Влез

View Full Version : Как да ни приемат околните?

valeriageorgieva1
10-22-2012, 17:16
Има неща, които в нашето общество все още не могат да се въприемат напълно и дори са тъбу.. и едно от тях е хомосексуалността. Въпреки, че много от хората си затварят очите за това - тя съществува навсякъде около нас и когато ти си от тази общност не винаги е лесно да бъдеш себе си, да говориш прямо с околните и да трябва криеш това което си всъщност. Разбира се, не говоря за това да сложиш табелка гей и така да се разхождаш по улицата, а за момента в, който не можеш да споделиш това и на собствените си приятели от страх да не би те да не те приемат и да се отдръпнат. Предисловието към историятя ми е необходимо, заощото казвайки това знам какво е да си на това място. Знам също, че когато се влюбиш в един човек изпитваш непреодолим страх, че дори само да му споделиш, че харесваш хора от същия пол, той може да се уплаши, а какво говорим да му разкриеш истинските си чувства. В момента се намирам в подобно положение. Влюбена съм в една жена и ме е страх да разкрия истинската си същност пред нея, въпреки, че имам някакви съмнения и за нея. Отношенията ни са доста близки (чисто приятелски) и ми се иска поне да бъда честа пред нея, но не знам как да постъпя. Може би трябва сама да стигна до правилното решение, същевременно ми е много трудно и на моменти се чувствам в пълна безизходица- като сега... Имам нужда просто да излея всичко пък каквото ще да става след това .. :(

Amore-Mio*
10-22-2012, 17:57
Нищо против хомосексуалните. Всеки сам за себе си прави избора, останалите нямат право да кажат , каквото и да е. Иначе, трудни са тия моменти или поне предполагам.

Разговаряй с нея. Отвори деликатно тая тема и разбери тя дали би била съгласна или не. И така нататък. Дискутирайте по темата, за да знаеш какво можеш да очакваш. Иначе, не знам. Според мен не рискувай да признаваш, че е напълно възможно да загубиш приятелството й.

Azoria
10-22-2012, 18:58
Ако усещаш, че би могла да има нещо.. опитай. Имам познати (момичета), едната от които е хомосексуална и си призна чувствата на другата и тя й отвърна. Ходиха около година и нещо. Все пак има я и вероятността да те отреже...

Ще ти е по-лесно,ако даваш на хората да знаят сексуалността си колкото се може по-скоро след запознанството ти. Така ще можеш да си себе си спокойно. :)

JDeel
10-22-2012, 21:20
На мен не ми е направило впечатление обществото да отритва хомосексуалните момичета. Гейовете може, когато се правят на по-лигави от гол охлюв и застрашават усещането за мъж у мъжете, тогава мъжете се защитават кой как намери. Иначе по една моя теория, момичетата първо харесват други момичета, после момчета. Или поне така би трябвало да бъде в представите ми :)))

Струва ми се като най-добър подход признанието, че си започнала да харесваш момичета. Нищо повече. На която й харесваш ще се лепне за теб, иначе няма. Трябва риск и отговорност в случая :)

juj4elinka
10-23-2012, 07:19
Любовта си е любов, независимо под каква форма! :) Ако сама приемаш сексуалността си за нещо нормално и не се срамуваш от нея, то и другите биха могли да я приемат така. Бъди искрена с нея и 'и признай. Никога няма да узнаеш какъв шанс си изпуснала, ако премълчиш какво изпитваш. Действай и не умувай много! :)

Irti
10-23-2012, 09:46
Любовта си е любов, независимо под каква форма! :)

Любовта е любов между мъж и жена. Мъж и мъж, жена и жена.. не ми се вижда добре. Само, като си представя мъж с мъж как го прави и ми става едно такова шибано. Природата ни е мъжа да е МЪЖ и да люби жените си, а те да раждат. Мразя разни гейтаци. Мразя разни пендовци като този на снимките по-горе. :) Не ги обичам и когато имам шанс да ошамаря някакъв такъв - го правя. Всъщност хич не ми пука, че за вас не съм модерен и не разбирам тези връзки, но тези хора заслужават някакъв вид наказание едва ли не. Или поне, ако са такива да го правят вкъщи, а навън да са нормални и никой да не знае за тях. Лезбийките също са ми странни. Възбуждат ме, ама леко. Просто не разбирам и не искам да разбера тези хора, защото за мен дори са далеч от думата хора. Както за вас наркоманите са утайката на обществото примерно. Това е мое мнение и не преча на никой. Правете там каквото правите, но ако видя две момчета хванати за ръка и да се целуват по улицата.. със сигурност това няма да свърши добре за тях, защото не искам такива елементи покрай мен, не искам да ми дишат въздуха. Също така за мен по-нежни момчета са тези без брада, детско излъчване, слабички, без мазоли по ръката, без рани по тялото. Допада ми компания от мъже около 2 метра и над 100 кила и поради тази причина повечето ми приятели са с такива пропорции. Същото се отнася за мен, защото и аз съм такъв. Това е да имаш тежка лапа и да можеш да наложиш своето навсякъде първо с думи и ако не стане със здрава тупалка. Аз се възхищавам на такива хора, а тези нежни индивиди за мен са като малки мухи и въобще не може да проникнат в мен с някакъв респект.

:)

DisappointedDreamer
10-23-2012, 09:56
Донякъде подкрепям Ирти. И все пак, нямам нищо против мъж и мъж, жена и жена, стига да не се опитват да налагат своите виждания/вкусове върху мен. Не ме интересува кои са или какво правят, стига аз да не съм включена в плановете им. Не бих тръгнала да налитам или да бия някоя хомосексуална двойка.

