Влез

View Full Version : Какво ще кажете за изневярата? Изневерявали ли сте, а на вас?

irenka_96
11-09-2012, 10:31
Защо според вас хората си изневеряват..каква е разликата, нали все едно и също правиш, защо рискуват да съсипят връзката или семейството си зарадо едното ебане

jghgh
11-09-2012, 10:35
зависи какви са ти мотивите за изневяра.

откакто и аз изневерих,, вече не съм чак толкова негативно настроена.
може човек да търси себе си, да иска да се намира, да пътува, да жадува за някви изживявания.

изневярата е противна все пак, де.
аз знам, че съм постъпила противно, ама това ми беше необходимо, честно казано : )
стигнах до някои отговори.

вярвам, че при истинската любов само един ще ти е достатъчен и мисълта да му изневериш ще те кара да се смразяваш повече, отколкото мисълта на теб да ти изневерят.

/oh im helpless romantic : D (, който прави глупости)

irenka_96
11-09-2012, 10:41
при повечето жени, за да изневерят трябва да има тръпка, но при мъжете не е така те чукат някоя и се връщат при нас

jghgh
11-09-2012, 10:43
това не оправдава и женската изневяра.
изобщо, изневярата е доста безпринципно и отвратително действие :>

не искам да ми изневеряват, а ако ми поне да не разбирам :>

Amore-Mio*
11-09-2012, 12:16
Не съм изневерявала. Не са ми изневерявали. /Или поне аз не съм знаела/.
Иначе съм твърдо против изневярата. Супер долна и отвратителна постъпка. Щом се е стигнало до там, значи нещата /главно чувствата/ отдавна са изчезнали, и е по - добре да се сложи край на връзката, отколкото да се стига до нея. Първо, че нараняваш човека до себе си, но и предполагам, че губиш доверие от части и към себе си.

marilyn
11-09-2012, 12:46
Ами случвало се е да чукам един, докато имам взаимоотношения с друг. Често се случваше в ранната ми младост, сега вече не ми е интересно.
Хора сме, всеки може да стъпи накриво. И не можем да слагаме всички мъже под общ знаменател, че те са готови да изчукат всичко що има дупка между краката...
Да се изневерява в сериозна връзка е гадно, ама се случва. Дали за разнообразие, дали за това, че е слаба човешката природа и се поддава на изкушение...

gugenceto2
11-09-2012, 14:06
Ооо на мен са ми изневерявали. Не е никак приятно :X

Azoria
11-09-2012, 17:44
Не съм изневерявала. Изневерявали са ми веднъж. Уби всичко. Завинаги.

tori
11-09-2012, 17:59
Не съм изневерявала. Не са ми изневерявали. /Или поне аз не съм знаела/.
Иначе съм твърдо против изневярата. Супер долна и отвратителна постъпка. Щом се е стигнало до там, значи нещата /главно чувствата/ отдавна са изчезнали, и е по - добре да се сложи край на връзката, отколкото да се стига до нея. Първо, че нараняваш човека до себе си, но и предполагам, че губиш доверие от части и към себе си.
+1 Бих оправдала една изневяра единствено ако съм с някого, за чийто чувства ми е все едно и човека, с когото изневеря, е точно този, когото обичам ужасно много. Тогава и само тогава. Ако връзката е сериозна и съм с моето момче, никога не бих. И не толерирам тези неща. Всеки си има глава на раменете си, да мисли сам за себе си.

irenka_96
11-09-2012, 18:16
аз мисля, че мъжката изневяра тип "чукане за 5 мин и после не се и виждат" е много глупаво

inatchiika
11-09-2012, 19:05
не съм изневерявала,но са ми изневерявали..........лошото беше,че ги хванах на калъп........не беше приятно усещане.....

besso
11-10-2012, 07:52
Ами случвало се е да чукам един, докато имам взаимоотношения с друг. Често се случваше в ранната ми младост, сега вече не ми е интересно.
Хора сме, всеки може да стъпи накриво. И не можем да слагаме всички мъже под общ знаменател, че те са готови да изчукат всичко що има дупка между краката...
Да се изневерява в сериозна връзка е гадно, ама се случва. Дали за разнообразие, дали за това, че е слаба човешката природа и се поддава на изкушение...
Като гледам 19-те ти години просто не искам да си представям какви си ги вършила в "ранната ти младост", от сигурно 14-15-16 години... Изневярата е ИЗБОР, не резултат от "слабата ни човешка природа" (колко удобно оправдание... горката аз не исках да се изчукам зад гърба ти, ама виждаш ли, "природата" ми е такава...).

+1 Бих оправдала една изневяра единствено ако съм с някого, за чийто чувства ми е все едно и човека, с когото изневеря, е точно този, когото обичам ужасно много. Тогава и само тогава. Ако връзката е сериозна и съм с моето момче, никога не бих. И не толерирам тези неща. Всеки си има глава на раменете си, да мисли сам за себе си.
А за какви си с някой, който ти е безразличен на първо място?! Доста нечестна постъпка.

bitchwolf
11-10-2012, 08:00
Хората изневеряват, за да си вземат онова, което им липсва във връзката. Да-това е личен избор и още нещо-никой няма право да държи сметка на някого за това, точно защото то касае само него (и евентуално половинката му, но това си е тяхна работа). В крайна сметка изневярата не е убила никого. И още едно нещо-това, че си във връзка с някого не го прави собственик на твоето щастие, което значи, че всеки обвързан има право да намери нещо по-добро без да е нужно да бъде обвиняван за това. Лично за мен изневярата просто за секс е безсмислена, защото секс така и така си имам. Но ако открия човек по-подходящ за мен от сегашния докато съм още с него...съжалявам няма как да предричам събитията и пак не съществува човек, който да има право да обвинява. : )

besso
11-10-2012, 08:05
Пак не го оправдавам, като намериш по-подходящ човек с който искаш да си слагаш край на връзката си тогава правиш каквото си искаш. Но да го направиш зад гърба на някой, който те обича, докато си с теб.... Не мога и не искам да го оправдая. Аз лично не бих могъл да погледна половинката си в очите, ако изневеря. И не бих докоснал човек, който ми е изневерил. Не съм го правил и възнамерявам така да си остане. Щастието не е в друг човек, то си е в мен, защо да го търся извън мен?!

dream1707
11-10-2012, 08:16
Ох имаше такава тема даже наскоро...

И изневярата не е просто едно ебане ... Само сексът е.. най-нисша форма на изневяра, така да се изразя..
Аз съм изневерявала... не със секс, беше просто целувка, но бях около половин година влюбена в момчето, докато все още си имах приятел...
Все се опитвах да си крепя връзката, но приятеля ми по това време не ми обръщаше почти никакво внимание, само се карахме, липсваше ми приятелската част от цялата връзка и тнт ... От време на време имаше моменти в които си казвах "обичам го този човек, не искам да си развалям връзката с него", но за жалост той провокираше такива моменти страшно рядко ... През останалото време другото момче винаги си беше до мен, подкрепяше си ме, беше ми и приятел, обръщаше ми вниманието от което имах нужда и до сегашния момент все още не сме се карали сериозно...
Не сме правили секс, целунахме се чак след повече от половин година отношения... и въпреки това пак си го приемам за изневяра, защото реално обичах друг човек ..

За това, ако някой ти изневери трябва да търсиш грешката и в себе си ... Изневярата не е винаги въпрос на плътски желания... а въпрос на някаква липса... когато ти липсва нещо, започваш да го търсиш в някой друг :)
Мисля че това е къде, къде по-дълбоко от "просто секс"... такава изневяра не бих простила

bitchwolf
11-10-2012, 08:17
Да де слагаш край, защото... и има неща от сорта на "аа как може да погледнеш друг/а докато си с мен бла бла" -ми може. Т'ва не е изневяра със секс, а с чувства, което би наранило и мен, но имам ясната представа, че не аз казвам кой как да бъде щастлив.

besso
11-10-2012, 08:20
Когато в една връзка нещо не върви грешката никога не е само в единия. Даже думата "грешка" не е подходяща в случая. Просто несъвместимост в характерите и толкова. Няма прав и крив когато отношенията не вървят. Всеки е прав за себе си и да се хвърля вината на някого е глупаво.

dream1707
11-10-2012, 08:37
Когато в една връзка нещо не върви грешката никога не е само в единия. Даже думата "грешка" не е подходяща в случая. Просто несъвместимост в характерите и толкова. Няма прав и крив когато отношенията не вървят. Всеки е прав за себе си и да се хвърля вината на някого е глупаво.

Ако говориш за моя пост ... Не, не, знам че вината не е само на единия, напълно наясно съм, че и двамата си я имаме :)
Просто ако на мен не ми липсваше нещо вероятно никога нямаше да направя това ..
Примерно сега, има и други момчета около мен, просто няма с какво да ме впечатлят даже, защото си имам всичко от което имам нужда в момчето с което съм в момента (да чукна на дърво) ... надявам се и той да си го има с мен ;d

AliceSw
11-10-2012, 08:48
Изневерявала съм, изневерявали са ми...прощавала съм, и те на мене...не е чак тооооолкова голяма трагедия зависи от хората и отношенията между тях. Неприятно е да разбереш, неморално е да го направиш...но се случва и то точно, когато не получаваш нещо, от което имаш нужда.

jghgh
11-10-2012, 09:12
Напълно съм съгласна с мненията на besso, но и с тези на bitchwolf.
И най-вече, besso, човек просто трябва да свикне, че няма нищо константно в живота, всичко се променя. Да тръгнеш с някого ей-така е определено тъпо, но можеш да тръгнеш с чувства, които да се изпарят след време. Разбира се, не са били истински, щом са изстинали с времето - това е моето мнение, но просто се случва.

Едно от другите лоши неща, свързани с изневярата, е че после се чудиш дали можеш да вярваш на самия себе си. И е трудно да се въздържиш да не си сложиш някаква оценка, заради това, което си направил.
Но всеки греши. Въпросът е да не повтаряме грешките си.

Неприятно е да разбереш, неморално е да го направиш...но се случва
...понякога

marilyn
11-10-2012, 09:39
Като гледам 19-те ти години просто не искам да си представям какви си ги вършила в "ранната ти младост", от сигурно 14-15-16 години... Изневярата е ИЗБОР, не резултат от "слабата ни човешка природа" (колко удобно оправдание... горката аз не исках да се изчукам зад гърба ти, ама виждаш ли, "природата" ми е такава...).

Не, че имаш право да съдиш без да знаеш, но все пак да ти кажа... Имала съм по 2ма едновременно. Не е нещо кой знае какво.., не съм ги лъгала и тн и тн. Не съм чукала никой "зад гърба на другия". И това остана в миналото, към днешна дата съм много различен човек.

besso
11-10-2012, 09:48
Личи си от аватара ти :) Но всеки си решава за себе си и си носи отговорността :)

marilyn
11-10-2012, 09:51
Личи си от аватара ти :) Но всеки си решава за себе си и си носи отговорността :)

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D От аватара ми си личало :X

Мхм, именно, че всеки сам си решава и си носи отговорността, не съди без да познаваш!!!

anonymous708973
11-10-2012, 12:12
откакто и аз изневерих,, вече не съм чак толкова негативно настроена.

аз знам, че съм постъпила противно, ама това ми беше необходимо, честно казано : )
стигнах до някои отговори.

Damn true.
Но "слаба човешка природа" е толкова жалко оправдание, че няма накъде повече...

jghgh
11-10-2012, 12:18
Абе..
Като цяло, още повече след тази моя недобра постъпка - за която се изяждам от вина, бих казала, че .. не знам.
Ако обичаш истински някого, НИКОГА няма да му изневериш. Поне докато ги има чувствата.

А по-лошото в тая история с изневярата е, че спираш да имаш вяра на самия себе си. Вече допускаш, че могат да ти изневерят, защото самия ти (а ти винаги си инстанция на самия себе си) вече си постъпил така грозно и малко или много идеалите загиват. Някак.. разочароващо е.

Не бих препоръчала на никой да изневерява, дори да иска да го направи от любов или нещо от тоя сорт. Определено е по-разумно да приключиш предната връзка, преди да скачаш в обятията на когото и да е.

Еh. Regrets are pointless. :)

draid
11-10-2012, 14:16
Няма извинение за изневярата, освен слаб характер и слаба ценностна система. Противни са ми хората които го правят. Не съм изневерявал и никога не бих.

bitchwolf
11-10-2012, 14:22
По-скоро не е нужно извинение. Това е нещо, което не може да бъде поправено или върнато назад. Или те приемат с грешката или не живеят с теб, но има твърде много хора, характери, случаи и поводи, така че нека не конкретизираме изневярата и не я слагаме в рамки. Тя е твърде обширно понятие за постъпки.

DisappointedDreamer
11-10-2012, 14:23
Никога не казвай никога.

Изневерявала съм. Противно е, нда. Аз съм противна. Защо ли? Нямаше ги чувствата, търсех нещо друго/различно/истинско. Защо не го/ги напуснах? Защото се заблуждавах, че нещата ще потръгнат? Гордея ли се? Не, разбира се. Мога ли да върна времето назад и да променя нещата? Не и затова и няма смисъл да си блъскам главата, да съжалявам, да се чувствам виновна.

Бих ли го направила отново? Не знам.

По-скоро не е нужно извинение. Това е нещо, което не може да бъде поправено или върнато назад.

Ти като направиш нещо, което не се нрави на някого, извиняваш ли се? Да, нали? Въпреки, че постъпката ти не може да бъде върната назад.

draid
11-10-2012, 14:25
Никога не казвай никога.

Изневерявала съм. Противно е, нда. Аз съм противна. Защо ли? Нямаше ги чувствата, търсех нещо друго/различно/истинско. Защо не го/ги напуснах? Защото се заблуждавах, че нещата ще потръгнат? Гордея ли се? Не, разбира се. Мога ли да върна времето назад и да променя нещата? Не и затова и няма смисъл да си блъскам главата, да съжалявам, да се чувствам виновна.

Бих ли го направила отново? Не знам.

Това е плява и много добре го знаеш. Любимата фраза на несигурните.

DisappointedDreamer
11-10-2012, 14:26
Това е плява и много добре го знаеш. Любимата фраза на несигурните.

Не ми е любима. Смятам я за клише, а аз мразя клишета. Нарочна я казах обаче.
Научи се да четеш и да вникваш зад думите на хората/потребителите :)

draid
11-10-2012, 14:33
Душице, не можеш да се заяждаш с мен, не го ли разбра ?

Изневярата е долно нещо, всеки който го е правил не уважава достатъчно дори самия себе си.

DisappointedDreamer
11-10-2012, 14:38
^Продължавай да го повтаряш. Не ме обижда.

bitchwolf
11-10-2012, 14:43
Мога ли да върна времето назад и да променя нещата? Не и затова и няма смисъл да си блъскам главата, да съжалявам, да се чувствам виновна.

Ти като направиш нещо, което не се нрави на някого, извиняваш ли се? Да, нали? Въпреки, че постъпката ти не може да бъде върната назад.
Тия две изречения си противоречат едно на друго-първо. И второ лично аз не смятам, че на някой може да не му се нрави нещо, което си засяга лично мен, моите нужди, моето щастие и всичко мое. Но това е моя философия перфектно допълнена с тази на моята половинка и не се опитвам да карам другите да вярват в нея, просто казвам моята гледна точка. Твърде много пъти повторих думата "моя/е/и".

xXxPETYAxXx
11-10-2012, 14:54
Изневерявали са ми, но за мен не е проблема в това...проблема е да те лъжат. Бих приела къде къде по-добре, ако изневеряващото ми гадже ми каже, че не съм му достатъчна или, че си е намерил друга. Ми нормално е случва се. По-добре седни и поговори като зрял човек с другия, отколкото да му хвърляш прах в очите и да го караш да си мисли, че ти е достатъчен. И като казвам, че бих го приела по-добре нямам в предвид, че бих си останала с човека, а просто бих проявила разбиране, докато да ме баламосват, че съм "единствена" и да ми изневеряват...е това е много по-долно.

