View Full Version : Пари или Любов?
AnarchyBoy
10-03-2012, 16:45
Преди малко бях в vbox и видях един клип , който наистина ме трогна.
Ето за това става въпрос http://vbox7.com/play:e7eed7d92f#commentTop
изгледайте го и кажете , вие кое предпочитате?
Пари или Любов?
Нито само пари, нито само любов.
Такива крайности не ги разбирам.
brutaLxxbunny
10-03-2012, 16:51
Абсолютно! Ако имаш само едното, винаги ще си нещастен.
AnarchyBoy
10-03-2012, 16:56
Да но не мислиш ли че в деградирало общество като Българското , може би малко любов би направила хората , 1 доза по щастливи , всеки мисли за пари , на всеки му се натяква как трябва да изкара пари , цял живот се занимаваме само с пари.
Имам приятел , който е женен, а всички са против връзката им .
Той работи доста повече от обикновеното за млад човек, за да има пари да се издържат.
Но като го попитам струваше ли си да си развалиш шанса в живота с учене и т.н , все пак вашите щяха да ти платят образованието и да работиш нещо свястно а не да хамалстваш и да извършваш такава "амалогия", в името на любовта, той ми отговори.
"Струваше си вчера, струва си и днес , ще си струва и утре. И дори да ме върнеш назад в миналото пак бих направил същия избор, защото няма по важно от любовта тя е чувство , парите са материално нещо , което някак си ще дойде, ще се изкара , а любовта се среща веднъж в живота :cry:"
Съжалявам разписах се малко повече, темата ми е слабост а пък съм момче, странно ..
Човек нито може да издържи без любов, нито без пари.
В едно семейство примерно липсата на пари, поражда повече напрежение, нервите се опъват и това води до повече конфликти и дребни, незначителни спречквания. В такъв случай е важно да има и много любов, за да могат да издържат и да се преборят заедно с положението. В такъв случай ако ме попиташ от кое предпочитам да имам повече, ще ти отговоря - любов. Но в никакъв случай само любов.
Твоят приятел го питай след 20 години примерно дали ще е на същото мнение.
Aeternal
10-03-2012, 17:02
Ако не обичаш себе си, каквото и да имаш няма да си щастлив. Такива абстрактни понятия като любов не ми се коментират :)
AnarchyBoy
10-03-2012, 17:03
Май никой не е фен на "любов" в раздел любов а ? :D
Убеден съм ,че пак ще мисли така те са заедно повече от 8 години , и все още между тях я има искрата както и в първите дни, супер лъчезарни и усмихнати въпреки трудностите, които им поднася живота.И нито веднъж не съм ги видял да се карат ,ама никога , нито той ми се е оплаквал нито тя.
ShtrudeL
10-03-2012, 17:06
Тъжно е.
Това мога да кажа.
Aeternal
10-03-2012, 17:11
.И нито веднъж не съм ги видял да се карат ,ама никога .
На мен ми се вижда доста скучно, ама щом им харесва :D
AnarchyBoy
10-03-2012, 17:12
Тъжно е.
Това мога да кажа.
+1 аз като го видях клипа иии направо --> :cry: щото много си го обичам моето момиченце, и да ви кажа парите са нищо пред нея..
Някак си да без пари ще е трудно , но представяте ли си живота без да има някой, който да погледнете в очите и да му кажете че го обичате.
П.П като за хетеро се държа доста женствено (а всъщност не съм), но съм влюбен до уши и съм болнав по темата :D
Amore-Mio*
10-03-2012, 17:59
Любов!
Парите и без това се пилеят наляво и надясно, любовта остава. Да, вярно е, че парите също са важни, но когато двама души се обичат, би направили всичко възможно един за друг.
AnarchyBoy
10-03-2012, 19:04
Любов!
Парите и без това се пилеят наляво и надясно, любовта остава. Да, вярно е, че парите също са важни, но когато двама души се обичат, би направили всичко възможно един за друг.
Най-после някой романтик като мен :)
Казват,че парите миришат,а любовта е сляпа.Когато имаш пари те миришат,а когато любовта е сляпа ще ги помирише.
