View Full Version : Вярвате ли във връзките от разстояние?..
..Започнах връзка със страхотно момче. В него има нещо специално, което търся от много време, няма да изпадам в подробности, но смело мога да кажа,че съм на път да се влюбя много...
Заедно сме не от много време, но имам чувството,че е от години, на моменти сякаш му чета мислите, както и той моите.. С две думи - идеално е. На 19 години съм, той е на 18. Проблема е ,че той живее в друг град ( който е много далеч от моя ) и скоро ще си отиде. Няма да може да си идва тук ,защото ще е на училище. Общо взето ще се виждаме през някой и друг месец или в най-най-добрият случай - веднъж месечно, така до другата година. Определено не искам нещата да приключат, той също, но самата аз не вярвам много във връзките от разстояние.
Как мислите вие? Имат ли шанс тези връзки?
Нищо не пречи да пробваш, нали ?
Нищо не пречи да пробваш, нали ?
Не. Просто искам да видя мнения. (:
justmee19
09-12-2012, 08:48
Има смисъл във връзките от разстояние и могат да бъдат успешни! Всичко зависи от това,дали наистина чувствата между Вас са истински.И то,ако е така,няма значение,че ще Ви разделя разстояние. Както ти казаха,нищо не пречи да пробваш.Ако не опиташ няма как да разбереш. :)
Amore-Mio*
09-12-2012, 08:54
Вярвам в тях единствено тогава, когато преди това двамата са имали сериозна връзка и по една или друга причина, се е наложило да се разделят за определено време. Иначе - не.
nymphadora
09-12-2012, 08:57
Вярвам в тях единствено тогава, когато преди това двамата са имали сериозна връзка и по една или друга причина, се е наложило да се разделят за определено време. Иначе - не.
+1
иначе е пълна загуба на време.
SonataArctica
09-12-2012, 09:44
Не.
the lil legend
09-12-2012, 10:52
За да запазите връзката си е нужно много любов и доверие. Без доверие няма да стана. Ако наистина се обичате и си вярвате, връзката ви ще оцелее. Пробвай и виж.
TheDevilInMe
09-12-2012, 11:01
Имала съм подобна връзка, изтрая цели 2 години, през които сме имали страшно много хубави моменти, но е адски трудно нещо- много драма, сълзи, сополи... Изисква се огромно доверие, търпение и разбирателство. Не бих повторила отново.
sherbetovolimonche
09-12-2012, 11:06
Зависи само и единствено от хората. За всеки е различно и не мисля, че сайт като този би ти решил проблемите. Важното е как ти чувстваш нещата, това дали вярваш във връзката ви и дали сте достатъчно сериозни. При някой се получава при други не, не се влияй от мненията на които ще попадаш (:
shmatarok
09-12-2012, 11:09
Имала съм такава връзка и ми беше мега гадно. Да, имахме си хубавите моменти като се видим, но през останалото време, когато наистина имаш нужда да го видиш и прегърнеш, него го няма. Ако преди това сте били заедно и нещата са били наистина сериозни, може и да си струва подобно начинание, но в противен случай ми се вижда отчаяна кауза.
urlittlelady
09-12-2012, 12:05
ние сме от почти година заедно и сега той се мести в друг град... сега както съм свикнала постоянно с него мисля, че ще ми е доста трудно, но вярвам в нас и ще преодолея шибаното разстояние.... нищо че още от сега се опитвам да приема това :D оф само мисълта за това ме праща в дупка :lol:
monichkka
09-12-2012, 12:19
Аз също съм с момче , което е много далеч от мен , но наистина вярвам , че ако любовта ви е истинска , нещата рано или късно ще се получат. За такава връзка трябва много търпение,доверие и да знаеш,че имате бъдеще..При тези връзки може би само времето ще покаже .. Да , трудно е , но не е невъзможно .. Опитай ! :)
Не! "Връзка от разстояние" просто няма.Трябва да сте си много близки,за да остане нещо
Както си е казано:
"Очи,които не се виждат,скоро се забравят" ;)
Psyko Nuts
09-12-2012, 12:54
Еха четеш му мислите, а? :O
DragonLady
09-12-2012, 13:13
+1
Щом след тая една година има реален шанс да сте в един град и то в дългосрочен план, има шанс и смисъл за подобна връзка. Иначе ако ще продължава да сте от различни и далечни градове няма смисъл, казвам ти го от опит!!!