Иначе и на мен ми се случи веднъж да изневеря, не се оправдавам, но определено не беше само моя вина, просто беше връзка без бъдеще. Естествено след моето "залитане" прекратих връзката си веднага. Не бих могла да продължа връзката си с някой след подобна случка независимо от моя или негова страна.
Чувството беше отвратително, бях толкова гузна.Блъсках си главата в стената много, за дето съм постъпила долно. Не мисля, че бих искала да го преживея отново, цялата тази вина, чувството, че предаваш някого - не е за мен, просто не мога да се търпя такава...

DisappointedDreamer
11-10-2012, 14:55
Ох, боже...

Ти каза, че няма смисъл да се извиняваме, щото постъпката ни не може да бъде върната назад. И въпреки това, ти като направиш нещо лошо (лол) се извиняваш, нали?

Ми, в грешка си. Ти може австронавт да искаш да станеш, а майка ти да иска да станеш динозавър. Ти може да искаш да вечеряш картофи, а гаджето ти филии. И на двамата няма да им се понрави, въпреки че са ти близки/роднини, и въпреки фактът че това каква ще станеш и какво ще вечеряш засяга лично теб, твоите нужди и дрън дрън там каквото друго изброи.

bitchwolf
11-10-2012, 15:04
Извиняваш се, когато се чувстваш виновен, не когато някой е недоволен. Пак казвам, има твърде много възможни ситуации, за да се слага всичко под общ знаменател.

SisiStrange
11-10-2012, 15:15
Аз пък не бих се извинила (макар че не ми се е случвало). Бих се обидила много, ако някой седне да ми се извинява за изневяра. Това не е като да ме залее с кафе, да закъснее за среща или да ме настъпи в рейса. Изневярата без значение от причините е подигравка с нечии чувства. Не може да ме нарани по такъв начин, да ме унижи, да ми разбие сърцето и после да каже: "Аз тоооолкова съжалявам. Прости ми." Склонна съм да простя, но не и да приема подобно излияние. Когато правиш нещо толкова сериозно, трябва да си способен да си застанеш зад действията. Не да се обясняваш.

Не знам дали се брои за изневяра, но към края на връзката ми с първия ми приятел, вече бях наясно, че много съм хлътнала по следващия ми приятел. Не му казвах, защото след 2-3 седмици имаше много важни изпити и познавайки го, знаех, че ще се осере грандиозно на тях, ако го зарежа. Та с новия за тогава изчакахме кротко да минат тези изпити и тогава го скъсах. Не съжалявам никак, защото след като видях реакцията му, се убедих, че е щял да си провали цялото кандидатстване, ако бях избързала с цел да не е изневяра. Не му се извиних след това и мисля, че ми остана благодарен, за което. Би било смешно.

DisappointedDreamer
11-10-2012, 15:16
^Не сме казали, че искаме нечие извинение. И аз не ща да ми се извиняват. И аз не съм се извинявала.

tori
11-10-2012, 16:01
А за какви си с някой, който ти е безразличен на първо място?! Доста нечестна постъпка.
Случват се и такива неща. Лично на мен до момента не са, но се случват.

SpiritInBlack
11-10-2012, 17:55
а сега дали ще признаете , че сте курви ))

dream1707
11-10-2012, 20:18

Курви сме... доволен ли си

fenkaaa
11-10-2012, 21:33
И аз съм изневерявала,и на мен са ми изневерявали,жалко за това,защото така и така никога не съм приемала изневярата за нещо нормално.Искам да допълня,че не винаги хората изневеряват,защото нещо липсва във връзката,според мен това нещо важи за хората с вече няколко годишен брак.Може всичко да е идеално и нищо да не липсва,но изневярата пак да си я има,ей така просто,за разнообразие.Подкрепям обаче твърдението за изневярата при жените.От личен опит знам,че за да изневериш,трябва да има някаква тръпка.

bitchwolf
11-11-2012, 08:25
много си готин, иди сега в друг раздел : )))

jghgh
11-11-2012, 08:47
Курви сме, долни сме. Даже както ме нарекоха след признанието: "курва долна" - в този словоред :д
Добре.

Курва съм.

И не е нужно да си сигурен. Точно най-сигурните казват "Никога" и после се учудват на действията си.
draid, много радваш, но си безкрайно праволинеен и досаден в рационалността си. Няма нищо константно и твърдо в тоя живот, въпреки че изглежда, че това те влудява. Краен си и прекалено категоричен. В живота се случват всякакви неща и ако не го приемеш, ще си вечно разочарован от живота и от хората.

Знаеш ли? Чувствам се много гузна, да, но не се чувствам кофти човек. Аз съм принципна, обичлива и си имам ценностната система. Направих грешка. Разкайвам се, но ще си простя.

И колкото и да е чалгарско, ще го кажа - само Бог може да ме/те съди. Другите изобщо не са наясно с причините ти. Много е лесно отстрани да се говори каквото и да е. :>

Изневярата е грозна и долна постъпка. Хвърлянето на прах в очите също. Ако не ти е гузно след това кой знае какъв урод си. Обаче го има тоя тънкия момент, че в момента на изневеряването усещаш нещата толкова правилни. След това може да се скъсаш от рев, вина, противност от себе си. Ама се случва.

И още нещо - който обича, никога няма да изневери. :> Това е дори някак облекчаващо, дето се вика - you dodged a bullet :>

И постъпките не дефинират човека... Аз не искам да вярвам в това.

draid
11-11-2012, 09:13
И не е нужно да си сигурен. Точно най-сигурните казват "Никога" и после се учудват на действията си.
draid, много радваш, но си безкрайно праволинеен и досаден в рационалността си. Няма нищо константно и твърдо в тоя живот, въпреки че изглежда, че това те влудява. Краен си и прекалено категоричен. В живота се случват всякакви неща и ако не го приемеш, ще си вечно разочарован от живота и от хората.

Тц, не ме познаваш, а и няма как. Точно защото има за какво да ме съди Бог, ако изобщо го има в което силно се съмнявам, вече знам че има неща които докато зависят от мен, няма да направя. И лошото е, че в живота има прекалено много константи, просто трябва да им обърнеш внимание и да проследиш хода на нещата. Праволинеен съм в някои неща и определено съм крайно категоричен за други такива, а едно от тях е изневярата. Аз не разглеждам тоя акт, като действие за задоволяване на някакъв каприз или нагон. Разглеждам го като предателство спрямо човека до теб, както съм споменавал доста пъти, аз ненавиждам такива хора. Относно това колко мога да се изненадам от себе си, надали е много. Мина ми времето за това. В живота са ми се случвали достатъчно неща, а не се съмнявам, че ще се случват и още, освен ако не се спомина скоро. Дали съм разочарован от живота ? Не мисля. Виж от хората, отдавна съм се разочаровал.

jghgh
11-11-2012, 09:17
Няма да живееш щастливо, ако не си благосклонен към тъпотиите на хората :д

draid
11-11-2012, 09:24
Не всеки живее щастливо, нито дълго. Всеки живее по начина който е правилен за него и всеки избира какво да прави и какво не в тоя живот. Както казват, право на личен избор. Аз съм щастлив човек.

heartshapedbox
11-11-2012, 09:42
Изневерявала съм, изневерявали са ми...прощавала съм, и те на мене...не е чак тооооолкова голяма трагедия зависи от хората и отношенията между тях. Неприятно е да разбереш, неморално е да го направиш...но се случва и то точно, когато не получаваш нещо, от което имаш нужда.

Абсолютно съгласна съм.
Няма смисъл да се извиняваш, това нищо не променя, нямаш машина на времето и не можеш да промениш нещата.
И аз едно време виках "никога не бих изневерила","не бих простила" и т.н., обаче това си остана само на думи.
В един момент ти се насъбират някакви минуси от връзката ти и имаш нужда, дори и да не успееш, поне да се опиташ да ги запълниш. В повечето случаи се оказва,че изневярата с нищо не ти помага, не си наваксал за липсата на нещо, но тогава вече е късно и си изневерил.
Не бих простила единствено изневяра, в която са вложени чувства.

anonymous708973
11-11-2012, 10:23
Когато правиш нещо толкова сериозно, трябва да си способен да си застанеш зад действията. Не да се обясняваш.

Защо заставането зад постъпката и извинението/обяснението да си противоречат?

draid, много радваш, но си безкрайно праволинеен и досаден в рационалността си. Няма нищо константно и твърдо в тоя живот, въпреки че изглежда, че това те влудява. Краен си и прекалено категоричен.
Вникни в това. Повтаряли са ми го години и още ми го повтарят, въпреки че определено напредвам в развитието си по този въпрос.
Децата казват "никога". Зрелите и осъзнати хора не дават такова обещание. Човешките отношения са сложна материя, има много "но"-та и "акО"-та, както и етична част, която е индивидуална за всеки, но това не я прави по-малко подлежаща на промени.

draid
11-11-2012, 14:05
Защо заставането зад постъпката и извинението/обяснението да си противоречат?

Вникни в това. Повтаряли са ми го години и още ми го повтарят, въпреки че определено напредвам в развитието си по този въпрос.
Децата казват "никога". Зрелите и осъзнати хора не дават такова обещание. Човешките отношения са сложна материя, има много "но"-та и "акО"-та, както и етична част, която е индивидуална за всеки, но това не я прави по-малко подлежаща на промени.

Нито си ми на акъла, нито си ми на годините или на опита, че да ми казваш в какво да вникна и да се опитваш да правиш някаква съпоставка между нас. В прекалено много неща от живота съм вникнал и прекалено добре се познавам, за да мога да твърдя, че нещо зависещо от мен няма как да се случи априорно. Има нещо наречено ценностна система, а в моята ненавистта към изневярата е залегнала толкова дълбоко, че си нямаш и идея. Обещания аз давам изключително рядко и само ако знам, че ще ги изпълня без никакво колебание. Има огромна разлика м/у обещание и ценностна система.

anonymous708973
11-11-2012, 14:24
М, кей.
Ще си говорим пак след 20 години, ако случайно се окажеш в нещастен или просто рутинен брак с 1-2 деца и разбереш, че жената на живота ти не е жената в леглото ти. Примерно.
Не ми пробутвай глупостите в стил "няма да ми се случи, щото знам как да си преценя".

draid
11-11-2012, 14:26
Като свърша така, по-скоро ще се разведа.
Ако ме познаваше, щеше да знаеш, че много добре си преценявам действията. Ти не ме познаваш, така че няма как да знаеш.

А след 20 години, я камилата, я камиларя.

Едит: Ще ти дам един прост пример: Ти би ли легнала с някакъв мръсен некъпан циганин, само защото твърдиш, че всичко може да стане ? По твое желание, без чувства ? От чисто любопитство.

SisiStrange
11-11-2012, 14:39
Пантерке:
Защото извинението е опит да ти се размине. Да ти простят, да ти кажат: "Добре, заминало е." Дори наистина да съжаляваш наум това изчиства твоето си съзнание. Не помага на нараненият от теб човек. Смешно е да си го смазал отвътре и с цялото си нахалство да си чистиш съвестта с невинен, разкаян вид. Когато правя нещо осъзнавам какво правя и защо. С всички последствия.

anonymous708973
11-11-2012, 15:07
Едит: Ще ти дам един прост пример: Ти би ли легнала с някакъв мръсен некъпан циганин, само защото твърдиш, че всичко може да стане ? По твое желание, без чувства ? От чисто любопитство.

Ако са намесени потенциалните ми деца, бих.
Виждаш ли защо не се казва "никога"?

Сиси, не съм съгласна. Единственият начин (поне за мен) да простя изневяра е да чуя "извинявай" + всички фактори, които са довели до това действие + всички причини, поради които иска да продължим да сме заедно въпреки това + всичко, което възнамерява да направи, за да ми се реабилитира. Пак ще осъзнава какво е направил. Поне аз бих.

draid
11-11-2012, 15:08
Тука не говорим, ако са опрели пистолет на децата ти дали би, а дали би го направила по собствено желание.

jghgh
11-11-2012, 19:27
Може да се извиниш заради самата идея, не че очакваш да ти се размине или нещо такова.

Темата ме кара да се чувствам като скапан боклук.
Леле, колко е трудно само ти да си простиш... другия, Господ.. как да е, но ти да си простиш.. сам да си простиш, ето това е трудно. В изневярата има нещо дълбоко нередно.

Violenza
11-11-2012, 20:17
Не съм изневерявала и не съм разбирала някой на мен да ми е. Намирам го за една от най-долните постъпки и съм напълно убедена, че на този етап от живота си не бих го направила.

jghgh
11-11-2012, 20:28
Оф, няма ли някой човек от форума, който смятам за авторитетен, над мен, на който се възхищавам и т.н. да се появи и да каже, че е изневерил? Auriss, Blab? Някой?

////сериозно............!!!

draid
11-11-2012, 20:37
Че то има хора с авторитет във форума ли ? Ще да е някакъв форумен авторитет :) А защо искаш такова нещо ? За да се успокоиш ли ? Явно това което си направила те гризе от вътре... неприятно чувство е и няма да се отървеш от него по всяка вероятност.

jghgh
11-11-2012, 20:41
тенк ю фор йор оптимизъм.

ще се отърва.. ще си простя. и други гадни неща съм правила :>
човекът е сплав между добро и зло.

и да, искам да се успокоя, че това не ме прави лош човек :>

вече не ти се кефя, пък. не просто лигаво, ами и сериозно. сигурно си некой нърд с очила, който мрази всичко и рационализира като скапан калкулатор

//ок, това беше childish, ама ще продължавам да си пиша. днес ми върви да съм искрена : (

draid
11-11-2012, 20:47
Недей така бре имам си перфектно зрение. Това не те прави лош човек, факта че те рови от вътре го доказва. Всеки прави грешки. Искаш да си простиш, но това няма да стане докато мислиш постоянно за това и си го навиваш. Няма да стане и като някой ти каже: "еми и аз съм изневерявал/а" това си е вътрешно усещане.

И за протокола, дори да ме харесваш или да не ме харесваш, то няма никакво значение. Аз мога да кажа/напиша много неща с цел провокация или просто от любопитство как ще реагира отсрещният човек ;)

bitchwolf
11-11-2012, 20:49
Хора, не си се дразнете, защото другия е различен и има гледна точка различна от личната. Всеки е прав за себе си. Тук сме да обменим информация и гледни точки, а не да се променяме взаимно. Който има изградено мнение по някакъв въпрос, то е формирано от неговия опит, неговия живот, неговите ценности..а у всеки тези неща са единствени и неповторими. Не е нужно да го налагаме насила.

nymphadora
11-12-2012, 06:19
Не съм изневерявала и не са ми изневерявали.Ако на мен ми изневерят обаче,ще е голям удар върху гордостта ми и надали бих простила.А и съм адски ревнива,сигурно ще подивея :D

SpiritInBlack
11-12-2012, 08:27
Оф, няма ли някой човек от форума, който смятам за авторитетен, над мен, на който се възхищавам и т.н. да се появи и да каже, че е изневерил? Auriss, Blab? Някой?

////сериозно............!!!