Bumer
10-23-2012, 10:24
Като цяло нямам нищо против хомосексуалистите, но такива отношения не трябва да бъдат приемани за нормални.Да си правят каквото искат в тях, излязат ли навън, никой не е длъжен да им гледа гейските прояви.Само си представете как детето ти те пита, защо двама мъже се целуват, а ти трябва да му кажеш, че това е нормално.

marsita
10-23-2012, 13:16
Всеки сам прави своите избори, valeriageorgieva1. Лично аз нямам нищо против любовта между хомосексуалистите. И смятам, че единствено действието предизвиква резултат. Ако си сигурна в това, което изпитваш към приятелката си и се чудиш какво мисли тя и как ще реагира, просто поговори с нея. Обясни й какво мислиш и чувстваш, кажи й, че се притесняваш и би искала да знаеш какво е мнението й. Може и тя да те харесва, но д ане смее да го признае... В такива случаи няма смисъл от догатки и притеснения, а само от действие. Каквото и да стане, ще си наясно с нещата и ще разбереш ИСТИНАТА. Желая ти успех и взаимност, valeriageorgieva1! Давай смело напред!

FreeExtazy
10-23-2012, 20:32
Хомосексуалистите са грешка на майката природа. Те трябва да бъдат отхвърлени и пренебрегнати от обществото.

Auriss
10-24-2012, 04:08
Ще ти е по-лесно,ако даваш на хората да знаят сексуалността си колкото се може по-скоро след запознанството ти. Така ще можеш да си себе си спокойно.
Свестен съвет са ти дали, авторке. Възползвай се занапред.

TrollWare
10-24-2012, 04:19
Земи се в ръце и не го мисли толкова . Казваш си , па ако не го приеме значи не е била истинска приятелка ;)

w0rmbg
10-24-2012, 04:46
Омг :D От както TrollWare се регистрира, само хомосексуални идват тука. Странно :?

Auriss
10-24-2012, 07:20
^Е да не е само негов успехът. Ако не беше ти да проправиш пътя отдавна да се е превърнало в провалено начинание.

valdesbg
10-24-2012, 07:47
Оф...дъвкали сме го милиони пъти това нещо затова ти го синтезирам. Хомосексуализма не е нормален и не бива да се поощрява. Хомотата не бива да пискат че никой не им дава гласност и не ги приемат, щото никой не е организирал лов за хомота или да ги пращат в газови камери. Всичко което хетеро обществото иска е хомосексуализма да не се изразява на публично място пред хетеро. От там нататък правете каквото намерите за добре. Никой не ви спира да заявите че сте хомо, заявете го по цивилизован начин. Показвайте го пред свои.

Ако оставим гейтащината настрана - мрънкаш много, неуверена си и не можеш да си формулираш ясно идеята. И затова си обречена, поправи тия неща хомото ти е най-малкия проблем. Не е нищо толкова трудно и драматично.

П.П. тАбу

anonymous708973
10-24-2012, 09:46
Хомосексуалистите са грешка на майката природа. Те трябва да бъдат отхвърлени и пренебрегнати от обществото.

Пожелавам ти син, който е хомосексуалист и системно му се подиграват и го тормозят за това. :)

Да си хомосексуалист не е болест.

x7aZzy
10-24-2012, 10:28
Пожелавам ти син, който е хомосексуалист и системно му се подиграват и го тормозят за това. :)

Пфф. Това беше много грубо.
Вярно, че всеки има право на мнение и ала бала, ама чак пък толкова...
Супер е грозно.

По темата не ми се пише.
Лесбийките не ме радват. Хич.
Гейовете ми действат.

jghgh
10-24-2012, 10:33
Леле, ppl... Момичето иска съвет, а не личните ви позиции. Повече от половината ИЗОБЩО не сте й полезни с мненията си. Тя не ви пита на вас пречи ли ви хомосексуализма, за болест ли смятате сексуалността й и кое (не) ви пречи.
Само се замислете КАК това мнение (едно от многото, но най-кратко за цитиране)

И все пак, нямам нищо против мъж и мъж, жена и жена, стига да не се опитват да налагат своите виждания/вкусове върху мен. Не ме интересува кои са или какво правят, стига аз да не съм включена в плановете им.
може да е полезно за авторката, свързано с КОНКРЕТНАТА тема/КОНКРЕТНИЯ й проблем. Не чета някъде да е задала въпрос какви са вашите предпочитания,отношения,мн ения и т.н.!

Към авторката - можеш да се опиташ да си открита с нея, стига да не те е страх, че после може и да не сте вече приятелки. Или нещо друго.. Сега ми хрумна. Може пък пък да започнеш отдалече - попитай я какво й е отношението към хомосексуалните, какво мисли за гей парадите, за дискриминацията, кое според нея минава границите и пр. Въобще всичко свързано с тази тема. Ако тя също е лесбийка, може би ще си проличи от отговора й, колкото и завоалиран да е той. Добави и своите разсъждения, направи лека алюзия, че си хомосексуална. Може би ще ти свърши работа.

Напълно съм с Пантерата.
Екстази, кой пък те пита на теб какво ти действа? Значи е много грозно някой да пожелае нещо, което е напълно възможно да се случи и не е в твоята власт, но не е грозно човек, учещ ПСИХОЛОГИЯ да заклеймява различната сексуална ориентация и дори да си подбира кое го радва и кое не : D Sounds fucking alogical. "Не" на лесбийките, но да живеят гейовете?! Грозно е да пожелаваш лоши неща, но не е грозно и не е осъдително (ако разчовъркаме поста ти) някой да обяснява как ще пребие всяка хомо двойка, целуваща се на улицата? Защо коментираш, че поста на Пантерата е грозен, а този на Ирти не е? Двоен стандарт? Възмущаваш се на едната вербална жестокост, а на другата не? FUCKIN' LOL!

И преди да почнете ми слагате думи в устата, да, парадирането със сексуална ориентация е нещо тъпо. За да са равни с нас, хомосексуалните действително трябва да са равни и това не включва специални дни/паради, посветени на тях и т.н.. Но също е факт, че много от тях са се родили така и нямат какво да направят за своята ориентация. Имам колега гей, говорили сме по тази тема. Той осъзнава, че това си е някаква аномалия - той го казва. Той сам мисли, че да си хомосексуалист е аномалия. В природата мъж и жена създават поколение, а не мъж/мъж или жена/жена. Но какво може да направи със своите чувства? Привличат го мъже. А не жени. Така се е родил. Просто е такъв. И най-малкото, което ние можем да направим, е просто да го приемем, както и хората като него.