PyCoKoCkA93
09-12-2012, 13:30
За мен са загуба на време,още повече,когато са в зародиш.Хората,които вярвят в тях са прекалени мечтатели и твърде далеч от реалисти.Но в твоя случай виждам МЪНИЧКА искриЦА надежда,АКО след тази една година има шанс да бъдете заедно ФИЗИЧЕСКИ.Иначе няма смисъл.И,естествено,не очаквай чудеса през този период,защото може и не всичко да завърши с Happy End...
ПС:изразявам се максимално точно,кратко и ясно.Ако толкова държиш,мога да ти изредя купища причини и ЛИЧЕН ОПИТ,които да потвърждават тезата ми.Но мисля,че и само тя е достатъчна...
lamer4e7o
09-12-2012, 13:31
Подкрепям PyCoKoCkA. ;p
urlittlelady
09-12-2012, 13:38
не убивайте надеждите на момичето... и моите :lol:
DragonLady
09-12-2012, 14:15
Не ги убиваме, просто и казваме истината за да и спестим поне малко болка и ядове. Не се ли очертава след време да са от един град няма смисъл от подобна връзка.
PyCoKoCkA93
09-12-2012, 14:19
Лейди,струва ми се,че май бъркаш реалността със самозаблудата...
Както казах, ако нещата не приключат през тази една (учебна) година , той ще дойде да живее тук, за да се виждаме. По принцип и аз съм на мнение ,че ако е серозно и се наложи за известно време да се разделят двама души е по-поносимо от това от самото начало да е така. Обаче не мисля ,че имам друг избор освен да опитам...
Интересно ми е да видя мнения на хора, които са го преживели - как е потръгнало, получило ли се е и т.н. Разбира се ,че няма да си реша проблема с темата , но малко съвети и опит на никого не пречат,нали?
Благодаря на тези, кото се отзовават. :)
urlittlelady
09-12-2012, 14:49
принципно съм мечтателка и доста от нещата, за които се надявам се случват... а и с приятеля ми много държим един на друг и нямаме намерение да се разделяме...
да, може и да се заблуждавам, но това не ми пречи да се надявам на нещо хубаво... може би сме преживяли прекалено много за да приключим всичко заради едно разстояние...
Wednesday666
09-12-2012, 16:23
Зависи от теб самата - дали ще вярваш или не.
Ако вярваш и си готова да дадеш всичко от себе си - няма да е лесно, но пък може да си заслужава.
Ако не вярваш - значи няма смисъл.
Моето мнение е, че ако ти вярваше нямаше да питаш тук.
Така, че моят съвет е да спреш, преди да си хлътнала вече абсолютно и да продължиш напред.
LeprikonA
09-12-2012, 19:39
Леко ме изненадваш с тази тема. Но няма лошо, можеш да се пробваш и ще разбереш дали е за теб. В началото на всяка връзка го има това "имам чувството, че го познавам от години", което е до някаква степен измамно, защото след време когато опознаеш човека наистина до болка, виждаш нещо по-различно от първоначалното. Или поне аз, айде. Щом е за период от време, който е фиксиран, има шанс да се виждате поне веднъж в месеца, аз чак такъв проблем не виждам. Била съм и по-зле - месеци наред нищо, неограничен период от време на продължение. Просто не очаквай да седи нон-стоп в скайп или на телефона,не се тормози излишно с мисли от рода на "той там какво ли прави, с коя ли е " и животът ще е по-лек. (:
Violenza
09-12-2012, 19:53
Стига да се виждат и на живо - да.
