Влез

View Full Version : Да остана ли приятел с нея?

afafafafa
09-23-2012, 20:39
Здрасти! Има едно момиче, с което сме приятели и аз съм и най-близкият по нейни думи, споделя неща с мен, за които не говори с никой друг. Влюбен съм в нея от доста време и тя знае, ама май почва да ми отминава (а дано). Говорихме преди няколко месеца и ми каза, че и тя започнала да ме обича и да иска нещо повече от приятелство, ама си има приятел от година и половина и тука почва филма. Обичала мен, но обичала и него и не искала да се разделят. Проведохме разговора втори път и ми каза, че ако съм искал сме можели да останем приятели и, че избира него. След това продължихме сякаш не сме провеждали тези разговори, но вече започвам да се изпълвам с гняв все повече и повече, че съм пренебрегван, но когато прекратя контакт с нея за 2-3 седмици, месец, не издържам и я търся отново. Как би било най-правилно да изляза от ситуацията?

notlike
09-23-2012, 20:44
Три начина има да излезеш като мъж - казваш, така и така, имаш чувства, но не можеш да бъдеш повече нараняван. Излизаш като "примерно момче", после ще я боли, и теб ще те боли, но пък ще продължиш. Вторият начин включва това да кажеш "освен ако не искаш да ме последваш по пътя ми", което си е чист намек. Третият е да си излезеш като тъп задник - просто почваш нов живот, нови планове, които не я включват. Това е, което мога да ти кажа. Да ти дам посока, в която да се движиш, ще е тъпо, защото това си е твоят живот ;]

embraceme
09-23-2012, 20:46
Първо ти казва че е избрала него, но пък ти е казала че те обича,не те търси .. женска му работа

bilqnavod
09-23-2012, 20:52
По-добре я забрави. Не е удачно да останете приятели. Все пак ти е казала в очите, че избира другия. Може би е искала да е пряма с теб и да не те мотае, но това не означава, че си длъжен да продължиш контакта си нея.
Ако съм на теб не бих се занимавала...

afafafafa
09-23-2012, 21:20
ми, напротив - търси ме. Проблемът е, че съм свикнал толкова много с нея, че ми е доста трудно да си тръгна, а съм опитвал. Наскоро подпийна и ми каза, че била сигурна, че щяла да се омъжи за мен (което не ме трогна особено, след пренебрежението, с което ме дарява), но все пак това беше поводът за втория разговор. Дори ми каза, че в последните месеци, аз съм нещото за което мисли постоянно, което е адски тъпо, щото ме държи като тотална резерва, въпреки че го отрича. Имам и още един проблем. Професията ми е такава, че ме среща с доста момичета, които имат интерес към мен, пък и не изглеждам фатално зле, но все пак не ми се получават нещата. Намирам все някакъв кусур, може би щото подсъзнателно идеализирам оная, а пък с тези, които са ми интересни и ми харесат, се държа като тотален идиот и не ми се получават нещата. Мисля, че в стремежа си да спечеля оная, съм изкривил тотално възприятията си спрямо момичетата и не знам как да започна връзка (която е различна от просто секс). Та... :/ . Като цяло искам да пренасоча вниманието си към някоя, която го заслужава и ми харесва, но все нещо ме спъва.

aks13v
09-23-2012, 22:01
Откажи се от нея и прекъсни всякакъв контакт. Повярвай ми, тва е правилното решение.

sexa_na_kompleksa
09-24-2012, 07:37
Спрете да се виждате и след време ще я забравиш, и ще срещнеш друга.

FuckedUp
09-24-2012, 07:44
Държи те като кошчето за емоционалните й отпадъци. Не знам колко трябва да си наивен като знаеш, че си резерва и няма да се получи нищо. Привързан... living in denial sure is great.

Amore-Mio*
09-24-2012, 07:58
Погледни отстрани на нещата. От една неутрална позиция и сам ще откриеш решението на проблема. Тя е лигла, която си мисли, че света се върти около нея. Ти си влюбен идиот, който го разиграват, но въпреки това продължава да позволява. Вземи се в ръце. Разбирам те, влюбен си, но си имай поне капка гордост и уважение, и спри да й позволява да те разиграва. Прекрати всякакви отношения с нея, глупаво е да се надяваш на нещо, когато ти е казала в прав текст, че избира другия.