Не е хубаво човек да е толкова краен. Не може без любов, но и без пари не става. Прекалено разделяте нещата. Човек трябва да се стреми да има винаги повече...
SisiStrange
10-03-2012, 19:32
И аз не вярвам в крайностите. Обичам си го и беден, и с пари. Никога не бих го оставила, ако е в криза и има проблеми с парите. Идеята е да се справим заедно. Винаги има начин да имаш и двете.
Искам да изградя семейство с този човек, за да бъдем наистина щастливи, а не да го даваме драматично сто години. Затова трябват пари. Искам здраво, облечено, нахранено дете и спретнат дом. С моя доволен мъж вътре.
xXxPETYAxXx
10-03-2012, 20:58
Не може да разделяте така нещата! Естествено, че всеки иска да е обичан и да обича, но парите са много важни за дори най-елементарните човешки нужди(храна, вода и т.н.)! Парите са незаменима част от ежедневието ни, всеки ден ни трябват пари, и ако нямате в наличност някой ден, ще разберете колко са важни всъщност! Без любов може да се издържи доста по-дълго отколкото без валута! Лесно ви е сега, да твърдите, как не можете без любов, но докато мама и тати ви издържат така ще бъде. Когато вие сами започнете да си изкарвате парите и да си плащате сметките ще осъзнаете стойността им!
SHPAIdURmeN
10-03-2012, 21:37
Аз ще кажа и ДВЕТЕ. :D Ще се постарая така и да стане.
AnarchyBoy
10-04-2012, 11:55
От 15 минути го превъртам клипа и просто, охх толкова ме трогва, и ми изпълва очите с сълзи.
Наистина ли до там деградирахме, че парите да са всичко за нас?
Парите идват и си отиват, а любовта остава! - както каза някой по нагоре.
SisiStrange
10-04-2012, 12:03
^ Ох. Да искаш да ядеш не е деградация. Много обичам тези изявления от хора, които никога не са гладували. Живей ти над месец без редовна храна, без топлина зимата, с постоянни тревоги и сметки, разболей се тежко без да имаш с какво да си платиш лекарствата пък ще си говорим после колко любовта ще те сгрее. Задал си си въпроса неправилно. Ако имаш в предвид кое предпочитаме: да сме богати или влюбени - тогава ок. Любовта, естествено. Богата никак не държа да бъда камо ли за сметка на истинското щастие да бъда обичана. Както си задал въпроса, отговорът е друг.
AnarchyBoy
10-04-2012, 13:50
Винаги съм бил с втора ръка учебници и дрехи (е или поне до преди 8 клас) боледувал съм , и майка ми е вземала пари назаем за да ми купи лекарства.
А пък и не е като да съм водил охолен живот, като малък си спомням моменти в които съм се хранил с хляб и лук, такива бяха времената, нашите бяха без работа и какво да се прави, на мен ми беше глупаво, но на нашите им беше мъчно.
Повярвай ми знам какво е да си беден, средна класа, а може да се каже, че от няколко години знам какво е и да си "богат" (не обичам тази дума) хмм, финансово стабилен..
И Ако трябва да избирам между любовта и парите тоест, да се смачквам от работа за дребни пари, но да съм с любимия човек, или да имам пари но да съм самотен, ами предпочитам любовта. Защото няма нищо по страшно от самотата :)
Но като цяло си права де :) въпроса не е точно зададен, но схванахте смисъла..
А пък в БГ няма какво да говорим. Миналата зима гледах репортаж с някакво семейство
Баща, майка и дъщеря дето живеят с по 1.30 на ден и ми стана много гузно и тъжно за тях
Бащата стоеше и се разплака пред камерата, щото каза следното
"за кое по напред? на дъщерята ли да дам за училище, нещо за ядене вкъщи ли да взема , а сметките кой ще ги плаща"
Общо взето в БГ безпаричието не се засяга много много от любовта и vica versa.
Тук никой не е "финансово стабилен"
Аз живея в чужбина и в момента в портфейла ми има 1.85 евро, а утре предстои да плащам наем. С мъжа ми не работим от 4 месеца и не сме се карали за пари нито веднъж, а това не е първата ни финансова криза заедно. Няма нищо по- ценно от това когато си легнем вечер и се гушнем и се обичаме повече от всичко и сме само двамата в целия свят и проблемите спират да съществуват.