SHPAIdURmeN
09-12-2012, 21:31
Не.
xXxPETYAxXx
09-13-2012, 07:18
Това заглавие го асоциирах с: "Вярвате ли в духове","Вярвате ли в съществуването на извънземни"... :D
Във връзките от разстояние вярвам само тогава, когато преди това са били сериозни и се е наложило да се разделят и то за ясно определен период от време!
Налагало ми се е приятелят ми да е в чужбина за няколко месеца, но сме издържали(но все пак освен доверие, се изисква и да свикнеш, че когато ще имаш нужда от него,него ще го няма). А твоя ще учи, ще има ваканции, ще можете да се виждате от време на време, а защо не и ТИ да пътуваш до неговия град?! Но пък сте в началото на връзката си и не знам, колко го желаете и двамата.
Всичко си е до хора,характер и нерви.Понякога тези връзки са доста издръжливи,доста по сплотяващи също.А след като видиш любимия човек,вълнението е по-голямо след дълга раздяла.Но наистина понякога ,когато не можеш да го видиш в моменти в които имаш най-много нужда от него е тежко.Имала съм такава връзка,мога да твърдя ,че е била най-хубава,дълга и смислената,която съм имала до сега.Стига да имаш безусловно доверие на човекът до теб и непрестанна комуникация,но не казвам да се задушавате един друг.
Вярвам,но такава връзка приключва както всяка една друга.
Леко ме изненадваш с тази тема.
Защо? :O :D
В началото на всяка връзка го има това "имам чувството, че го познавам от години"
Не точно. Случаят е малко по-особен, това ,че не го "обличам" в подробности не означава,че не го чувствам. :)
донякъде вярвам :о
аз няма да предам никога плюшените меченца и розовите облаци <3333
пп. прочетох само заглавието.
наложила съм си от доста време да съм по-лаконична така или иначе :>
ShtrudeL
09-14-2012, 13:08
Неверници черногледи.
Не вярвам...не съществува за мене връзка, ако не се виждат поне веднъж в седмицата хората...реално, ако очаквате наистина след година да сте заедно, по-добре не се обвързвайте един с друг строго...виждайте се, когато можете, чувайте се...оставете го като флирт, докато нямате условията да прерастне в нормална връзка...така е по-добре, отколкото безкрайните телефонни/ скайп разговори, обяснения кой къде е бил, ревности и караници...защото това май съсипва накрая всичките връзки от разстояние - загуба на интерес или загуба на доверие....
ZaHaRnA_bLizAlKa
09-14-2012, 16:59
Според зависи..Имах такава и естествено трябваше да приключи още при първата раздяла.
Ноо имах надежда,че нещата ще се оправят..
С една дума ''връзките от разстояние'' не са за всеки/а и зависи от партньора!
Incadeptus
09-14-2012, 17:14
Ние не сме с черниочи бе мила Щруди.А извънземните и духовете си съществуват ко толкова ;д тва е нормално,и да вярвам понякога ако абе трябва да се виждат от време на време.
+1
sis_mario
09-15-2012, 20:09
ПИШИ НА КИРИЛИЦА.
ShtrudeL
R.o.s.i.t.z.z.a
09-15-2012, 21:29
Далече от очите - далече от сърцето
Аз съм на това мнение и съм се убеждавала многократно, че е така, но ако любовта ви е наистина силна може и да успеете да я запазите. Успех :*
Отговор като ''не'' и ''да'' на този въпрос не може да има. :-x При всеки човек е индивидуално, разбира се. Какво значи ''не''? :? При нас не се е получило, та и при вас няма... е, това е изключително лекомислен отговор, дами! /извинявам се за обръщението, но доколкото чета, само дами виждам... :mrgreen: /
Щом и двамата не искате да приключвате-просто недейте. ;-) Трудно ще е, да, но ако успеете без забежки, драми и пр., това ще е една желязна връзка. :)
Ние приключихме всичко с края на лятото. И двамата не искаме да се нараняваме, да се лъжем, именно защото се познаваме и знаем, че това ще стане. Беше красиво като мираж, но не всеки би издържал на това (http://www.youtube.com/watch?v=DTVJH1l-mio)...