LadyDi
10-24-2012, 10:43
Хомосексуализмът винаги ще предизвиква противоречиви реакции във всички.
Но съм съгласна с jghgh, че темата не беше поле за изява на личните ви пристрастия по този въпрос. Няма да подкрепям никого, но най-любезно ви моля - въздържайте се от подобни обиди и окачествявания.

Сега по темата:
Авторката - единственият начин да се чувстваш добре в кожата си и другите да започнат да те приемат такава, каквато си, е да се научиш ти да живееш със себе си. От поста ти ми лъха на прикритост - ти нямаш смелост да заявиш на останалите, че си такава и такава. Да го криеш е по-глупаво, защото ще ти носи само разочарования. Ако си уверена в сексуалната си ориентация (нямам представа на колко си години), то е хубаво приятелите и обкръжението ти да го знаят. Не казвам да си направиш един гей-парад и да обявиш на мегафона, че предпочиташ женско. Има си начини, интелигентни начини - разговори и т.н.
Научи се сама да приемаш себе си. В момента си в такова положение, че каквото и да направиш, все няма да си доволна. Така че, ако искаш, разкрий се пред момичето - справка -> мнението на jghgh. Много съм съгласна.

Irti
10-24-2012, 10:58
но не е грозно и не е осъдително (ако разчовъркаме поста ти) някой да обяснява как ще пребие всяка хомо двойка, целуваща се на улицата?

Не е грозно. Нормално е. Защо да не си изразяваме мнението, като темата е доста гнусна? Изразих си мнението, а пък дали ти е грозно.. си е твой проблем. :) Не го разбирам това да се родиш гей.. ей така.. някак не ми се връзва.

x7aZzy
10-24-2012, 11:00
Леле, ppl... Момичето иска съвет, а не личните ви позиции.

Не съм малоумна. Но благодаря за разяснението.
Ясно е какво иска момичето, но мен особено не ме вълнува. Затова и казах - по темата нямам какво да кажа.

Направи ми впечатление обръщението на Пантерката, затова и коментирах. Пантерката е мацка, силно се съмнявам да се впрегне заради това.
Но виж, не се бях сетила за личния й адвокат.

За мен е супер обидно това "Пожелавам ти...". Няма значение за какво става въпрос. Някак си прекалено лично го приемам.
Но това си е мое мнение и го изказах. Не съм нападала Пантерата, но дори и така да беше, съм убедена, че тя може и сама да ме обори.

Като си говорим за грозно - не, не намирам поста на Ирти за грозен. Той си има мнение. Коренно различно от моето, но не се опитва да ми го налага. Уважавам това.
Споделям мнението на Пантерката - да си гей не е болест. Но начинът, по който тя се обърна към потребителя, за мен е гаден, затова и си направих устата.

За протокола: нищо не съм заклеймявала.
И естествено, че ще си подбирам кое ме радва и кое не. Нищо лошо не виждам.
За вербална жестокост по- добре да не говоря. Ти (по)каза достатъчно.

Авторке, не мога да ти помогна със съвет. Защото нямам опит в тази област, а мразя да говоря празни приказки.
Но една от най- близките ми приятелки е лесбийка и също като теб премина през много труден период. Ще ти кажа само - ще става по- добре. Каквото и да решиш, както и да постъпиш, все някой някога ще отвърне на чувствата ти.
И, моля те, не бъди толкова несигурна. Супер е отблъскващо.

LadyDi
10-24-2012, 11:04
Irti, let's agree to disagree.
Хомосексуализмът не е болест, за да ги обявяваме за гнусни.

Niakoitam
10-24-2012, 11:06
Може пък пък да започнеш отдалече - попитай я какво й е отношението към хомосексуалните, какво мисли за гей парадите, за дискриминацията, кое според нея минава границите и пр. Въобще всичко свързано с тази тема. Ако тя също е лесбийка, може би ще си проличи от отговора й, колкото и завоалиран да е той. Добави и своите разсъждения, направи лека алюзия, че си хомосексуална. Може би ще ти свърши работа.

+1
Взе ми го от клавиатурата... :D

А относно Irti. Защо ще пребиеш гей двойка ако видиш? Нали са ти далеч от мястото.Живота си е все пак техен.Или това ще те накара да се почувстваш малко повече мъж може би?
И един мъж ако природата не го е създала 2 метра и 100 кила има ли някаква причина той да е по-малко мъж? Както се казваше в една реклама:'Не трябва само ядене трябва и акъл".И какво тези дето нямат рани белези и мазоли, да вземат да си направят я като си побият главата в стената я като постискат малко телена ограда или умишлено вземат та си трият ръцете в дръжката на някоя лопата кюрек или нещо друго за да си направят умишлено мазоли.Тогава малко повече мъже ли ще са? Например когато се занимаваме с цимент аз си слагам ръкавици, но къде къде по хубаво щеше да е да си оставя да ми станат едни мъжествени и болезни пукнати по кожата на ръцете.Сигурно тогава ще изглеждам и повече като мъж за някой като теб знае ли човек :D

DisappointedDreamer
10-24-2012, 11:21
jghgh, поста ми беше по скоро отговор провокиран от поста на Ирти. Какво искаш да ти кажа? Извинявай, че не написах "няма какво да кажа по темата" като екстази ли? Пък, и коментирах не темата на авторката конкректно, а изобщо хомосексуализма като цяло.

Нямам нищо против гейовете и лесбийките. Лично според мен не е болест, и не бих учила децата ми, че хомосексуализма е синоним на нещо гнусно, противно, болестно.

едит: към Някойтам:

Не мисля, че Ирти искаше да каже да се самонараняваме, че да имаме белези, с които после да се гордеем колко сме мъжествени. Според мен искаше да каже, че просто е отблъскващо (за някои) мъжете да имат чисто гладки, меки ръчички. Не излъчват мъжественост. Просто стереотип, наложен от мнозинството. Трудно би го променил. Различни хора, различни идеали.

