Влез

View Full Version : 12 клас ЗИП

mother_of_god
11-04-2012, 20:28
Интересувам се как се смятат графата ЗИП-ове за дипломата. В смисъл, освен БЕЛ, мат, НЕ, АЕ от годините, които се взимат (уча в езикова), и тези, които се за съответни години - география и философия 10, 11 клас само (примерно) - какви са другите?
Има някакъв избор измежду определени предмети ли? Ако да - какъв е броя им, и всичко друго, което се сетите :)

Мерси предварително

maximxxl
11-19-2012, 19:49
по всичко можеш да запишеш зип. аз от 9ти клас имам зип по физика,химия,биология,исто ия,география,бел,философия и физическо. Общообразователна паралелка съм затова.

PurpleDream
11-19-2012, 20:10
еми те трябва да ви обяснят в даскало, дават списък с ЗИПове и СИПове и си избирате, мисля че имаше някъде неща които зависеха точно от профила на паралелката ама не съм сигурна, питай някой учител

LoupGarrou
11-19-2012, 20:33
В дипломата имаш три графи: матури, оценки през годините и ЗИП. Зипът го записваш в 12-ти клас (сега не скачайте кой кога е записал, зависи от училището, т'ва което запише в 12-ти клас ще му влезе в дипломата). Това кои предмети ти влизат в графата ЗИП зависи от твоя профил/ в каква гимназия учиш. От училище ще ви кажат кои предмети имате право да запишете като ЗИП, ще бъдат поне 4, ако си от хубаво училище.

Аз бях езикова гимназия -> ми влизаха езиковите предмети за ЗИП. БЕЛ, Френски, Английски (тези не съм ги записвал, те се водят като часове от програмата и всички ги карат, просто са над минимума часове, които трябва да караш в 12-ти клас, но след като съм в езикова карам 15 часа, вместо 10, да речем, и затова останалите 5 ми се водят ЗИП : ). Другият ти ЗИП си го записваш ти ... Т'ва е ....

И още нещо, ЗИП часовете по БЕЛ, Френски и Английски ти влизат и от други години, не само от 12-ти клас ...