View Full Version : Да го оставя ли ?
Wikzinka
09-25-2012, 20:07
Имам нужда от съвет .... преди 20тина дни се запознах с едно момче и след второто ни виждане решихме да опитаме да сме заедно :) Първата седмица ми звънеше често и се виждахме , когато може , но от една седмица насам се чуваме предимно вечер и той постоянно ми разправя колко зает и уморен бил :( Попринцип наистина вечер е уморен и си ляга рано , но преди една седмица идваше поне да се видим , а сега си измисля оправдания :( Много ми е гадно и реших , че ще говоря с него когато се видим и ако смята да продължава така просто ще го оставя , въпреки че го харесвам много ..... Вие какво мислите: да го оставя ли или да изчакам малко да видя дали ще има някаква промяна ?
paradosou
09-25-2012, 21:09
Говорете, не го поставяй пред свършен факт. Абе... една седмица не е малко, сигурно наистина е зает, ама за толкова време все ще намери начин да си открадне някакви часове, в които да сте заедно.
Едва в началото сте, пък ти вече се чудиш дали да не зарежеш всичко. Доста е показателно тва.
psychopath
09-26-2012, 00:54
според мен го болу к'ура за теб, съжалявам миличка : (
Amore-Mio*
09-26-2012, 05:58
Не бързай. Може наистина да е зает и уморен, че не може да направи така, че да се видите за час - два. Опитай се да го разбереш. Вие сте все още в началото, а ти се чудиш дали да го зарежеш - струва ми се, че и без това няма дасе получи връзката при вас.
DarkTemplar
09-26-2012, 06:00
Ако и в следващите 1-2 седмици продължава с оправданията, му показвай вратата.
xXxPETYAxXx
09-26-2012, 06:36
Идвал е да се видите, но от къде?! Да не сте в различни градове, че е "идвал" при теб?
Щом все пак ти звъни, значи му пука малко поне. Иначе дори нямаше да те търси, а щеше само ти да му се обаждаш.
Изчакай малко още, да видиш до кога няма да има време за теб. Ако продължи в същия дух го остави.
А, защо пък да го оставя?
Той ли трябва да е "движещата сила" във връзката през цялото време? Защо тя не отиде да го види?
Къде е проблема?
xXxPETYAxXx
09-26-2012, 08:15
А, защо пък да го оставя?
Той ли трябва да е "движещата сила" във връзката през цялото време? Защо тя не отиде да го види?
Къде е проблема?
Съгласна съм с това, но от така написаната тема не се разбира много за ситуацията. Просто предполагам, че все пак за да отиде ТЯ при него, трябва той все пак да ИМА ВРЕМЕ или поне да й намекне, че иска да са заедно, а той не го прави(а може би тя не го възприема, не знам), много ми е неизчерпателно написаното всъщност...
Съгласна съм с това, но от така написаната тема не се разбира много за ситуацията. Просто предполагам, че все пак за да отиде ТЯ при него, трябва той все пак да ИМА ВРЕМЕ или поне да й намекне, че иска да са заедно, а той не го прави(а може би тя не го възприема, не знам), много ми е неизчерпателно написаното всъщност...
Аз не говорех конкретно на теб. Питах по-скоро общо.
И дано тя се сети да обясни.
Wikzinka
09-26-2012, 14:21
Той живее близо до мен и аз нямам никакъв проблем да отида да го видя .... проблема е , че се прибира в 8 вечерта , къпе се , яде и в повечето случаи гледа нещо по телевизията за половин час и си ляга да спи. И повечето пъти като се виждаме или излизаме на някъде или остава да спи в нас , но откакто съм на училище не може да остава защото ставам в 6 и трябва да го събудя много рано и няма смисъл и единствено може да остане петък или събота , ако е почивка иначе той ще ме събуди в 7 , за да излезне за работа ....... Може би и аз съм виновна за това , че не иска да идва вече , защото преди идваше да ме види за по 1-2 часа след работа и аз не го пусках да си ходи и той се оплакваше , че на другия ден не може да става или като ми звъннеше по телефона си говорехме по 1 час , но не съм го държала насила - просто си разказвахме разни неща :) От това , което написах току що май осъзнах , че аз съм доста виновна , но не напълно , защото преди 2-3 дни беше почивка и каза , че му било студено и не му се идвало за 1-2 часа само ...... до известна степен го разбирам , но нз държанието му е различно от в началото .... Според вас добра идея ли е да говоря с него и да му кажа как се чувствам или да изчакам и да видя какво ще стане ? :) Цял роман написах :D Надявам се да не съм много досадна :P
bilqnavod
09-26-2012, 14:49
Не, миличка не си досадна. В теб се борят две неща. От една страна искаш да си с него, защото много го харесваш, от друга страна съмнението ти казва, че нещо не е както трябва. Имам житейски опит и мога да ти кажа, че за да се оттърве един мъж от една жена, той започва да си измисля оправдания, че е зает. Естесвено, хора сме, всеки има нужда от лично пространство и време за почивка. Но в повечето случаи, причината е гореопосочената от мене. Съжалявам, има възможност и да греша. Това не ознава, че веднага трябва да се оттеглиш. Имаш два варианта - или да го питаш директно дали иска да е с теб, или да изчакаш известно време. Успех!
^Тук подкрепям!
Според мен тези оправдания те изнервят и будят съмнението в теб,защото още сте в началото и мисля,че доверието ви един в друг не е изградено.Мисля ,че си търси причини ,може и интерес да е загубил.Но аз бих се замислила,дали това не е просто начин да се измъкне,но тактично.Вземи и поговри с него,кажи му как се чувстваш,че усещаш промяна и го попитай дали това се дължи само на умората.Това ще реши нещата.
Щом още в началото се е почнало с тия простотии.. няма смисъл, но избора си е твой ;)
има две възможности:
1. да е поредният тъпак, който не те заслужава
2. да му трябва време да разбере дали наистина те харесва
имам почти същия проблем в момента - все няма време за мен, като се видим в повечето случаи няма как да останем насаме дори не ме прегръща и целува, отначало реших че го е срам пред др-те но май се съмнявам вече че е затова и ми се струва, че харесва една фр с която се събираме .. ако аз го питам дали му се излиза правим уговорка и в последния момент си намира оправдание .. нз как да го питам дали иска да е с мен или харесва въпросното момиче (а тя го харесва) някакви идеи? изобщо има ли шансда продължим да сме заедно как да го питам за тия 2 неща?
DarkTemplar
09-27-2012, 10:49
Директно?
titinkaa
09-27-2012, 12:56
Изчакай малко,не бързай със заключенията.
Щом работи и се пребира уморен,явно наистина му тежи работата и няма време а се видите.Ако смяташ да си с него,по-добре се примири с тази мисъл,че ако сте заедно почти винаги ще е така и рядко ще се виждате,но ако наистина го харесваш и държиш на него,не го оставяй,все пак и той е човек и се изморява,не е машина да огрее навсякъде.