като излезете крокодилите от реката , да бяхте поне хубави..

anonymous708973
11-12-2012, 11:39
и да, искам да се успокоя, че това не ме прави лош човек :>

Мда.
Честно казано, не бих казала, че ме гризе толкова много. Единствено ме е яд, че бях слаба психически, за да скъсам с човека... и едновременно с това наивна, че вярвах, че нещата се оправят.
Гузна не съм, защото аз казах какво ме тормози адски много, не съм го крила или премълчавала и изведнъж - БАМ!

granger
11-12-2012, 11:44
като излезете крокодилите от реката , да бяхте поне хубави..

Поплювко, като нямаш какво да кажеш ,не се излагай поне.

bilqnavod
11-12-2012, 11:48
Когато партньорът ти за нти път не се променя в едно или друго отношение - честа причина за изневяра...
По вторият въпрос - НЕ! :)

jghgh
11-12-2012, 11:50
Аз съм на моменти с'я.
На периоди:
-че съм отвратителна, гадна, лош човек и т.н.
и
-че съм просто човек, а всеки човек греши

и т.н.

но сякаш преобладава първото, защото хубаво е човек да греши, но е лошо, когато наранява други хора с действието си и е некоректен спрямо тях.

заради огромната си вина съм сигурна, че втори път не бих изневерила. не искам никого да подлагам пак на такова мъчение, не искам и самата аз повече да се чувствам като някакъв хитлер, като най-лошия човек на света ..
и достигам и до извода, че за изневяра няма никакви, ама никакви компромиси. отвратително деяние е.
и най-вече, ако обичаш истински някого, няма да му изневериш.
изневерилите може и да заслужават прошка, но след изневяра не си заслужава да си продължиш връзката.

разбира се, не смея да говоря за след 20-30-50 години брак и т.н., защото наистина не съм била в толкова дълги отношения, където вместо любовта се намесва рутината и т.н. ...

AliceSw
11-12-2012, 12:47
Ще напиша едно мнение, макар да съм сигурна, че много хейт ще отнеса заради него...

При нормалните хора винаги има ред причини и фактори, които водят към тая изневяра. Реално човекът до вас, ако ви е толкова близък, ще знае какви са те и какви са основанията за изневярата, каквато и да е тя. Тогава единственото за него е да вярва, че няма да го направите, да познава принципите ви и дали ще им останете верни. Усеща се винаги, ако човекът е достатъчно "ваш".

А изборът всъщност винаги е лично ваш, как ще приемете самото действие - дали като измама или като търсене на нещо...малко странно е. Изневярата от моя гледна точка е болезнена, защото наранявате егото си и на този, с когото сте, защото вие не сте достатъчно силни, за да запазите принципи, а другият - смешно или не - защото има друг, които сте сметнали за по- от него. Съжалявам, но намирам изневярата за по-деструктивна за човека, който я е направил, не за другия. Всички знаем, че има други хора, по-добри от нас в нещо, въпросът е да не е в някой от личните ни приоритети. Ако е така и няма никакво желание за развитие, понякога не е толкова лош тоя удар по егото.

Не оправдавам изневярата, отново ще кажа, но разбирам защо се случва, не я намирам за края на света. Тъпото е, че повечето хора го правят без да мислят въобще, ей така от нищото, защото има как/ с кого и тн - това вече е безумно...

jghgh
11-12-2012, 12:54
Съжалявам, но намирам изневярата за по-деструктивна за човека, който я е направил, не за другия.
мда
освен ако този човек не е като

хора го правят без да мислят въобще, ей така от нищото, защото има как/ с кого и тн

SpiritInBlack
11-12-2012, 14:31
Поплювко, като нямаш какво да кажеш ,не се излагай поне.

ти сама не следваш примера си , пък на батко ще даваш акъл ? как позна , бейби ?

granger
11-12-2012, 15:27
Аз квото имам съм го казвала и в други теми. Не съм ти ,бейби. Много е лесно да обиждаш и да се изнизваш по тънка лайсна,нали?

SpiritInBlack
11-12-2012, 15:30
момичето ми е смешно ,затва си правя лаф с нея. като е тръгнала да изневерява и да се прави на моралистка и романтичка , да беше хубава , а сега нито едното , нито другото

jghgh
11-12-2012, 15:42
омг, какво те бъркам аз :>

и не се правя на никаква. аз съм изброените от теб неща, въпреки всичко :>

therichbitch
11-12-2012, 17:59
jghgh, фактът, че ти е толкова гузна съвестта, говори дали си лош човек или не. (демек не)
Но има лека нотка на егоизъм в това: "не искам да се чувствам лоша, гадна и т.н."

По темата- трябва нещо много, ама много да ми прищрака, че да изневеря. Аз винаги си казвам какво ме тревожи, не е да се правя на удовлетворена и после да му дойде като гръм от ясно небе. Затова смея да твърдя, че не бих изневерила. Естествено, че се случва да се влюбиш (примерно) в друг, но е редно 1во да приключиш старата връзка, независимо дали новата ти е сигурна.
Не съм разбрала да са ми изневерявали, но ако ми се случи, надали бих простила.
Ако е била с чувства изневярата, е ясно. Няма смисъл от по- нататъшна агония.
Ако е била просто за спорта, пак ми са ми наранени егото и гордостта (а те за добро или лошо са големи)

jghgh
11-12-2012, 18:26
винаги човек има егоистични подбуди. дори когато иска да прави само добри неща.

а и не мисля че е точно егоизъм. нелепо е след такова нещо отново да имаш добро мнение за себе си и това убива. кое му е егоистичното да не искаш да се чувстваш като пропаднал и неморален човек? особено ако целия живот си осъждал такива хора и си се разграничавал от тях.

therichbitch
11-12-2012, 20:05
Ами няма лошо, но мрънкаш как ТИ не искаш да се чувстваш, как ТИ не искаш да си еди- каква си.

Просто казах как ми звучи, то дори няма аргументация за това, просто възприятие, така че не смятам за уместно да се заформя пак някакъв диспут. :)

П.П. Защо хората винаги пропускат хубавите коментари и се захващат за лошите?1

Hassell
11-14-2012, 13:33
До изневяра се стига, когато не се ГОВОРИ и не се СПОДЕЛЯ :) Изневериш ли на половинката означава само едно: Ти си адски слаб характер и просто не знаеш какво искаш и те е страх първо да напуснеш човека, който те обича и след това да си въртиш номерата зад гърба му.

Как пък се прибирате след това и си целувате приятеля не знам...

therichbitch
10-14-2015, 00:26
Колеги, темата е от преди 3 години.
Та ми стана интересно с възрастта дали са се променили възгледите ви и натрупахте ли повече опит.

Поздрави,
моята любопитна персона

haritov
10-14-2015, 06:37
няма значение защо си изневерил/а това не е достойна постъпка която не е оправдана от нищо (все едно да убия някой и да се оправдавам)

нарушава се доверието между двама души и повече нищо няма да е същото след тази случка

и все пак признатия грях е половин грях

по-добре да признаеш и да си понесеш последствията вместо да лъжеш този срещу теб гледайки го в очите

това е още по-долна постъпка

scandalo
10-14-2015, 06:46
Изневярата си е готино.
Чукаш някоя след това се прибираш да любиш приятелката си.
Не мога да чукам някой който обичам. Няма как да изкарам животинското на моята приятелка. За това се намират парцалетините, правиш си каквото искаш, слагаш и го където искаш и така. Няма чувства, няма драми.

haritov
10-14-2015, 07:49
Изневярата си е готино.
Чукаш някоя след това се прибираш да любиш приятелката си.
Не мога да чукам някой който обичам. Няма как да изкарам животинското на моята приятелка. За това се намират парцалетините, правиш си каквото искаш, слагаш и го където искаш и така. Няма чувства, няма драми.
чалга ли слушаш?

an7raks
10-14-2015, 08:05
няма значение защо си изневерил/а това не е достойна постъпка която не е оправдана от нищо (все едно да убия някой и да се оправдавам)

нарушава се доверието между двама души и повече нищо няма да е същото след тази случка

и все пак признатия грях е половин грях

по-добре да признаеш и да си понесеш последствията вместо да лъжеш този срещу теб гледайки го в очите

това е още по-долна постъпка

+100
Предателството си е предателство, каквито и да са обстоятелствата.

jghgh
10-16-2015, 15:42
определено ми е различно мнението и се разграничавам от написаното по-преди о.0 :Д
смешно ми е и малко ме е яд, че темата отново е на първи страници ;д

това, което не се е променило, е че все още съм много снизходителна когато някой ми сподели, че е прегрешил. приемам го, никой не е безгрешен, и осъдителното отношение не помага на абсолютно никого.
е, стига да не се случва на мен. //да, знам, знам, това са двойни стандарти.
мисля, че някой ден ще се извися до такава степен, че ще приемам доста леко, дори и на мен да изневерят, предвид, че това явно е много честа практика в дългогодишните връзки. хората си омръзвали, бла-бла, не може цял живот да ядеш едно и също, чували сме ги тези изрази.

не знам вече.

не бих изневерила, когато обичам човека. => [вече] не бих се хванала с някой, който не обичам //което съм правила преди, признавам си!
даже в интерес на истината, съм прекалено лоялна, ето напр. в момента не искам да се зарибявам с никой друг и отклонявам покани/свалки, просто защото съм си харесала едно момче и за себе си искам да знам, че съм само негова.
а нещата между нас е твърде вероятно и да не се получат.
но както и да е.

и искам да сложа една тема за размисъл, относно хората, които са изключително силно, разлютено и разпенено против изневерите. които реагират или всичко, или нищо, рече и отсече.
прави ли ви впечатление откъде идва гнева и това разлютяване? че и правенето на отделни теми за боклуците-жени, изневеряващи и пр.?
за мен това е признак на нараненото его. допускам, че огромна част от противниците (но тези разлютените, маниакалните) просто бранят егото си, т.е. това за тях не е любовна рана, а едва ли не нарцистична обида.
не казвам, че аз съм по-различна, но се надявам някога да стигна един етап, в който да мога само да страдам, без да се гневя. защото разрушителният гняв и твърде голямата "принципност" (визирам тенденциозната принципност) - за мен това са просто защити на едно крехко и много дефицитно его. а не светец, който и на бога не е драг, фигуративно казано.

an7raks
10-16-2015, 16:08
не бих изневерила, когато обичам човека.

и искам да сложа една тема за размисъл, относно хората, които са изключително силно, разлютено и разпенено против изневерите. които реагират или всичко, или нищо, рече и отсече.
прави ли ви впечатление откъде идва гнева и това разлютяване? че и правенето на отделни теми за боклуците-жени, изневеряващи и пр.?
за мен това е признак на нараненото его. допускам, че огромна част от противниците (но тези разлютените, маниакалните) просто бранят егото си, т.е. това за тях не е любовна рана, а едва ли не нарцистична обида.
не казвам, че аз съм по-различна, но се надявам някога да стигна един етап, в който да мога само да страдам, без да се гневя. защото разрушителният гняв и твърде голямата "принципност" (визирам тенденциозната принципност) - за мен това са просто защити на едно крехко и много дефицитно его. а не светец, който и на бога не е драг, фигуративно казано.
Точно това е, че когато ти изневерят, разбираш, че не те обичат, а са с теб заради някаква сигурност или изгода. И се ядосваш, че са ти губили времето. Да, нараненото его е безспорен факт, но дори да го оставиш изцяло настрана, пак гневът ти ще е справедлив. Егото ти ще се излекува, ама времето, изгубено с този човек няма да се върне.

tori
10-16-2015, 17:13
Изневярата поне за мен не е само до секс. Изневярата е интерес към някого извън връзката даже, не само какво си направил или че си се влюбил в друг, а и какви работи сънуваш ако щеш. Какво си представяш с някого. Изневяра са целувките и прегръдките също така, щот да седи да ми се гушка с няква по 1000000 часа и да се я цунка по косата/челото/бузите все едно са двойка, като излязат да се видят, а после да ми обяснява, че всичко било в ред - е, не е друго, изневяра е. Пък особено много ми е изневяра, когато някой прави секс с мен, а си мисли за някоя друга през това. Пък ако ще и за Риана на 123456789+ км да е и да не се познават даже, пак е изневяра.

ДОТА
10-16-2015, 17:16
Пък особено много ми е изневяра, когато някой прави секс с мен, а си мисли за някоя друга през това. Пък ако ще и за Риана на 123456789+ км да е и да не се познават даже, пак е изневяра.

Мога да ти гарантирам на 100% че по това време не мислим.

Мечтателка^^
10-16-2015, 17:58
Изневерявала съм и то на човек , с който имахме сравнително дълга връзка. Не мисля , че постъпих правилно, но го осъзнах късно. В крайна сметка с момчето , с което изневерих на тогавашния ми приятел , сме заедно от тогава. В предишната връзка и двамата бяхме разбрали , че е дошъл края и въпроса беше кой пръв ще кривне и ще потърси щастието другаде.

Верена
10-16-2015, 18:08
Преди бях с класическото мнение - или си с мен, или не си с мен. Да спиш с някоя друга!?! Да се натискате само дори!?! Недопустимо.

Само че имаше един период, в който нямаше как да контролирам ситуацията. Нямаше как да се уверя в истинноста на твърденията му. Да, там си беше вярата. Обаче червейчето на съмнението също го има. Вярата ми не беше безусловна. В един момент реших, че ми стигат толкова тревоги. Прекалено много енергия отделях на "Ами ако...", приемайки като необходимо условие за изневяра, че аз не съм достатъчно добра. По десетки критерии. Като резултат се опитвах да стана по-добра. И се измъчвах, когато не успявах да се принудя да направя това, което мислех за нужно. а когато успявах да го сторя ми се виждаше недостатъчно и отново не бях удовлетворена.

Стоп!
Не можех повече така, не исках повече така. Добре де, този път наистина, ако стане, какво? Ще спра да го обичам ли? Не. Значи дори да скъсаме, заради предадено доверие и не знам си какво още, на мен ще ми бъде зле. А целта на мисловната гимнастика беше да измисля как да ми е добре.
За себе си осъзнах, че толкова ме е било страх от изневяра, защото съм започнала да взимам партньора си за моя собственост. А това е глупаво.

В момента представите ми за изневяра коренно са се променили.
След като съм избрала да бъда с някого, значи съм приела този човек изяло. Ако е решил да преспи с някоя друга, по каквато и да било причина (а причината твърде рядко е "не те обичам вече"), това не ме засяга особено. До момента, в който доверието помежду ни е на достатъчно високо ниво. Това ще рече, че ще ми каже за действията си преди или скоро след като ги извърши. Бих се жегнала от секс с друга, само ако се опита да го скрие.
Изневярата за мен е... Излизане от рамките на договорката, която двамата имат помежду си, без значение дали е ясно описана, или интуитивна. Проблемът е, че при много двойки представите за изневяра, например, се разминават, тоест няма ясна договореност. Най-лесният начин това да се поправи е с разговори. Изобщо комуникацията за мен е сред най-важните неща в една връзка.
И така, разбрали сме се с моето момче, че всеки прави каквото сметне за добре, стига другият да е информиран. Разбирате ли, това не значи, че непременно ще се прави нещо. Важно ни беше да имаме усещането за пълна свобода. Част от свободния избор е след това какво да правиш с нея. Дали няма да се чувствам зле, ако това все пак се случи? Нямам представа. Ще се види. Може би не. Важното обаче е, че сме избрали да бъдем един с друг. Защото една връзка е много повече от секса и всички други физически ласки. Да обичаш ума на един човек, да можете да прекарате часове един до друг във философски или други дискусии; да го подкрепяш; да му помагаш; да бършеш сълзите му; да му сменяш компреси, когато е болен; да се заразяваш от смеха му; да споделяте моменти заедно.
И как, обяснете ми, всичко това може да се промени с някакъв си секс с друг?

