View Full Version : Как да имаме повече приятели?
ednagolqmataina
11-08-2012, 09:22
Въпросът ми е как някои хора всички ги харесват и имат стотици приятели, а аз каквото и да правя никой не ме забелязва. Каквото и ново да си купя или както и да се направя на никой не му прави впечатление, а моя приятелка само една нова промяна да направи и всички го забелязват. Не съм от хората, който не се харесват- харесвам се, но другите защо не ме харесват ?
Защо ти е да имаш много приятели ? По добре малко,но истински ;)
JustaLittleKid
11-08-2012, 11:13
Съгласна съм със SurfSky. Разбирам те донякъде, но не мисля, че това е въпрос на живот или смърт. Бъди себе си, такава, каквато си, и се радвай, ако имаш поне един приятел, на когото наистина да разчиташ. Това, колко хора забелязват какво си си купила или какво си променила в себе си, не означава, че те са ти приятели. Аз имам много познати и смятам, че повечето от тях ме харесват (не външно, а това, което съм), но това пък не значи, че наистина мога да разчитам на тях. Имам и такива приятели, които наистина ме обичат. Те си струват, бих останала само с тях, ако се наложи, и бих била щастлива. :)
Относно това КАК така се получава, че има хора, които всички ги харесват, това е въпрос на чар, според мен. Има такива хора, но... не е задължително да бъдеш такъв, за да си щастлив, както вече споменах. :)
psychopath
11-08-2012, 14:23
На мен не ми е фикс-идея и нямам подобни комплекси. Държа се естествено просто, а принципно съм социална личност, общуването никога не ми е било проблем.
ednagolqmataina
11-08-2012, 17:15
Проблемът е много заплетен. Не ми е фикс-идея, но ме кара да се чувствам зле. Нямам нито един истински приятел, а тези, които имах за истински се оказа, че ми говорят зад гърба като всички останали. Просто как да ги накарам да спрат да гледат зле на мен и да ме харесат поне малко. Когато съм естествена виждам, че не ме харесват, когато съм изкуствена- също. Сякаш просто няма какво да си кажем с тях, а ако продължава така няма да си намеря приятели никога :(
Дали проблемът не е в теб? Трудно ли общуваш с хората, некомуникативна ли си, хората ти нямат доверие ли какво?
ednagolqmataina
11-08-2012, 21:56
Падам си по-срамежлива, но се държа нормално с всички, мразя интриги, скандали и мразя да правя лошо на другите, не обичам да се заяждам, а другите около мен са ми пълен контраст, с един не си пасвам напълно .. А сякаш това, че съм по-спокойна и искам да стоя далече от интригите ги кара да не искат да си ми приятели и да ме игнорират.
Amore-Mio*
11-09-2012, 06:58
Който е приятел на всички, не е приятел на никой!
Много истина се крие в това.
xwhitecarnationx
11-09-2012, 07:05
Защо ти е да имаш много приятели ? По добре малко,но истински ;)
Точно! :)
bilqnavod
11-09-2012, 07:21
Е, добре. Това приятели ли са да им правиш впечатление само с нови дрехи и придобивки?Да ви имам разбиранията
Нямаш познати защото се опитваш да си това което не си. Престани да си купуваш боклуци за да се харесаш на някой!