Честно казано, не харесвам такива връзки понеже не знаеш другия човек какво прави, дали те лъже или дали не ти изневерява, просто тези връзки осен страдание нищо не носят...
LeprikonA
09-16-2012, 10:26
^ Че ти и иначе не знаеш. Може да са от един град и единия да мисли, че другия си е в тях, а той да е на майната си и да се чука с друг/друга. Не става въпрос за това. Става въпрос, че вижданията са редки, по-трудно е като не участваш в живота на другия активно, а само пасивно. Т.е не си там точно в трудния момент, когато просто имаш нужда от морална подкрепа и прегръдка, примерно, защото този момент може да се случи когато и да е, а вие не можете да се видите когато и да е. По телефон/скайп просто не е същото. Все нещо е, да, но не е същото.
Изнедваш ме, Азория, защото те имам за доста зрял човек принципно, и още те имам за такъв де, а питаш за връзка от разстояние. Не знам, предполагам, че може да се получи, имайки впредвид ситуацията. Дано да се получи (:.
А за чувството за познанството от години - при мен все се е оказвало по-встрани от колкото съм си мислела. Съжалявам, ако съм поставила знаменател, просто това е мнението ми.
Имала съм подобна връзка, изтрая цели 2 години, през които сме имали страшно много хубави моменти, но е адски трудно нещо- много драма, сълзи, сополи... Изисква се огромно доверие, търпение и разбирателство. Не бих повторила отново.
Същото и при мен. Моя съвет е първо да помислиш дали той го заслужава и ако според теб е така, поговори с него. Виж и неговото мнение. Една връзка от разстояние може да бъде успешна, а самото разстояние дори може да ви сближи. Всичко зависи от вас - дали ще си имате доверие и дали ще бъдете честни един с друг. :)
make_me_love_you
09-16-2012, 11:37
Аз лично имах такава връзка, която продължи 2 години. Мога да кажа, че със сигурност е възможна такава връзка, стига да е желана от двете страни и нещата да са истински. На мен това ми беше първата истинска любов..
Трябва обаче да си помислиш много добре, защото ще е доооста трудно, а повярвай ми от личен опит ти казвам след като се влюбиш става още по-сложно. Както всяка връзка ревността е сериозен фактор, но тук ако я има нещата са много трудни, защото все пак няма да се виждате всеки ден. Ние бяхме разделени от 300 км. , но въпреки това успявахме по някакъв начин да се справим..до един момент.
Стана доста дългичко, ама се опитах да кажа, че е много трудно, но не невъзможно. Все пак вие си преценяте дали ще си струват всичките мъки :)
Аз лично не бих преминала през всичко това отново.
LeprikonA , благодаря за хубавата оценка, но не е невъзможно да си зрял и малко романтичен човек едновременно. :) Случи ми се да имам чувства към човек,който живее далеч от мен и няма как да върна времето. Питам за "връзките от разстояние" ,защото ми е любопитно да видя различни гледни точки. Разказах си накратко историята, за да не е просто безсмислено зададен въпрос в раздела. Както обаче казах - не бих позволила мненията реално да повлиаят на решението ми. :)
Все пак ще опитам, защото най-сетне ми се случи нещо хубаво и не мисля да се откажа заради някакви си километри. Ако те все пак са спобни да ни разделят поне после няма да ме е яд на себе си ,че не съм опитала и ще знам,че няма за какво да съжалявам.
Благодаря на всички за отговорите и съветите. Темата може да бъде заключена. :)