ПП:Извинете за дългия пост. Поотнесох се..

an7raks
10-16-2015, 18:37
знам, че няма да се вземе сериозно, но за да се е стигнало до изневяра, понякога, доста често и "наранената" страна има вина. Та, ако се стигне до извода къде е била тя, времето няма да ти е изгубено.
Дори да няма вина, да си чист като сълза, което няма как да е така, пак това със загубеното време ми звучи като клише малко. Представи си, че след 10-15 години брак жена ти ти изневери. Ми, ок, ама имате 2 деца, това загубено време ли е? Или ако те е подтикнала да се развиваш в различна кариерна насока и си открил истинския си потенциал? Или ако ти е повлияяла положително в отношенията ти с родителите, които са били обтегнати?
Пък и дори да не говорим за дългогодишен брак, една връзка от 1-2 години също може да си е казала думата по отношението на развитието ти.
Много лесно забравяте такива неща.
Винаги има промяна, научен урок, достигнат извод - това осмисля времето с човека.

Понеже по тоя въпрос няма да стигнем до консенсус, чакайте да ви питам:
Какво разбирате под изневяра? Сексът е ясен, не тъпчете на едно място, дълбайте :)
Имаш право, но през това време можеше да си с друг човек, с когото да се обичате.

Относно дефиницията на изневяра съм на мнението на Тори.

Blab
10-16-2015, 19:45
оле, не мога, съдържанието на темата е култ:Д

пз:

https://www.youtube.com/watch?v=kffacxfA7G4

https://www.youtube.com/watch?v=WA4iX5D9Z64

не съм изневерявала и никога няма да изневеря на себе си. //което е и най-важното;

kalpazanka
10-16-2015, 19:54
Пантер, в десятката си с постовете, касаещи "изгубеното време" и комуникацията.

http://i2.videoclip.bg/Img/Thumbs/481881_3_360.jpeg

Относно провокацията ти- най-грубата, най-грозната форма на изневяра си е точно физическата. Ще преживея някакси чатовете, ще ме чопли какви погледи/мимики/жестове са си разменяли, обаче... да го прегърна отново и да спим в едно легло, едва ли ще се получи.

czarny_delfin
10-16-2015, 20:36
Пантер, в десятката си с постовете, касаещи "изгубеното време" и комуникацията.

http://i2.videoclip.bg/Img/Thumbs/481881_3_360.jpeg

Относно провокацията ти- най-грубата, най-грозната форма на изневяра си е точно физическата. Ще преживея някакси чатовете, ще ме чопли какви погледи/мимики/жестове са си разменяли, обаче... да го прегърна отново и да спим в едно легло, едва ли ще се получи.

А ако е потребител тук, сигурно ще го баннеш за постоянно, на теб там ти е силата.

kalpazanka
10-16-2015, 20:40
Не е потребител тук, споко :)
Лошо впечатление ми направи, че много повърхностно си обясняваш евентуални чужди действия и реакции.

therichbitch
10-16-2015, 21:53
Ако е била просто за спорта, пак ми са ми наранени егото и гордостта (а те за добро или лошо са големи)
ПреписАли ми поста от преди 3г. и сътворили нов коментар от него. Браво бе.
Да дойда да ви изкихам, ако не можете самички.
Едното не изключва другото и всеки себеуважаващ се човек, който е бил 2-3-5г. с някого, държи на самия човек.

Грозния
10-16-2015, 23:00
Относно провокацията ти- най-грубата, най-грозната форма на изневяра си е точно физическата.Колко повърхностно :D! Емоционалната изневяра е най-голямото предателство в една връзка - много по-голямо от един секс без чувства!

Затова повечето от нас мъжете мразим "златотърсачките" - защото те не са с нас защото са ни верни и ни обичат, дори и да не се чукат с други мъже! Ето ти пример за перманентна емоционална изневяра!

Позицията ти по въпроса показва че си по-склонна да си с мъж, който не те обича, само и само да не спи с други жени. За теб е по-важна "собствеността" ти върху него, отколкото неговата преданост! Още повече май забравяш, че за мъжете "секс" не значи непременно "чувства".

tori
10-16-2015, 23:09
Още повече май забравяш, че за мъжете "секс" не значи непременно "чувства".
То и при жените има индивиди, които си лягат с някого само заради секса. До насоченост на търсенето си е, не до пол.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 06:11
Малко си зелен още, за да развиваш теории как мъжете разграничават секса от чувства, как не са моногамни и бла-бла.
Вземе ти пусне една мадама и ще се влюбиш до ушите и ще й тичаш по дупето, дори и да те взима за мезе. Обикновено така става с типовете, които са толкова фиксирани върху идеята да ги огрее.

Да бе. Филми. От един секс ще се влюби?

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 06:23
Иначе... Родителите на всички тайно са изневерявали в една възраст за разнообразие. Няма лошо. Едното е чувства, другото само секс.

kalpazanka
10-17-2015, 07:15
Колко повърхностно :D! Емоционалната изневяра е най-голямото предателство в една връзка - много по-голямо от един секс без чувства!

Затова повечето от нас мъжете мразим "златотърсачките" - защото те не са с нас защото са ни верни и ни обичат, дори и да не се чукат с други мъже! Ето ти пример за перманентна емоционална изневяра!

Позицията ти по въпроса показва че си по-склонна да си с мъж, който не те обича, само и само да не спи с други жени. За теб е по-важна "собствеността" ти върху него, отколкото неговата преданост! Още повече май забравяш, че за мъжете "секс" не значи непременно "чувства".

Обаче пропускаш един тънък момент- емоционалната няма как да я усетя, особено ако там нещата са само едностранни, т. е. няма отговор от срещуположния пол.
Не е важна собствеността, а възможността да разчитам на него. Знам ли, че е кривнал (с всичките аспекти на изневяра), няма да тръгна да създавам семейство. Житейският ми опит е показал, че нещо кофти случи ли се веднъж, то се повтаря. Това може да го приложиш за изневяра, посягане/побой etc.
Чисто физическият аспект смятам за най-*гнусен*. За мен секс значи И половопредавани болести, съжалявам, че ти пукам сапунения мехур за чувствата.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 07:32
Калпазанке...
В пристъп избухнала караница - някой път се случва мъж да посегне на жена си, или майка да удари детето си. Защо смяташ обаче, че това задължително трябва да се превърне в постоянна рутина? Или, че като 10 години едно семейство е било заедно, ако се разбере, че единия е спал с друга за биологични нужди - трябва развод? Смисъл не съм от тези хора, но някои отдават повече внимание на секса. И трябва ли, ако една жена или мъж се парализира - годеникът до края на живота си да не спи с друга?

kalpazanka
10-17-2015, 07:38
Корабе, шамаросвали ли са те като малък? А родителите ти побийвали ли са се?

Отраснала съм в семейство, в което не се упражнява насилие и това за мен е правилният модел. Ако ти смяташ за нормално да разбиваш устата на жена ти и да шамариш децата, озлобявайки ги...
Мъжът, посегнал веднъж, показва, че няма самоконтрол в критични ситуации. Каква е гаранцията, че няма пак да загуби контрол над действията си при следващия словесен сблъсък? Или детето прави поразия, дай, вместо да седнем и да обясним, да го попилеем от бой?

Не съм казала развод, корабе, казах, че с този мъж няма да си легна. Не че и тази позиция ми прави чест, за да не травмираме детето с раздяла, да спим в отделни стаи, но просто чисто физически няма да мога да прикрия чувствата на отвращение/гнус.
Щото примерно аз с какво съм заслужила да ми лепне хламидии, да се червя от срам, като си взимам резултатите от лабораторията, или да ми лепне ЧПВ, да стигна до конизация заради неговите биологични нужди?!
Явно психическите последици за вас от една изневяра са нищо, щом оправданието е, че било нямало чувства. Замисли се поне над последиците от здравно естество поне.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 08:29
Корабе, шамаросвали ли са те като малък? А родителите ти побийвали ли са се?

Отраснала съм в семейство, в което не се упражнява насилие и това за мен е правилният модел. Ако ти смяташ за нормално да разбиваш устата на жена ти и да шамариш децата, озлобявайки ги...
Мъжът, посегнал веднъж, показва, че няма самоконтрол в критични ситуации. Каква е гаранцията, че няма пак да загуби контрол над действията си при следващия словесен сблъсък? Или детето прави поразия, дай, вместо да седнем и да обясним, да го попилеем от бой?

Не съм казала развод, корабе, казах, че с този мъж няма да си легна. Не че и тази позиция ми прави чест, за да не травмираме детето с раздяла, да спим в отделни стаи, но просто чисто физически няма да мога да прикрия чувствата на отвращение/гнус.
Щото примерно аз с какво съм заслужила да ми лепне хламидии, да се червя от срам, като си взимам резултатите от лабораторията, или да ми лепне ЧПВ, да стигна до конизация заради неговите биологични нужди?!
Явно психическите последици за вас от една изневяра са нищо, щом оправданието е, че било нямало чувства. Замисли се поне над последиците от здравно естество поне.

Естествено, че са ме шамаросвали и смятам за напълно нормално прибягването до шамар в краен случай. Когато е малко детето, не всичко може да му бъде обяснено и показано с думи. Много зависи и от самия темпарамент на детето, дали е по буйно и тнт. От посягане се стигна до кеч и разбиване на усти. Имаш ли си представа къде е разликата?
Пак не е вярно, че един път водило до системно. Хайде бе. Така говориш все едно връзката в началото и след 20 години е една и съща. Или че мисленето на двойката не се променя. Типично разсъждаваш като влюбенш младо момиче.
И стига с тази мания за болести, все едно всички жени са болни. След 20 дали въобще ще ти се прави секс с мъжа ти? Щото жените точно влизат там в една мену пауза.. И щото с 2 деца за един секс ще правите разводи. Баси.. Те изневерите точно тогава стават. Докато сме млади няма изневери.

kalpazanka
10-17-2015, 08:39
Напротив, и докато сме млади, пак има изневери. Но там няма и други замесени- няма деца, рода /която би скочила да сдобрява младите, щото, нали, са семейство и блабла/. Докато сме млади, даваме шанс, ако ще сме в мир със себе си. Ако ли не- айде, довиждане, до нови срещи. Животът е кратък, че и за капак само един, за да правим жертва със себе си.

Не те задължавам да мислиш като мен, подчертавам, МЕН би ме било гнус да си легна отново със същия човек. За липсата на доверие мисля, че се подразбира.

Също съм на мнение, че физическият тормоз изразява възпитателско безсилие. Дали оправданието ще е буйно дете или нещо друго, оставям на теб да си избираш. Пак ти натъртвам, не те задължавам да мислиш като мен.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 09:04
Значи, щом мислиш за правилно нещо - значи желаеш и другите да се съгласят.
Когато съм убеден в нещо - го аргументирам пред одтаналите, слагам го за етикет. Когато не съм убеден търся доказателства, търся мнения, правя си изводи.
За това съм тук и водя дискусия.
Забелязал съм, като изключим филмите , че в повечето случаи, още от време разделно, все децата някак слушат повече бащата и имат респект. Винаги чувам как неспособни майки заплашват децата си с думата баща ти. И после таткото като се прибере всичко слуша.
Сега тази неспособност за гледане на дете е доста относителна. Дай пак разводи да стават? Въпреки, че една самотна майка още по-мъчно може да възпитава без мъжка опора.

Защо майчината любов обаче е по-силна от бащината? Защо викаме : ох майко? Разбира се не във всички случаи..
Ами аз си мисля, че майката е тази, която носи нежна закрила повече..

И последно. Да набиеш дете или животно, но с това действие да му втълпиш урок е едно, да го биеш без да знае защо е друго. Животните са същите. То знае, че го обичаш, храниш, ама и че като не слуша ще изяде бой. Има ти пълно доверие, ама и определен респект.

kalpazanka
10-17-2015, 09:07
Ако респектът се възпитава с бой, светът не отива на добре.
За неспособността за гледане на дете призивът ми не е развод, а всеки да е наясно със себе си става ли за родител и ако не, да вземе съответните мерки, а не да се жени и размножава, само за да не е изключение от масата.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 09:29
Калпазанке. Как се разбира кой става за родител и кой не става? Трудно ми е да разбра, дори да си сменя разбиранията. Не смятам, че има някаква книга, която да учи. Всичко е до вътрешна позитивна нагласа и желание. Каквото да говорим, детето кати се появи тогава се разбира. Не смятам, че трябва да купувам чуждо дете, за да експериментирам дали ще съм добър. Дали от него ще излезе човек и тнт..

Респект при хората може по всякакъв начин да се възпитава, но при малките деца и животните, които не разсъждават като нас.. Е друго.
За децата не знам, но за животни имам опит. И мога да кажа, че боя е основния метод за респект. Не за възпитание. Животното трябва да има желание, да не изпитва страх. Няма как да те разбере с бой.. Ти не можеш обаче като на човек да му кажеш. Няма как да оставиш да ти се качи на главата. Без удар няма как да стане винаги. С караници пък съвсем. Ама след един бой в правилното отношение на другите съставни части от възпитание и отглеждане се получава.

an7raks
10-17-2015, 09:44
Корабе, ако някога се "изпусна" да ударя и шамар на момичето до себе си, аз ще я напусна, дори и тя да не го направи. Изобщо, това е, както каза калпазанка, загуба на контрол, която може винаги да се случи... Това е идеята, че се казва "загуба на контрол", ти не можеш да контролираш кога ще ги направиш, нито дали ще е един шамар или смяна на физиономия. Не можеш да ми кажеш, че примерно жена ти ще ти е изневерила и ти ще й плеснеш един шамар "за възпитание и респект". Това е възрастен човек, не невръстно дете.

И последно. Да набиеш дете или животно, но с това действие да му втълпиш урок е едно, да го биеш без да знае защо е друго. Животните са същите. То знае, че го обичаш, храниш, ама и че като не слуша ще изяде бой. Има ти пълно доверие, ама и определен респект.

С това съм съгласен.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 10:04
Антракс. Защо да не може да се контролира загубата на контрол? Системно се малтретират, тези които не им прави впечатление и не се интересуват от загубата на контрола си. Такива хора просто не разбират кое е грешно. Другото са пияниците и скапаняците. Един човек, който има правилни разбирания и е здраво стъпил на земата е напълно възможно да се поправи при изпуснал се ''контрол'' без да стига до разводи и оставяне на децата си. Ако действително жената и мъжа не се разбират до там, че да се стига до неконтролирано изпускане често, то вече тогава нямат място един за друг. Но ако жената търпи и е съгласна, не прави нищо, то тогава си е нейн проблем. Принципно до шамар заради изневяра, ако се стигне идва развод.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 10:06
И да... В началото всички са много добри..

an7raks
10-17-2015, 10:14
Антракс. Защо да не може да се контролира загубата на контрол?
Бях забравил, че не знаеш значението на много думи и изрази в българския език.
Загубата на контрол няма как да я контролираш, казах ти, това е идеята. То може да не е систематично. Може да е, само когато те вбесят, но каква е гаранцията кога и колко точно ще те вбесят? Щото единия път може да сте се скарали за чорапите на пода и да си й ударил един шамар в отговор на нейния, примерно, ама след 1-2-5-10 години може да ти изневери, примерно, и в пристъп на ярост да й натрошиш манерката. Щом единия път си ударил шамар без да искаш, щото са те ядосали, то в следващия момент може да удариш и юмрук пак контролиран само от яда. Да, пак казвам, може да не е системно, но понякога и веднъж е много.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 10:32
Бях забравил, че не знаеш значението на много думи и изрази в българския език.
Загубата на контрол няма как да я контролираш, казах ти, това е идеята. То може да не е систематично. Може да е, само когато те вбесят, но каква е гаранцията кога и колко точно ще те вбесят? Щото единия път може да сте се скарали за чорапите на пода и да си й ударил един шамар в отговор на нейния, примерно, ама след 1-2-5-10 години може да ти изневери, примерно, и в пристъп на ярост да й натрошиш манерката. Щом единия път си ударил шамар без да искаш, щото са те ядосали, то в следващия момент може да удариш и юмрук пак контролиран само от яда. Да, пак казвам, може да не е системно, но понякога и веднъж е много.

