View Full Version : Гел лак
sopphieeeee
09-23-2012, 12:11
Здравейте, искам да попитам дали има някой, който да си е слагал гел лак и да каже някакви отзиви, да изясни точно какво представлява, как става цялата процедура и т.н и т.н абе общо взето всичко и дали мога да си закупя сама такъв гел лак и да си го слагам сама или трябва да при маникюрист. И другото, което исках да питам е за добро козметично студио или по-скоро добра маникюристка в Плевен, където цените да не са високи.
Glam0rous
09-23-2012, 20:49
Аз си слагам.
По принцип супер много ми харесва много добре седи - прави ноктите по дебели и устойчиви, не се бели, не се губи блясъка на лака. Носила съм един гел-лак по 3 седмици нагоре и е изглеждал като в деня в който е сложен - идеален блясък и цвят, само ноктите ми отдолу са пораснали. Не се чудиш да се лакираш през ден, дали ще се получи, дали няма да си замажеш лака някъде - абе, спокойствие! А и ако си като мен с по-гадни нокти, които се чупят това е добър начин да пораснат. В един момент за около два месеца носене на гел-лак ми бяха станали невероятно дълги, постоянно ги подкъсявах и нищо, че в момента съм си с обикновен лак нямам проблеми с белене и чупене. Може би времето в което са стояли на спокойствие под лака е помогнало да израсте здрава плочка.
Иначе сама вкъщи не можеш да си го правиш, освен ако не си купиш лакове, инструменти, обезмаслител и лампа. След като ти оформи ноктите маникюристката ти слага специална основа за гел-лак. Пече се. После ти слага 2 слоя от самия лак, които също се пекат, ако искаш някакви декорации се правят и отгоре се слага топ лак за гел, който също се пече. Самите лакове, топ-лака и основата са по 60 лева (ако не ме лъже паметта от това, което тя ми каза). Свалянето на лака е доста бавно - завиват се ноктите в някакъв спец. лакочистител и седят така 30-40 минути, докато лака падне.
Моя съвет е за всичко това да си ходиш на маникюрист. Погледнато реално е веднъж в месеца, но си е удоволствие да се погрижат за теб, да ти оформи професионалист маникюра, декорациите, които може да ти направи. И после си ходиш с идеални нокти.
sopphieeeee
09-24-2012, 11:47
А поддръжката колко струва по-евтина ли е от слагането понеже аз питах една маникюристка и тя каза, че поддръжката също е 25лева колкото е и слагането ?
Glam0rous
09-24-2012, 14:27
Виж сега, при гел-лак поддръжка няма. Просто ти го слагат и го свалят после целия като най-обикновен лак и ти слагат новия. Затова и цената е еднаква. Поддръжка има при удължаването с гел, но това не е гел-лака за който питаш ти.
sopphieeeee
09-25-2012, 17:17
аха ясно и моята маникюристка така ми беше казала, но се зачудих понеже една приятелка пък ми каза, че поддръжката била 10 лева и за това питам мерси за отделеното внимание :)
tara1991
02-22-2013, 22:35
Може и у вас да си го правиш.Според мен инвестицията си заслужаваше.Миналото лято си купих комплект на Bluesky shellac от една промоция в grabo.bg за 45 лева лака,топа и база.После си взех и лампа за 49 лева. За под 100 лева може да си купиш каквото ти трябва за начало. Не стана от първия път перфектно лакирането,но лесно се научаваш.Сега имам 5-6 цвята и отдавна ми се изплати инвестицията
Martinaaaaaa
02-23-2013, 20:36
кое препоръчвате момичета ноктопластика или гел лак?
marin4itu
02-24-2013, 16:00
Определено гел лак.
pifiella
02-24-2013, 19:48
Аз съм вече 3-та седмица с тюркоазен гел лак и още изглежда добре.
