PDA

View Full Version : Каква е разликата между симпатичен и хубав???

NIKZnikz
09-21-2012, 13:47
Каква е разликата между симпатичен и хубав???

notlike
09-21-2012, 17:10
7 милиарда мнения, братле. Според мен обаче "симпатичен" може да наречеш и някой приятел, който не блести с красота. Хубав си означава това, което е... ;)

SisiStrange
09-21-2012, 18:01
Същото, което означават за вас "симпатична" и "хубава". :-P

DarkTemplar
09-21-2012, 18:05
Зависи кой ти го казва. В повечето случаи "симпатичен е" означава "приятна компания е, но не ме привлича особено", а "хубав е/много е хубав" говори за по-сериозно привличане. Пак казвам, зависи най-вече от човека, който го използва.

alphonsee
09-21-2012, 18:07
Хубава е превъзходна степен на симпатична, поне за мен :)

YouRmoUtHmyHome
09-21-2012, 18:53
Симпатичен - Ставаш, имаш чувство за хумор, удохотворен си, ще те запозная с някоя приятелка.

Хубав - http://www.youtube.com/watch?v=6FEDrU85FLE
Come my lady, come come my lady you're my butterfly, sugar baby, come my lady you're my pretty baby ill make your legs shake you make me go crazy

marilyn
09-21-2012, 19:34
Симпатичен за мен е чаровен, с приятна външност, приятна компания.
Хубав вече е нещо по-тясно свързано с външността, красив.

anabel_lee
09-21-2012, 19:44
Аз го виждам по обратния начин. Бих казала за някой, че е хубав, ако той наистина е добре изглеждащ, красив, но дотам. Симпатичен - може да не е толкова голям красавец, но ме привлича.

bilqnavod
09-21-2012, 20:33
Не са равнопоставени понятията. Симпатичният човек може и въобще да не е хубав, а хубавия да не е симпатичен. Има хора, които са хубави, но не са очарователни и нещо им липсва, за да се каже че са симпатични. И обратно са симпатичните... :)

Fucking_perfect
09-21-2012, 20:42

И аз така мисля ;)

PullMeCloser
09-21-2012, 20:45
За мен 'симпатични' хора са тези, с които ми е готино да общувам, привлича ме, но по-скоро приятелски. За 'хубав' мисля, че е ясно- тук по-скоро става въпрос само са външен вид.

aks13v
09-21-2012, 22:21
Ако момиче ти каже "Симпатичен си ми !" ... има предвид, че си грозен и не те харесва, но просто иска да си "останете приятели"

Мисля, че ти отговорих на "истинския" ти въпрос.

fenkaaa
09-23-2012, 22:58

Споделям мнението.

Chacho
09-23-2012, 23:03
И двете понятия са субективни, но симпатичен е доста повече, изразява твоето лично отношение. Хубав е определение, в което не са намесени чувствата ти.

Blab
09-24-2012, 06:15
И двете понятия са субективни, но симпатичен е доста повече, изразява твоето лично отношение. Хубав е определение, в което не са намесени чувствата ти.
)

DarkTemplar
09-24-2012, 06:22
http://www.youtube.com/watch?v=6FEDrU85FLE
Come my lady, come come my lady you're my butterfly, sugar baby, come my lady you're my pretty baby ill make your legs shake you make me go crazy
Любимо парче и група. ;)

И кой е хубавия за теб - Shifty или Bret, или замисъла на песента? 8-)

Amore-Mio*
09-24-2012, 09:20

Споделям мнението.

DesireToFire
09-24-2012, 14:14
Това!

Dagichka
09-24-2012, 15:20
за мен симпатични са супер много хора, стига да не са адски негативни, намусени и злобни, защото им личи и ги прави грозни. симпатични са ми дори дефектите в хората, например на един приятел кривия нос, който той адски мрази, за мен това му е чара и много му се радвам ^^
за хубави хора.. точно двама-трима за мен са такива по моите представи - лице, коса, тяло и тн.

пAteNцЕ
09-25-2012, 07:17
Според мене зависи от гледната точка на оценяващия и отношенията му с тебе :D естествено, ако е пристрастен , ще каже че си хубав,независимо че си само симпатичен.Ако пък е безпристрастен и каже че си хубав,значи реално си. Звучи като обяснение на теория :D

Charismatica
09-26-2012, 11:01
Може някой да е хубав, но да ти е антипатичен, да не ти е приятно да си около него , да те отблъсква с нещо, а може някой да е грозен, но да ти е кеф да си около него - това е симпатичен :)