Ами значи се бъркам с обмисленото удряне и предупреждаване. Да, тук сте право.

an7raks
10-17-2015, 10:34
"Обмисленото удряне" на голям човек, от когото очакваш на първо място любов и уважение, а не страх и подчинение е меко казано глупаво.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 10:35
Пф, мъже на по 22-3+ търчат след девойката, угаждат, търпят филми, досаждат нонстоп, идея си нямаш.

И аз мъж, който е ударил само веднъж, не познавам. Системно е и още как. И се почва от шамар.
И да е само веднъж по някакво невероятно изключение, за кого от двамата ще е приятно аз да се свивам несъзнателно всеки път, когато ме доближи изненадващо? Че с моя като сме се въргаляли наоколо и сме си пляскали шамари на майтап, ухото ми пиши по 5 минути, той иска да ме удари умишлено, после ще си търся зъбите под масата. И той може да не ме удари никога отново, мен пак ще ме е страх нонстоп; а това не е емоция, която има място в една връзка.

Има и единични случаи.
А тези дето угаждат е ясно. Като харесвам много мацка или съм влюбен и аз така. Но до самото влюбване много по-трудно се стига от това да ти пусне някоя. Ами едното е само секс.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 10:37
"Обмисленото удряне" на голям човек, от когото очакваш на първо място любов и уважение, а не страх и подчинение е меко казано глупаво.
Когато се качи на главата в твоята къща не е толкова глупаво и няма къде да избягаш . Инстинкт за самосъхранение.

an7raks
10-17-2015, 10:41
За да ти се качи, значи го няма уважението, а с шамари няма и да го получиш. Ще получиш само страх и, дето вика пинко, ще ти се свива и ще мига на парцали, като направиш рязко движение, а тя не е направила мусаката още.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 10:49
Не е толкова просто и много работи изпускате.
Също така всяко демейство в напреднала възраст се кара много. Няма нормални връзки. Както преди така и сега. Всичко е до известно време. Вечна любов няма. Не вярвам в тези хармонични и беьпроблемни връзки.
Както казах шамаренето не бива да е постоянен.
Ако заговоря за ценности и морал, знаете ли как бързо ще излезе, че днешно време не съществува такава духовна връзк

an7raks
10-17-2015, 10:53
Много обичам, като заговориш за "всички"... Обръщам се към теб, щото ти имаш този навик.
Дори не става въпрос за безпроблемни връзки и липса на караници. Това си е нормално и си го има и на млади години.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 11:00
Много обичам, като заговориш за "всички"... Обръщам се към теб, щото ти имаш този навик.
Дори не става въпрос за безпроблемни връзки и липса на караници. Това си е нормално и си го има и на млади години.

Ами ставаше въпрос за единичния шамар, което според вас винаги се е превръщал в системен, и всички много са наплашвали.
После викаш, че до шамар не трябвало да се стига - съгласен съм, но но стават грешки, които са поправими.

an7raks
10-17-2015, 11:07
Ще ти се аргументирам защо единичния шамар обикновено не е единичен и е въпрос на време да се повтори.
Ако си ударил вследствие на загуба на контрол, не знаеш следващия път кога и колко ще те ядосат, но задължително ще те ядосат - сам го каза, няма двойка без караници от време - на време.
Ако си ударил с "възпитателна" цел под пълен контрол, другия път, когато нещо сгафи жената, а друг път ще има, пак ще я удариш със същия мотив. Хубавото е, че ще е пак шамар, щом можеш да се контролираш, стига болния ти мозък да не реши, че шамар не стига.
И в двата случая, няма как да е единично за дълъг период от време.

ДОТА
10-17-2015, 11:21
С шамар без проблем можеш да счупиш носа на жена.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 11:58
Ако е под контрол, другия път трябва да си тъп за да удариш, не знам. Най-малкото, ако си умен и жената е стойностен човек ще знаеш какъв резултата и ще знаеш, че не си бил прав. От там следва, че няма да се повтаря.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 12:25
Претендираш за ценности и морал, когато ми говориш за "качване на главата в твоята къща"?
Заври си ценностите някъде, честно.

Обмисляно удряне? Не трябвало да е постоянно шамаренето? Щял да удря, божееее, че тая жена, ако има един брат или по-близки приятели мъже, ще те спукат от бой, бе. Винаги има по-силен.

не вярвай в безпроблемни връзки, ми, ок, ама тва ли е начинът?

Антракса мн добре обясни защо единични шамари няма.
Толкова да не можеш да зацепиш , засрами се.
Половин страница обяснявам, че е неправилно да се удря, НО при някои хора и в някои случаи се е случвало, което не означава, че е било постоянно.

И примера с качването на главата , сам по себе си изключва много ценности, но е даден с друг контекст.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 12:28
Искарахте ме като оня. Херкулес. Смех.

an7raks
10-17-2015, 12:35
То, че се случва, случва се, НО не е еднократно и не е в нормални здрави семейства.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 12:50
То, че се случва, случва се, НО не е еднократно и не е в нормални здрави семейства.

И еднократно се е случвало.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:03
Заблуждаваш се, защото си афектиран.
Няма да си първият, но вече си голям и би трябвало да се позамислиш.

Афектиран съм бил. Аз дето, ако ударя жена, ще си одрежа вените, ама афектирън съм бил, че познавам такива случаи.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:18
А.. Разбирам те. Познаваш единични случаи, но всъщнодост нямало единични за пред хората?

tori
10-17-2015, 13:19
И еднократно се е случвало.
Аз не знам за такъв случай, съжалявам. А съм навътре в темата до степен, в която знам достатъчно добре за какво иде реч, за извиненията, за връщането отново и такива работи.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:22
Аз не знам за такъв случай, съжалявам. А съм навътре в темата до степен, в която знам достатъчно добре за какво иде реч, за извиненията, за връщането отново и такива работи.
В повечето случаи е така. Особено, ако сте млади. ;)
Смисъл, аз знам за случаи как се е случвало точно по един път след дълъг период от години семеен живот и след това не се е повтаряло

Грозния
10-17-2015, 13:25
Малко си зелен още, за да развиваш теории как мъжете разграничават секса от чувства, как не са моногамни и бла-бла.Ти откъде знаеш!? Да не си била мъж някога :D ?! Според теб, това че съм девствен, значи че нищо не разбирам, а ти понеже го правиш редовно, значи че всичко разбираш :D ?!
(Нищо ново, отдавна ми е ясно, че всички хора презират застарелите девственици, дори само заради това!)

Вземе ти пусне една мадама и ще се влюбиш до ушите и ще й тичаш по дупето, дори и да те взима за мезе. Обикновено така става с типовете, които са толкова фиксирани върху идеята да ги огрее.Това става не толкова заради "влюбване" (макар че това не е изключено), а за да не се изпусне ебането, което е липсвало толкова време! За пореден път се дъниш за това "какво и как мислят мъжете" :D ! Знаеш ли с колко много жени съм опитвал да се свалям, които ме привличат предимно сексуално и са ми почти безразлични емоционално?! Можеш да си сигурна, че далеч не съм единственият мъж, който прави това :D ! Разбира се, опитвал съм и с такива които ме привличат и емоционално, но крайният резултат винаги е бил един и същ - никакъв, но това е друга тема!

Обаче пропускаш един тънък момент- емоционалната няма как да я усетя, особено ако там нещата са само едностранни, т. е. няма отговор от срещуположния пол.Емоционалната изневяра не се забелязва по-трудно, само по-трудно се доказва!
Емоционалната изневяра е краят на всяка връзка, и неизбежно ще доведе и до физическа изневяра! Инцидентна физическа изневяра, не значи непременно край на една връзка.

Чисто физическият аспект смятам за най-*гнусен*.Значи за теб е по-добре да е спрял да те обича и уважава, достатъчно е да не е спал с други жени и според теб всичко е наред, щом не си го усетила :D? Ако той е в командировка за дълго време например и прави секс с някоя друга, без чувства, не значи непременно че е спрял да те обича! При нас мъжете то си е нужда :).

Един въпрос (питам сериозно): Ако за теб сексът без чувства е изневяра, изневяра ли е също мастурбирането и гледането на порно :D?

Не съм казала развод, корабе, казах, че с този мъж няма да си легна.

МЕН би ме било гнус да си легна отново със същия човек.
Защо няма да си легнеш? Защото е спал с друга жена ли? Ти като се хвана с него, той да не би да е бил девствен? Ако е бил с други жени преди теб? Това какво променя?

П.С. Хора, темата беше за изневярата, а не за домашното насилие ;) !

tori
10-17-2015, 13:25
Никой от момчетата, с които съм била/излизала не ми е удрял шамар, може би защото мога да подбирам достатъчно добре хората, с които да се виждам или да съм в по-сериозни отношения. За друга двойка покрай мен говоря.

kalpazanka
10-17-2015, 13:26
В повечето случаи е така. Особено, ако сте млади. ;)
Смисъл, аз знам за случаи как се е случвало точно по един път след дълъг период от години семеен живот и след това не се е повтаряло

Била съм страничен наблюдател на семейства на приятелки от училище/комшийки etc и мога да ти кажа, че едната жена си замина на 52 години от тормоз и побоища. Та то животът й е минал в тормоз, та не ми обяснявай как ще се бием, само доде сме млади.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:32
Била съм страничен наблюдател на семейства на приятелки от училище/комшийки etc и мога да ти кажа, че едната жена си замина на 52 години от тормоз и побоища. Та то животът й е минал в тормоз, та не ми обяснявай как ще се бием, само доде сме млади.
Не съм обяснявал, че трае само докато сте млади, ами тогава се усеща какъв е човека. Ако докато сте млади няма проблеми значи всичко е наред, но това не изключва , че след 15 оффф години не може например да стане и айде да бъде системно навскичкото отгоре ако станало... Ами може пък да е единично.

tori
10-17-2015, 13:37
Ама нали знаеш, че никоя себеуважаваща се жена няма да седи там, където трепери от страх, за да разбере дали ще е системно и дали има смисъл да се страхува въобще? :д Щото то може да е един шамар днес и един утре, но може да е след три месеца заради мусаката, може и да е след 20 години.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:42
Ама нали знаеш, че никоя себеуважаваща се жена няма да седи там, където трепери от страх, за да разбере дали ще е системно и дали има смисъл да се страхува въобще? :д Щото то може да е един шамар днес и един утре, но може да е след три месеца заради мусаката, може и да е след 20 години.

Абсолютно подкрепям. И горко му на тези, които търпят. Само че ако се познавате от дълги години и знаеш, че не е такъв, пак ли щеше да се страхуваш и та дори и децата с полиция да вземеш. Ами така стават значи трагедиите - само с едно необмислено действие хаха

tori
10-17-2015, 13:45
Абсолютно подкрепяш ама нагоре обясняваше, че ако си жена и ти люснат един юмрук, няма да си ходиш, щото имаш семейство и той не бил такъв и не било задължително да има втори път бой. :д Разбери се, моля те.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:47
Абсолютно подкрепяш ама нагоре обясняваше, че ако си жена и ти люснат един юмрук, няма да си ходиш, щото имаш семейство и той не бил такъв и не било задължително да има втори път бой. :д Разбери се, моля те.
Абсолютно разбирам, че щом е минало време и си направила дете от някой ще го познаваш добре, дали щяло или не да се повтори.

an7raks
10-17-2015, 13:51
Колкото и да го познаваш, горните аргументи, които ти дадох си важат с пълна сила. Щом си способен да го направиш веднъж, ще можеш и втори път.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 13:53
Колкото и да го познаваш, горните аргументи, които ти дадох си важат с пълна сила. Щом си способен да го направиш веднъж, ще можеш и втори път.

Това не е аргумент. Ветераните от втората световна, които са бонбандирали невинно жители, да не би сега всички да са сериени убийци?

tori
10-17-2015, 13:53
Ама тва ти казвам - че не знаеш кога и дали, пък ако щеш и кътните зъби знай на някого. Винаги го има момента на изненадата. Рядко глупав индивид трябва да си, за да мислиш, че познаваш мъжа си достатъчно добре и наистина няма да ти посегне втори път.
Имам преподавателка, която е съдебен лекар и тя казва, че пребитите жени, които стигат до нейния кабинет за медицинско за съд, рядко са жертви само на един побой от мъжа си. Обикновено има доста много преди това и всичко почва със шамар.

Това не е аргумент. Ветераните от втората световна, които са бонбандирали невинно жители, да не би сега всички да са сериени убийци?
Там е друго, което няма общо нито с домашното насилие, нито с изневерите.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 14:03
Вие твърдите, че не можело да познавате мъжа си, шамара щял да се повтори задължително!! Ми по таз логика трябва да сте страшно зле да направирщте деца на който и да е, защото утре можело да излезе изруд и да убие всички.

Аз пък няма как да съм сигурен, дали ще попадна на добра майка и по таз логика не трябва да се женя.

tori
10-17-2015, 14:11
Не, не, не... Пак не си разбрал. Имайки отношения с някого и правейки му деца, ти му имаш някаква вяра. Обаче когато той си пикае на доверието, няма да седиш да чакаш да се повтори препикаването, я. Ма далеч не подхождаш така предубедено в самото начало.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 14:18
Баси изкусственото доверие ще сте си имали толкова време и ГОРКИТЕ деца.
Щом само шамар е границата.
Но да предположим, че сте прави.
Това не променя факта, че при други двойки се е случило 1 и след това отново са живеели добре дълги години
Всеки преценява. ;)

an7raks
10-17-2015, 14:23
Ми по таз логика трябва да сте страшно зле да направирщте деца на който и да е, защото утре можело да излезе изруд и да убие всички.

Въобще не е таз логиката... Ако жената знае, че мъжът й вече е убил веднъж, тогава е същата логика. Сега не ми излизай пак с глупости за войни и самозащити, щото ще се самоубия безкрайно.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 14:35
Има много хубава поговорка. Не гледай човека в миналото му, гледай го в надтоящето.

dreamwalker
10-17-2015, 14:36
Има много хубава поговорка. Не гледай човека в миналото му, гледай го в надтоящето.

Би ли живял под един покрив с убийца, която е излежала присъдата си?

an7raks
10-17-2015, 14:38

Такава поговорка не съществува. :lol:

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 14:40
Би ли живял под един покрив с убийца, която е излежала присъдата си?

Това са крайни случаи. Въпреки това смятам за неправилно дансе ровим в миналото на някой. Той може всякакъв да е бил, ама сега да не е. И като говорим сега - товане може да е дълъг периот на опознаване.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 14:41
Такава поговорка не съществува. :lol:

Има

dreamwalker
10-17-2015, 14:44
Това са крайни случаи. Въпреки това смятам за неправилно дансе ровим в миналото на някой. Той може всякакъв да е бил, ама сега да не е. И като говорим сега - товане може да е дълъг периот на опознаване.

Виждам, че не си разбрал въпроси ми, ще го повторя: Би ли живял под един покрив с убийца, която е излежала присъдата си?

an7raks
10-17-2015, 14:46
И все пак? Би ли спал с човек, който е убил някого, защото го е ядосал? После 10 години не е убивал, щото никой не го е ядосвал достатъчно, но ти убеден ли ще си, че няма да си първия за тея 10 години, който ще го вбеси?

