View Full Version : "Обичам"
MasterOfPumpkins
09-15-2012, 19:15
Когато кажеш на някого "обичам те" има няколко сценария:
- да знаеш, че е така, защото така го чувстваш и това всъщност да е истината;
- да знаеш, че не е така, но да излъжеш въпросният друг човек поради някаква причина и все пак съзнателно;
- да си мислиш, че обичаш, но всъщност да е нещо по-низше, по-плътско, по-егоистично;
Искам да ви питам дали според вас има разлика в смисъла, който влагат момичетата и , респективно, момчетата; кой от половете използва повече въпросните думички и кой от тях е искрен; не твърдя, че има точна закономерност, но ще се радвам, ако споделите наблюдения.
DisappointedDreamer
09-15-2012, 19:44
Всеки индивид е различен. Не можеш да кажеш, че мъжете казват обичам те, наистина мислейки го, докато жените изричат същите думички, лъжейки ги.
Anichkaxxwee
09-15-2012, 23:17
При всеки е различно
DragonLady
09-15-2012, 23:18
Половете нямат значение тук, всичко опира до човека без значение мъж или жена.
И в друга тема писах-пред момче още не съм изричала тези така красиви слова, именно защото трябва:
...да знаеш, че е така, защото така го чувстваш и това всъщност да е истината;...
...Искам да ви питам дали според вас има разлика в смисъла, който влагат момичетата и , респективно, момчетата; кой от половете използва повече въпросните думички и кой от тях е искрен; не твърдя, че има точна закономерност, но ще се радвам, ако споделите наблюдения.
Има. Мъжете /истинските; тук не говоря за момченцата/ са по-искрени. На тях като цяло им е по-трудно да си изразяват чувствата. :-)
Жените я употребяваме по-често. Това е факт! ;-)
SonataArctica
09-16-2012, 10:00
Знаеш ли кое е искрено? Ооообичам да пуща, да пия и да ям! ;Всичко останало е лъжа
Пола няма значение, тук зависи от човека. Но е най-хубаво да изчакаш докато не го почувстваш и след това да го кажеш. Ако не го чувстваш - не го казвай. Това са твърде силни думи.
Wednesday666
09-16-2012, 11:57
В случая половете нямат никакво значение. Зависи от нагласата на хората. Ако е чисто сексуално - може да е от 2-рия и 3-тия вид, които си описал. Ако е уж по-сериозна връзка, пак може да е всеки един от трите описани.
Няма как човек да е сигурен в казаното от другата страна. Смисъл такъв кой от трите описани от теб варианта, са подбудите за казаното. Но в крайна сметка - човек ако не рискува, за какво живее :).
Amore-Mio*
09-16-2012, 17:00
Половата дискриминация е напълно излишна.
Всичко си е до човек, не до пол. Който го чувства, изрича. Поне аз влагам чувства в тия думи.
valdesbg
09-16-2012, 17:33
Ми ако има още сценарии?
Инак.. темата вече се е превърнала "За всеки е индивидуално" и "Пола няма значение, важното е да го чувстваш". Не че не е така, ама е клиширано и нищо конструктивно не се казва. Същото като небето е синьо.
Момчетата влагат смисъла "искам да гледаме в една посока и да вървим заедно" докато момичетата влагат "искам да си до мен и да ме подкрепяш".
Тва което ти си изброил хич не е изчерпателно. Инак.. за лъжеобичането.. в повечето случаи се получава че си мислиш че обичаш, но всъщност е нещо друго. Процента при клатещите се гениталии е по малък.
Не спада до пола,но сякаш в днешно време момчетата повече използват тази дума,за да привлекат дадено момиче,което има чувства към тях,но от друга страна наистина,напълно индивидуално е.
Казвала съм "обичам те" само на 2 момчета,като това с 1-вия беше детска любов,така или иначе не успяхме да бъдем заедно,а тичах цели 3 години подир него :D Вторият човек е сегашният ми приятел и това вече е истинско.
Godzilla
09-20-2012, 07:33
Много хора използват думата обичам като нещо, което аз наричам "кръпка за връзката". Това създава фалшива любов и привързаност.
Нещата не вървят както ни се иска - "Обичам те".
Минава еуфорията и "Обичам те" става рутина, но нещата продължават да не вървят - общ домашен любимец.
И това минава - заживяват заедно
Когато се изчерпат всичките кръпки, връзката просто пропада и след първоначалния шок от раздялата, хората поглеждат назад и виждат, че връзката не е била нещо, което си е заслужавало да се кърпи толкова пъти.
TrueStory
09-20-2012, 13:22
Мен ако питаш тия 2 думи са напълно излишни и в никакъв случай не трябва да им се вярва сляпо. Изобщо не мога да разбера що им е на хората да ги употребяват по 16 пъти на ден....а в същото време с действията си да показват друго (както се получава в много случаи). То в един момент си става като навик....никакво чувство не влагаш, просто си знаеш,че днес трябва да го изречеш от 3 до 5 пъти примерно. Пълна тъпотия е това
ShtrudeL
09-20-2012, 15:29
Когато кажеш на някого "обичам те" има няколко сценария:
- Обичам те.
Аз го употребявам само в чист вид, или когато съм ентусиазирана/радостна, като във втория случай не е по-малко искрено, а по-скоро импулсно и крещящо: 'Благодаря ти, че те има!'..