PDA

View Full Version : Едвам издържам.

Sosoo
09-18-2012, 20:02
Здравейте ! За първи път пиша тема в сайта, и може би затова се чувствам леко неудобно. Проблемите ми са повече от един ,а искам повече мнения ,затова ще напиша съкратената версия. Да започвам с гаджето невротик, който иска да е с мен постоянно . Да, в това няма нищо лошо ,но 7-8 часа да ме мъкне с него , като почти през цялото време се занимава с някакви други неща, а не с мен, не ми допада особено. Заедно сме вече почти 11 месеца. От началото до сега той се опитва да ме манипулира по всякакви начини и си мисли , че аз не мога да му откажа или да му се опълча, а единствената причина да не го правя е че не искам пак да се започват тъпите и банални спорове , след които той отново ще се мисли за прав. Сега започнахме училище няма как да сме заедно по цял ден. Проблемът е че след училище той си има ангажименти и може да се виждаме само по-късно вечерта, а нашите не ме пускат. Не мога да ги убеждавам и не искам да се карам с тях. А когато му кажа че няма да се видим започва със споровете и така нататък. Обичам го много, но имам чувството, че ако пак ме издразни ще кажа неща , за които после ще съжалявам. Въпросите ми са 2 . Как да убедя по-лесно родителите ми да ме пускат вечерта (не мога да им казвам къде и с кого съм) ? И как да му намекна (подчертавам намекна) ,че ако продължава така ще ме изгуби?

paradosou
09-18-2012, 20:44
Приятелят ти е класически мухльо. Обсебващ е, прави някакви жалки опити за манипулация, твърдоглав е и вечно държи на своето, дори да не е прав, пък всички тия неща в комплект натрапчиво говорят за липса на сиво. Можеш да си намериш в пъти по-свястно момче, но първо ти самата трябва да понаучиш някои неща за връзките и вчастност за качествените такива. ; Р
За вечерния час определено може да се постигне някакъв компромис, обаче трябва да знаеш как да си играеш картите. Говори нормално с вашите по въпроса, драматизирането и мрънкането само биха прецакали всичко, насаждай им доверие към себе си, помагай им дори повече, ама се постарай да не изглежда като подкупване :Д (важно е и да не го възприемаш така!), но им дай да разберат, че в едни хармонични отношения участват и двете страни.

fenkaaa
09-18-2012, 20:48
1.На колко си години и той на колко е?
2.Защо не можеш да кажеш на вашите,че си с него,все пак сте заедно почти година?

След като отговориш на тези въпроси,бих си извадила някакъв извод от цялата работа :)

Sosoo
09-18-2012, 20:51
Забравих да кажа. Аз съм на 15 (почти 16) ,а той на 18. И не мога да им кажа, защото те са твърдо против връзката ни и стане ли дума за него просто спират да говорят с мен . Той е и причината да не ме пускат.

fenkaaa
09-18-2012, 20:57
Това е лошо,защо толкова не го харесват,няма ли възможност да промениш това по някакъв начин? Ти казваш,че през деня приятеля ти има ангажименти,т.е на работа ли ходи или просто нещо друго? Ако не ходи на работа,предполагам понякога може да отлага "въпросните" ангажименти.До колко часа те пускат навън?

marilyn
09-18-2012, 21:21
Как си го търпяла тоя 11 месеца?!

Azoria
09-18-2012, 21:37
Кажи на приятеля си това,което пишеш тук. Не мисля, че има по-лесен и сигурен начин от истината. Или ще те разбере или не,както и ако увърташ, само че малко по-сигурно. :)

ccdesigns
09-18-2012, 21:59
Meне да ме мъкне неква килфа по 8 часа на ден с нея без даже да ми обръща внимание, да съм я пребил 15 пъти първата седмица.

Amore-Mio*
09-19-2012, 06:48
Кажи му нещата в прав текст, за да ги проумее. Да, няма лошо да сте непрекъснато заедно, но щом на теб не ги харесва - говориш с него. Кажи му, отстоявай мнението си - спорове и караници ги има във всяка една връзка, ти няма как да направиш така, че при вас да няма. От едно нищо, той може да направи проблем и да се скарате.

Относно родителите: ако имаш някоя твоя приятелка, която ще е съгласна да те изкарва от вас - излез с нея, и после се вижте за малко с твоя. Можеш да им кажеш, че ще си пред блока или не знам, ти си ги познаваш.

bilqnavod
09-19-2012, 08:08
На твое място не бих търпяла. Отношенията ви не са нормални. Щом родителите ти не те пускат, значи има защо.

balu4ka
09-20-2012, 14:11
Предполагам,че вашите се опитват да те предпазят,а и може би има защо с оглед на проблмите,които имаш с него.Мисля,че трябва да поговориш с него,за това което сподели с нас.Ако е разбран и те обича ще те разбере,нека и двамата имате малко време и за себе си.Не знам как си търпяла това поведение от негова страна цели 11 месеца?!
Поговори и с вашите ,ако мислиш ,че си струва.Нека стигнете до консенсус,нека и твоят ти влезе в положението ,не е малък на 18 е .