Влез

View Full Version : ескапел?

julietka
09-15-2012, 09:42
Имам въпрос..хапчето "Ескапел" вредно ли е и също така дали помага.Ако знаете нещо за него кажете, ще съм много благодарна :)

SuNsEt
09-15-2012, 10:10
http://apteka.framar.bg/30003049/%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D0%B5%D0%BB-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-1-5-%D0%BC%D0%B3-1 Примерно.

marilyn
09-15-2012, 10:13
Дали е вредно- да вредно е, това е хормонална бомба.
Дали помага- помага.

ALetterFromTheSky
09-15-2012, 10:16
Хахаха.... :(
Да, помага, но не 100%, зависи от времето, за което ще го вземеш. Около 85% надеждност, въпреки че не искам да те заблудя с некви цифри(ппросто спомени)
И да, вредно е, после кой знае колко време ще ти се регулира месечния цикъл. И не го вземайте като бонбон ей така , за всеки случай...

julietka
09-15-2012, 10:16
Дали е вредно- да вредно е, това е хормонална бомба.
Дали помага- помага.
А знаеш ли каква е вредата от хапчето и благодаря ти за мнението :)

julietka
09-15-2012, 10:18
Хахаха.... :(
Да, помага, но не 100%, зависи от времето, за което ще го вземеш. Около 85% надеждност, въпреки че не искам да те заблудя с некви цифри(ппросто спомени)
И да, вредно е, после кой знае колко време ще ти се регулира месечния цикъл. И не го вземайте като бонбон ей така , за всеки случай...

значи вреди на цикъла благодаря ти :)

ALetterFromTheSky
09-15-2012, 10:18
Каква ли-ами освен объркване на цикъла и още няколко , друго надали има... момиче, за първи път ли чуваш за Ескапел?
Едит-общо-взето, да , надявам се не питаш, защото имаш нужда.

julietka
09-15-2012, 10:22
Каква ли-ами освен объркване на цикъла и още няколко , друго надали има... момиче, за първи път ли чуваш за Ескапел?
Едит-общо-взето, да , надявам се не питаш, защото имаш нужда.

Не чувам за първи път, но никога не съм се интересува по подробно,а на една приятелка наскоро и се наложи да използва хапчето и за това започнах да се интересувам

SuNsEt
09-15-2012, 11:00
Ами има едно нещо,нарича се Google . Използвай го ... Не си първата,която задава такива въпроси,че да не можеш да намериш това,което те интересува в различни сайтове.

granger
09-15-2012, 11:58
Освен да предотврати нежелана бременност,няма с какво да "помогне". Ще ти размеси цикъла и няма да знаеш кога ще ти дойде,колко ще продължи и тн.

xXxPETYAxXx
09-15-2012, 19:07
Не ми се е налагало да го ползвам, но скоро разбрах, че една моя позната го е ползвала преди повече от година. Като я питах, не е ли имало странични ефекти, каза че не е. Не и се е разместил цикъла, не и се е случило нещо друго странно, така че това с разместването на цикъла явно НЕ се получава при всяка.

DragonLady
09-15-2012, 20:23
Не ми се е налагало да го ползвам, но скоро разбрах, че една моя позната го е ползвала преди повече от година. Като я питах, не е ли имало странични ефекти, каза че не е. Не и се е разместил цикъла, не и се е случило нещо друго странно, така че това с разместването на цикъла явно НЕ се получава при всяка.

И на мен ми се беше наложи един път да го пия, и не съм имала никакви странични действия или разместване на цикъла, и след приема на ескапела си идва на деня когато трябва. Една приятелка също го беше пила, и при нея нито странични ефекти, нито разместване на цикъла.
Та не при всички има странични ефекти, но не се пие за цяло и нещяло, само когато е наистина наложително!!! Все пак това си е хормонална бомба.

LDR
09-16-2012, 11:10
И на мен ми се беше наложи един път да го пия, и не съм имала никакви странични действия или разместване на цикъла, и след приема на ескапела си идва на деня когато трябва. Една приятелка също го беше пила, и при нея нито странични ефекти, нито разместване на цикъла.
Та не при всички има странични ефекти, но не се пие за цяло и нещяло, само когато е наистина наложително!!! Все пак това си е хормонална бомба.

Тъкмо се зачудих аз ли съм единствената, при която е нямало странични ефекти и какво за Бога не ми е в ред... :D Но както казаха по-горе, Ескапел не е бонбонче... Пие се САМО, ако наистина има възможност да забременееш. :)

Disasterpiece
09-16-2012, 11:15
Ами пила съм го веднъж и всичко ми се обърна наопаки. Пих го един час след спукването на презерватива. Шест дни по-късно ми дойде.

Amore-Mio*
09-16-2012, 14:55
Възможно е да има странични ефекти - в листовката си ги пише.

Приема се до 3 дена от рисковия полов акт.

PyCoKoCkA93
09-16-2012, 23:41

Аз съм същата засега.В смисъл не го пия редовно,де :D Но никога нищо не ми е ставало,даже ми е регулирало цикъла. :) Явно при всеки различно действа.