Влез

View Full Version : Омръзна ми..

wasch0
10-24-2012, 17:46
Историята е много дълга, но ще се опитам накратко. Бяхме заедно,щастливи, смея да твърдя, че се обичахме, разделихме се, аз бях виновна, нараних го.. Да, осъзнавам, че сгреших, но ми омръзна да плащам за старите грешки. Минаха две години от раздялата, а той всеки ден по всевъзможен начин се опитва да ме нарани. Преминахме от приятелство в безразличие, а след това дори омраза.. Да, подло е да се мразим, но не мога да обичам човек, който познава слабостите ми и ги използва до една срещу мен.Не знам на какъв език да му кажа да стои далеч от мен.. Не искам дори да чувам за него.
Идеи как да се отдръпна? Пробвах с разговор, с добро - не стана, с лошо става все по-зле и по-зле.
П.П. Моля без нападки, отдавна осъзнах грешката си и се опитах да я поправя, но не се получи :)

SpiritInBlack
10-24-2012, 18:03
заслужаваш го , ма. квото си правила , по твоята глава

notlike
10-24-2012, 18:04
Има грешки и грешки. Някои се прощават, други - не :)

wasch0
10-24-2012, 18:13
Грешката ми беше, че не вярвах, че ме обича, защото имаше десетки други по-хубави, по-умни, с по-хубави тела, по-забавни, които искаха да бъдат с него.. исках той да е щастлив, а и си мислех, че ако наистина държи на мен, няма да ме остави да си тръгна. Сега знам, че чувствата ги е имало, но наистина се изморих да съсипва всеки един мой ден. Ако трябва да сравним болката, която му причиних и болката, която той причини на мен - разликата е огромна.

balu4ka
10-24-2012, 18:15
А защо поддържаш контакт с него?
Понякога хората просто са си такива.

wasch0
10-24-2012, 18:19
В едно училище и компания сме, а и ходим заедно на уроци.. Отбягвам го, но винаги намира начин да се добере до мен и да ми съсипе настроението

notlike
10-24-2012, 18:24
Малшанс значи. А иначе грешката ти, както си мислех, се оказа много груба. Винаги трябва да си знаеш цената и да имаш самочувствие за това, което можеш и това, което си. Има нещо като мисъл, която витае в нета - "Това, което си в момента, е резултат на това, което си бил преди". Изводът е да бъдеш себе си, да оценяваш достойнствата си и да продължиш напред. Така ще срещнеш правилните хора в живота си занапред. Успех ти пожелавам. Преди и аз се чувствах някак си - как да ти кажа, ниско в йерархията. Хората се хвалят, аз ги хваля също, а себе си не оценявах достатъчно. Имах комплекси за външния си вид, за начина си на мислене, за неразбирането. Осъзнах обаче, че външният свят е като отражение на вътрешния. Сега не пестя хвалби към себе си, защото знам какво мога и къде се крият плюсовете ми. Доста хора ме оценяват, радват ми се и съм част от техния живот. Други ме мислят за идиот, но на мен не ми пука, защото ми е пределно ясно, че не можеш да се харесаш на всички :)

102
10-24-2012, 18:25
Ти пък му съсипи краката... За тва всяко момиченце трябва да си има познат батко.....

wasch0
10-24-2012, 18:31
Малшанс значи. А иначе грешката ти, както си мислех, се оказа много груба. Винаги трябва да си знаеш цената и да имаш самочувствие за това, което можеш и това, което си. Има нещо като мисъл, която витае в нета - "Това, което си в момента, е резултат на това, което си бил преди". Изводът е да бъдеш себе си, да оценяваш достойнствата си и да продължиш напред. Така ще срещнеш правилните хора в живота си занапред. Успех ти пожелавам. Преди и аз се чувствах някак си - как да ти кажа, ниско в йерархията. Хората се хвалят, аз ги хваля също, а себе си не оценявах достатъчно. Имах комплекси за външния си вид, за начина си на мислене, за неразбирането. Осъзнах обаче, че външният свят е като отражение на вътрешния. Сега не пестя хвалби към себе си, защото знам какво мога и къде се крият плюсовете ми. Доста хора ме оценяват, радват ми се и съм част от техния живот. Други ме мислят за идиот, но на мен не ми пука, защото ми е пределно ясно, че не можеш да се харесаш на всички :)

Благодаря за изчерпателното мнение :) Относно самочувствието.. Наистина се старая да повярвам в себе си, но ТОЙ просто не ми позволява. Много добре знае колко съм чувствителна на тази тема и няма ден, в който да пропусне да изтъкне недостатъците ми..

wasch0
10-24-2012, 18:33
Ти пък му съсипи краката... За тва всяко момиченце трябва да си има познат батко.....

