вътрешното стимулиране води до по-силен оргазъм..
Не съм съгласна с теб. Изпитвала съм и двата едновременно и по отделно, а при вагинален без стимулация на клитора не се изпитва и клиторен така че....... Понякога вагиналния е по- силен, понякога клиторния. Зависи и няма как ние да ти кажем каква е разликата. като ти дойде времето сама ще разбереш.
Disasterpiece
09-18-2012, 19:07
За мен специално клиторният е по-силен
BrokenInnocence
09-18-2012, 19:24
Изпитвала съм ги едновременно и чувството, много ясно, е невероятно. Иначе по отделно... при мен поне вагиналният е по-... интензивен някакси и по-дълъг, а клиторния е по-кратък, но по-силен.
SisiStrange
09-18-2012, 20:24
O, да, неземно е. Най-любимо ми е, когато стане едновременно.
Ами.. хората са ти го казали по-нагоре,с две думи,разликата е ОГРОМНА.
Не съм съгласна с теб. Изпитвала съм и двата едновременно и по отделно, а при вагинален без стимулация на клитора не се изпитва и клиторен така че....... Понякога вагиналния е по- силен, понякога клиторния. Зависи и няма как ние да ти кажем каква е разликата. като ти дойде времето сама ще разбереш.
Знам какво имаш предвид, но оргазмът е един просто нервните снопчета са от различен вид и затова се усеща като двоен оргазъм.
П.П.: Разбрала съм го отдавна да ти кажа.. ;))
Много се радвам за теб тогава , защото щастливките, които наистина знаят щое то оргазъм са наистина малко ( или поне тези, които са изпитвали повече от един).