Влез

View Full Version : маска от хума

vesela_c
09-06-2012, 11:58
Здравейте,в интернет чета че маската от хума се препоръчва за мазна кожа с пъпки-е да но моята кожа не е мазна а нормална но с пъпки-дали ще има същото действие и дали ще ми изсуши кожата като моята е нормална-нито мазна нито суха-и дали може да се приготвя с мед,колко може да се съхранява и къде?
цитирано от Wikipedia "Тя може да се намери в различни цветове — бяла (още: каолин), светло сива, зеленикава, розова, синя, жълта. Различните цветове се дължат на различни минерали, които се съдържат в нея" -какъв цвят е препоръчително да се взима или като в аптеките кажеш че искаш Хума ще ти дадът определен

vesela_c
09-06-2012, 12:36
1.суп.лъж.мед(по възможност истински медlachen)
1.суп.лъж хума...зелена,жълта,бяла..ка вато и да е,хумата е вълшебна!
1.ч.лъж.канела и сока от половин лимон.Седи се 20 минути и се отмива с хладка вода.
Ефекта е наистина WOW!Адски съм доволна от тази маска и се прави 2 пъти седмично.

някой пробвал ли е тази маска и доволен ли е от нея?

titinkaa
09-06-2012, 13:31
Маска с хума може да си направиш без значение каква ти е кожата,освен ако не е суха,защото ще я пресушиш още и тогава ще трябва да нанасяш хидратиращи кремове.Идеална е за почистване на порите,към хумата може да добавяш кисело мляко,мед, или просто с вода да я забъркаш.После е хубаво като си измиеш лицето да си го намажеш с подхранващ крем,но някакъв по-лек,за да не ти лъщи кожата.

vesela_c
09-06-2012, 14:16
благодаря,но би ли ми препоръчала някой подхранващ и добър крем но не на космическа цена (10,20 лв) :)

MissShine
09-06-2012, 17:41
Моята кожа е смесена и често си правя маски с хума. Слагам хума, кисело мляко, лъжичка пчелен мед и няколко капки розова вода. Кожата се почиства добре и не съм забелязала изсушаване. : )

vesela_c
09-06-2012, 18:08
Моята кожа е смесена и често си правя маски с хума. Слагам хума, кисело мляко, лъжичка пчелен мед и няколко капки розова вода. Кожата се почиства добре и не съм забелязала изсушаване. : )
понеже аз меко казано не понасям мляко и намерих в един фруг форум маска с хума и мед ето рецептата
1.ч.лъж.канела и сока от половин лимон.Седи се 20 минути и се отмива с хладка вода.
Ефекта е наистина WOW!Адски съм доволна от тази маска и се прави 2 пъти седмично.
чудя се дали ще ми изсуши много кожата понеже и моята не е нито мазна нито суха

vesela_c
09-06-2012, 18:09
а след маската с хума трябва ли да се нанася някакъв крем (успокояващ или ддз)

pepa97
09-06-2012, 18:39

някой пробвал ли е тази маска и доволен ли е от нея?

ТОЧНО,само дето не слагам лимон ..

vesela_c
09-06-2012, 18:42
ТОЧНО,само дето не слагам лимон ..
добре ли става и кожата мазна,суха или нормална е

titinkaa
09-06-2012, 18:56
благодаря,но би ли ми препоръчала някой подхранващ и добър крем но не на космическа цена (10,20 лв) :)

Еми точно марка не мога да ти препоръчам,иди в някоя аптека и там ще ти препоръчат,сега на пазара има безброй марки кои от кои по качествени.

pepa97
09-07-2012, 06:40
добре ли става и кожата мазна,суха или нормална е

не бих казала точно мазна ,ама нещо подобно

pepa97
09-07-2012, 06:40

на биодерма-10,00лв

vesela_c
09-07-2012, 10:18
на биодерма-10,00лв
благодаря

strawberry88
09-07-2012, 10:46
Какъв е тоя крем на Биодерма за 10лв.? :shock: