PDA

View Full Version : Граници на търпението

0bsessi0n
10-10-2012, 21:28
Заглавието на темата е пряко свързано с положението, в което се намирам. По принцип съм човек, който не споделя много. Даже никак. Тъй като през последната година и половина всичко ми дойде в повече, не знам докъде ще стигне търпението ми. Доста са нещата, които ме измъчват почти непрестанно. Ще упомена главните, без да ги подреждам в някакъв ред. Напоследък все повече не мога да понасям най-добрата ми приятелка. Изключително ме изнервя на моменти, но понеже съм сдържана се възпирам от остра критика. Мисля, че сме се поизчерпали откъм теми на разговор за няколкото години, в които се познаваме. Вече няма какво да науча от нея, единствено за веселата част на живота можем да си говорим. И то по-точната дума е лигавим, тоест тя почти постоянно се лигави, което е и причината до голяма степен за тази непоносимост. Идеята ми е, че не мога да й се доверя, нито да й споделя нищо по-сериозно, а нямам други по-близки приятели, само доста познати. За да продължа нататък, след като споменах познати, тук е мястото да кажа, че повечето от познатите ми са хора, с които нямам нищо общо. Имам чувството, че всички играят някакви роли, кой за да се хареса, кой за да го приемат и да се прави на интересен. Умея да познавам хората, виждам зад маските им колкото и добре да се прикриват и това, което виждам не ми харесва никак. Много хора ме разочароват, отвращават дори и като цяло гледната ми точка за живота винаги е била по-различна от на другите. За да не ме помислите за тотална хейтърка, защото тъкмо напротив - опитвам се да виждам и позитивното у всеки, ще споделя някои неща. Ясно е, че до момента така и не си намерих средата, кръгът от хора, които да са ми по-близки, така да се каже. Веднага ще ви дойде на ум за семейството. Там е проблемът, че вкъщи обстановката е много сложна. Живея с майка ми, която не ме разбира (също), караме се доста често и то за глупости най-вече. С баща ми също се отдалечихме и почти не си говорим. Иска ми се да се махна час по-скоро от скапания град, в който ми е било писано да се родя. Но това не е всичко, и не е най-многото, което ми тежи. Преди повече от година изгубих много близък човек, най-близкият за мен (и то по възможно най-гадния начин) и въпреки, че не го показвах, много ми повлия. Оттогава се промениха и някои от вижданията ми. Чувствам някаква празнина. Не съм човек, който се оплаква, преминавам трудностите и неволите и продължавам - но няма как това да не остави отпечатък. Още преди това бях срещнала (не букв.) човек, който без да го осъзнава ми помогна донякъде да премина през периода преди-и-след загубата. Този човек се превърна в нещо като брат за мен, но изиграха роля и смесените чувства, които без вина от страна на двама ни, срутиха всичко и го загубих дори като приятел. Всичко това ме подтикна към още по-голямо вглъбяване и затваряне в черупката си. Не мога да споделям, не мога да изразявам емоциите си, преструвам се пред другите, колкото да не се набивам на очи и не си правя усилия да впечатлявам никого от заобикалящата ме среда. Не съм в депресия, не плача, там е работата - не правя нищо. Гледам само да минава времето докато се махна оттук и това е. Темата е в любов, точно защото е свързана с чувства и емоции, които бих разкрила само пред непознати. За мен точно това е коренът на всичко, липсва ми подкрепа, разбиране и любов. Говоря за любов в цялостния смисъл на думата. Благодаря на тези, които да прочели и евентуално биха коментирали със сериозно мнение.

Azoria
10-10-2012, 21:37
Рано или късно ще намериш човек, с когото лесно ще бъдеш себе си. Обаче докато се самосъжаляваш, че такъв няма - трудно ще стане...

djipsito
10-10-2012, 22:55
Нещата винаги са реципрочни. Не си слагай щитове за хората, давай им шанс да те опознаят, да ти се докажат. Бъди отворена към тях.

Направи си блог, пишеш увлекателно. Споделяй всичко, което искаш там. Много олеква, повярвай ми :))

Amore-Mio*
10-11-2012, 06:56
Започваш да съдиш хората, които се крият зад някаква маска, но ти си същата. Криеш се някъде в себе си, докато извън теб е друг човек - играещ роля на щастлив и разбран. Така или иначе, решението се крие само в теб. Промяната се изисква от теб, чия промяна ли? Тая, която смяташ, че трябва да стане!

DisappointedDreamer
10-11-2012, 08:25
Да не си дева/телец/козирог?