И все пак, съм съгласна с Ирти. Силните, окосмени, мъжки ръце с белези са страшно секси, поне според мен. Бях на екскурзия с класа, и ще берем малини. Аз съм по къси панталонки, защото е лято. Влизам навътре в храсталаците, драскат ме бодли, ау, змии може да има, но не ми пука. До мен седи някакъв с дълъг панталон, но видиш ли го е страх да влиза, за да не се нарани и защото имало змии. Е, такова държание ми е противно. Група момичета влизат с голи краци и берат, тоя седи отстрани и крещи страх.

FreeExtazy
10-24-2012, 11:29

Да си хомосексуалист не е болест.
Няма как това да се се случи, по простата причина, че има едно нещо, което се нарича възпитание.
Всичко е устроено. Мъжът и жената са създадени един за друг. Всичко друго са извращения.

DisappointedDreamer
10-24-2012, 11:32
^Не е до възпитание, а до предпочитания. Не може да не харесваш супа топчета (примерно), и само мириса да те кара да повръщаш, а аз да те възпитам да я заобичаш.

jghgh
10-24-2012, 11:34
За мен просто е странно как от въпрос "какво да направя?" се стигна до "това не ме кефи/кефи ме, гнусно е/не е гнусно" и всякакви други коментари, които не са отговор на въпроса!
каквото искаш си мисли за гейовете..
но в темата не е зададен казус да си казваме мнението и да философстваме, а да помогнем, тва беше мисълта ми.

Пък, и коментирах не темата на авторката конкректно, а изобщо хомосексуализма като цяло.
exactly

а аз изразих съчувствие.
представи си ти да пуснеш тема, но никой да не пише по нея, а вместо това - странични коментари по отделна тема, при това наситени с обиди и дискриминация.
no one cares, дет се вика - с две значения. 1. на никой не му пука за първоначалната тема, но и 2. на никой не му пука всъщност за мненията ви. не може ли да сте полезни?

DisappointedDreamer
10-24-2012, 11:37
От кога е забранено да се коментират неща извън темата? Да, води се спам, но сме били свидетели на достатъчно много теми, в които темите се променят постоянно.

И престани с тези английски изрази, вмъкнати тук-таме за цвет. Ужасно дразнещо е. Не знам какво искаш да покажеш като ги използваш. Перфектно владеене на езика ли? Ми, не това е начина.

Аз ако пусна тема, и питам въпрос няма да търся съчувствие. Със съчувствие не можеш да ми помогнеш по никакъв начин.

jghgh
10-24-2012, 11:45
просто съм свикнала да ги вмятам :<
какво като те дразни?
и мен ме дразнят много неща...

Със съчувствие не можеш да ми помогнеш по никакъв начин.
а със съвет можеш!

и той не е "нещо не ме кефят лесбийките <точка>"
дъ?

питаш въпрос, а вместо това "да си хомо е болест". "не, не е болест". "гнусно е". "нормално е".
това имах предвид от самото начало.

и в момента дори не се води дискусия, а спор. в спора не се ражда истината, а в дискусията, но не виждам на някоя от страните да й се води такава. или поне ще говоря за себе си - убедена съм в правотата си и не бих приела никакво друго мнение.
никой не може да ме убеди, че включванията ви бяха адекватни на темата (а тя беше искане на СЪВЕТ) или пък че аз греша, че винаги забелязвам малките неща, които вие не забелязвате. отвъд тенденцията в зародилия се контекст, имам предвид.
както и вие не можете да бъдете убедени, че включванията ви бяха излишни и неполезни по никакъв начин. за вас си е просто поредното изказване на мнение, на което имате право. за мен беше излишно и най-вече обидно за авторката.

x7aZzy
10-24-2012, 11:46
DisappointedDreamer, сега ако трябва и да се извиняваме, ще стане дълга и широка.
Аз така и не разбрах какво мисли авторката за нашия спам.
Но стана ясно, че jghgh се явява като добрия самарянин и защитава неоправданите и беззащитните. Няма лошо. Даже е похвално, че на някого му се занимава. Ама не това е начинът. Да си изливаш нервите по форумите... Тц.Тц.

Ще го кажа само веднъж, за да не стават недоразумения: НЕ ми пука кой с кого спи. Нито кога, къде, как. Не ми пука дали обича да го бият с камшик или да пикаят върху него. Хич даже не ми пука кой в коя дупка какво иска.
Много по- важно за мен е впечатлението, което даден човек прави.

Ирти, Дриймърката, Валдес може и да са по- груби и да не си мерят приказките, но НЕ се опитват да налагат мненията си.
Докато jghgh не приема чуждите гледни точки. Аз съм съгласна с нейните идеи, но начинът, по който ги изказва е отчайващо жалък.
Това е моето мнение и ако не се бяхте заяли, нямаше да ви се налага да го четете.

едит: "Обидно за авторката", хм? Много бих се радвала за го чуя от нея.
Дразнещо е да прикриваш собственото си мнение зад "авторката". Ако за теб коментарите ни са безполезни, кажи така, а не "авторката това, авторката онова". Авторката си има уста.
Второ - съвет вече даде и на мен ми се струва достатъчен. Добър съвет е, няма какво да допълня.
И естествено, че в спора се ражда истината.

Irti
10-24-2012, 11:53
Нещо ми омръзна да споря в този форум.

Niakoitam, казах защо. Достатъчно съм мъж, че даже повече и от теб, Калитко. :) Цимент.. кюрек.. доста непонятни неща за теб, които силно се съмнявам да си пипал, виждал някога. Ти на кюрека не знаеш от коя страна му е копалото. :) Такива мъже ми допадат за приятели, а ти като не си такъв и защитаваш другите.. ок. Разликата между тях и теб е, че ако ти извинтят една тупаница.. ще търкаш, ама не дръжката на кюрека. Не ми допадат и тези, които вървят по модата, които правят всичко само и само да се харесат на дадено момиче. Както ти например, а още малко ще си пред пенсия.. само мрънкаш някоя да ти обърне внимание. Разликата между мен и теб, приятелче е че когато се здрависаме ще усетиш здрава лапа, а аз ще усетя поредната ръчичка, която иска да ми бръкне в панталоните.

