View Full Version : Загубена лична карта
Видях доста теми из различни форуми, но никаде не срещнах отговор на въпроса си. Трябва ли родителите ми да бъдат с мен при ваденето на нова лична карта, защото ще правя 16, непълнолетна съм. Проверих местата, на които си мислех, че може да е, но не я открих. Моля ви да споделите, ако знаете нещо по въпроса.
TheBeliever
10-24-2012, 18:54
Провери много внимателно дали наистина си я загубила. Ако си съвсем сигурна отиваш в районното и подаваш декларация за загубена лична карта, за да я обявят за невалидна и ако някой я е намерил да не може да се възползва от нея. След това си плащаш глобата и си подаваш документи за нова лична карта. Колкото по-бързо стане всичко това, толкова по-добре.
Колкото до родителите, май трябваше да се подпишат някъде като твои настойници. Не съм напълно сигурна.
ledenakrasota
10-24-2012, 18:57
Ако е загубена, плащаш глоба. Не плащаш, ако e открадната. При пълнолетните май важи същото и да, с възрастен се изважда. Можеш а си я вземеш без родител. Когато ми я вадеха, поне бях с придружител. :)
Кажи им, че е открадната, а не загубена. По-малка е глобата..
DisappointedDreamer
10-25-2012, 08:15
Родителите трябва да присъстват, да.
ledenakrasota
10-25-2012, 08:38
Кажи им, че е открадната, а не загубена. По-малка е глобата..
Първо трябва да обяви в районното, че е изгубена. ;)
Глобата за загубена лична карта не е повече от 20 лева. Ако трябва от джобните си ще ги дадеш, но по-добре не лъжи. Най-добре е да си кажеш истината, щото след една лъжа следва друга, след нея друга... С родител в районното на информацията и те ще ти кажат какво да правиш.
Първо трябва да обяви в районното, че е изгубена. ;)
Нищо не трябва да обявява. Просто отива и казва, че е открадната. Дават му лист - пише каквото е станало. В случая ще излъже как е открадната и това е. Нали и аз съм я губил.. въобще не съм обявявал нищо.
mrankoniiii
11-02-2012, 14:49
Отиди в полицията и кажи , че са ти я откраднали може и да ти се размине глоба , но трябва и ваште да с теб