View Full Version : Oбъркана....
Ivetooo0
09-30-2012, 17:22
Вече минаха 5 месеца от както имах връзка с едно момче но още не мога да се отърся от него и не спирам да го сънувам и и просто не мога да спра да мисля за него.
Имахме връзка близо 2 месеца и всеки един момент беше прекрасен с него въпреки , че е на 20 години той е висок , красив , възпитан имаше държание на 35 годишен мъж не знам какво да напиша просто ми се върна смисъла на живота докато бях с него когато го запознах с нашите и те го харесаха (сближиха се много с баща ми който е пенсионер и му намери работа в една фирма като нощен охранител на доста висока заплата).
Заради твърдия си характер е много уважаван и има много връзки ,работи в някаква фирма за износ ( не зная каква длъжност но по скоро е доста на високо) -> взема висока заплата.
Всичко рухна докато бяхме в тях поисках да му видя снимките от детството той каза да потърся в секцията а той ще вземе нещо за пиене от кухнята , почнах да търся и открих в първия шкаф някакво папка с завещание от 2010 с данните му че при смърт всичко което получил и притежава остава на някаква ложа (братство) имаше подписи и печат , бях шокирана прибрах бързо папката и седнах , в близките дни аз спрях да му вдигам телефона и му писах смс че сме много различни и не искам да имаме общо просто бях много ядосана и объркана.
Не съм споделила с никой и сега искам малко да ми олекне , дори и не знам в каква секта е член какво е получил какво притежава ...... мисля че решението ми е правилно но сърцето просто не ми дава мира , баща ми още работи на работата която той го уреди и още не са го уволнили това може да значи ,че той може да тай чувствува към мен....... как да постъпя просто не спирам да мисля за него?
Защо си правиш прибързани заключения, когато не всички организации и обединения са секти, ереси и т.н? За 2 месеца не можахте ли да изградите някакво доверие по между си, да го опознаеш какъв е и дали има наклонност към такива неща? По писанията ти имам чувството, че си на не повече от 14-15 и макар че от една страна е правилно човек да си няма работа с такива неща, не трябва да действаш прибързано и да разрушаваш връзка, щом казваш, че толкова мвого го обичаш. Извини му се, ако след 5 месеца не е твърде късно и му обясни какво си видяла. Ако е толкова строго секретно и сектантско, той нямаше да го държи там, където дори ти пожеш да то намериш.
Мисля,че трябваше да поговориш с него,но и връзката ви не е била толкова дълга,че дори да е достатъчна за да го опознаеш.Не ми харесва идеята,че той се е забъркал в тези неща.Ако беше останала с него би могло ,ако хлътнеш толкова по него да те завлече.Мисля,че това са слаби и много лабилни хора,както и маниполативни.Хубавото е ,че си се отдалечила навреме.Поговори и с вашите на тази тема,разкажи им.Ти на колко си ?
Ivetooo0
09-30-2012, 17:48
на 18 съм , говорехме си много на тази тема той каза ,че е християнин , не се разбира с семейството си и живее сам , ако не ме е излъгал брат му е женен но са скарани а родителите му са в чужбина като не поддържа връзка с тях.
Ако съдя по постъпките му по скоро той манипулира хората около себе си ,не знам има ли други отличителни знаци или някакво специфично държание на хора от сектите , не знам как да споделя с майка си тя дори се надява да се съберем отново.
Не разбирам какъв е проблема. Може би това братство значи доста за него може да са му погнали в труден момент и той да иска да има се отблагодари по този начин. Ако се държал хубаво с теб може би това не му вреди ама може и да е някакъв психопат. Трябва да говориш с него, а не да го отрязваш по такъв долен начин ;
))
Веднага се поставих на твоето място. Аз също бих спряла всякакви контакти с човек, който е крил от мен такова нещо, при положение, че нещата са започнали да стават сериозни. Това не е нормално. Аз лично изпитвам панически страх от всякакви сектантски истории. И също така това с брат му и родителите му малко ми намирисва...
