View Full Version : Не знам какво да правя..
hiticappy
09-30-2012, 09:49
Здравейте, хора.. Аз съм момче на 16 от София и имам проблем с гаджето. Тя е с година по-малка от мен и напоследък се държи уникално странно/гадно.. Занимаваме се един с друг от 5-6 месеца. Цяло лято почти бяхме заедно като изключим пътуванията.. всеки ден бяхме по цял ден заедно и не се карахме изобщо.. само си казвахме колко се обичаме и колко държим един на друг.. и така до преди 1 седмица. След като започнахме училище всичко беше нормално, като изключим факта, че вече не се виждахме по толкова време защото сме 2-ра смяна и двамата. И така преди 1 седмица стана една караница.. сдобрихме се след 1 ден но и двамата си казахме, че нещо не си е на мястото.. скарахме се още 3-4 пъти за няколко дни и преди 2-3 дена решихме да скъсаме, защото чашата преля.. вчера си писахме сутринта, тя ми се извини, че се е държала така и я питах искаш ли да сме заедно? при което тя ми отговори - не знам.. аз и казах как така не знаеш и тя - еми имам да уча напоследък и много се разсейвам.. след малко и казах да излезнем и излезнахме.. в началото се държеше много студено, но след това се отпусна и си стана момичето, което беше преди. Вечерта я питах искаш ли да сме заедно, тя пак каза не знам, но след малко говорене каза ДА. Писахме си писахме си, но просто толкова добре я познавам, че дори и писането не и е като преди.. Държеше се последните 1-2 седмици много пренебрежително, не ми обръщаше никакво внимание, пише вече по-съвсем друг начин и не знам къде е проблема - много ме съмнява да е в ученето, но пък съм почти сигурен, че няма и друг, защото ще ми кажат веднага, а и тя също ще ми сподели ако има.. та въпроса ми е какво мислите, какво да направя наистина съм супер объркан?
DisappointedDreamer
09-30-2012, 09:52
Какво да ти кажа - недорасла работа.
Това "не знам" може би е най-обидното нещо, което човек може да ти каже когато го попиташ дали иска да бъде с теб.
Аз бих я скъсала.
paradosou
09-30-2012, 10:11
^Мхм. "Не знам" = "Дай ми време да се почудя и да претегля нещата, пък ти дотогава стой на тръни и ходи по мен."
Друг път. Намери си момиче, с което ще ти е истински добре и няма постоянно да ти се въртят питанки в главата.
NambyPamby
09-30-2012, 10:14
Тъпо ми е да кажа "късай". Безкрайно трудно е да го направиш, когато искаш човека отсреща с цялото си същество.
Но по-трудно е да живееш ден за ден, всеки шибан ден с очаквания, че нещата ще се променят. И да полагаш усилия за връзка, която отдавна си е отишла. Защото връзката е партньорство, двустранно вземане-даване-получаване. А когато само ти даваш, а другия взима на готово без да дава нищо в замяна - ами, не се получава. И не си струва усилията, честно казано. Колкото и хубаво да е било в началото, колкото и хубави спомени да сте имали, те си остават само такива - спомени. Не си заслужава да си губиш ценното време, живеейки с илюзията, че миналото ще се превърне в настояще.
Да не знае какво иска човек - нормално е, всеки си има падения, моменти, в които се чувства объркан, губещ почва под краката си. Но тя знае в случая какво иска и то е, че не иска да бъде с теб. Продължава да те залъгва и да те държи резерва, защото няма нищо друго по-интересно в момента, пък и не знае дали няма да съжалява в бъдеще, ако прекрати отношенията ви.
Не заслужаваш такова отношение. Никой не заслужава. Да се държат с теб като с отрепка, като с някаква стара лампа, която не знаят къде да дянат, която хем не им се хвърля, хем не им влиза в употреба, затова я държат в дъното на някой шкаф...
Спасявай се, докато е време. Докато все още пазиш доброто в себе си и си спомняш само хубавото.
После става грозна история.
hiticappy
09-30-2012, 10:21
Ем тя твърди, че иска да е с мен, но че и е писнало да я мачкат и да плаче, а аз в последно време я карах да плаче доста. Вчера вечера дори започна да ме ревнува, не знам просто ми е трудно да направя каквото и да е в момента..
chushkopek
09-30-2012, 10:27
Какво да ти кажа - недорасла работа.
Това "не знам" може би е най-обидното нещо, което човек може да ти каже когато го попиташ дали иска да бъде с теб.
Аз бих я скъсала.
Кратко, точно и ясно.
paradosou
09-30-2012, 10:36
Слушай Намби, тя ги разбира нещата. Вярно връзките си имат и кофти периоди, когато пейзажът не е розов, появяват се разни проблеми и проблемчета, единият може да се почувства несигурен... в тоя ред на мисли е грешно/егоистично/проява на слабост да се откажеш при първата пречка. Обаче в твоя случай момичето просто си играе с теб. Не нарочно, ама това не променя фактите. Една качествена връзка би трябвало по естествен начин да си върви леко. Спънки и противоречия никога не липсват, но ако се налага да полагате някакви прекалено големи усилия, че да си запазите отношенията... просто е по-добре всеки да си потърси щастието другаде.
Amore-Mio*
09-30-2012, 13:55
Защо не седнеш и помислиш, че наистина може да е заради ученето. Няма нищо лошо, ако е това да - да е образована и грамотна, да може и да знае как да защитава себе си и правата си, и така нататък.
Colouring
09-30-2012, 14:05
^ То няма нищо лошо да е образована и грамотна, ама всички ли такива трябва да са седнали над учебниците и да нямат социални контакти? О.о То си крещи отдалече, че е само оправдание.
Работата е ясна - тя и тя не знае какво иска. Ама ми стана интересно - защо си я карал да плаче? Спестяваш си някои моменти, които със сигурност са важни. Ако си я наранил се е дистанцирала, т.е. може да иска да се "накара" да не е с теб, защото нещо си й направил, но пък има чувства към теб и не знае какво да прави, объркана е.
sexa_na_kompleksa
09-30-2012, 14:18
За какво сте се карали?
hiticappy
09-30-2012, 21:01
Карахме се за глупави неща - ревност, целувки по бузата в училище, когато на единия му липсва внимание от другия и тн. Вече ходим пак и тя каза, че иска да е с мен, днес бяхме заедно и беше прекрасно, но сега каза, че иска да умре и че са и се събрали много неща напоследък (не само с мен)..
Явно не иска да сте заедно, обаче нещо я държи при теб щом рзмисля... Не може да ти го каже направо, защото вижда, че ти е гадно и няма достатъчно смелост. Зарежи я ти.
ама че детинщина....ако наистина искаше да е с тебе щеше да направи всичко възможно.В случая иска да те среже,обаче не й стиска да ти го каже!
hiticappy
10-01-2012, 19:39
такааа.. пак направихме нещо като събиране и преди малко тя ми каза, че иска да се разделим защото не може да плаче повече.. реагирах нормално, казах и че я разбирам, тя се разплака отново по телефона и ми каза че иска да се видим утре.. боже хора пишете не знам какво се случва ;дд тя иска да е с мен, познавам я толкова добре, но в същото време не знам какво я спира оххх ;д
sexa_na_kompleksa
10-02-2012, 07:39
Вие можете ли да издържите 24 часа да сте гаджета?!