Не ви ли изтощава ноктите прекалено много?
tara1991
02-24-2013, 21:43
Само гел лак,това е новото в маникюра.Слагам си 2 пъти в месеца гел лак. Благодарение на него ноктите ми са дълги както никога досега. Свалянето става са 10-15 минути. За половин година не съм забелязала някакви проблеми или изтощаване на ноктите. Много зависи какъв гел лак си слагате и как го сваляте.Този който аз ползвам,пада с надраскване с пилата и после киснене в ацетон за 10 минути.Остатука,който не е паднал сам се сваля най-лесно с металния избутвач.Но обезателно никакво стържене с пилата до нокътя.Има гел лакове,които нямат сваляне с нищо,дори и със специалните течности дето уж били за свалянето им
Martinaaaaaa
02-25-2013, 08:02
я дайте малко повече подробности за този гел лак,че вече сериозно обмислям да си сложа това чудо вместо нокнопластика.И бях чела за някакъв "гелиш",каква е разликата или е едно и също.. изобщо не съм наясно с тези маникюрски истории :Д
tara1991
02-25-2013, 20:49
Аз ползвам Bluesky.Лесно се нанася и лесно го свалям,а и имат много цветове. Gelish е по труден за махане после,иначе е добър също
zelenoo4enceto
05-01-2013, 13:32
Наистина много ми издържа този лак,близо 2 седмици бях с "мляко с мента" на същата фирма и само ноктите ми израснаха,но никакви проблеми,каквито с предишните лакирания съм имала . Скоро пак ще ходя на маникюр и ще искам да ме направят с някой от другите им цветове
tara1991
05-12-2013, 01:03
Ако маникюристката ти има неоновите цветове на bluesky,пробвай този http://www.nail-bg.com/shop/51/desc/bluesky-neon-12
Страхотен е цвета. Разгледах каталога от линка и си харесах един друг http://www.nail-bg.com/shop/20/desc/bluesky-classic-521 Ама не ми се купува лак, ще потърся някой салон,който го има и ще се похваля после как е
zelenoo4enceto
05-31-2013, 14:33
Няма точно този цвят,но в момента съм с някакъв подобен и отгоре ми сложи светещ в тъмното лак за ефект
tara1991
06-01-2013, 11:27
А такъв гел лак виждали ли сте http://www.youtube.com/watch?v=4KzkwSaJgOI
Видях го,ама в кой салон имат точно тоя лак?
tara1991
06-23-2013, 22:17
Не знам. А ето с какво съм от днес http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=viu1372025127p.jpg Това е цвят А74
Супер е,ама от къде ги намираш тия цветове??? В салоните имат по 5-6 цвята,а за такива яки цветове не са и чували.Имат само някакви като за баба ми
tara1991
06-24-2013, 17:24
Знам бееее,затова сама се правя.Купувам си лакчетата и готово. Тия на блускай имат всякакви цветове,но ги няма във всички салони
И аз съм с гел лак, много ми харесва. Не трепериш къде ще се обели и т.н. Стои много красиво и леко бляскаво, особено на френски маникюр. Не бих се занимавала у дома да си правя. В салона съм готова за 45 -50 мин.
tara1991
07-02-2013, 18:28
Това е бъдещето.Беше ми писнало да се лакирам през ден и пак нещо да не е както трябва. Сега през 2 седмици да се лакирам,пак съм с перфектен маникюр
zelenoo4enceto
02-10-2014, 15:03
Купих си комплект гел лакове,топ и база на Bluesky и миналата седмица се лакирах.Имам още два цвята и нямам търпение да пробвам и тях. Накиснах ги в ацетон за сваляне и падна повечето от лака,но има още остатъци и с дървена клечка не мога да ги махна. Трябва ли ми нещо по здраво или с пилата да го почистя или още да го кисна???
tara1991
02-10-2014, 23:02
Използвай метален избутвач за кожички да махнеш остатъците,с лопатката му.После с пилата почистваш,ако има нещо грапаво и готово
Прочети това за сваляне на гел лакове.Много добре е обяснено как се сваля гел лак,точно на блускай и за проблеми при свалянето.
