Влез

View Full Version : Най-добра приятелка ?!

teengirl24
10-26-2012, 13:25
Здравейте! :) С моята най-добра приятелка се познаваме още от преди 1-ви клас ( сега сме 7-ми ) ... Но като тя се премести в друго училище след 5-ти клас нещата се промениха.......... за нея , за мен не ! С нея се чуваме почти всеки ден по скайп , но проблема е това , че почти веднага щом се премести в другото училище , си намери '' втора най-добра приятелка'' . Знам ,че не трябва да ревнувам , но не искам да загубя най-най-най-добрата си приятелка. Знам , че всичко това изглежда пресилено. :( Вече се опитвах да говоря на тази тема с нея , но тя просто ми отговаряше с '' и двете сте ми най-добрите приятелки '' , но най-накрая и във фейснбук, и в скайп все пише''обичам те , ти си ми най-добрата приятелка В*** :* :* '' Не знам какво да правя ! :( моля ви дайте ми съвет :(

magneticfields
10-26-2012, 18:00
Тя се е преместила...намерила си е нова приятелка, към която се е привързала...казва,че и двете сте и най-добри приятелки...не е вярно...не ти е приятелка...или поне не такава каквато е била преди...много малко вероятно е нещата между вас да станат пак същите...такива неща стават...знам че е гадно...най- добрата ми приятелка ме заряза преди няколко седмици(заедно сме от 1 клас)...запознай се с нови хора и ще си намериш нови приятели...но запомни едно- не им се доверявай напълно...хората са подли същества...не казвай на приятелите си това, което враговете не искаш да знаят

petinkataaa
10-26-2012, 18:55
нормално е да е по-близка с момичето от новото й училище,при положение,че са заедно всеки ден и сте 7ми клас.по принцип не пречи да запази старите си отношения с теб,но явно при вас нещата са различни..ти така ли не си поблизка с някой от твоето си училище?

Momo_ cacata
10-28-2012, 06:00
Emi tq si e namerila druga. SORRY!!!

Amore-Mio*
10-28-2012, 10:41
Не всичко е вечно, разбери го!
Разбираемо е това, но някак, не всички приятелства от детството се запазват, някои се рушат, други - не. В случая освен да приемеш факта, че тя си има сродна душа, нямаш друг избор.
И ти ще си намериш добра приятелка, стига да преживееш това.

~The Smile~
10-28-2012, 10:48
Както при мен е :тръгнах на плуване и веднага си намерих приятелка ,с която си говорим ,докато плуваме и г-жата все ни казва "стига сте бъбрили,правете упражнението" И понеже новата ми приятелка е в моето училище и си излизаме в междучасието. А когато дойде време за тренировка по плуване ,изгарям от нетърпение,защото ще се видя в новото си френдче! :grin: Споделих с най-добрата ми фр. от класа,че съм си намерила още една приятелка и НДП-то ми нито се подразни,нито нищо. Каза,че много се радва за мен и ми се усмихна. :)

По темата: Момичето си е намерило нова приятелка и не намирам нищо лошо в това! Даже напротив-ти трябва да се радваш за приятелката си,че е намерила още една НДП. ( ндп - най-добра приятелка) Това е много хубаво за един човек-да си има приятел от класа и да може да разчита на него! Така че недей да се дразниш,вие пак ще си бъдете приятелки! Просто твоята Ндп си е намерила нова приятелка и толкова! И ти си намери още една приятелка от класа,за да не стоиш сама. :)

teengirl24
10-30-2012, 13:17
Аз си имам две много добри приятелки от класа :) , но просто с нея сме си още по-добри .Мисля да спра да ревнувам и да не развалям приятелството ни :)

Aspire
11-01-2012, 18:48
Не познавам човек, който да има един единствен приятел/ка и да излиза/говори само с нея/него. Спрете да се излагате и занимавате с глупости. Какво очакваш? Момичето да отиде в ново училище и да седи сама мислейки за теб?! И е нормално да си говори и споделя повече с ,,новата си най - добра приятелка", защото имат повече общи теми и познават едни и същи хора ВЕЧЕ! Недей да правиш проблеми от това с кого излиза тя и се опитай да запазиш приятелството ви, защото след няколко години, когато порастнете ще се смеете на цялата история. И можеш да напишеш нейното име на скайпа си, за да й покажеш, че е важна за теб (щом за теб това е начина, лично аз го намирам за глупост!).