Вие сами си направете изводите на какво мнение съм..............
SisiStrange
10-04-2012, 14:32
Винаги съм бил с втора ръка учебници и дрехи (е или поне до преди 8 клас) боледувал съм , и майка ми е вземала пари назаем за да ми купи лекарства.
А пък и не е като да съм водил охолен живот, като малък си спомням моменти в които съм се хранил с хляб и лук, такива бяха времената, нашите бяха без работа и какво да се прави, на мен ми беше глупаво, но на нашите им беше мъчно.
Повярвай ми знам какво е да си беден, средна класа, а може да се каже, че от няколко години знам какво е и да си "богат" (не обичам тази дума) хмм, финансово стабилен..
И Ако трябва да избирам между любовта и парите тоест, да се смачквам от работа за дребни пари, но да съм с любимия човек, или да имам пари но да съм самотен, ами предпочитам любовта. Защото няма нищо по страшно от самотата :)
Но като цяло си права де :) въпроса не е точно зададен, но схванахте смисъла..
А пък в БГ няма какво да говорим. Миналата зима гледах репортаж с някакво семейство
Баща, майка и дъщеря дето живеят с по 1.30 на ден и ми стана много гузно и тъжно за тях
Бащата стоеше и се разплака пред камерата, щото каза следното
"за кое по напред? на дъщерята ли да дам за училище, нещо за ядене вкъщи ли да взема , а сметките кой ще ги плаща"
Общо взето в БГ безпаричието не се засяга много много от любовта и vica versa.
Тук никой не е "финансово стабилен"
Ама вашите уреждат всичко все пак. Нали? Щото си бил гладен, но вашите са намерили храна. Бил си болен, но майка ти все пак е намерила лекарства. Купувал си си учебници втора ръка, но си имал кой все пак да ти даде парите И за тях. А без тяхна помощ? Представи си наистина да гладувате с жена ти и детето/децата ти и да няма от кого да поискаш, защото вече си голям и се очаква от тебе да ги изкараш тея пари. И тогава дреболиите стават проблем, защото има елементарни неща, без които човек не може да живее. Ток, вода, храна, топло, дрехи (никой не говори за марки или чудеса, а просто дрехи), лекарства, домакински принадлежности... Нито олиото, нито сиренето, нито хляба са евтини. Поне вече не са. Когато за всичко това разчиташ на себе си, няма да ти е толкова леко. Като си гладен, няма да ти е до милувки и смях. Като децата ти им умаляват дрехите, защото растат, а ти си с 5лв в джоба, няма да ти е до "пълноценно време, прекарано с половинката". Била съм от кофти страната на бариерата и когато наистина няма от къде да се намерят пари, въобще не ти е до нежности. До оцеляване ти е. И спира да ти пука кой за какво се муси. Отиваш да работиш. И на мен ми е шибано, че с моя приятел се виждаме по за час вечер и само събота/неделя, защото иначе той е нон стоп на работа, аз също съм или на работа, или уча. Ама няма как. Такъв е животът. Човек трябва да се стреми и към двете, ако иска един ден да създава дом и да има деца. Всичко останало е много егоистично, особено за тяхна сметка.
Коментирам темата от гледната точка на възрастен, а не на тийн, защото на тая възраст, когато никой не работи, а го издържат, не виждам как ще иде реч за пари. Преди всичко на тези години под "богаташ" се разбира някой, чиито родители имат добро финансово състояние. Това за мен няма нищо общо.
sexblqn, проблемите спират да съществуват засега. Като ви изритат на улицата без да можете един душ да си вземете, пак ще се замислите и двамата за това трябва ли да се работи и дали не ви трябват пари, за да сте щастливи.
Не говоря за несметни богатства, а за минимума, необходим за нормален живот. В България и той е трудно достижим.
strawberry88
10-04-2012, 14:41
Любов.
embraceme
10-04-2012, 14:54
И от двете по малко
titinkaa
10-04-2012, 15:15
От всичко по-малко.
sexblqn, проблемите спират да съществуват засега. Като ви изритат на улицата без да можете един душ да си вземете, пак ще се замислите и двамата за това трябва ли да се работи и дали не ви трябват пари, за да сте щастливи.