Що да не си коментирам другата страна по въпроса? Нищо не можеш да ми кажеш. Не се пръкваш на бял свят с обратна резба. Както от бебе не ставаш наркоман и алкохолик. Чиста болест си е за мен.. пряко свързана с главата. К'во като някой пуска обиди по мой адрес? Ти ако се засягаш.. и то във форум.. лошо, защото на мен не ми пука. :)

Даже ми е тъпо да пиша..

jghgh
10-24-2012, 11:54
лол, не си изливам нервите по форумите. да, реагирам емоциално. на всичко, което смятам за несправедливо и грозно.
и за мен е несправедливо и дори, ако щеш, арогантно постоянно да си изразяваш мнението, все едно си някакъв бог.
ест., че ще се хванеш за ето това

постоянно да си изразяваш мнението
но ето как аз ги виждам и усещам нещата:
-темата е за едно.
-никой почти не е отговорил на това едно, а вместо това "аз мисля така.", "аз мисля еди как си".
лол, на кого му пука?
още повече пък обидните постове как всичко това е ненормално, гнусно и т.н.
затова ли е пуснала тема авторката? да слуша как е гнусна, ненормална, болна и т.н.?
и за капак и други мнения - нищо че не са обидни, нямащи нищичко общо с темата й. "не ме кефят лесбийките, но гейовете ми действат", "всеки да прави каквото си иска, но да не ми налага еди какво си".

а това какво общо има с "как да постъпя?"

не приемам гледни точки, защото не ги смятам за верни. защото виждам отстрани и обръщам внимание на ей такива малки неща, на които другите изобщо не биха обърнали внимание.
мерси за психоанализа, вярно е, че съм невротична, жалка, с ниско самочувствие и тн. поне според тия хора с голямото самочувствие, които не са чувствителни и не осъзнават колко жестоки могат да бъдат с мненията си/несъобразяването си. в случая с откровенията колко са гнусни хомосексуалистите в тема на хомосексуалист. примерно!

но съм убедена, че в много отношения съм доста по-добър и по-полезен човек от вас.
мерси за иронията , и пак - да, аз съм "добрия самарянин" и винаги ще бъда ;>
който защитава онеправданите и слабите.

амин!

DisappointedDreamer
10-24-2012, 11:57
:lol:

Ох, да, ти си по-добър човек от нас. Всички останали сме подчовеци, незаслужаващи да дишат дори.
Ох, в толкова голяма грешка си. Дори не знам от къде да я захвана. Дори не ми се занимава.

Гледните ни точки не са верни за теб самата. За нас са. И, ще се учудиш колко много внимание обръщаме на малките детайли в живота ни.

Chacho
10-24-2012, 12:01
^Аз мисля, че точно jghgh е отворена към чуждото мнение. Мисля, че знам какво се опитва да каже. Не са й проблем мненията. Проблем й е повтаряемостта им, или по-точно причината за тая повтаряемост.

Ето едно умствено предизвикателство. Повечето сме окей с хомосексуалността, стига да не ни се навира в очите. Но по същата логика и геиовете може да одобряват мнението ни, но да искат да не им го навираме в очите. Тоест, да не използваме всяка възможност да се изтъкнем, колко точно ги понасяме.

jghgh
10-24-2012, 12:04
не говоря за малките детайли в живота, а в една такава тема, например.
не осъзнавате, че всичко, което пишете, е излишно и дори обидно. това имах предвид.
обяснено по най-елементарния начин - все едно човек с домашен любимец пита за няква мизерия, която котката му, да речем, прави. никой не отговаря как да си реши проблема, а се почват дискусии първо за домашни любимци, второ как котките са гадни. ето това е излишно, дори и обидно.
за мен е така. за вас е поредното изговаряне на мнение, на което имате право и т.н.
добре.

и след като не ти се занимава, ами защо изобщо говориш кой е в грешка и кой не е?

DisappointedDreamer
10-24-2012, 12:14
Защото имам мнение, което има собствено желание да бъде изразено.

Не ми пука дали е обидно. Няма да излъжа, само за да направя някого щастлив. Това е разликата между мен и теб.
Понякога достигаш един момент в живота ти, когато ти писва да се грижиш за всички останали, да правиш щастливи хората около теб, писва ти да бъдеш добър, което не означава че трябва да бъдеш лош. Означава просто, че се нуждаеш от почивка от понятията лош и добър. Уморително е. Излишно е, защото повечето индивиди дори няма да си направят труда да ти върнат жеста/услугата.

Azoria
10-24-2012, 12:19
jghgh , Съгласна съм с мисленето ти, но и ти почваш да превръщаш темата в "не пишете ненужни неща в темите" ,което е не по-малък спам. Всеки има право на мнение и това, че може би е некомпетентно и не на място сложено, не означава, че някой няма правото да си го изрази. Същото и за хомосексуалността - всеки си има поглед над нещата и е глупаво да налагаме своя на другите ( важи както за тези, които "мразят" гейовете, така и за самите гейове ).

Така и така се включих в спама...
Приемам, че някои от вас възприемат хомосексуалността като аномалия, но това ли ви е отношението към тези неща? Представете си друг вид аномалия. Ако видите двама аутисти, например, на улицата да се държат за ръка - ще станете да ги пребиете? Как решихте, че светът е повече ваш ,отколкото на хомосексуалните? Вие може да се целувате на улицата , а те не? Защо? Вашите представи за нормалното не са правилните. Както мнението ,което пиша в момента на вас няма да ви се стори правилно. Дано разберете какво имам предвид. :)

Chacho
10-24-2012, 12:20
Защото имам мнение, което има собствено желание да бъде изразено.

И двете сте в тази позиция. Твоето се отнася до хомосексуалността, нейното - до маниера на потребители. Ако не беше засягащо, нямаше да има n на брой постове след него.

DisappointedDreamer
10-24-2012, 12:21
Vicious circle, I get it.