Батковци познати имам доста, но никога не бих прибегнала до там. Аз искам той да е щастлив, но.. далеч от мен.

notlike
10-24-2012, 18:52
Благодаря за изчерпателното мнение :) Относно самочувствието.. Наистина се старая да повярвам в себе си, но ТОЙ просто не ми позволява. Много добре знае колко съм чувствителна на тази тема и няма ден, в който да пропусне да изтъкне недостатъците ми..

Явно си доста ранима на тази тема. Не знам за теб, но аз на моменти съм адски отмъстителен. Защо просто не го поставиш веднъж на място очи в очи? Кажи му - "ОК, аз си имам недостатъци, ама ти да не си идеален? Всъщност, ти си един комплексар, който се интересува от чуждите грешки, мислейки се за идеален, а не виждаш какъв идиот си. Страх те е да се издигнеш в очите с качества, защото явно те е страх от комплексите си. Затова искаш да си направиш мнение, като злепоставяш хората. Аз на твое място ще умра от срам, защото злословенето е черта на слабохарактерните малоумници, които мислят, че така ще впечатлят другите, но всъщност показват колко жалки са в действителност. Не ми трябва отговорът ти, спести си го. Аз мога да имам своите лоши черти, но за разлика от теб, не ме е срам да си ги призная, защото идеални хора няма. Оправяй се както можеш, чао!". Повярвай ми, кажеш ли му такава реплика, е доста вероятно да си намери топките в устата и да не знае какво да каже. След това просто спри да му обръщаш внимание въобще и ще видиш разликата.

П.П. Не те карам да му цитираш дословно простотиите, които измислих току-що. Кажи му каквото мислиш, аз просто ориентировъчно ти давам някакви идеи. Успех!

wasch0
10-24-2012, 19:04
Ще звучи глупаво от моята уста, бях си обещала, че ще изтърпя всичко, защото сама си го направих и все още не мога да си простя, но чашата преля. Омръзна ми да се правя на силна, а когато се прибера да плача с часове. Точно за това ще приема съвета ти и ще опитам да му запуша устата.
Аз мога да имам своите лоши черти, но за разлика от теб, не ме е срам да си ги призная, защото идеални хора няма.Не ми трябва отговорът ти, спести си го. ! Изключително много ми хареса, ще го използвам. Благодаря ти! :)

SisiStrange
10-24-2012, 19:29
Иии за какво се чувстваш виновна? Че си карала нормален тийн период и си с ниско самочувствие? Че не те е накарал да се почувстваш красива и значима? Защо ти да си сбъркала? Ако му е пукало за тебе дори мъничко, е щял да забележи навреме, че приятелката му се чувства кофти, че няма самоувереност и би ти помогнал. Така правят нормалните хора, когато държат на някого. Неговото е пъъълна селяния.
Не, че не съм съгласна с notlike, съгласявам се, но аз не бих постъпила толкова финно, защото подобен простак няма да схване и половината от тази реч и ще продължи да се хили. Давай го непукистки и помни, че приказките му не са казани с някаква доза истина в тях, а с идеята да те наранят, защото си го настъпила по опашката и мизерното му его не може да се справи с този факт. Буквално не му обръщай внимание. Подминавай го, все 1 е никой за теб и най-добре да бъде. Нека си злобее и плещи простотии, ти все 1 нищо не си чула. Ако прекрачи границата, захапи го направо. Но не афектирано и ядосано (щото ще се зарадва, че си е постигнал целта да те засегне), а студено и безразлично. "Извинявай, ако обичаш повече не ме занимавай, защото ми досаждаш пък аз не те ща вече. То бива да търсиш внимание, ама айде не от мен." И край. Без повече приказки, изключваш го от пространството около теб. Ако не му секнат идиотщините сравнително скоро, ще се изумя. С такива хора номера не става с думи, обяснения, речи, ако ще да са страшно точни и на място.
И никога не си мисли, че е прав. Всеки е красив по свой си начин. Аз съм сигурна, че на теб нищо ти няма, а просто те тресе пубертета и те гонят нормалните женски депресии в тоя период.