mads13
11-01-2012, 22:41
Бях попаднала в подобна ситуация,но бях в ролята на твоята приятелка.. От първи клас бях заедно с едно момиче,но в 6ти клас то се премести в друго училище,заради родителите си.. След време аз се сближих с друго момиче от моя клас и първоночално и двете ми бяха най-близки.. но после нещата се промениха и до ден днешен съм най-добра приятелка с момичето от класа ми .. Получи се така,защото тя се промени,аз се промених.. Нямаме време една за друга.. Просто не ревнувай! И знай,че ако тя ти е истинска приятелка и цени нещата както ти,няма причина да се разделяте! И също така 7ми клас си,догодина най-вероятно ще попаднеш в друго училище,там може би ще намериш подходящата приятелка ! :)

teengirl24
11-02-2012, 09:26
mads13 права си :) така ще направя Благодаря ви много за съветите

~The Smile~
11-05-2012, 19:30
Не познавам човек, който да има един единствен приятел/ка и да излиза/говори само с нея/него. Спрете да се излагате и занимавате с глупости. Какво очакваш? Момичето да отиде в ново училище и да седи сама мислейки за теб?! И е нормално да си говори и споделя повече с ,,новата си най - добра приятелка", защото имат повече общи теми и познават едни и същи хора ВЕЧЕ! Недей да правиш проблеми от това с кого излиза тя и се опитай да запазиш приятелството ви, защото след няколко години, когато порастнете ще се смеете на цялата история. И можеш да напишеш нейното име на скайпа си, за да й покажеш, че е важна за теб (щом за теб това е начина, лично аз го намирам за глупост!).

+1

iiordanova
11-06-2012, 13:36
Ти пък да не очакваш,че тя няма да има други приятелки освен теб. Най-малкото е в ново училище.И стига с това "най-най-най-добра приятелка",всеки си има много близки приятели и просто приятели.Не трябва да искаш от приятелката си да няма други близки приятелки. Така я затваряш в един кръг и в един момент ще и писне от твоите прищявки.

gotinkatra
08-19-2013, 18:57
Хеййй!Спокойно!Аз съм в същата ситуация само че съм 6-ти клас.Моято НДПЗ се премести след 5-и клас в друго училище и си намери нова най-добра приятелка.Но досега не сме се разделили аз също си имам още 3 добри приятелки от моя клас,но тя ми е най-добрата и най-вярната.Тя знае за мен повече отколкото аз самата.Всеки ден почти отварям темата и тя казва,че харесва мен и другото момиче еднакво,но с мен е по-близка и ми казва повече неща.Ние излизаме всеки ден лятото,а в училище сме неразделни с приятелките си.Да,така е,но тя ако ти е истинска приятелка няма да те пренебрегва,не се притеснявай и не ревнувай.Отваряй темата и и разкрий какво мислиш :)

an7raks
08-19-2013, 19:09
Запали й дома! Да има респект!

Cloud9
08-20-2013, 12:09
Не съществува приятелство между момичета споко хахах

noworries
08-20-2013, 12:43
Не съществува приятелство между момичета споко хахах
има нещо вярно ;ddd

muhatacece
08-20-2013, 12:51
Авторке, не може да има само една приятелка, нали, ако си излизате и си прекарвате добре няма от какво да се притнесяваш, не може само време на теб на отделя .. приеми го :)

muhatacece
08-20-2013, 12:53
Ти пък да не очакваш,че тя няма да има други приятелки освен теб. Най-малкото е в ново училище.И стига с това "най-най-най-добра приятелка",всеки си има много близки приятели и просто приятели.Не трябва да искаш от приятелката си да няма други близки приятелки. Така я затваряш в един кръг и в един момент ще и писне от твоите прищявки.

Много вярно !

YoungSakura
08-27-2013, 02:24
Знам че всички имаме нужда от приятели.На твоята възраст съм и ще те посъветвам да не се впрягаш, защото това са нещата от живота.Ако е решила да споделя времето си с друга по-добре я остави.Има още толкова много хора по света..Няма да е същото, но е важно да не си сама!Да си сам е най-страшно!

horacio
08-27-2013, 19:32
Така се случва винаги. Наистина е много кофти да се признае, но е нормално.

Примерно от 1 до 7 клас и от 5 до 7 бях с едни момичета, бяхме си най-добри приятелки, но след 7 клас всички се разделихме, едната я изгубихме съвсем, и останахме 3. Отдалечихме се малко, всяка си намери близък човек от класа, но въпреки, че вече не се виждаме толкова често и не си пишем абсолютно всеки ден, още си споделяме всичко, винаги сме една до друга и се подкрепяме и все още сме си най-близки. В началото и аз ревнувах, но се свиква, приема се, нещо нормално е. Няма как новото момиче да те замести, стига да не престанете да поддържате връзка с твоята приятелка.