спирам

x7aZzy
10-24-2012, 12:22
Аз се смятам за изключително отворен към чуждото мнение човек. Но съм изключително нетолерантна, когато става дума за изкривяване на моите думи, действия usw.
Това, че не харесвам лесбийки, а предпочитам гейове, не е дискриминация. Това е предпочитание. Първият ми пост беше насочен към Пантерката и не го намирам за дискриминиращ. Постът на Ирти е къде, къде по- обиден. Но той не тръгна да обяснява как е прав и как другите са недорасли. Има си мнение, има си виждане за нещата. Супер грешно според мен, но е загуба на време и нерви да се опитвам да го променя.

Освен, че не харесвам лесбийките, не харесвам и едрогърдести жени. Нито хора с тънки устни. Също и руси хора. И още, и още... Това са си мои предпочитания. Не означава, че не общувам с такива индивиди. Означава, че съм си изградила такава представа с времето. Айде, убийте ме, защото не обичам сладолед!

Проблемът на авторката не е, че е обратна. Притеснява се как ще бъде приета. Още не е осъзнала, че това какво мисли обществото, не е фактор за нейното щастие.
И както казах - избягвам да давам съвети, когато нямам личен опит, който да споделя. Намирам го за безполезно.

LadyDi
10-24-2012, 12:44
Достатъчно.

Auriss
10-24-2012, 17:59
=D

Blab
10-24-2012, 22:20
не обичам сладолед!
о.О
не мога да не коментирам!
//:Д

anonymous708973
10-25-2012, 19:24
Пфф. Това беше много грубо.
Вярно, че всеки има право на мнение и ала бала, ама чак пък толкова...
Супер е грозно.

Не.
Грозно би било, ако й пожелая да има физически недоразвито дете с напълно нормално развита психика. Това е грозно. Това е проклятие.

x7aZzy
10-25-2012, 19:33
Не.
Грозно би било, ако й пожелая да има физически недоразвито дете с напълно нормално развита психика. Това е грозно. Това е проклятие.

Казвам как изглежда отстрани.
Ако чуя подобно "пожелание" на живо, ще ми направи лошо впечатление.
За мен е грозно, затова го и коментирах.

Niakoitam
10-26-2012, 06:38
Нещо ми омръзна да споря в този форум.

Niakoitam, казах защо. Достатъчно съм мъж, че даже повече и от теб, Калитко. :) Цимент.. кюрек.. доста непонятни неща за теб, които силно се съмнявам да си пипал, виждал някога. Ти на кюрека не знаеш от коя страна му е копалото. :)

След прочитането на това някак загубих желание да отговорям.Отщя ми се.Така и така май няма голям смисъл :) Но хайде ще се опитам да се понапъна поне веднъж.Кюрека се хваща за желязото и се държи с дървеното надолу и се натиска за най-острото с цел да получиш хубави мъжествени белези по ръцете, а цимента пада от небето и хората го събират от листата на дърветата. Нали така? На прав път ли съм? Ти на мен ще ми говориш че не знам откъде се държи кюрека и какво представлява или пък цимент. За твое усведомение аз съм селско момче пък макар и от малък град.Кюрек държах онзи ден в нас.Днес и утре най-вероятно ще държа в селото ми.Цимент миналата и тая година само да искаш.Искал не искал,никой не ме пита.Е, в крайна сметка тази година си купихме бетонобъркачка де.Някак трябва поне малко да си поулесняваме живота като може.

Такива мъже ми допадат за приятели, а ти като не си такъв и защитаваш другите.. ок. Разликата между тях и теб е, че ако ти извинтят една тупаница.. ще търкаш, ама не дръжката на кюрека. Не ми допадат и тези, които вървят по модата, които правят всичко само и само да се харесат на дадено момиче. Както ти например, а още малко ще си пред пенсия.. само мрънкаш някоя да ти обърне внимание. Разликата между мен и теб, приятелче е че когато се здрависаме ще усетиш здрава лапа, а аз ще усетя поредната ръчичка, която иска да ми бръкне в панталоните.

Що да не си коментирам другата страна по въпроса? Нищо не можеш да ми кажеш. Не се пръкваш на бял свят с обратна резба. Както от бебе не ставаш наркоман и алкохолик. Чиста болест си е за мен.. пряко свързана с главата. К'во като някой пуска обиди по мой адрес? Ти ако се засягаш.. и то във форум.. лошо, защото на мен не ми пука. :)

Даже ми е тъпо да пиша..

Натам. Да, човек като няма какво друго да каже и направи то до извинтване на тупаници се стига.Даже и само да си го погледнал лошо.И не няма на никой да търкам абсолютно нищо,защото само да преглътна егото си и има много хора,който имат желание някой отворко да им го потърка.Хора,който винаги биха се застъпили за мен ако ги помоля.Аз си изказвам мнението тук и не вървя по никакви моди, не се опитвам да се харесам,защото на който му допадам си ме харесва и въпреки постовете ми тук и за никакво внимание не мрънкам.Относно това за панталоните няма какво да го коментирам.Ти ако си го опрял до моята ръчичка значи бая трябва да си го закъсал.Поне момиче да бях. :) И да, много хора разчитат попринцип че с отвинтване на глави най-лесно се решават проблемите.Помисли си всъщност как изглеждат най-добрите агенти и защо въпреки че са живяли заедно неандерталеца и кроманьонеца нашият прароднина междувпрочем е оцелял вида на кроманьнеща при положение че е бил 3-4 пъти по слаб що се отнася до физическа сила.Може би и за това сега един от моя град не е сред живите вече.Дали му е била здрава главата не знам,но се оказа по слаба от монтьорски крик.Багата например. Знаеш кой е предполагам? Вече и цяла България знае.Убеден съм че не можеш да се справиш с него поне във върховата му форма.Справял се е и с бая трудни съперници. И какво? В някаква дискотека се появи някакъв две години по-малък от него, който с трите пръстта на едната ръка сигурно може да набие с някакъв нож.Бодна го на неправилното място и едва не го уби.Не му помогнаха нито силните мускули нито силните му приятели.А сега казват че изобщо не бил същият човек и ако се възстановял изобщо щяло да мине бая време докато стъпи на ринга. Та такива ми ти работи.
Относно мен.Аз предпочитам да общувам с интелигентни хора без значение колко слаби или силни са.Хора, който притежават чувство за самоирония и могат да се бъзикат със себе си.Могат да те бъзикат яко,но ако си позволиш да ги бъзикаш за тях света не е свършил и го приемат с усмивка, а не ти се пунзят или показват колко могат да са силни всъщност физически...нищо че до преди малко сте се забавляли заедно.