ДОТА
10-17-2015, 14:51
Виждам, че не си разбрал въпроси ми, ще го повторя: Би ли живял под един покрив с убийца, която е излежала присъдата си?

Първия път добре, обаче как не те е срам да му предлагаш и втори след учтивото му игнориране ?

Blab
10-17-2015, 15:13
Въпреки това смятам за неправилно дансе ровим в миналото на някой. Той може всякакъв да е бил, ама сега да не е. И като говорим сега - товане може да е дълъг периот на опознаване.
противно на написаното от теб и от jghgh някъде в началото на темата, (без)действията ни определят.
ти си това, което си, това, което правиш. и, да, можеш да помъдрееш с годините и преживяното, но същностните ти характеристики няма (как) да се променят, защото те изграждат - ако си агресор, ще продължиш да си бъдеш агресор, ако си манипулатор, ще продължиш да бъдеш такъв, ако си романтик/идеалист, ще си падаш на дупето и вероятно ще станеш циничен, но отдолу, сърцевината си остава същата - няма как да се изкорени. съществува метафоричен образ, който ми се струва особено подходящ за илюстрация в случая - уголемяващото се тяло, по подобие на снежна топка, която се търкаля надолу по склона и натрупва все повече и нова маса върху себе си. това сме ние хората - една сърцевинка (core)/същина в началото, едно ядро, което наслагва шлаки и украшения от времето и живота (си) по себе си.

//аз съм била системно малтретирана, така че темата не ми е далечна. когато обичаш някого, си склонен да му позволяваш да се изразява свободно, по начините, по които има нужда, защото вярваш, че това може би му помага да се чувства по-добре. или поне аз правя това с хората, които обичам. но, докато зависи от мен, във взаимоотношения с насилници няма да вляза. в същината си хората се запазват до смъртта. за добро или лошо, някои неща са константа.

и, за да се върнем към първоначалната тема, да, вероятно/статистически можеш да удариш само веднъж, (можеш и да изневериш само веднъж), но действието ти те определя - като насилник/избухлив/лабилен/etc. - в първия случай, за изневерилия нека всеки сам да си намери думите - нелоялен, неуважаващ, егоистичен, животински са на върха на езика ми;

в този ред на мисли, да, аз вярвам, че човек може да поправи поведенческите си характеристики, защото притежава разум/интелект, който го отличава от останалите животни. в този смисъл - изневярата/агресията/etc, които "просто се случват" са единствено примери за ненадскочена анималистична природа.

V

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 16:58
Зависи кога науча за новината. Ако вече имаме семейство - няма да е фатално. Зависи и от убийството. Но между шамар и убийство иманразлика.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 17:08
Зависи кога науча за новината. Ако вече имаме семейство - няма да е фатално. Зависи и от убийството. Но между шамар и убийство има разлика

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 17:10
противно на написаното от теб и от jghgh някъде в началото на темата, (без)действията ни определят.
ти си това, което си, това, което правиш. и, да, можеш да помъдрееш с годините и преживяното, но същностните ти характеристики няма (как) да се променят, защото те изграждат - ако си агресор, ще продължиш да си бъдеш агресор, ако си манипулатор, ще продължиш да бъдеш такъв, ако си романтик/идеалист, ще си падаш на дупето и вероятно ще станеш циничен, но отдолу, сърцевината си остава същата - няма как да се изкорени. съществува метафоричен образ, който ми се струва особено подходящ за илюстрация в случая - уголемяващото се тяло, по подобие на снежна топка, която се търкаля надолу по склона и натрупва все повече и нова маса върху себе си. това сме ние хората - една сърцевинка (core)/същина в началото, едно ядро, което наслагва шлаки и украшения от времето и живота (си) по себе си.

//аз съм била системно малтретирана, така че темата не ми е далечна. когато обичаш някого, си склонен да му позволяваш да се изразява свободно, по начините, по които има нужда, защото вярваш, че това може би му помага да се чувства по-добре. или поне аз правя това с хората, които обичам. но, докато зависи от мен, във взаимоотношения с насилници няма да вляза. в същината си хората се запазват до смъртта. за добро или лошо, някои неща са константа.

и, за да се върнем към първоначалната тема, да, вероятно/статистически можеш да удариш само веднъж, (можеш и да изневериш само веднъж), но действието ти те определя - като насилник/избухлив/лабилен/etc. - в първия случай, за изневерилия нека всеки сам да си намери думите - нелоялен, неуважаващ, егоистичен, животински са на върха на езика ми;

в този ред на мисли, да, аз вярвам, че човек може да поправи поведенческите си характеристики, защото притежава разум/интелект, който го отличава от останалите животни. в този смисъл - изневярата/агресията/etc, които "просто се случват" са единствено примери за ненадскочена анималистична природа.

V

Не може добре да се познава миналото на някой, но сте прави. Не се променяме, но помъдряваме. И ако в настояще си паснете, миналото си е минало.

jghgh
10-17-2015, 17:47
blab, не смятам, че непременно от х винаги следва у. може по природа да си еди-какъв-си и да не постъпиш по у, или обратното, да постъпиш лошо, без непременно да си лош човек, за да видиш "какво е". мога да го обясня и с лични примери, ама има ли смисъл, ако целта е да се осъждаме, а и в този форум е видно, че споделеното рано или късно се използва с/у теб.

за себе си предпочитам идеята, че човек може да съзрява и да помъдрява, останалото го намирам просто за сочене с пръсти, което не помага на никого.

не оправдавам системния тормоз, говоря единствено за кривването един път от пътя.

да, приех го лично.
сигурно защото ми цитираш мнение от 2012.

golemiq_korab_minava
10-17-2015, 17:49
е тва с ред и половина да покажеш, че нищо не си зацепил.

Ти не разбра, че човек се поправя

dreamwalker
10-17-2015, 18:25
Е, теб като те гледам, не си умрял.
Макар че ако липсата на секс се отразява на всички както на теб, май ще съм силно за.

Едит: СУУУУУУУПЕРсмешни сте, когато на всяка тема за изневяра стигате до убийство. Леш просто.

Леш са възгледите ти относно изневярата.

dreamwalker
10-17-2015, 20:27
Не, леш е да смяташ, че изневярата е съпоставима с убийство.

...защото...?

А ти моите възгледи не ги знаеш, уверявам те.

Поправи ме, ако греша, но ти не пишеш ли в този форум от 2010 г.? И нямаш ли 20 700 мнения?

Това, че представям и втората страна на монетата, е мое личностно качество по принцип, което се проявява при която и да е тема на разговор.

Да, виждам.

LoadRunner
10-17-2015, 20:45
.....
не закачай Пантата ей

dreamwalker
10-17-2015, 20:53
в цивилизованите държави

?

Грозния
10-17-2015, 20:56
Е, теб като те гледам, не си умрял.
Макар че ако липсата на секс се отразява на всички както на теб, май ще съм силно за.Ами не съм, колкото и да ме презираш и да ти се иска. Само защото съм девствен, нали :D !?

Знаеш ли без колко много неща могат да живеят хората?! Само на въздух, хляб и вода, може да се живее доста дълго, ама по какъв начин?! Сексът при хората е нужда и инстинкт (като при животните, колкото и цинично да звучи)!

Ти и Калпазанка не можете да ме опровергаете, единственото което можете да направите е да тласкате темата в друга посока :D !

LoadRunner
10-17-2015, 20:59
точно пък при хората не е нужда и инстинкт

Грозния
10-17-2015, 21:00
Защото (в цивилизованите държави) за убийство отиваш в затвора, за изневяра - не.
dreamwalker-а е ислямистка и според нея трябва наказанието за изневяра да е според шериата - убиване с камъни :D. Тя всичко си каза в темата за исляма.

Грозния
10-17-2015, 21:01
точно пък при хората не е нужда и инстинктКой те излъга че не е :D?

LoadRunner
10-17-2015, 21:03
тебе кой те излъга че е, фактът че можеш с волята си и без много усилия да откажеш на някоя значи че нито ти е нужда без която не можеш нито ти е инстинкт който не можеш да преодолееш както е при животните

dreamwalker
10-17-2015, 21:25
dreamwalker-а е ислямистка и според нея трябва наказанието за изневяра да е според шериата - убиване с камъни :D. Тя всичко си каза в темата за исляма.

Когато те заболи мозъкът, отвори книга.

dreamwalker
10-17-2015, 21:28
Държавите, които прилагат Декларацията.

Тоест държавите, в които не те закопават до шия и убиват с камъни.

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_concentration_camps

https://en.wikipedia.org/wiki/Nazi_human_experimentation

https://en.wikipedia.org/wiki/Project_MKUltra

https://en.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay_detention_camp

Аха, добре.

corbV2
10-17-2015, 21:31
Дримок, стегни се, много ти падна нивото. Държиш се като евтин трол ;/.

dreamwalker
10-17-2015, 21:32
Дримок, стегни се, много ти падна нивото. Държиш се като евтин трол ;/.

Твоето мнение е много важно за мен.

dreamwalker
10-17-2015, 22:04
Бягай, бягай, отклонявай темата, друго не можеш.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations - на годинката обърни внимание.

Знам годинката, ООН не е първата организация за поддържане на световен мир, а и последната няма да бъде, най-вероятно.

https://en.wikipedia.org/wiki/League_of_Nations

#даучишистория

dreamwalker
10-17-2015, 22:07
Бягай, бягай, отклонявай темата, друго не можеш.

https://en.wikipedia.org/wiki/United_Nations - на годинката обърни внимание.

Не отклонявам темата, обръщам внимание на двойните стандарти, когато става въпрос за "цивилизация".

Последните два линка не се отнасят за случаи много преди годинката.

dreamwalker
10-17-2015, 22:08
#датролишвтийнфорум

#дасезаливашотсмях

dreamwalker
10-17-2015, 22:10
хаштаг
доказателствототиданямавр ъзкастезата

отклоняваш и още как. не говорим за цивилизация, говорим за линията, по която убийството се приравнява до изневяра. ако нямаш кво да кажеш, просто не пиши, кви са тия смешни въпросителни и линкове от уикипедия. от дарик.бг няма ли да ми дадеш нещо да се образовам?

Ти спомена цивилизацията, не аз.

an7raks
10-18-2015, 04:23
Колко хубаво вървеше темата преди да я развалите... Абсолютно логично започна с изневяра, прерастна в шамари, после в разбити глави и стигна до убийства. Трябваше да оставите поне до гавра с трупове. :(

golemiq_korab_minava
10-18-2015, 05:11
тебе кой те излъга че е, фактът че можеш с волята си и без много усилия да откажеш на някоя значи че нито ти е нужда без която не можеш нито ти е инстинкт който не можеш да преодолееш както е при животните
Това, че може не означава, че е му е добре. Акп я нямаше ръката при хората, която всяка е държала кур за чикия, нямаше всички да се здържат, защищото екстрактът научно е доказано, че трябва в опредвлен момент да излезе, иначе се пръска. Акп ме мислищ за секс , това е друго- тогава не се произвежда.

golemiq_korab_minava
10-18-2015, 05:12
Не съм виждал животно да успява да се самозадоволи.

dreamwalker
10-18-2015, 06:10
Колко хубаво вървеше темата преди да я развалите... Абсолютно логично започна с изневяра, прерастна в шамари, после в разбити глави и стигна до убийства. Трябваше да оставите поне до гавра с трупове. :(

До некрофилия не сме стигнали още, но благодаря, че напомни.

an7raks
10-18-2015, 08:53
А трябва. Мъртвите не упражняват насилие и не изневеряват.

LoadRunner
10-18-2015, 12:36
Това, че може не означава, че е му е добре. Акп я нямаше ръката при хората, която всяка е държала кур за чикия, нямаше всички да се здържат, защищото екстрактът научно е доказано, че трябва в опредвлен момент да излезе, иначе се пръска. Акп ме мислищ за секс , това е друго- тогава не се произвежда.

ти чети по 2 по 3 пъти да осмислиш всички факти и вероятности преди да пишеш
говорихме за хора които не могат без секс и сме били като животните по природа, секса и самозадоволяването са различни неща, а ние т.е. грозния говореше за секс умнико, и понеже говорим за хора, няма нужда да си представям че нямам ръце ткт имам

golemiq_korab_minava
10-18-2015, 12:55
ти чети по 2 по 3 пъти да осмислиш всички факти и вероятности преди да пишеш
говорихме за хора които не могат без секс и сме били като животните по природа, секса и самозадоволяването са различни неща, а ние т.е. грозния говореше за секс умнико, и понеже говорим за хора, няма нужда да си представям че нямам ръце ткт имам
Да ама ако няма ръце? Ха.. Грозния по-скоро твърдеше, че дали с ръка или с друга- и двете са изневяра на сексуално ниво. Хах

Грозния
10-18-2015, 13:33
Не съм виждал животно да успява да се самозадоволи.Много животни (освен маймуните) също се самозадоволяват, като хората! Това не е ебавка, а е сериозно :).

...хора които не могат без секс и сме били като животните по природа, секса и самозадоволяването са различни неща, а ние т.е. грозния говореше за секс умнико, и понеже говорим за хора, няма нужда да си представям че нямам ръце ткт имамИ какво - мислиш че цял живот на чикии е много добре и е супер :D? Чисто физически, секса и чикията са едно и също, но сексът ти дава емоционална близост с друг човек, дори и да е временна, да се чувстваш желан, харесван, да си качиш самочувствието, че си успял! Чикията не може да ти даде това ;)!

Грозния по-скоро твърдеше, че дали с ръка или с друга- и двете са изневяра на сексуално ниво. ХахАз зададох въпроса дали мастурбирането и гледането на порно е равносилно на изневяра, но никоя от мацките не пожела да изрази мнение :D.
Според мен мастурбирането и порното по-скоро могат да предотвратят истинска изневяра, отколкото да се разглеждат като изневяра сами по себе си. Все пак ми е интересно и другите какво мислят ;).

golemiq_korab_minava
10-18-2015, 13:44
Друго си е чужда плът.
Искам да ми дадеш видео как мъжки екземплярд животно се самозадоволява ама успешно.

golemiq_korab_minava
10-18-2015, 13:48
А маймуната си е маучймуна

NomNomNom
10-18-2015, 14:07
Не излизам с хора, които има шанс да ми правят неща зад гърба.
Ако ми изневерят, ще се самообвинявам, че не съм достатъчна.
Връзка, с човек, в чиито очи не виждаш изгрева, залеза, слънцето, звездите, света, не си струва или просто не бих го нарекла връзка. ( а много хора са в такива връзки, само и само да не са сами, или защото са се примирили, или защото не са виждали алтернативата или се страхуват от нея - и аз съм била така като по-малка )
Плътското писва в един момент, експериментирането също, освен в случаите, в които някой компенсира нещо чрез постоянни свалки, завоевания, секс - не мерси от такива хора, не искам да съм груба, но да си решават проблемите или да стоят далеч от мен.
Ако имам връзка с нещо тип сродна душа, бих била окей с неща тип заедно да се срещаме с друга жена, двойки и т.н.
Ако имам връзка тип да ми е кумир човека - никога не бих искала да чуя за някой друг в отношенията ни, или извън тях.

draid
10-18-2015, 19:08
Слабохарактерни твари без капка себеуважение ! (:

Като оставим това на страна, тая тема ме кара да седна да напиша един смислен коментар накрая, ама ще ви почета коментарите още малко.

И съвсем в унисон с написаното в предния абзац, ще поставя два цитата. Единият е повод за размишление, другият е на наш човек дето се казва.

