View Full Version : Как да превъзмогнем бившата
Отдавна не съм се сблъсквал с горепосочения проблем. Днес обаче прочетох една статия (http://www.otkacheno.info/5535/Tuguvash-po-bivsheto-si-gadzhe%3F-Nanesi-se-na-tavana-i!.html), която от една страна ме пръсна със степента на откаченост на някои хора, но от друга ме накара да се замисля... има ли "рецепта" за преодоляване на дълга връзка.
krasiveli
09-13-2012, 14:48
Казват, че старата любов се забравя с нова.
Amore-Mio*
09-13-2012, 15:48
Не.
Просто времето лекува и няма някакъв лек, за преодоляване на една дълга и сериозна връзка, която е била пълна с любов и щастие. Случват се такива неща, живота е гаден и ни поднася лимони - но когато живота ти поднесе лимони, направи си лимонада.
anonymous708973
09-13-2012, 16:52
И са прави.
С известни условия, разбира се.
Послепис: Форумна среща в Пловдив! (http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/530861-%D0%A4%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B4%D0%B8%D0%B2%D1%87%D 0%B0%D0%BD%D0%B8?p=10403996#post10403996)
Няма такова нещо като "рецепта".Все едно да има рецепта да се влюбиш в някой.
Лек е единствено времето.
Не знам доколко времето лекува. Някои просто забравят, а други дори и това не успяват, както пича, дето се е нанесъл на тавана :D
dimitar_ak
09-14-2012, 05:31
Богат социален живот и забавления, за да не оставаш сам с мислите си и да се тормозиш. А докато нямаш нова връзка, може да си потърсиш и другарче за секс.
SHPAIdURmeN
09-14-2012, 12:45
Избери си : Нова любов (ефективно) или времето да те излекува (БАВНО, но ефективно също), но смятам че не е много сигнрно, че времето може да те "излекува" понеже ако постояно си мислиш за дадения човек, чакаи си да те излекува :D
1. Секс с много курви
2. Секс с още повече курви
3. Купони
anonymous708973
09-14-2012, 14:14
1. Секс с много курви
2. Секс с още повече курви
3. Купони
Тамън ми се издигнеш в очите и с ей такъв пост падаш обратно от много високо.
julietka
09-14-2012, 14:25
Всичко е въпрос на желание..Излизай с приятели гледай да не оставаш сам и да нямаш време да мислиш за това,разсейвай се това е моя съвет :)
Еми ако си повтаряш постоянно "не мога" и етц няма да успееш.НЕ можеш да забравиш някой,който е бил част от живота ти.Но да-можеш да го превъзмогнеш.Намираш своя начин и така :3 Едни преодоляват с нова връзка други-изливат сълзите си и такам -.-
Ако не си готов/а да се впуснеш в нова връзка,единствено времето ще помогне.Няма как да се лъжем,но хубава връзка в която е нямало препирни,караници и етц,в която си обичал и си бил обичан ,а това се е усещало от километри.Трудно се превъзмогва.(поне при мен е така ).
Тамън ми се издигнеш в очите и с ей такъв пост падаш обратно от много високо.
Това значи, че все още не си научила достатъчно за мен
То какво да научи човек за теб. Че не си нищо особено, освен правещ се на супер остроумен, жесток човек.
Казвам го на база много твои мнения :>
Иначе... време, нова любов, работа, работа, работа. Човек наистина трябва да е винаги зает с нещо. Иначе самосъжаления,простотии...
Засегнах се :razz:
За да не е спам, спортът е добра идея, освен всичко друго.
anonymous708973
09-15-2012, 11:44
Това значи, че все още не си научила достатъчно за мен
Нямам и желание, благодаря.
Богат социален живот и забавления, за да не оставаш сам с мислите си и да се тормозиш. А докато нямаш нова връзка, може да си потърсиш и другарче за секс.
:smt023
От до съм съгласна. Това е и моята ''рецепта''.
Светът не е свършил, мамата му стара... :D Пък и съм на мнение, че всеки нов е по-добър от предния, докато най-накрая не се появи съвършеният. :smt111
Моя позната се изолира от заобикалящия я свят и погуби половин година от живота си, докато страдаше по бившия... #-o
Трябва просто време..
Богиня, всеки изживява нещата различно. Последното ти изречение е твърде неуместно.
Иначе с останалото съм съгласна - не е добре да се затваряш в себе си.
Търси си хоби, занимания, нови познанства и т.н. :)
Трябва просто време..
Богиня, всеки изживява нещата различно. Последното ти изречение е твърде неуместно.
Иначе с останалото съм съгласна - не е добре да се затваряш в себе си.
Търси си хоби, занимания, нови познанства и т.н. :)
Защо тогава защитаваш моята теза? :?
DragonLady
09-16-2012, 13:34
Вярно на 100% И аз не можех да забравя бившият си и дори след края между нас го обичах още, но когато срещтнах настоящият ми приятел за около 1-2 седмици забравих всякакви чувства към въпросният бивш.
Защо тогава защитаваш моята теза? :?
Не съм ти защитила последното изречение. :)
Не съм казала, че е добре да страдаш по някого месеци наред. Просто понякога то е по-силно от теб и преминаваш през различни фази. Всички на теория знаем как трябва да бъде, но не винаги се получава. Когато срещнеш голямата, истинската, разтърсващата любов и след като преобърне целия ти свят, тя те напусне - осъзнаваш, че си останал с нищото. Е тази любов много трудно се преживява. Хобитата, излизането с приятели и новите познанства са само, за да те държат зает. За да нямаш време да си сам със себе си и да страдаш. В такъв момент ставаш слаб, крехък и си сам, дори когато си заобиколен от хора. Не знам дали ти не си срещнала тази любов или просто си била силна и си се съвзела бързо (ако е второто те поздравявам). Коментарът ми не беше с цел заяждане. :)
Коментарът ми не беше с цел заяждане.
Моят също. ;)
soinlove
09-17-2012, 07:51
Аз това с преживяването на бившите така и не научих как става.. Тука пишете, че някакво момиче страдали по бившия си 6 месеца.. ми аз оплаквах бившия 2 години- цифром и словом... Така че явно при всеки е различно.Аз не мога да давам съвети, правя си само запис за темата, защото вече 6-ти месец измъчвания, агонии и тн ...Всички казват времето лекува- аз не си падам по клишетата, така че не е избор..Много купони- наживяла съм се, не ми е до купони.С друга любов- винаги изпадам в сравнения.Така, че ви слушам с пълна душа , уши и сърце :D
УжасТ! :D Когато се разделих с приятеля си, бях решила да пострадам 1-2 дни, ама ме поканиха на РД и плановете ми се провалиха... :D
Какво ги оплаквате толкова?! Съжалявам, но никога няма да го разбера... :?
anonymous708973
09-17-2012, 09:45
Какво ги оплаквате толкова?! Съжалявам, но никога няма да го разбера... :?
Ако връзките ти са такива, в които основната ви дейност заедно е ходенето на кафе, нормално да не разбираш.
Моята формула е намиране на нова тръпка. Несъзнателно ми се получава обаче, никога не съм търсила умишлено.
С първия ми бивш се разделихме негласно ... доста тъп начин, така и не се видяхме да си поговорим. Вече излизах с друго момче и бях щастлива, когато нещо почти незначително за бившия ме изкара от равновесие, извади всички емоции наяве. С глас съм ревала тогава... като малко дете.
psychopath
09-18-2012, 01:44
Нови хора, нови неща... запълване на времето с най-разнообразни дейности (работа, приятели, купони и т.н)
Най-общо... не ми се обяснява за себе си. : )