Относно другата страна на въпроса. Напротив мога да ти кажа.
Това е всъщност доста добър пример:

^Не е до възпитание, а до предпочитания. Не може да не харесваш супа топчета (примерно), и само мириса да те кара да повръщаш, а аз да те възпитам да я заобичаш.
Наркомаството и алкохолизма са свързани с вещества, който се вкарват изкуствено в тялото и съответно в мозъка поради дадени причини. При другото тези вещества се вкарват автоматично,защото даденият човек си е така роден, а не е болен. Ти изобщо май не правиш разликата.Изключваме нещата породени от разочарование или отношение.
Не ти го пожелавам,но внимавай че живота често обича да опровергава разни сигурни хора.Да не се окажеш един ден на километри от децата си,защото не можеш да си преглътнеш егото и да възприемеш че това не е болест.:)

Auriss
10-26-2012, 07:01
^ти сериозно ли се обясняваш на човек с чифт цици за аватар ?

ъхх...всъщност забрави.

DisappointedDreamer
10-26-2012, 07:48
Наркомаството и алкохолизма са свързани с вещества, който се вкарват изкуствено в тялото и съответно в мозъка поради дадени причини. При другото тези вещества се вкарват автоматично,защото даденият човек си е така роден, а не е болен. Ти изобщо май не правиш разликата.Изключваме нещата породени от разочарование или отношение.
Не ти го пожелавам,но внимавай че живота често обича да опровергава разни сигурни хора.Да не се окажеш един ден на километри от децата си,защото не можеш да си преглътнеш егото и да възприемеш че това не е болест.:)

Абе, ти тъп ли си?
Нали това и аз казах - вродено си е, до предпочитания е, не до възпитания.
Аз разлика си правя. Ти просто отново говориш глупости. Някъде да съм казала, че е болест?
Ще ми говори той за моите деца, дееба тъпака.

^ти сериозно ли се обясняваш на човек с чифт цици за аватар ?

ъхх...всъщност забрави.

и кво като има цици за аватар? какъв е аватара на някойтам? Хм? А аватара на дхджхдгж? хм?

LadyDi
10-26-2012, 07:49
Трябва ли да заключа темата?
А трябва ли да ви накарам по друг начин да спрете да се карате?

jghgh
10-26-2012, 08:50
Що бе, лейди, в спора се ражда някакво разбирателство :д
аз нямаше да пиша след твоето "достатъчно", но така или иначе спорът продължава, та..

не мисля че който и да е, освен чачо, изобщо разбра по-рано кво имах предвид.
и кво беше тва "не приемам гледни точки". и да ме сравняват с ирти?!
на мен не ми пука за вашата хомофобия или хомофилия, няма как да наложа моето отношение към гейовете, но не (беш)е в това въпроса. :О

да.. малко е остаряло вече след няколко дена да се обяснявам, но .. карай да върви :д може пък с моя пост да се заключи темата : D

LadyDi
10-26-2012, 09:46
Що бе, лейди, в спора се ражда някакво разбирателство :д
Защото подозирам, че няма да се роди никакво разбирателство, ами само ще се изподъвчем. Темата е меко казано... тънък лед. Не искам да се насажда някаква дискриминация или изобщо каквото и да е, заради личните вкусове и предпочитания на една шепа хора.
Приемам, че всеки има право да изпитва каквото желае спрямо хомосексуалистите и не съм привърженик нито на крайно фобите, нито на крайно филите.
Затова, най-учтиво ви моля, не се задълбавайте. Ако искате да спорите за това, създайте си тема в... да речем, Пълнолетник. И избягвайте да се обиждате един друг или да се кълнете.

Irti
10-26-2012, 09:56
Niakoitam, далеч си от кюрека. Далеч си е от мен. Много. Далеко и ще останеш.

Auriss, ти си мъж и не се кефиш на гърди? Е.. оправяй се.

Имам какво да кажа, но няма, защото Кака е помолила нещо. Тъй, че не се пробвайте.

ForzaFelipe
10-26-2012, 10:05
Според мен трябва да се погледне на темата по друг начин ;) Теб не те е страх точно от това как ще ти отвърнат околните,а дали твоята приятелка би ти отвърнала на чувствата ти.Според мен това си е една от обикновените теми тук "влюбен съм в най-добрия/та си приятел/ка" .Ти трябва първо да разбереш дали твоята приятелка ще ти отвърне на чувствата,а не дали околните ще те приемат.Трябва да говориш с нея,да и признаеш че си лезбийка и че имаш чувства към нея,нали аз не съм изпадал в подобна ситуация и не мога да ти дам точен съвет,но според мен ако първо и съобщиш че си лезбийка и видиш как ще реагира,ще знаеш как да постъпиш и с останалата новина.
А как ще те приемат околните?Защо ти пука толкова,на този свят има много задръстени хора който никога няма да видят другата страна на нещата. Хората от еднополови връзки също могат да изпитват много силни чувства един към друг и не виждам какъв е проблема при това.На мен лично не ми пречи,говорим когато хората не са жадни за внимание както една част от гейовете,но тва е друга тема.Пък и според мен при жените е по различно от при мъжете,сега забелязал съм че жените са по-склонни да харесват и мъже и жени(не едновременно,а просто да се влюбят и в жени и мъже) ,тъй като сте по-влюбчиви явно.Така че не трябва да се притесняваш от хората,не трябва непознатите на улицата който ще видиш за 10 секунди да се отказва от любовта, обичай и не се предавай ;)

Niakoitam
10-27-2012, 07:59
Абе, ти тъп ли си?
Нали това и аз казах - вродено си е, до предпочитания е, не до възпитания.
Аз разлика си правя. Ти просто отново говориш глупости. Някъде да съм казала, че е болест?
Ще ми говори той за моите деца, дееба тъпака.

