View Full Version : Какво целите с това?
Въпроса е предимно отправен към момичетата/жените в този форум, но пък ако и момчетата/мъжете са реагирали по този начин някога в живота си може да споделят защо го правят и са го правили.Понеже интернет и Facebook са заели голяма част от нашето ежедневие та този въпрос е свързан с тях. Коментирате нещо на някой и забелязвате как нещата,в които пишете постепенно сякаш изчезват.Или пък забелязвате че даденият човек ви отговаря,но след много малко изтрива мнението си или пък отговаря все едно вие не сте писали, но по някое време мнението пак изчезва. Питате го защо се получа,дали сте неприятен/а с нещо и ако иска да не пишете. Човека отсреща не ви отговаря нищо,но започва да не трие нещата че и даже да отговаря на коментарите ви понякога. В другият вариант пък просто в коментарите на трети човек подмятате че сте видяли даденият човек като сте сигурен че той ще го види със сигурност вмъквайки мнението му в коментара и че мнението е изчезнало, след което човека освен че започва да пише коментари даже ви и отговаря за известно време и даже харесва коментари.Според вас на какво се дължи това и ако вие сте го правили защо е било. От неудобство,недостъпност,да покажете че нищо не ви притеснява или пък поради някакви други причини.Споделете вашето мнение по въпроса.
Въпроса се отнася не за един човек, а за ралични личности свързани по един или друг начин или пък изобщо нямащи нищо общо помежду си. Накратко. Защо сякаш даденият човек се крие от другият почти моментно триейки си даденото мнение,сякаш не иска изобщо да им се засичат коментарите или сякаш е разколебан ,но когато той потвърди че го е забелязал започва да пише сякаш просто така случайно се е случило? С триенето на цели публикации въпроса е същият?
Идея си нямам за какво говориш.
Съветът ми е - излез от фб.
Когато комуникираш с хората лице в лице, няма как да ти "изтрият" мнението.
Мнението ми по въпроса ти (?) е, че не трябва да се впрягаш толкова кой какво си бил постнал във фб, кой кога ти бил отговарял на съобщенията, кой и защо ти харесва коментарите.
Съвсем се забравихте.
Нещо много си се филмирал с тоя фб. И се научи къде се слагат запетайки.
nepowtorima
09-19-2012, 11:32
Уау.. почнах да чета до 3-4 изречение и просто спрях.
Нищо, ама нищичко не ти разбрах.
Опитваш се да зададеш по някакъв твой начин интелигентен въпрос, но не ти се получава.
Просто престани да се впрягаш за ФБ и не им пиши на тези хора тогава..
Според мен става въпрос за бъг във facebook. Имаше по едно време такива случаи - пиша нещо някъде, виждам го че излиза, и когато презаредя страницата вече го няма (появява се малко по-късно).
Но ако някой пише и преднамерено изтрива каквото е написал, значи това си е някакъв негов маниер, не иска да оставя следи. Причини - всякакви.
Е точно възможните причини са ми интересни.
valdesbg
09-19-2012, 13:55
Съвсем честно.. нищичко не ти разбирам. Пробвай да напишеш няколко (3-5) кратки изречения с ясни подлог, сказуемо и смисъл, ок?
Ъхх баш нарочно си е... щом не е въпрос за 1 публикация, а повече има нещо гнило... Може би този човек не иска да останеш с лошо впечатление от него, но не иска другите да знаят, че общувате помежду си?! Поне аз така си го обяснявам.. може и да греша, разбира се. Аз на твое място ако забелязвам такива неща изобщо не бих се занимавала..
БожиятАгнец
09-19-2012, 16:30
Ми, има един фейсбук и там трият твато, майка, едни хора. Хората са изроди, щото има едно ФЕЙСБУК и там таковато пишеш човекът и той фесбукът трие. Щото, бате, тоя пише една публикация и трие пет съобщение. Сещаш се, майка, хероинът си влиза в сила и фейсбукът те усеща, щото той е набъбнал във вените ти заедно с фейсбук. И аз му пиша също неприятен/а ли съм и той спира да влиза в замунда и почва да плете чорапи.
И Бил Гейтс вика, че пише една публикация пък произвежда Уиндолс 8, е така, във фейсбук, майка.
И аз му пиша и той си трие публикацията.
Що хората праят така, бе? :(
КВО ЦЕЛИТЕ, БЕ, САТАНИ КОМПЛЕКСИРАНИ?
Добре ще дада 2-3 примера за да стане по ясно за какво говоря.Веднъж забелязах че една съученичка ме е премахнала от приятелите си. Пратих и пак покана и ЛС, в което и писах че съм им я пратил,но ако иска може и да не я приема и не знам защо ме е премахнала. Тя каза че било без да иска и я прие. След това забелязах че пак ме е премахнала. Този път се направих че не съм забелязал. След известно време тя ми беше пратила покана за приятелство,която приех и от тогава не ме е махала.
Друг пример за две много близки приятелки.С едната сме се засичали няколко пъти и даже ми се струваше че ме харесва. С другата сме се виждали веднъж и дума не сме си казвали.Сега са в чужбина и двете за няколко месеца на първи етап. Та тази дето съм се виждал веднъж с нея ми прие поканата след известно чудене.Тя няма как да не знае за онова. Но забелязах че често като пиша коментари или не отговаря или изтрива публикацията.Завързахме разговор а ask.fm първо като анонимен и после като открит. Веднъж я питах защо го прави и ако не иска да пиша да ми каже на ЛС.Не ми отговори,но после освен че си оставяше всичко даже и ми отговаряше. Приятелката и пък отказва и отказва да ме добави, а веднъж като я питах наживо защо не иска каза че влизала много рядко,което не е така.Профила и е блокиран отвсякъде за достъп. Наскоро приятелката и беше постнала едно клипче с нея и двамата се разкоментирахме.Аз забелязах как постна нещо след моя коментар отправено към приятелката и след това го изтри,но споменах в тази публикация пред приятелката за онзи изтритият коментар. След малко се включи и тя на два пъти и даже ми отговори и ми хареса бъзикчйският коментар отправен към нея. Пък някои ги изкарват двете много палави. Това са само последните два примера.Иначе на много хора съм попадал дето те добавят, а когато им постнеш нещо все едно те няма или пък правят подобни истории.
БожиятАгнец
09-19-2012, 17:03
Бе, и аз бих си те махнала от фейсбука, ако имах такъв. :lol:
Предлагам, ТИ да влизаш по-рядко. Звучиш, като някой много див и асоциален сталкър.
ShtrudeL
09-19-2012, 17:06
нищо не разбрах
чеСно
Явно си от хората, които не разбират от намек.
Досаждаш им, затова го правят.
Добре прави втората като не ти приема приятелството.
Баси зарибените хора, значи...
Amore-Mio*
09-19-2012, 18:16
Спри с тоя фейсбук и излез навън.
xXxPETYAxXx
09-19-2012, 18:23
Олеле...само като чета ми става ясно, че си ФБ-маняк! Тях никой не ги харесва!
SHPAIdURmeN
09-19-2012, 20:29
!? О.о О.О о.О :D
HollyGolightly
09-19-2012, 23:52
Това което разбрах от всичко написано от теб до тук, е че си страшно мнителен и постоянно висиш във facebook и следиш кой какво пише , отговаря и кого добавя като приятел. Излез малко и се разходи, има живот и извън интернет пространството.
И да, разбира се, че щом питаш някой защо ти трие коментарите или защо не ти отговарят , те поне за известно време биха спряли и биха ти обърнали малко внимание.