"Верността към себе си ти пречи да изневеряваш" - Венцеслав Константинов

"Жената получава по-голямо удоволствие от измяната отколкото мъжа: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях." — Етиен Рей

haritov
10-18-2015, 19:15
четейки тази тема стигнах до извода че извънземните са взели със себе си 90% от нормалните хора

като се замисля и за целия раздел

SHPAIdURmeN
10-18-2015, 21:02
"Жената получава по-голямо удоволствие от измяната отколкото мъжа: за него това не е кой знае какво събитие, но за нея измяната винаги означава отмъщение, страст или грях." — Етиен Рей

Нещо против жените ли имаш ?

Грозния
10-18-2015, 21:14
Моля те, развий теорията как мъжете са полигамни и как им е "в природата".Тя отдавна е развита, не ни карай да ти обяснямаме как се прави топлата вода :D !

Ако не си съгласна с "теорията", опровергай я :) ! Напиши как и защо не е вярна, без да се заяждаме излишно ;).

an7raks
10-18-2015, 21:52
Тя отдавна е развита, не ни карай да ти обяснямаме как се прави топлата вода :D !

Ако не си съгласна с "теорията", опровергай я :) ! Напиши как и защо не е вярна, без да се заяждаме излишно ;).

Ти първо напиши самата теория, че да я опровергава който и да било.

dreamwalker
10-18-2015, 22:11

Нека мизогиничните коментари да почнат сега...!

therichbitch
10-18-2015, 22:17
Нещо против жените ли имаш ?
:lol:

draid
10-19-2015, 06:15
Моля те, развий теорията как мъжете са полигамни и как им е "в природата".

Няма, защото за мен това не е важно. Дори и да приемем, че има полигамна заложеност в природата, извинението с това би принзило хората до животни с първични инстинкти. Изневярата е действие с еднаква тежест, както при мъжете, така и при жените за мен. Значително по-лошо е обаче, ако се прави поради желание за отмъщение например.

Ewok
10-19-2015, 08:10
Много натоварваща тема :/

LadyDi
10-19-2015, 08:16
оле, не мога, съдържанието на темата е култ:Д

http://media.tumblr.com/tumblr_m926lkWAY21rruasp.gif

Даже обмислям дали да не я направя важна...

hardstaily
10-21-2015, 00:00
Не, леш е да смяташ, че изневярата е съпоставима с убийство.
Няма един-единствен етичен подход или теория, която да съпоставя двете неща.

Защото нито един етичен похват, метод, област, направление, както искаш го наречи, не ги съпоставя.
Защото (в цивилизованите държави) за убийство отиваш в затвора, за изневяра - не.

Съгласно Декларацията за човешките права на United Nations, Article 3:
Everyone has the right to life, liberty and security of person.

Например.
Наистина не си представям по каква линия се уеднаквяват двете неща.
Дреме ми за глупавите ти етични подходи/теории/похвати/методи/области/направления/цивилизовани държави. Те може да не го съпоставят, но аз го. Подчертах го, защото ти говориш като кукла на конци, на която действията й се определят от някой друг. Ако си любовно задълбочен с изневерилия и ако не си робот, тогава ще чувстваш разяждаща болка, сякаш пращат любимия ти в газова камера, а ти не можеш да направиш нищо, но в случая.. той... този (май трябва запетая тук, не съм сигурна, все тая.. перфектното е скучно .. -.-) за когото ще те боли, ако изпепелят, той те ползва като четка за тоалетна и не се чувстваш жив, чувстваш се убит.. възможно е да не се съвземеш, възможно е да отнемеш и физическия си живот...
Дреме ми и за съгласното от декларацията... Всички? Дори например педофилите ли...

Едит: СУУУУУУУПЕРсмешни сте, когато на всяка тема за изневяра стигате до убийство. Леш просто.
Мне, ти си "сууууперсмешната", смешна си 1-во заради тоя израз, 2-ро заради безобразието си, всъщност си противна.

Ако аз бях шефка на света, тези му обитатели, които се разхождат и в темата, щяхте да чистите тоалетни в окаяно състояние и кочини на прасета за някакво време, в зависимост от случая ви.

LadyDi
10-21-2015, 07:23
Мне, ти си "сууууперсмешната", смешна си 1-во заради тоя израз, 2-ро заради безобразието си, всъщност си противна.

Ако аз бях шефка на света, тези му обитатели, които се разхождат и в темата, щяхте да чистите тоалетни в окаяно състояние и кочини на прасета за някакво време, в зависимост от случая ви.
Да вземеш да се успокоиш малко ли? Струва ми се, че драмата ти идва в повече.

Грозния
10-21-2015, 15:09
Ако аз бях шефка на света, тези му обитатели, които се разхождат и в темата, щяхте да чистите тоалетни в окаяно състояние и кочини на прасета за някакво време, в зависимост от случая ви.Явно всички, без изключение сме натрупали огромно количество вина :D и трябва да я "изкупим" с тежък труд в тоалетните :D. Това ли е всъщност "чистилището" :D ?!

draid
10-21-2015, 15:33
Интересно е когато някой се опира на закона, за съпоставяне на две неща. Ако си представим един имагинерен свят в който двете деяния са с разменени наказания, какво ли ще се получи ? Всъщност, може би тоя свят не е толкова имагинерен, може би вече е съществувал.

GuardianAngel
10-21-2015, 19:39
Прочетох досегашните коментари по диагонал,че са доста,но ми направи впечатление,че хората дето изневеряват казват следното : Не ми стигаше тва ,не бях щастлив/а ,бяхме се изчерпали,беше ме ядосал...добре ле...Като не ви вървят връзките и усещате накъде духа вятъра и че сте привлечени от някой друг...ми разделете се бе деба ,пък после правете квото искате на воля...АМА НЕ...как да стане : единият ви обича..за другият е секс...искате си ''Здравата връзчица'' където всичко е подсигурено и макар и вече счупено ако продължи бонус за вас докато намерите следващият.
Колкото и смешно да излгежда дори един шибан СмС..с текст всичко между нас свърши преди да спите с друг е по добре..от това което смятате да напрвите след Смс.

Обяснявате че живота бил такъв...ми хората са го направили такъв,ма дай щото хората го правели и ние да си извиним постъпките със същото..няма такова лицемерие... Има хора които никога не са изневерявали..Значи можело бе....

Напълно съм съгласен с мненията на Дреид...изневярата е знак за слабохарактерност,липса на воля и самоуважение..и най-вече към човека който твърдите или сте твърдяли ,че обичате.Всъщност ако обичаш някой истински дори самата мисъл за изневяра не се появява..това трябва да е знак..но кой ли да го гледа..
И да изневярата е равносилна на убийство..убийство на вътрешният свят на партниора ти..цялото ДОВЕРИЕ(най-важната дума)..всички мили думи които си му казвал..стават едно голямо нищо...всичко в което човека до теб е вярвал в известен период от живота си става една голяма лъжа..
Като не върви една връзка..ми поемете отговорност кажете на другият..или оправете нещата ако е възможно или нещо лиспва или се разделете...ПО ДОБРЕ ДА НАРАНИШ С ИСТИНА ,ОТКОЛКОТО С ЛЪЖА...та разделете се и правете квото сърце ви сака...

an7raks
10-21-2015, 19:51
^
Един ГОЛЯМ +!

Верена
10-21-2015, 20:01
За изневяра да ходиш в затвора?
Може.
Ако имаш семейство (това не значи непременно да си женен), деца и нямаш договорка с половинката си. Естествено, ако по време на акта не си бил в нормално състояние на съзнанието, това ще бъде смекчаващо вината обстоятелство. (Хахахаха, представям си истории за модерните вещици-прелъстителки, които слагат *произволен наркотик* в чашите на жертвите си :D ).
Това би могло да бъде стимул хората най-накрая да поемат отговорност за желанията и действията си. Ако изневеряваш ей-така, ще спреш; ако го правиш, защото повече не искаш да бъдеш с половинката си - ще се разделите.
Въпросът се поставя - какво правим, когато обожаваш човека до себе си, но въпреки това той не може да задоволи една или друга твоя нужда? Ти искаш да си с него, не би го оставил в никакъв случай, но ти се иска да бъдеш напълно щастлив, задоволен. Повечето хора си намират сексуален партньор (2-3...), който пазят в тайна, ако половинката им не може да приеме идеята. Трябва ли да се забрани на тези хора да бъдат истински щастливи и пълноценни личности? Трябва ли да ги принудим да живеят с празнина в себе си, вечно туптяща, изгаряща? Нима не искаме всеки член на обществото да допринася със 100% от способностите си във всяка сфера - работа, семейство, благотворителност... Един незавършен човек, вечно търсещ и копнеещ за още нещо, не би бил способен да ги даде.

Човек повечето пъти изневерява заради нещо свое си, не заради партньора си. Ако все пак го прави, за да накара другия да се чувства зле, съм убедена, че постъпката му няма да му донесе нужното удовлетворение.

LoveInfect
10-21-2015, 20:03
Прочетох досегашните коментари по диагонал,че са доста,но ми направи впечатление,че хората дето изневеряват казват следното : Не ми стигаше тва ,не бях щастлив/а ,бяхме се изчерпали,беше ме ядосал...добре ле...Като не ви вървят връзките и усещате накъде духа вятъра и че сте привлечени от някой друг...ми разделете се бе деба ,пък после правете квото искате на воля...АМА НЕ...как да стане : единият ви обича..за другият е секс...искате си ''Здравата връзчица'' където всичко е подсигурено и макар и вече счупено ако продължи бонус за вас докато намерите следващият.
Колкото и смешно да излгежда дори един шибан СмС..с текст всичко между нас свърши преди да спите с друг е по добре..от това което смятате да напрвите след Смс.

Обяснявате че живота бил такъв...ми хората са го направили такъв,ма дай щото хората го правели и ние да си извиним постъпките със същото..няма такова лицемерие... Има хора които никога не са изневерявали..Значи можело бе....

Напълно съм съгласен с мненията на Дреид...изневярата е знак за слабохарактерност,липса на воля и самоуважение..и най-вече към човека който твърдите или сте твърдяли ,че обичате.Всъщност ако обичаш някой истински дори самата мисъл за изневяра не се появява..това трябва да е знак..но кой ли да го гледа..
И да изневярата е равносилна на убийство..убийство на вътрешният свят на партниора ти..цялото ДОВЕРИЕ(най-важната дума)..всички мили думи които си му казвал..стават едно голямо нищо...всичко в което човека до теб е вярвал в известен период от живота си става една голяма лъжа..
Като не върви една връзка..ми поемете отговорност кажете на другият..или оправете нещата ако е възможно или нещо лиспва или се разделете...ПО ДОБРЕ ДА НАРАНИШ С ИСТИНА ,ОТКОЛКОТО С ЛЪЖА...та разделете се и правете квото сърце ви сака...

За други пък е нещо нормално. хаха

За всеки различно

А и има един вариант който не сте го споменавали. Аз мисля че в много случаи, мъжете или женити изневеряват (или гледат порно ако не им достига смелост или им е съвестно )когато партньорът им не може да ги задоволи.

GuardianAngel
10-21-2015, 20:34
За други пък е нещо нормално. хаха

За всеки различно

А и има един вариант който не сте го споменавали. Аз мисля че в много случаи, мъжете или женити изневеряват (или гледат порно ако не им достига смелост или им е съвестно )когато партньорът им не може да ги задоволи.

Губиш фокуса на темата...причината не е толкова важна,важна е как ще постъпиш след като си осъзнал причината.
Искаш да изневериш ок..важното как ще го направиш дали ще го направиш подло и ще си премълчиш и ще лъжеш все едно нищо не е станало или ще се разделиш с него поради явните осъзнати от теб причини и ще бъдеш с чиста съвест.
Ако ти липсва задоволяването..раздели се с човека до теб..намери си някой дето да та такова ...но осъзнай ,че повече може да не получаваш обич..ако за един човек физическото задоволяване е по важно от емоционалното той ще си го намери..но ще трябва да се примири с последствията а не да тъче на два стана...щото тва е жалко..

dreamwalker
10-21-2015, 20:45
Още ли има хора, които защитават изневерите? Къде попаднах...

GuardianAngel
10-21-2015, 21:03
Въпросът се поставя - какво правим, когато обожаваш човека до себе си, но въпреки това той не може да задоволи една или друга твоя нужда? Ти искаш да си с него, не би го оставил в никакъв случай, но ти се иска да бъдеш напълно щастлив, задоволен. Повечето хора си намират сексуален партньор (2-3...), който пазят в тайна, ако половинката им не може да приеме идеята. Трябва ли да се забрани на тези хора да бъдат истински щастливи и пълноценни личности? Трябва ли да ги принудим да живеят с празнина в себе си, вечно туптяща, изгаряща? Нима не искаме всеки член на обществото да допринася със 100% от способностите си във всяка сфера - работа, семейство, благотворителност... Един незавършен човек, вечно търсещ и копнеещ за още нещо, не би бил способен да ги даде.

Мила ми да те питам аз нещо...хората дето са бедни и нямат какво да ядат дори да не говорим за някви битови удобства..да вземат да крадат ,че да си набавят достатъчно..що трябва да ги лишаваме да се чувстват пълноценни членове на обществото тъкмо и професия ще си имат...Как ти звучи ? Оправдаваш човека до себе си или себе си..не знам това..но оправданията ти са смотани...и се чудя как воъбще си вярваш...Ама нали знаеш те хората в днешно време ИСКАТ да бъдат лъгани ,че да живеят по-лесно с реалноста ,която не им харесва и в която не искат да поемат отоговорност за живота и постъпките си !
Понеже ти четох пъврият пост..ми нека ти кажа нещо това,че си допълваш нещо от някъде за да се чувстваш ''пълноценен''..е нищо повече от неискренност ,безотговорност и егоизъм.А тези трите неща са всичко друго ама не и любов...
Свобода е едно - Свободия съвсем друго.Как може да обичаш някой и да приемаш това за нормално ?Къде точно се изразява любовта в случая не разбирам ? Нали идеята на връзката с някои е да си с него възоснова на това,че този човек ти дава всичко,което другите нямат възможност да ти дадат..доверие ,сигурност ...и най-вече пълно отдаване ?
Заква празнина говориш..тва е лицемерие и страх от това дали ще си намериш някой друг ''Достоен''...Като някой не ти дава всичко има решение...разделете се..Нали Обичаш...освободи човека да си намери щастието ако ти не си достатъчен...А не най-егоистично да си мислиш ,че ти си Неговото Щастие на всяка цена и за да е така трябва да му дадеш да прави квото си иска..с условието да ти казва.И защо да ти казва ? за да си направиш бърза равносметка дали другият му партниор не е по добър от теб...и дали скоро време няма да видиш бялото знаме...
За каква туптяща празнина говориш..никои не те кара да си с някой на сила..ако искаш секс бъди необвързан прави го с които искаш..като се обвържеш се разбира край на тея неща...ако не ти отърва ,ще говориш сладки приказки на ''партниора си'' и с устните с които го целуваш и му казваш ,че го обичаш..ще целуваш друг и ще му казваш колко ти е яко с него...пфффф ...догнуси ми се само като го пиша..по цял ден гледам и работя около кръв ,урина и други кофти гледки в болницата..ама някой хора явно прага им е по висок...
Моля те не бъркай зависимост с обич !

dreamwalker
10-21-2015, 21:12
пфффф ...догнуси ми се само като го пиша...

Изпитах същото, като прочетох някои коментари в темата.

draid
10-21-2015, 21:24
За изневяра да ходиш в затвора?
Може.
Ако имаш семейство (това не значи непременно да си женен), деца и нямаш договорка с половинката си. Естествено, ако по време на акта не си бил в нормално състояние на съзнанието, това ще бъде смекчаващо вината обстоятелство. (Хахахаха, представям си истории за модерните вещици-прелъстителки, които слагат *произволен наркотик* в чашите на жертвите си :D ).
Това би могло да бъде стимул хората най-накрая да поемат отговорност за желанията и действията си. Ако изневеряваш ей-така, ще спреш; ако го правиш, защото повече не искаш да бъдеш с половинката си - ще се разделите.