Не всъщност извинявай,защото си момиче за това,което ще кажа,но ти наистина ли си толкова тъпа на колкото се правиш,така ли ти изнася или просто не можеш да се удържиш на сексуалната си възбуда,когато ме тролиш? А сега щом съм го написал толкова сложно се върни и го прочети пак и пак и пак докато в "умната" ти главица не вземе да се вмени мисълта че всъщност може би случайно съм те цитирал,защото да не повярва човек не се заяждам, а съм напълно съгласен с мнението ти и поста ми може би случайно е напълно целият отправен към Irti. Ебаси неориентираното дете си честно.То не може и човек да се съгласи с него без да пише +1 за да не го рабере случайно грешно.Та ако се имаш за Златка,която храни като каруцарка Къци в Вип Брадър си имай едно на ум че аз не съм ти Къци и не съм чак толкова културен. :)

Niakoitam, далеч си от кюрека. Далеч си е от мен. Много. Далеко и ще останеш.

Ако цялото ти мислене е като в тази тема...всъщност много се радвам за това.:)

DisappointedDreamer
10-27-2012, 08:17
Далеч съм от Златка, златни принце. И престани постоянно да намекваш колко сексуално привлечена съм към теб, само защото постоянно се карам с глупавите ти мнения.

Няма какво повече да кажа.

SisiStrange
10-27-2012, 08:22
Толкова ви е грозен погледът на някои хора. Имам чувството, че за някои форумният имидж и реноме са над всичко и представляват едва ли не власт и меродавно мнение.

Все тая, авторке, кажи и пък, каквото сабя покаже. Ако тъй и тъй имаш чувства към нея, вече не сте баш приятелки, тъй че няма какво да губиш. Ако се окаже, че сте от един отбор, може само да спечелиш. И не се срахувай от общественото мнение. Ако ще да си идеална, пак някой ще те мрази и плюе. В такъв свят живеем, че ако седнеш да мислиш кой какво мисли за теб, ще живееш свръх тъжен живот. "Адът, това са другите." Много вярно твърдение.

Niakoitam
10-27-2012, 08:25
Далеч съм от Златка, златни принце. И престани постоянно да намекваш колко сексуално привлечена съм към теб, само защото постоянно се карам с глупавите ти мнения.

Няма какво повече да кажа.

Когато престанеш да се държиш като каруцарка,да ме намесваш навсякъде даже и където не пиша и да ми отправяш грозни епитети,защото съм съгласен с твоето мение (че даже и да не съм съгласен) тогава.Засега всичко крещи че се правиш на интересна с цел да ме провокираш и да получиш някакво внимание.Когато ми отговаряш културно и аз ще съм културен,когато си каруцарка и аз ще бъда такъв. Точка по въпроса :)

DisappointedDreamer
10-27-2012, 08:28
:lol: :lol: back to kindergarten. 'Начи, се връщаме в детската градина, където когато скубеш и биеш момче, обиждаш го, означава че го харесваш.

Охххх, в каква голяма грешка си. Това че постоянно използвам теб като негативен пример показва само и единствено колко много не те харесвам.

heartshapedbox
10-27-2012, 08:29
Кажи и, може и да се получат нещата.
Нищо не губиш.

Niakoitam
10-27-2012, 08:31
:lol: :lol: back to kindergarten. 'Начи, се връщаме в детската градина, където когато скубеш и биеш момче, обиждаш го, означава че го харесваш.

Охххх, в каква голяма грешка си. Това че постоянно използвам теб като негативен пример показва само и единствено колко много не те харесвам.

Ами то аз не знам дали се усещаш или не,но си хептен детската градина на моменти.
И все пак внимавай че нали знаеш че границата между любовта и омразата е почти никаква.Не ме мрази много :D

Auriss
10-27-2012, 08:51
Трябва ли да заключа темата?
А трябва ли да ви накарам по друг начин да спрете да се карате?

Spank them, Mom!

anonymous708973
10-28-2012, 20:59
Само не разбрах как физическата сила е свързана с меродавността на нечие мнение, ама нейсе.

Niakoitam
10-29-2012, 10:33
Само не разбрах как физическата сила е свързана с меродавността на нечие мнение, ама нейсе.

Свързана е как да не е. :)
В реалността понякога някои хора, когато нямат доводи за да защитят качествено позицията си или искат нещо да е така както те го смятат за добре, но не е прибягват до физическите аргументи.

DisappointedDreamer
10-29-2012, 11:09
^Прост стереотип. Физическата сила излъчва сигурност, подкрепа, авторитет. В Индия, така наречените hijras говорят в мъжки род, когато искат да изразят респект, гняв или когато сключват бизнес сделки. През по-голяма част от останалото време използват женски род.

Niakoitam
10-29-2012, 11:22
А в християнските държави жените се борят за еманципация и през ум не им минава да говорят в мъжки род.
А иначе както казах въпрос на желание е физическата сила да придобие различни пропорции,но пък какъв е изобщо смисъла на това като и без това може евентуално да отключи некотролируема верига след това?

anonymous708973
10-29-2012, 19:06
^Прост стереотип. Физическата сила излъчва сигурност, подкрепа, авторитет. В Индия, така наречените hijras говорят в мъжки род, когато искат да изразят респект, гняв или когато сключват бизнес сделки. През по-голяма част от останалото време използват женски род.

За друго говорих.
Защо това, че знам какво е... забравих инструмента... означава, че съм по-... права от теб в мнението си за гейовете дори когато то би могло да бъде наречено антидемократично и тесногръдо?

valeriageorgieva1
10-30-2012, 17:28
Искам да благодаря на всички, които отговориха по темата и ми дадоха съвет.. Доста се позамислих и накрая реших, че ще почакам известно време и както се казва "ще си опитам късмета" пък каквото ще да става. Относно всички други коментари по темата: Имаше и позитивни и отрицателни, но се радвам,че съм сводомислещ човек и не съм тесногръда, защотот четеики някои от по-грубите коментари,друг на мое място би се засегнал или ядосал, но аз осъзнах, че не се ядосвам и не се обиждам.. Приемам факта, че живеем в свободна страна и всеки има своето менение и правото да го сподели с останалите и благодаря на всеки от вас, че го направи!