HollyGolightly
09-30-2012, 19:00
Съдейки по начина по който си реагирала, нищо чудно че не е искал да ти казва от самото начало. Може би е трябвало първо да поговориш с него, да му дадеш шанс да ти обясни за какво иде реч и тогава да решиш какво да правиш.
Да не говорим и че в България терминът "сектанство" е толкова изкривен, че повече няма да къде, всяко нещо по-различно от православната църка се смята за грешно :?
Amore-Mio*
09-30-2012, 19:13
От това, което си написала - имам чувството, че си била и си щяла да бъдеш с нея, само заради парите. Обаче, когато вече си разбрала за това, че парите след неговата смърт няма да са твои или евентуално на децата ви, си се отдалечила. Поне такова впечатление остави в мен.
paradosou
09-30-2012, 20:47
Защо си правиш прибързани заключения, когато не всички организации и обединения са секти, ереси и т.н? За 2 месеца не можахте ли да изградите някакво доверие по между си, да го опознаеш какъв е и дали има наклонност към такива неща?
Именно.
Кво да ти кажа... слагаш край на връзката ей така просто, без да имаш пълна представа за нещата, а черешката на тортата е, че късаш момчето със съобщение, без дори да застанеш очи в очи с него и да се изясните. Покъртителна история.
Странна работа,но нещата може да не са такива,каквито изглеждат.Внимавай,защото ти самата може да си направила грешка или да си разбрала погрешно.Кажи на момчето и поговорете по темата.
Мен пък ми е интересно каква точно висока позиция заема на 20 години???
Какво точно е притежавал на 18 години, когато е написал въпросното завещание...
Пък после ще мислим по въпроса.
sexa_na_kompleksa
10-01-2012, 07:21
Според мен, тогава си избързала, а сега си закъсняла...
И преди да си сигурна какво и що му биеш шута, а после се вайкаш..?
И аз бих реагирала като авторката ако разбера нещо такова. Човекът до мен не може да е сектант...
Не си подновявай отношенията с него.
xXxPETYAxXx
10-01-2012, 17:44
... му намери работа в една фирма като нощен охранител на доста висока заплата).
...работи в някаква фирма за износ ( не зная каква длъжност но по скоро е доста на високо) -> взема висока заплата.
...при смърт всичко което получил и притежава остава на някаква ложа (братство) имаше подписи и печат
Значиииииии ъъм... много е уважаван в няква фирма за износ, но става нощен охранител в няква друга фирма... Мдааааа, що пък не?! Пфф.
А това в какво братство/секта е член, явно не те е поинтересувало на момента, а си била шокирана, че всичко, което притежава го наследяват те?! Можеше да му поискаш да ти разясни нещата, ама си интересчийка(според това, което си написала съдя) но така или иначе вече е късно за обеснения...
Значиииииии ъъм... много е уважаван в няква фирма за износ, но става нощен охранител в няква друга фирма... Мдааааа, що пък не?! Пфф.
Не, не.
Според мен гаджето е намерило работа на таткото-пенсионер като охранител.
xXxPETYAxXx
10-01-2012, 18:16
Не, не.
Според мен гаджето е намерило работа на таткото-пенсионер като охранител.
Ааа, да. Така има повече логика :D
Все пак да го беше питала преди 5 месеца за какво става въпрос. Аз ако разбера нещо подобно за някого ще го разпитам, ще изкопча каквото мога, най-малкото защото ми пука за него и не искам да е зависим от някакви секти...
SisiStrange
10-01-2012, 18:27
Е, ти не разпита ли едно хубаво? Има хиляда възможни организации, които може да не са свързани с колене на бебета под обърнат кръст или молене на непознати богове. Може да е било нещо важно за него, което не е искал да споделя на момиче, с което ходи от 2 пикливи месеца. Вие, хора, всичко ли споделяте от-до за себе си още първия месец? Някои неща се разкриват лека полека, защото така го чувстваш. Според мен, извини му се и поговори едно хубаво с него. Разбери за какво иде реч. Ако вярно е нещо налудничаво, тогава хубаво - разделяйте се.