fenkaaa
10-24-2012, 23:29
Ти си параноичка.Оставила си момчето,само заради твоите си филми,да ти е давал повод да мислиш така,да те е карал да ревнуваш и т.н,че си била с толкова ниско самочувствие? Леле,да се разделиш с човека,който обичаш само заради това,а има къде,къде по-основателни причини.Ти сама си си виновна,момчето те е обичало,а ти си си набивала филми,еми сега ще си патиш.

SisiStrange
10-25-2012, 04:08
Кой го знае той как е реагирал на страховете и.

dimitar_ak
10-25-2012, 05:13
Разделили сте се преди 2 години и още намирате поводи да си тровите нервите?!?! Не смяташ ли, че е прекалено детинско? Игнорирай го и това е.

102
10-25-2012, 07:53
Страшни съвети.. ХАхАХ... "игнорирай го"... смятай... тва да не е скайп или някъв сайт.. това е живия живот.. сякаш не сте живели бе.. замислете се, ако ви се подиграват в продължение на седмици/месеци дали ако игнорираш някого той ше спре... той си прай кефа.. щом другите го намират за забавно, дали му дреме за твоя игнор.. а и даже да го игнорираш едва ли ТИ ще се почувстваш по-добре.. все същото кофти ше ти е.....

nel32_21
10-25-2012, 08:10
той ще те обича и заради това е така не му отвръщай мълчи и гледай.....
аз знам колко много от моя клас се дракат
с мен (МОМЧЕТА)

pandabear
10-25-2012, 08:12
Самият факт, че той продължава да дълбае в стари рани показва, че явно му е пукало доста за теб и се е почувствал наранен, засегнат и прочие след подобна раздяла... Много "хард" го раздава дори след толкова време. Явно е злопаметен доста. Единственият начин е да спреш да показваш слабост. Стегни се, намери подходящ момент и точно и ясно му зави в очите, че е Никой не само в цялата огромна вселена, но и в твоите очи. Че няма правото да ти изтъква недостатъците, въпреки че осъзнаваш, че ги имаш. Те не са негов проблем. Че е бита карта. Затворена страница.
След като не може да го игнорираш, поради обстоятелствата, просто, ако се случи да се срещнат погледите ви дори го гледай с пренебрежение. Живей си живота и забрави за жалкото му съществуване.

bilqnavod
10-25-2012, 09:01
Хм, с него винаги сме си били приятели. Връзката ни беше глупава грешка, повлияна от алкохол. И най-хубавото е, че след раздялата не прекъснахме отношенията си, а ги заздравихме :)
http://www.youtube.com/watch?v=hiQonzjsWfE

за същото момче ли става въпрос? :?

dimitar_ak
10-25-2012, 09:03
Страшни съвети.. ХАхАХ... "игнорирай го"... смятай... тва да не е скайп или някъв сайт.. това е живия живот.. сякаш не сте живели бе.. замислете се, ако ви се подиграват в продължение на седмици/месеци дали ако игнорираш някого той ше спре... той си прай кефа.. щом другите го намират за забавно, дали му дреме за твоя игнор.. а и даже да го игнорираш едва ли ТИ ще се почувстваш по-добре.. все същото кофти ше ти е.....

Знаеш ли през къде ми е дали някой ме подиграва някъде си? Нали аз не контактувам с присмехулника и аудиторията му. Най-вероятно няма и да разбера, че въпросният ме подиграва и ще си живея безгрижно.

PS: Както момичето пише те са в обща компания. Ами докато подържа контакта с него ще му яде подигравките.

102
10-25-2012, 11:06
Нещо не разбрах.. трябва да се игнорира и бяга от проблемите за най-малкото нещо ли...? Особено пък ако си момче.. да зарежеш компанията с която движиш, защото някой си там те подиграва/усмива/т.н.... Успех.

wasch0
10-25-2012, 11:40
за същото момче ли става въпрос? :?