Човек повечето пъти изневерява заради нещо свое си, не заради партньора си. Ако все пак го прави, за да накара другия да се чувства зле, съм убедена, че постъпката му няма да му донесе нужното удовлетворение.

В днешно време самата дума любов може би се е изродила в нещо друго. Може би това е следствие от липсата на правилна интерпретация на други думи като морал, уважение, жертвоготовност, отдаденост и т.н. Самият факт, че говориш само за твоето щастие е показател за прогнилата ти теория и изкривените ти разбирания за човешките взаимоотношения. Много хора независимо дали са мъже или жени имат навика да бъдат страхливи и да се крият зад думи. Интересуваш се само от твоето щастие и изобщо не отбелязваш факта, че по този начин ще нараниш човека до теб. По темата с изневерите може да се пише много, а в момента нямам никакво желание да пиша, за това и ще спра. Моля да не пишете оправдания които са фасада на егоистични подбуди.

GuardianAngel
10-21-2015, 21:24
Още ли има хора, които защитават изневерите? Къде попаднах...

Ама моля ти се..тук няма хора които да защитават изневерите..нещо си се заблудила...
..тук има само такива хора ,които са изневерили или са им изневерявали и оправдават себе си...слабият си характер,извратенето си разбиране за любов и връзка и пълната липса на уважение към себе си човека до тях...
Щото ако тези хора не бяха изневерявали щяха да покрепят Дрейд и другите които не са го правили с двете си ръце и голямото си сърце.

Верена
10-21-2015, 23:02
Прав си, Драйд, в основата на гореописаната позиция стои идеята, че за да можеш да дадеш на другите, първо ти самият трябва да си добре.
Моралните ценности, както и всичко останало, което си описал,са различни за всеки и в днешния век това си личи все по-ясно.
Поставяйки в основата на отношенията си комуникацията, повечето от горните обвинения се изпразват от смисъл - за да кажеш на партньора си, че искаш отворена връзка, се иска кураж, признак е и на отговорност и на доверие... А и самата думичка "изневяра" се изпразва от смисъл. Това го подчертавам.
Друг е въпросът, че повечето хора не го правят и водят двоен живот. В моите очи не си струва; след като те го правят явно им е добре.

Ангелче, питаш ме за любовта. За мен тя не се изчерпва с физическият аспект, физическата отдаденост.
Можеш ли да обичаш достатъчно някого, за да го оставиш да прави всичко, което ще го направи щастлив, дори това да значи, че ще преспи с друг?
А какво ще кажеш за триадите? Или пък, сега ми хрумва, нимфоманията?
След като се чувстваш добре с твоите етикетчета, това е прекрасно, продължавай да си ги ползваш! Мен ме натоварваха, за това и ги оставих настрани.
Свободата значи именно отговорност. Пълната свобода на един, когато се срещне с пълната свобода на друг, трябва да стане така, че двете да съществуват заедно, така че на всички да им е добре. Тук е мястото на комуникацията. Тя, отново повтарям, в каквито и да било отношения, трябва да бъде на изключително високо ниво. Та, свободата е и отговорността да я притежаваш, начинът по който ще я използваш.

Ще засегна въпроса за "природата" и това, което е "естествено", който беше повдигнат малко по-нагоре. На сърце ми е.
Колкото култури по света са проповядвали моногамията, толкова са били и полигамни. Да, в повечето случаи става въпрос за мъжка полигамия, ала и женската е често срещана. Мога дълго време да изреждам различни видове връзки - например в една част на Китай, има матрилинейно общество, в което завинаги живееш в къщата на майка си. Това е къщата на баба ти, в която живеят и всички братя и сестри на майка ти и баба ти. В това общество мъжете от селото могат да посещават момичетата, които са си харесали - дали за да си говорят или за да правят каквото и да било друго. Повечето жени имат някой предпочитан, ала почти никога не са само негови - и това е по техен собствен избор.
Така че какво идва от природата и какво от културата е един твърде спорен въпрос; не може да бъде посочено ясно разграничение между двете. По същия начин можем да питаме от къде идва сексуалната ориентация - от пола (биологично, природа) или от възпитанието и влиянията, получени при съзряването (социум). Реално ако се замислим малко става ясно, че е и от двете по малко.

ПП: Хайде да не съдим гледните точки на другите; никой от нас не може да каже на другия дали е крив или прав. Всеки има собствено виждане за света, което е също толкова валидно, колкото и на всички останали. Нека дискутираме идеите без да ги характеризираме качествено.

Blab
10-21-2015, 23:22
^толкова много думи, с които не каза нищо? о.О
че даже и примерите ти са извън контекст...
а призива да не съдели другите - само си погледни думите, с които "дискутираш" гледните точки на останалите - "етикетчета", really? //така е модерно;Д

dreamwalker
10-28-2015, 23:49
...

http://www.quickmeme.com/img/d0/d0374478557798edfc964afd006512de457207f70346d8e2ef 524a98afd73578.jpg

dreamwalker
10-28-2015, 23:50
Прав си, Драйд, в основата на гореописаната позиция стои идеята, че за да можеш да дадеш на другите, първо ти самият трябва да си добре.
Моралните ценности, както и всичко останало, което си описал,са различни за всеки и в днешния век това си личи все по-ясно.
Поставяйки в основата на отношенията си комуникацията, повечето от горните обвинения се изпразват от смисъл - за да кажеш на партньора си, че искаш отворена връзка, се иска кураж, признак е и на отговорност и на доверие... А и самата думичка "изневяра" се изпразва от смисъл. Това го подчертавам.
Друг е въпросът, че повечето хора не го правят и водят двоен живот. В моите очи не си струва; след като те го правят явно им е добре.

Ангелче, питаш ме за любовта. За мен тя не се изчерпва с физическият аспект, физическата отдаденост.
Можеш ли да обичаш достатъчно някого, за да го оставиш да прави всичко, което ще го направи щастлив, дори това да значи, че ще преспи с друг?
А какво ще кажеш за триадите? Или пък, сега ми хрумва, нимфоманията?
След като се чувстваш добре с твоите етикетчета, това е прекрасно, продължавай да си ги ползваш! Мен ме натоварваха, за това и ги оставих настрани.
Свободата значи именно отговорност. Пълната свобода на един, когато се срещне с пълната свобода на друг, трябва да стане така, че двете да съществуват заедно, така че на всички да им е добре. Тук е мястото на комуникацията. Тя, отново повтарям, в каквито и да било отношения, трябва да бъде на изключително високо ниво. Та, свободата е и отговорността да я притежаваш, начинът по който ще я използваш.

Ще засегна въпроса за "природата" и това, което е "естествено", който беше повдигнат малко по-нагоре. На сърце ми е.
Колкото култури по света са проповядвали моногамията, толкова са били и полигамни. Да, в повечето случаи става въпрос за мъжка полигамия, ала и женската е често срещана. Мога дълго време да изреждам различни видове връзки - например в една част на Китай, има матрилинейно общество, в което завинаги живееш в къщата на майка си. Това е къщата на баба ти, в която живеят и всички братя и сестри на майка ти и баба ти. В това общество мъжете от селото могат да посещават момичетата, които са си харесали - дали за да си говорят или за да правят каквото и да било друго. Повечето жени имат някой предпочитан, ала почти никога не са само негови - и това е по техен собствен избор.
Така че какво идва от природата и какво от културата е един твърде спорен въпрос; не може да бъде посочено ясно разграничение между двете. По същия начин можем да питаме от къде идва сексуалната ориентация - от пола (биологично, природа) или от възпитанието и влиянията, получени при съзряването (социум). Реално ако се замислим малко става ясно, че е и от двете по малко.

ПП: Хайде да не съдим гледните точки на другите; никой от нас не може да каже на другия дали е крив или прав. Всеки има собствено виждане за света, което е също толкова валидно, колкото и на всички останали. Нека дискутираме идеите без да ги характеризираме качествено.

http://www.quickmeme.com/img/d0/d0374478557798edfc964afd006512de457207f70346d8e2ef 524a98afd73578.jpg

z1p0
10-29-2015, 07:00
Never trust a bitch

supersonic0
10-29-2015, 09:08
Имах едно сериозно гадже и може да се каже, че съм й изневерил. Аз не го приемам така, но ако тя беше разбрала щеше да е на другия полюс :lol:

therichbitch
10-29-2015, 18:03
Много натоварваща тема :/
Да.

Тоя път не си направих труда да прочета всички мнения, хвърлих им око по диагонал и заявявам, че някои от елементарност очите си не могат да отворят. Възможно най- първосигнално е умозаключението, че някой е против еди- какво си, защото се е опарил, има гузна съвест или са го наранили. Просто на тези, които смятат така, думата 'принцип' нищо не им говори.

jghgh
10-29-2015, 18:32
еми да е, ама и фанатичното "горете на кладата" за всеки някога прегрешил ми идва малко в повече, сигурно 'щото все пак съм прегърнала някои християнски устои по воля или неволя, като например че не е зле човек да може да прощава.

да се изневерява, разбира се, е принципно погрешно и долна постъпка. особено ако е осъзнато и целенасочено, въпреки че е спорно до каква степен изневеряващите винаги имат осъзнати (следователно и откровено лоши) подбуди.

спомням си, в някаква тема, някаква се жалваше, че е изневерила и кого от двамата сега да избере? бях единственият човек, отнесъл се с нея човешки, от гледна точка на нейната дилема, на състоянието на нейните чувства в момента на това терзание - колкото и смешно да изглежда то в очите на другите. после бях обвинена, че пиша социално-желателни мнения на лично от друг потребител.
еми не е така. явно е много трудно да имаш състрадание към някой, който прави нещо, което никога не би искал на теб да ти се случва. и което, действително, си е принципно неправилно, егоистично и несъобразително. но не винаги хората са силни и морални - за жалост. за мен цаката е да можеш да предложиш съчувствие и човешко отношение дори на грешника, особено ако то е поискано. хората имат тая способност да се отклоняват от правия път понякога.

има и друго, ами логично е, един "неверник" да почне да се защитава. кой обича да го обричат на смърт (метафорично), да му обясняват, как се гнусят от него и подобни? атмосферата по тази тема е изключително осъдителна и даже на моменти нечовешка. напомня на сцената, дето всички искат да мятат камъни по грешницата, но не се поглеждат, че и те не са перфектни.
напомня ми как след дълги години на диктаторство и терор, гражданите после се гаврят с тялото на убития свален държавен глава, падайки и те толкова ниско и агресивно в желание за някаква разплата (въображаема или реална?).

и как един човек може да признае грешката си и да поиска прошка, ако го посрещат по този начин?
да, реално, отборът на никога изневерилите има добри доводи и морални обяснение, защо НЕ трябва да се изневерява и защо това е изначално грешно. подкрепям ги, изживяла съм ги, и това е Истината. но много хора се отклоняват от нея и може да не им се режат главите за това.

изобщо не съм чела поста на момичето, нито последвалите километрични публикации.
опитвам се да погледна на целия развой на темата чисто психологично.
не се опитвам да оправдавам всеки неверник, или пък да тривиализирам изневярата като нещо невероятно нормално и незаслужаващо морална оценка. напротив, изневярата си е табу и така ще си остане, и е принципно погрешна.
но цялото пенене като бясни кучета от "опозицията", ами това си е притеснителна реакция също, бях го написала по-рано, това си личи и по използвания речник на една част от потребителите.

уморих се. фин :Д

therichbitch
10-29-2015, 18:46
еми да е, ама и фанатичното "горете на кладата" за всеки някога прегрешил ми идва малко в повече, сигурно 'щото все пак съм прегърнала някои християнски устои по воля или неволя, като например че не е зле човек да може да прощава.
Извъртя го приемливо. И ме докосна (почти). Повечето мнения в темата не са фокусирани в/у прошката, а върху правилно и грешно (да, заповядайте, мили потебители, хванете се за тези 2 понятия). "Опозицията" се пали заради жалките опити да се заобиколят "християнските ви устои" и този акт да се изкара като нещо нужно, невъзможно за избягване, нещо надличностно, извън контрола на конкретния индивид.

И понеже си на тази вълна, както каза в дневника, не смяташ ли, че човек може да надскочи id-a си стопроцентово, респективно да се контролира? И ако да- то тогава отпада аргументът, че може да е несъзнателен акт, че си подчнен на желанието си, инстинктите си, привличането си и т.н.

jghgh
10-29-2015, 19:14
Еми то това е интересното, че не винаги можеш да си над Ид-а, и това понякога се проявява дори в ежедневието, за грешки, за които обаче няма да се бичуваш. ("Психопатология на ежедневието")
Фройд е казал, че Азът не е господар дори в собствената си къща, въпреки че това е идеалът на повечето индивиди - да са осъзнати и над ниските си страсти на 100%. И всеки трябва да се стреми към това състояние.
Но това не значи, че като си над тях, те не съществуват - там са си, и трябва да си наясно, че са си там, че ги има, че може и да пробият. Не можеш да си съвършен, можеш да се опитваш да бъдеш и това е прекрасно.

Изневярата категорично не е нещо нужно, неизбежно, и др. епитети, които изброи, и все пак е възможна, ето че на някои се случва.
И е съпътствала човечеството от край време. Това е нещо, което го има, и трябва да сме достатъчно реални да го приемем, просто че е там, че се случва. Не означава да го харесваме.

Включих се, защото си обяснявам защо някой би искал да се "измъкне" от обвиненията, и предлагам и тази гледна точка. Просто като обяснение защо вие ще говорите на човека колко е зле той, а той пък няма да се съгласява.
Искам да се види и другата страна на нещата. Просто за спорта ако щеш.

Абсолютно нормална Азова реакция е да не си кажеш: "Аз съм баси гнусната шаврантия". Интересно е, най-разпалените съдници, вие това ли искате? Жертвите ви да си сложат сами главите на дръвника и да чакат секирата? Да ги обиждате и те да казват: "Да, да, такъв/-ава съм" и да питат за още? Ти как си обясняваш компенсаторните теми, напр. онази в Кофата, "Презокеанския круиз"? Приемаш ли това желание за преследване като нещо нормално?

Както потретвам, личи си компенсаторната свръх-реакция, и възвръщането на агресията, желанието да унижиш, да обезчовечиш всеки, дръзнал дори и с малко да сгреши, сякаш това не е човешка постъпка. Вече отива на садизъм, а не толкова желание да обясниш на някого, че греши (което е така - да, той греши.)

Има разлика да си против нещо и да си имаш аргументи, и да се изживяваш като рицар, изкоренител на злото, готов да лиши всеки грешник от главата му. Наистина не смятам всички реакциите в темата за нормални, поне в по-голямата си част.
И наблюдавам като явление, не само в тази тема, а изобщо по принцип, когато масовата реакция се обедини срещу нещо, което принципно е зло, или пък се обедини ЗА нещо, което е добро, колко лесно това се изражда в някаква форма на ... диктаторство, агресиране и като цяло опорочаване на иначе добра кауза.

И да, никой не говори за християнски устои, ама аз пък говоря. 8-) Защото исках да го споделя като впечатление.

пп. Признавам си, че до голяма степен просто си упражнявам уменията, No hard feelings, не подкрепям изневярата, не смятам че е нещо нормално, не се гордея, че някога съм го направила, говорим си.

dreamwalker
10-30-2015, 19:45
Фройд е казал...

Устата му не е издържала.