http://bluesky.bg/forum/2-2-1
zelenoo4enceto
02-11-2014, 16:14
Мерсиии.Още вчера се справих с проблема.Малко повече киснене им трябваше.Ацетон от същия сайт ли ползвате?
tara1991
02-11-2014, 17:52
Да бе,по литър е шишето.Само да пише че е за нокти и че е чист ацетон.Този от железарията не става,може да не е чист.
antoanetta
07-27-2015, 12:38
До сега ходех на маникюр в салон и резултата е страшен.Лакираха ме с shellac,че уж бил най качествен.Повече от седмица не ми е издържал на ноктите.Освен това навсякъде пише че по салоните всичкия shellac бил евтина имитация,защото оригинала бил безумно скъп,некачествен като издържливост и никой не го купувал.Ще си дам почивка след морето и после искам да си взема някакви лакчета и сама да се пробвам.Според вас заслужава ли си да похарча 150-200 лева в името на това
marrinka
07-30-2015, 14:59
И на моите нокти shellac-a издържаше много малко и не си заслужава парите.Трябва да издържи поне 10 дена за да има смисъл цената от 32лв за маникюр,а той на петия ден започва да се бели.Сега ме лакират с gelish или bluesky и съм по доволна.На bluesky имат страхотни нови неони.Искаш сама да се лакираш??? Ако можеш да се лакираш като професионалист в салона,опитай се
Имам страшен проблем с ноктите. Ходих да ме лакират в салон в Студентски град. Видях че ме лакират с някаква имитация на шилак,в червени шишета с надпис SA отпред,но ме излъгаха че било хубаво и повярвах. Като се прибрах какви сърбежи и обриви получих не мога да ви опиша. Няма да описвам съм го сваляла с обикновен лакочистител и с пилата цяла вечер. Сега мина седмица и раните се оправят,но виждам че няколко от ноктите ми са пожълтели.Направо са като изгорени. Четох че имало опасни имитации при шилака и май не съм единствената пострадала от това. Салона се казва Виктория,не ходете там и видите ли червени шилак шишета в някой друг салон,не давайте да ви докоснат ноктите с тази гадост
KityCity
12-09-2015, 11:31
Ти си намерила къде да отидеш на маникюр!!! Тия ако могат с лакчета от китайския за по левче ще те намажат. И аз чух от други които са точно в студентския и ходеха там на маникюр че с нещо гадно почнали да работят и на някаква и текло гной из под ноктите цяла седмица.По скапан салон,по некадърни маникюристки и по опасни лакове от техните сигурно никъде няма. Има и други копелета като тях точно в Студентския град. В друг форум една ревеше от салон Женско Царство,лакирали я с някакво черно ръбато шише на което пише YАNAIL или нещо подобно. Правят уж шеллак с боклуци за по левче от китайския и направо са и изгорили ноктите и кожата около тях на момичето.Някаква ужасна алергия направила и ония в салона нагло и казали че е нещо нормално от тоя лак да развиват алергии хората,но продължавали да лакират клиентките си с него,щото иначе не бил опасен!!!
lori4ka_ani
12-12-2015, 18:56
аз си слагах гел лак два пъти,като наблюденията ми са че колкото й да е хубаво и удобно ,не си струва.Ноктите ми се чупеха и бяха меки,всеки различен.Реших да ги оставя да почиват.Всяка вечер ги мажа с бадемово масло и съм изключително доволна .
KityCity
12-16-2015, 10:02
Ако си с гел,няма как да ги мажеш с маслото.На мен не ми се чупят ноктите,даже са станали по твърди,но това май е от топенето в ацетон при свалянето.Самия лак не знам дали някак им е повлиял,а ходя само с гел лак повече от година и на 15-20 дни го сменям
sisinkatya
06-15-2016, 09:22
Колко време ви издържа гел лака,ако сами сте се лакирали?
Galiadalia
06-17-2016, 12:13
10-15 дни,ако се изтрая толкова време с един лак или не счупя някой нокът.Веднъж цял месец издържа.Все пак да отбележа че се изграждам с течен гел за изграждане и после слагам гел лака,така е много по здраво