JDeel
09-25-2012, 11:57
Третият е да си излезеш като тъп задник - просто почваш нов живот, нови планове, които не я включват.
Това е най-доброто решение винаги. Няма нищо което да прилича на задник, когато започваш нещо ново :)

Погледни отстрани на нещата. От една неутрална позиция и сам ще откриеш решението на проблема. Тя е лигла, която си мисли, че света се върти около нея. Ти си влюбен идиот, който го разиграват, но въпреки това продължава да позволява. Вземи се в ръце. Разбирам те, влюбен си, но си имай поне капка гордост и уважение, и спри да й позволява да те разиграва. Прекрати всякакви отношения с нея, глупаво е да се надяваш на нещо, когато ти е казала в прав текст, че избира другия.
Ти имаш ли предложение как някой може да е влюбен и вътрешно да не е идиот? :D

А Л И С А
09-25-2012, 12:53
Никой незаслужава да бъде просто резерва. Не се занимавай повече с нея. Ще намериш нещо по-добро.

antineutral
09-25-2012, 13:54
Проблемът е, че съм свикнал толкова много с нея, че ми е доста трудно да си тръгна, а съм опитвал.
+1
Наясно си, че няма да се получи между вас, а също и с това, което хората тука написват - да си заминеш че е най-добре. Но все пак искаш да си с нея по някакъв начин, тя също и рано или късно се срещате отново :) Можеш да опиташ следното - помоли я да не се виждате отново, но не си поставяйте срок - кой когато иска да се потърсите - тогава :) Час, ден, месец, година, все тая. Лично ти изчакай ако е възможно повече време(все пак то лекува малко или много), но ако все пак много искаш да си я видиш - обади й се, все сте бели хора и от една среща глава не боли, пък сигурно не боли и от 100 срещи :)

xPafx
09-25-2012, 14:22
На таз булка явно нещо яко ѝ куца.. и тя не знае каква иска.. или може би ммного добре знае.. Според мен те използва като заден вариант, ако случайно скъса с гаджето.. Ама и ти си наивен и ѝ вярваш..

YoUcANNOtiMaGiNe
09-25-2012, 19:05
Само не излизай с тва, че не издържаш без да я потърсиш. Вътре в себе си ти вече знаеш кое е най-правилното и коментарите ти го потвърждават. Не се занимавай повече с нея, виждаш ми се интелигентен човек, така че би трябвало отдавна да си разбрал, че от цялата работа нищо няма да излезе, освен загубата на твоето време и твоите нерви. Знаеш какво трябва да направиш, теглиш ѝ чертата и тва е. Относно идеализирането, познато, но ще мине и тва веднага, след като си я избиеш от главата. Честно казано, разбирам те до голяма степен, затова и ти казвам: няма да е лесно, никой не е казал, че ще бъде, но приемай трудностите като предизвикателство и ще ти излезе някой ден късмета. :)

fucccclammmmmmmmm
09-27-2012, 18:45
може ли едно лично въпросче???? просто те питам,..как се казваш,понеже историята ти е точно като на еди мой приятел ама досущ ......а иначе тя очевидно не знае какво иска, и според мен спри контакти с нея просто това момиче не знае на кой свят е, харесвам те амаискам другия, обичам те ама предпочитам него ЕЕ, извинявай ама тая си търси боя.....

afafafafa
09-27-2012, 19:00
Благодаря ви... изглежда наистина най-добрият вариант е да започна на чисто. Пък и дори да се беше получило с тази сега, то не мисля, че нещата щяха да тръгнат както трябва. Винаги ще си спомням, за това, че не съм бил пръв, тогава, когато е трябвало и съм бил на заден план. Преди, когато се сещах за нея бях готов да и простя всичко, независимо какво, докато сега в съзнанието ми изпъкват предимно моменти, в които съм бил пренебрегван.
Fuclam, предпочитам да остана анонимен, но ако ми кажеш от кой град е момчето, ще ти кажа дали има вероятност да съм аз.