Абсурдно е дори да си го помислиш. Двамата са коренно различни. А и.. измина доста време и макар че той се опитва да ме дърпа към миналото, аз се старая да продължа напред :)

TrollWare
10-25-2012, 11:43
Преди 2 год. сте се разделили и още ти досажда ? Направо прекъсвайте сякфи контакти и това е.

xXxPETYAxXx
10-25-2012, 14:11
Много ми е интересно по какъв начин ти "съсипва настроението"? Обижда ли те, какво? И ти си в една компания с него и хора, които се забавляват, когато той те нарежда?

wasch0
10-25-2012, 14:36
Хм, чудя се как да ти отговоря, защото той използва всички възможни начини. Припомня стари рани, обсъжда ме от главата до петите, на моменти казва, че съм била всичко за него, след това, че съм нищо, сравнява ме с другите, естествено изтъква, че съм нещо по-долно и т.н. Не бих казала, че приятелите ми се забавляват, но не се месят, защото историята е много дълга и всеки от нас има вина за случилото се. А и.. той се държи добре с всички други, освен с мен.

carrieee
10-25-2012, 15:57
Явно все още има чувства към теб и ако наистина му беше безразлична нямаше да се опитва да прави нещо,дали против теб или с теб..Игнорирай го и се усмихвай по-редовно :) Това ще го подлуди и ще миряса.Успех

SisiStrange
10-25-2012, 16:04
Нещо не разбрах.. трябва да се игнорира и бяга от проблемите за най-малкото нещо ли...? Особено пък ако си момче.. да зарежеш компанията с която движиш, защото някой си там те подиграва/усмива/т.н.... Успех.
Егати и компанията са тези, които ще виждат, че член от нея е сравняван със земята и няма да обърнат внимание. Не ми се вижда голяма загуба. И в нашата компания редовно се тролим, но шеговито, без лошо чувство. Ако някога усетя, че някой от тях се мъчи да ме засегне наистина, да ме заболи и ме обиди, а другите не реагират никак, ще ми е през оная работа, която нямам, за тях. Приятелите са, за да се подкрепят. Едно е да се избъзика с нея веднъж-дваж, друго е тоя системен, груб тормоз.
Да седне да му държи речи е безсмислено, защото само ще го зарадва, че отвръща. Да викне да го набият е жалко. Най-нормалното нещо е да не му обръща внимание и да си живее живота.

102
10-25-2012, 16:21
SisiStrange, мнението ми не беше насочено към ситуацията на авторката, а към друго мнение. Аз лично смятам, че в спор между двама души в дадена компания не трябва да се намесват останалите й членове... все пак не може сички да се харесват в компания от 10-12 човека.... Не ми се е случвало да ми се подиграват, но от мъжка гледна точка щях да си реша проблема face2face без да принуждавам някой да взима моя страна или тем подобни.... Относно "Най-нормалното нещо е да не му обръща внимание и да си живее живота." ... отново за безразличието/игнора....... да си мълчиш и да търпиш е жалкото... да бягаш... също. Относно "набиването".. и само скръцване със зъби от някой батко ще го кротне. Не знам как е при момиченцата, но ако някой ме дразни постоянно в продължение на 2 години няма да мълча, а ще реагирам подобаващо.

SisiStrange
10-25-2012, 16:34
Нямах в предвид да си скрива сълзите и да търпи мъченически, а реално да спре да и пука. Да си се смее, да си живее и да го гледа презрително като се прави на мъж. Може да му иронизира глупостите, но да не влага кой знае какво в реакциите си. Нейните реакции го забавляват. Той иска да види, че я засяга.

Не е редно никой в една компания да застава на каква да е страна, но никога не бих гледала как мой приятел е тормозен без да реагирам никак. Ако ще да е от друг приятел. Откровено би ми станало неприятно. Това, че те не му правят някаква забележка поне (доколкото разбрах от темата засега), говори зверски зле за тях. Да кажеш на приятел, че това, което прави е лошо, не е вземане на страна.

Amore-Mio*
10-25-2012, 17:23
"Убий идиота с мълчание".
Глупаво е всичкото това и детско. Да се отмъщават, мразят, е наистина глупаво, защото до вчера сте си твърдели, че се обичате, а сега вече се мразят. Не се връзва. Един разумен човек, би приел всичко това и продължил напред.

102
10-25-2012, 18:36
Глупаво и детско е да си клиширан робот....