Не говоря за несметни богатства, а за минимума, необходим за нормален живот. В България и той е трудно достижим.
Ние не сме тийнове и двамата. Аз съм на 26 , а той на 29. Не работим не защото не искаме , а защото не само в България не е лесно. Не си мислете, че когато човек е в чужбина парите падат от небето. Работя от 14- годишна в Бг и от една година съм в Испания, така че мисля, че ми е ясно как се изкарват пари (а само който е работил извън Бг знае как стоят нещата и как се работи навън).
Никога не съм била богата, за да мога да си щракам с пръсти и хич да не ми пука. Смятам обаче, че темата не е за нормалния жизнено необходим доход, защото тогава дилема няма. Дилемата се появява, когато трябва да избираме между много пари и любовта и да се поставим на мястото на Златките дето си продават п.....е , за да поддържат някакъв стандарт...... Имам много какво да говоря по темата, но мисля, че не е насочена в правилната посока.
SisiStrange
10-04-2012, 17:40
Така зададена темата, аз не разбирам да се има в предвид богатства и купища пари. Освен това е или/или. Нито се живее само на любов, нито само на пари.
За Златките... в повечето случаи са жени с нисък интелект, които не умеят нищо и знаят, че освен с п**ка, с нищо друго не могат да си изкарат препитанието. Макар че има много хора, които сигурно биха спорили по този въпрос, мисля, че далеч не са често срещани.
Парите както се изкарват, така се и харчат, но пък без тях не е работа.
От друга страна без мъжа/жената, която обичаш също не става. Може би бих избрала моето момче, защото като сме заедно можем да си изкарваме и пари, можем да си купим и жилище, и кола, и да си гледаме семейството. Ако избера парите, откъде да съм сигурна, че точно това момче не е моето и че след него ще се появи някой стойностен? Така че - да, избирам него, избирам любовта.
Така зададена темата, аз не разбирам да се има в предвид богатства и купища пари. Освен това е или/или. Нито се живее само на любов, нито само на пари.
Явно аз така си ги обяснявам нещата, защото не виждам къде е дилемата щом не става въпрос за много пари.......... В България колкото и да си некадърен , освен ако не си нещо умствено болен винаги можеш да си намериш работа за 300лв. Т.е. това са парите, с които живеят семействата в селата и в средно големите градове. Ако става въпрос да си хвана мъж , който да взима 500 вместо 300лв. за мен специално дилема няма да има, защото не знаеш как ще се стекат нещата в бъдеще и точно заради това мисля, че темата не се разглежда по правилния начин.Друг е въпроса ако мъжа има собствен проспериращ бизнес, кола, къща и всичко там което в Бг се има за богатство. Тогава вече може и да има дилема, но да замениш любовта за 200лв повече в заплатата ми се струва несериозно.
Имайте предвид също и последствията , които носи една връзка с един такъв богат мъж. Ставате негова наложница и играете по неговите правила, обличате купените от него дрехи, излизате където той разреши и ......и за какво, за да имате маркови дрехи, кола и разни други екстри, но с цената на какво?
.
За протокола: колко пари? :???:
TROLLDADLOLCAKE
10-15-2012, 23:39
Тъй като ти си запитал с клип , аз също ще ти отговоря с клип ;) http://vbox7.com/play:f7ed2588e7 !
Тъй като ти си запитал с клип , аз също ще ти отговоря с клип ;) http://vbox7.com/play:f7ed2588e7 !
Малко само ми оставаше и щях да се разрева. <3
TROLLDADLOLCAKE
10-16-2012, 11:41
Малко само ми оставаше и щях да се разрева. <3
Момче съм и въпреки това и аз бях на косъм ..
djipsito
10-16-2012, 12:30
И ДВЕТЕ !!
Въпроса не е зададен коректно според мен.
Какво ще рече "Вие кое предпочитате"?!
Нима човек може да живее само с любов или само с пари?!
Ако става дума за това да избирам между човек,когото обичам и човек,който е финансово стабилен ще кажа,че избирам любовта,защото парите се изкарват,но любов не можеш да си купиш.Звучи малко клиширано,но е така ...